Boşanmak ve çocuklarımın psikolojisi!

Aynen öyle canım bunu bende düşünüyorum.geçen gün annemlerdeydik şehir dışında.15 gün kaldık. 1 yaşında oğlum baba diye çıldırdı resmen.çoğu hataya onlar için göz yumuyoruz zaten.

Masallah size tebrik ederim hayata karsi guclu durmaniz, ayy sevgilimden ayrildim onsuz yapamiyorum diyenlere ornek olur ! Cocuklar icin onlara boyle olmanin ileride ne kadar avantaj sagliycagini yani okula basladiklarinda herseyin zamaninin ayri olacagini surekli tablette yada televizyon basinda zaman gecirmenin zararlarini yada baska ne yapiyorsa anlatin kesinlikle babasini boyle davranmadigi icin suclamayin ama dogru oldugunu yakinda babasininda boyle yapacagini neden ayrilmak istediginizi uygun bi dille anlattin beraber evde oturmak yerine kaliteli zaman gecirin disari cikin parka gidin sinemaya gidin. Cocugum yok ama cocuk gelisiminden ogrendigim teorik seyler nacizane

bunu bu konuya yazmanın ne faydası var ? demek ki kadın artısını eksisini düşünmüş kendi ve çocukları için bunu uygun görmüş.baba kızı ayırayım dememiş zaten hala görüşüyorlar dimi. üzgün olan insana söylenen cümleleri dikkatli seçseniz keşke

öncelikle sizinle gurur duydum çünkü herkes yapamazsın derken yapabildiğiniz için. iç huzurunuzu şuan burdan ben hissettim. gerçekten çok sıkılmışsınız orda bunu yazınızdan anlıyorum. amaaa elbetteki mücadele bitti mı bitmedi. çocuklar sizin hassas noktanız size darbeyi ordan vurmaya çalışacaklar. çocuklar kural sever ama kural koyani üzerler. siz böyle devam ancak maden ailenizle aynı apartmandasınız ailenizle akşamları biraz fazla çocukları gorusturup kalabalığa karistirsaniz ve onların da pohpohlamalarina izin verseniz iyi olur gibi çünkü çocuk baba evinde babaanne böyle yapıyor muhtemelen sizin evde tek kalınca sıkılıyordur. bol bol aktivite lazım. uzman değilim ama nacizane önerilerim bunlar bol sanslar

Ben baba evinde 1 bucuk yil yasayip baska bir sehirde yeniden yasama sarilanlardanim. Eski esimle ayni sehirde iken benzer problemleri yasadim ama taviz vermedim. Cocugun gozunde anne kuralci, "kaka anne" gibi olurken baba gezdiren her usteklerini yapan iyi baba oluyor. Oglum da bana zaman zaman ben neyin cezasini cekiyorum demisti. Ben de babanin demistim. Zamanla buyuduklerinde herseyi daha iyi anlayacaklardir. Oglum ben kurallardan taviz vermedikce babama gidecegim diyordu. Ben de hazirlayim bavulunu ara gelsin alsin seni diyordum sonra yok ben seninle yasamak istiyorum diyordu. Simdi on ergenlik doneminde. 12 yasinda. Bu seferde baska problemlerimiz var ama biliyor ki babaya gittiginde dersleri kotu olacak. O yuzden benimle kalmayi istiyor ama ayda iki kez de hafta sonlari ve temmuz ayini babasiyla geciriyor ve subat tatilinin ilk haftasini.
4 yasindaki bir cocuga bosanmayi anlatmak zordur. Benim oglum 7 yasinda idi, babasi terk ettigi icin ben o konuda sIkInti cekmedim. Belki bir pedagogdan yardim isteyebilirsiniz. ve size tavsiyem baba tenis topu gibi her istediginde cocuklari almasin. cocuklarin bir duzeni olmali. Babayla gorus gunlerini bilmeliler. yoksa hergun babalari gelsin diye bekleyis icine girerler. baba gelmediginde de hayal kirikligi yasarlar. biz mahkemenin belirledigi takvimi uyguluyoruz ve o konuda da taviz vermiyorum ben. cunku taviz tavizi doguruyor. Eger o hafta isi cikip gelmediyse babasi, bir sonraki gorus gunune kadar gelmesine de musade etmiyorum. Gorus gunu takvimi benim icin de iyi oldu cunku islerimi, bir yere gideceksem herseyimi ona gore ayarliyorum.
Cocuklar disiplinli yerde basarili olurlar. O yuzden kurallari olmasi iyi. ama ara sira da tabletle oynamalarina izin verin. mesela hafta sonlari 2 saat gibi bir kural koyabilirsiniz. Bu arada eger becerebilirseniz kresi dusunun cunku anneanne yaninda da her istekleri yapildigindan sizi "kaka anne" gormesinler. Kolay gelsin.

