Boşanmak veya boşanmamak yardım eder misiniz?

Herkese İyi Akşamlar öncelikle. Kadınlar Klubünün sıkı takipçisiyim lakin üye olup konu açmak bugüne nasipmiş. Konu EŞİM ve benim kararsızlığım. Arkadaşlar ben 24 yaşında 2 yıllık evliyim. Üniversite mezunuyum kpss çalıştığım için bebek düşünmedim. Eşimle aramızdaki tek sorun Ailesi. Eşim babasını kaybetti 1 sene evvel . O zamandan sonra çok düşkünleşti ailesine aşırı derecede. Kendi evine bakmıyor , benimle vakit geçirmiyor ve sürekli annesini pışpışlamam için telkinlerde bulunuyordu. Annemi üzersen seni boşarım diye kaç kez tehdit etti ama ben ciddiye almadım. Sürekli annesini aramamı,sormamı veya bildiğim yemekleri dail ona sormamı istiyor. Annesi ve abisi sürekli bizi planlıyorlardı. Yarın bize gelinecek ertesi gün filancaya gidilecek herşey sürekli beraber yapılmak zorunda. İzin günlerini eşim hiç benimle geçirmedi hep ailesiyleydik. Bir zaman hep bu böyle geçti ve benim sınavım yaklaştığında ders çalışıcam diyerek çok takılmadım. Ve fark ettim ki eşim eve dola dola geldi. Aynı ilde yaşıyoruz onlarda yatmamızı istiyorlar bende kendi evim kendi yatağıma düşkün biriyim hiç yatmadım zaten hep beraberiz. Bunu eşime doldurmuşlar '' vay sen benim ailemle kalmadın baba evimde bir gece yatmadın'' kavga kavga. Para meselelerinide hep beraber konuşuyorlar ben hiç dahil olamıyorum.Sürekli para alışverişleri var . Bizim eve gireni çıkanı bilirler çünkü eşim günde en az 4 kez annesiyle 2-3 kez abisiyle konuşur. Ha birde Whatsapp aile grupları var . afedersiniz wc bile çekecekler. Kuzenleri teyzeleri dayıları vs var o gruptada . o gruptanda bıktım eşimle gece yatağa yatıyoruz günün özeti sohbet gibi konular açmaya çalışıyorum zırt vırt mesajlar geliyor. Bu sebeplerle eşimle çok tartışıyordum . Eşim bana kesin ve net bir dille ailesiyle ilgili asla değişmeyeceğini beğenmiyorsam gidebileceğimi söyledi. Bana düşkün değil. Seviyormu bu konuya göre değişiyor. ona göre ben ailesine duvar örüyormuşum. Bu arada benim ailem il dışında yaşıyor 2 senelik evliyiz bir kez gittik beraber. Abisi evimizdeki herşeye müdahil olan birisi cıvık hafif erkeklerden hep geveze . Eşim bir konuda beni dinlediğinde Hanımağızlı diyerek aşşağılıyor . Avradı aldın bizi unuttun vs sözlerle aklına giriyor. velhasıl arkadaşlar biz problemleri halledemedik ve ben evi terk ettim ama eşimi çok seviyorum. Seven insan katlanır demeyin. Katlanamıyorum hep kavga ediyoruz çünkü. Eşim tam bir kukla ağzında kaynanamın sözleri abisinin sözleri . Eşim benim evi terk etmeme itiraz etmedi. Ayrılmak istediğinide kendi söyledi. henüz eyleme geçmedik ama tavsiyelere ihtiyacım var. Kaynanamı abisini e eşimin zihniyetini değiştiremem ve eşim hiç gitme yapma etme demiyor yaptıklarının tamamen arkasında. Bana ne önerirsiniz bu boşanma sebebi midir? Ben 24 eşim 29 yaşında bu arada.
Değişmez eşin bence.. whatsapp grubuna gelince beterin beteri var, eşimin aile grubuna kaynanam beni almıyor yanımda grupla ilgili konusuyorlar oğlum daha sık yaz gruba vs diyor ama beni almayı aslaa söylemiyor. Sorsan beni cok sever bana asık kaynanam ama ben yüz vermiyorum diye heryerde ağlar :D hee ben ne yaptım, eşimi gruptan cıkarttırdım :)