Harikasınız
Genelde eş ve çocukları hayatın merkezi çevresi içi dışı herşeyi yapıyoruz sonra dağılmak çok kolay toparlanmak çok zor oluyor. Ama önce ben diyebilmek lazım, yaşayabilmek için..

E EBRU 72
çok kez yazılarınıza denk geldim, ders çıkardığım çok oldu, durumunuzdan haberdarım ve örnek aldığım kişilerdensiniz.
Çocuklarım beni sevsin diye ekstra hiçbir şey yapmadım, tek farklı tavrım daha merhametli, daha şefkatli davranmak oldu.
Ama bazen evet yaşadığım diğer gerginliklerin de etkisiyle sert çıktığım zamanlarda oluyor.
Eskiden, ayrılmadan önce "ne var yani bağırmayalım mı?" diyebiliyordum, ben yeri geldiğinde kötek yemiş bi çocukluk geçirdim çünkü :) şimdilerde sesimi yükselttiğimde başıma ağrılar giriyor, sanki bi düğüm daha koptu çocuğumla aramda gibi hissediyorum.
Bu diken üstü durumu çok zorluyor beni, yoruyor.
Teşekkür ederim yorumun için.

AdAm_OLaCaK_KIZ
Yorumun ve yardımcı olacakları çağırdığın için teşekkür ederim :)

The Calender
Burnumun direğini sızlattın.
Karşı taraftan hiçbir destek beklemiyorum, her manada.
Bugüne kadar nasıl yalnızsam yine yalnızım biliyorum ve bunu kabullendiğimden beri, beklentilerimi yok ettiğimden beri kendimi daha iyi hissediyorum.
Çocuğuna kullandığın dili bilmeyi çok isterim, yardımcı olacaktır eminim.

GelenKutusu
Çok teşekkür ederim yorumun için,
O silip süpürme, yemek yapma için çocuklarımı ikinci plana atma hatasını evliyken daha çok yapıyordum, bütün sorumluluk bendeydi ve zorlanıyordum.Şimdi yemeklerimizi annem yapıyor, aile apartmanında yaşıyoruz bu yüzden yükümlülüklerimi de ailemin diğer bireyleriyle paylaşma şansım oluyor.

Son yazdığın paragrafın benim için rota olacak :)
Minnettarım.

sererbah ' ım canım benim.
birivarmışanneolmuş ben :)
Konuma, hayatıma gayet aşinasın,
nice to meet you ehehe sayın ingilizce konuşabilen arkadaşım,
saygılar :))

Ana gibi yar olmaz! Büyüdükçe senin ne kadar güçlü bir anne olduğunu öğrenecek zaman ver onada kendinede. Yeni evinize alışsın sahiplensin. En önemlisi artık babasıyla bir araya gelme durumunuz olmadığını ona bi şekilde anlatıp kabul ettirmelisin. Küçükler ama çok zekiler . Seni yıldırmaya çalışıyor olabilir . Allah yardımcın olsun

Burada böyle güclü kadınları gördükce nasıl gururlanıyorum bir bilseniz! Allah yolunuzu apaçık etsin. Cocugunuz henüz cok kücük, onun gözünde dünya istediklerini yaptırmaktan ibaret. Ne taraf isteklerini net sekilde karsılıyorsa, o tarafı silah olarak kullanıp "sen kuralcısın seni sevmiyorum" diye haykırması cok ama cok normal. Siz bu ucu sivri kurallarınıza aynen devam edin. Ilerde onun cok ama cok isine yarayacak. Cocugunuzun söylediklerini kafanıza takmayın, henüz cok kücük oldugu icin hayat penceresi "istekler ve izinler" üzerine kurulu. Sizi cok ama cok seviyor, merak etmeyin. Bu durum sizi cok fazla yaralıyorsa, nasıl yaklasacagınız konusunda bir pedagog ile görüsmenizde yarar var. Her sey gönlünüzce olsun..