Herkese İyi Akşamlar öncelikle. Kadınlar Klubünün sıkı takipçisiyim lakin üye olup konu açmak bugüne nasipmiş. Konu EŞİM ve benim kararsızlığım. Arkadaşlar ben 24 yaşında 2 yıllık evliyim. Üniversite mezunuyum kpss çalıştığım için bebek düşünmedim. Eşimle aramızdaki tek sorun Ailesi. Eşim babasını kaybetti 1 sene evvel . O zamandan sonra çok düşkünleşti ailesine aşırı derecede. Kendi evine bakmıyor , benimle vakit geçirmiyor ve sürekli annesini pışpışlamam için telkinlerde bulunuyordu. Annemi üzersen seni boşarım diye kaç kez tehdit etti ama ben ciddiye almadım. Sürekli annesini aramamı,sormamı veya bildiğim yemekleri dail ona sormamı istiyor. Annesi ve abisi sürekli bizi planlıyorlardı. Yarın bize gelinecek ertesi gün filancaya gidilecek herşey sürekli beraber yapılmak zorunda. İzin günlerini eşim hiç benimle geçirmedi hep ailesiyleydik. Bir zaman hep bu böyle geçti ve benim sınavım yaklaştığında ders çalışıcam diyerek çok takılmadım. Ve fark ettim ki eşim eve dola dola geldi. Aynı ilde yaşıyoruz onlarda yatmamızı istiyorlar bende kendi evim kendi yatağıma düşkün biriyim hiç yatmadım zaten hep beraberiz. Bunu eşime doldurmuşlar '' vay sen benim ailemle kalmadın baba evimde bir gece yatmadın'' kavga kavga. Para meselelerinide hep beraber konuşuyorlar ben hiç dahil olamıyorum.Sürekli para alışverişleri var . Bizim eve gireni çıkanı bilirler çünkü eşim günde en az 4 kez annesiyle 2-3 kez abisiyle konuşur. Ha birde Whatsapp aile grupları var . afedersiniz wc bile çekecekler. Kuzenleri teyzeleri dayıları vs var o gruptada . o gruptanda bıktım eşimle gece yatağa yatıyoruz günün özeti sohbet gibi konular açmaya çalışıyorum zırt vırt mesajlar geliyor. Bu sebeplerle eşimle çok tartışıyordum . Eşim bana kesin ve net bir dille ailesiyle ilgili asla değişmeyeceğini beğenmiyorsam gidebileceğimi söyledi. Bana düşkün değil. Seviyormu bu konuya göre değişiyor. ona göre ben ailesine duvar örüyormuşum. Bu arada benim ailem il dışında yaşıyor 2 senelik evliyiz bir kez gittik beraber. Abisi evimizdeki herşeye müdahil olan birisi cıvık hafif erkeklerden hep geveze . Eşim bir konuda beni dinlediğinde Hanımağızlı diyerek aşşağılıyor . Avradı aldın bizi unuttun vs sözlerle aklına giriyor. velhasıl arkadaşlar biz problemleri halledemedik ve ben evi terk ettim ama eşimi çok seviyorum. Seven insan katlanır demeyin. Katlanamıyorum hep kavga ediyoruz çünkü. Eşim tam bir kukla ağzında kaynanamın sözleri abisinin sözleri . Eşim benim evi terk etmeme itiraz etmedi. Ayrılmak istediğinide kendi söyledi. henüz eyleme geçmedik ama tavsiyelere ihtiyacım var. Kaynanamı abisini e eşimin zihniyetini değiştiremem ve eşim hiç gitme yapma etme demiyor yaptıklarının tamamen arkasında. Bana ne önerirsiniz bu boşanma sebebi midir? Ben 24 eşim 29 yaşında bu arada.
Adam pişman bile değil. Niye kendinize işkence ediyorsunuz? Çocuğunuz da yok. Yol yakınken bırakın gitsin annesinim dizinin dibinde yaşasın. Abisi bekar mı bilmiyorum ama eğer bekarsa merak etmeyin eşi izin vermeden wcye bile gidemeyen erkeklerden olur. Tecrübe ile sabittir.

Zaten evlendiğimiz günden beri bunun çatışması vardı. Ben özgürlüğümün kusıtlanmasına gelemiyorum. Her sabah kahvaltıya gel diye arıyorlardı. İş çıkışı bilmem kim akraba geldi diye evlerine hizmete gidiyordum eş zoruyla. Atama bekledim, atanınca boşandım. Ama ben boşanacağım demedim. Biliyordum ki o sümsük ben evden gidince kıymet vermeye başlayacaktı bana. Bir de onunla uğraşmamak için evden koptum, arkadaşlarımka vakit geçirdim, ev işi, yemek yapmadım. Geldi boşanmak istiyorum dedi. Ben de ok dedim kendi eşyalarımı da evde bıraktım tek bir valiz kıyafet, bir valiz de kitaplarımla çıktım evden. Düşündüğüm gibi hemen kıymetw bindim teyzesi, anası, danası aradı durdu açmadım. Kendi defalarca geldi püskürttüm. Eşin boşanmak istediğini de söylemiş ne bekliyorsun? Ben zil takıp oynayacaktım yakamdan düşecek nihayet diye.

Ana kuzusu, kendi karalarını veremeyen, kabile halinde yaşayan yönlendirilmeye mahkum bir sümsük nasıl sevilebilir? Ben erkek olarak bile görmüyorum o tipleri. Bir de eşleri o adanları erkek diye idare ediyorlar anlamakta zorlanıyorum. ben bir kadın olarak o kendine erkek diyen sümsüklerden daha çok şey başardım.boşanmaya bu kafayla karar verdim.
o kadar haklisiniz ki ben de severek evlendim ama gerçek yüzünü evlenince gördüm cidden sümsük erkek de koca gibi görülmüyor ben cocugum gibi görüyordum bir zaman sonra duygu falan kalmadı daha da zorlamanın manası kalmadı benim de kaynana düşmandı bana eşime dedim git düşün annenle ailenle boyle bir es istemiyorum ya esin olarak kabul edip sahip çıkarsın ya da ayrılırız dedim ve tabiki bekledigim sonuç oldu :)
şimdi özgürüm, hayat kısa mantığı devreye sokmak lazım.
İnş tüm kadınlarımız kendilerine hakettikleri değeri verirler ve mutlu olurlar..
Erkek erkek gibi kadın da kadın gibi olunca evlilik güzel...

Beni istemeyeni bende istemem.. beni hiç sayan bir eş için fazla uğraşmam... keşke şuan eşimde bana kesin net olarak boşanmak istediğini söylese... aksine ben boşanalım diyorum, o istemediği içinde vicdan olarak rahat edemiyorum... bu sorumluluğu üstlenmek biraz zor geliyor.... neyse zaten evli ikende mutsuzsunuz uğraşmaya değmez... bir bakmışsınız benim gibi seneleriniz geçmiş ve olan onca boşa geçen senelerinize olmuş..

Babasının ölümünden sonra olduysa sorun psikolojik olabilir anne kuzuluğundan daha çok. Eşimi ikna etmeye çalışıp terapiste giderdim sanırım. Lakin eşiniz hiç pişman değil eğer geri dönerseniz daha kötü olacak çünkü hatasını anlamadan döneceksiniz. Daha çok psikolojik şiddet görürsünüz diye düşünüyorum. Karşınızdaki adam pişman değilse istediğiniz kadar çabalayın, terapiste gitmeyi teklif edin, sonuçsuz kalacaktır. Sizinki de sevgi değil alışkanlıktır. Umarım bir an önce kurtulur ve mutlu olursunuz

Babasının ölümünden sonra olduysa sorun psikolojik olabilir anne kuzuluğundan daha çok. Eşimi ikna etmeye çalışıp terapiste giderdim sanırım. Lakin eşiniz hiç pişman değil eğer geri dönerseniz daha kötü olacak çünkü hatasını anlamadan döneceksiniz. Daha çok psikolojik şiddet görürsünüz diye düşünüyorum. Karşınızdaki adam pişman değilse istediğiniz kadar çabalayın, terapiste gitmeyi teklif edin, sonuçsuz kalacaktır. Sizinki de sevgi değil alışkanlıktır. Umarım bir an önce kurtulur ve mutlu olursunuz
Sanmıyorum çünkü biz daha nişanlıyken ben üniversite son sınıf öğrencisiydim 2. öğretimdim okuldan çıkınca akşam otobüse binerdim o esnada bana mesaj atardı annemi aramayı unutma . annemi ne zaman aradın en son. yani günlük aramazsam tepkileniyordu.