lady peacock
çok teşekkür ederim duaların ve tecrübelerini paylaştığın için,
Aynı durumları biz de yaşıyorduk, babalarının bağımsız uzuvları gibi sürekli peşinde dolaşıyorlardı zaten :) bundan gocunmuyorum, aksine babalarına düşkün oluşları sizler gibi beni de çok mutlu ediyor ama beni gözü görmediğinde çok kötü hissediyorum kendimi.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Mihail Zoscenko
peki gerçekten yaşanacak çok şey var mıymış? :)

bende diyorum bu güçlü kadın kimm... yaşadıklarımız ne kadar benzer diyorum.. :)))

ya sen cansın can :))

Bi sure biraz esnetseniz mi acaba kurallari cok degil birazcik. Mesala uyku saatinde uyumaak istemedi tamam cocugum uyuma degil de bi yarim saat daha kitap okuyalim gibi hem yatma saati sasmaz hem kurallar cignenmez hem gonlu olur gibi. Sanki olaganustu hal oldugu icin az da olsa musamaha gosterilmeli.

baba ile görüş zamanlarımız aynı.. aynı şekilde çok extrem bişiler olmadıkça sadece görüş günlerinde alıyor. bunu pedagog tavsiye etti..

sizinde dediğiniz gibi hergün bekleyiş içine girerler ama bana soruyor oğlum kaç gün var anne diye parmak hesabı yapıyoruz.. istediklerinde görüntülü telefon konuşması yapabiliyorlar..

ve en sonunda eski eşle bir konuşma yaptım.. niyetim asla seni çocuklara kötü göstermek değil.. babaları ol ilgilen kaliteli vakit geçir çocuklarını sev değer ver ben bunu isterim senden çocukları uzaklaştırma niyetinde değilim dedim..

ve en sonunda misilleme yapmayı bıraktı ve '' senin iyi niyetinden eminim güveniyorum '' dedi..

yazın 1 ay babasında kalacaklar hafta içi babasında hafta sonu bana gelecekler.. ilk zamanlar çok üzülmüştüm çok ağlamıştım ama bu bile bir denge oluşturuyor nefes alıyorum..

annecim niye anlaşamamıştınız babamla diye sordu geçen gün.. mesela o benim oyuncağım diye oyuncağınızı mı paylaşamadınız diye sordu...

bi düğüm oturdu böğrüme.. bunlar olacak.. yaşanacakk... ama herşey güzel olacak...

maşallah siz büyütmüşsünüz inşallah bizlerde o yaşları görürüz..

arkadaşlarım diyorki sen çok şanslısın... sanki herşey ben emek vermeden ayağıma serilmiş muamelesi yapıyorlar..

onlara şunu söylüyorum; evet çok şanslıyım herkesin başına gelmez hayatının altüst olması.. benim başıma geldi ama hayatımın altı üstünden güzel çıktı valla:))

saygı görmek , takdir edilmek , birey olabilmek.. ne kadar güzelmiş..

boşandıktan sonra farkettim ki hep muhtaç olduğumuzdan çocuklarıma hiç kıyafet almamışım hatta bir çorap bile..

hep aileler yetişmiş imdada.. çocuklarıma kıyafet almaya başladım çok zevkliydi ama üstlerine tam olacak kıyafetleri seçebilecek bir göz kararım yoktu.. her aldığım ya büyük gelirdi ya da küçük..

her yaşanılanla beraber anılara geri döndüm tekrar aynı haksızlıklara uğramışım gibi tekrar tekrar sinirlendim..

mesela boşandıktan sonra çocuğum hastalanmıştı bir akşam.. artık çocuğun ateşi 40 derece yalvarırım acile götürelim dememe gerek yoktu...aldım oğlumu acile götürdüm.. acilde bana hakaret eden .. küfreden kimse yoktu.. ( en son köpekler ana oldu sen olamadın demişti de)

ianın o günü hiç unutmuyorum acilde mutlulukta ağladım.. wayy beee dedimm ağzımın tadıyla hastaneye gelmekte varmış.. afferin kızzz.. aferinn sana...

GelenKutusu sersemsinem sonanda E EBRU 72 seviyorum kızlar sizi :)))

sersemsinem olmaz mı koca bir ömür var hem de yeter ki geçmişe saplanıp kalma. İlk bir sene hüzünlü geçiyor normali de bu zaten, sonra dediğim gibi hayata karışıp gidiyorsun hem de huzur içinde. Sonradan hatırladım seni eski konularına bakınca, en önemli şey maddi manevi ayakta kalabilmek bunu sağlamaya çalış, yolun açık olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…