Değişmez eşin bence.. whatsapp grubuna gelince beterin beteri var, eşimin aile grubuna kaynanam beni almıyor yanımda grupla ilgili konusuyorlar oğlum daha sık yaz gruba vs diyor ama beni almayı aslaa söylemiyor. Sorsan beni cok sever bana asık kaynanam ama ben yüz vermiyorum diye heryerde ağlar :KK70: hee ben ne yaptım, eşimi gruptan cıkarttırdım :)
Benim kaynanamda beni istemedi eşim de ekleyim dedi herkesin içinde olmaz oğlum dedi eşimde eklemedi gerçi eklemediği de iyi oldu daha çok girerdim sinir krizlerine. kız kuzenleri o gün aynanın önünde foto çeker yorum yapın filan derlerdi. Ben o gün mesela kuru fasülye pilav yapmışımdır eşim çeker gönderrir . Abisi whatsaptan küçümser aa yazık sana biz mesela kebab yedik gibi oda bana çatardı. Abisinin eşi mesela meyve tabagı hazırlarmış kocasına , eşimde benden şekilli şüküllü meyve tabakları isterdi . evde kaldığı zamanlar tabi :KK70: :KK70:

Boşanma konusunu sevmiyorum
Ama olacak bir durum değil erkek dediğin orta yol bulmalı evini terk edecek bir kadını durdurmalı bu kadar anneci biriyle mutlu olamazsın.
Eve dolup dolup gelen bir adam sonrasında daha da mutsuz edebilir umarım KPSS'de iyi bir sonuç alırsınız

bir koca eşini ezip geçiyorsa sizi umursamıyorsa iki lafının biri boşanma oluyorsa size tavsiyem düşünmeden boşanın baba evine dönmek çok zor ancak sizi yıpratıp gençliğinizi çürütecek ise arkanıza bakmadan boşanın ALLAH yardımcınız olsun inşallah Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip eylesin

Sizin yanlis yaptiginiz birsey yok ki. Bosanmak icin illa aldatma veya siddet olmasi gerekmiyor. Siz evi terkedince adam da dunden razi gibi bosanalim demis hemen. E o bosanmak istiyor. Siz bu durumda nasil geri doneceksiniz evinize? Pisman olup af dilemis bir eş olsa hadi bir şans verin derdik. Bu durumda bosanmaktan baska dogru bir yol yok. Simdi adam bosanmak isterken geri o eve kendiniz donerseniz hersey cok kotu olur inaninki. Bu evliliginin sonu bosanmak belli. Ha şimdi, ha 5 yil sonra. Ama sonu yok. En iyisimi en az zararla bu evlilikten kurtulun. Geri donup bir de cocugunuz olursa hic iyi olmaz. Atanmaniz garanti degil. Is yok para yok bir cocukla bosanmak cok daha zor olacak. Bunlar hep ihtimal dahilinde. Olmaz demeyin oluyor. Burda cok ornegini gorduk. Yarin gidin bosanma davanizi acin. Esiniz simdi belki de olayin sicakligiyla durumun farkinda degil. Bir sure "Oh kurtuldum" kafasinda gezecek ama cok yakinda pisman olacak. Cunku bi esin sana verdiklerini ailen veremez. O da bunu farkedince pisman olacaktir. Duzeltmek icin cabalar mi bilinmez. Onlari da o zaman degerlendirirsiniz. Ama lutfen en kisa zamanda acin davanizi. Hic uzatmayin. Uzattikca sizin de direnciniz kirilacak, özleyeceksiniz ve yapamayacaksiniz. Hazir cesaretiniz varken açin davanizi. Hem bir kaybiniz da olmayavak yani. Bu adam size birsey veremez. Kocalik bile yapamamis.

Bir yuvayı kuran kimdir.Erkek ve kadın değil mi.Peki bu kurulan yuvaya sahip çıkmak neden sadece kadının görevi oluyor.Hani erkeğin sorumluluğu?

Adam sahip çıkmayacak,sürekli boşarım diyecek,ailesine karşı hayat arkadaşını ezip geçecek,evden giden eşi için üzüntü duymak bir yana ayrılıkta ısrar edecek,kadın yuvayı kurtarmak için savaşacak.Oldu.

Hakeden için savaşılır.Hakedene emek verilir.Ne kadar ekmek o kadar köfte.

İnan bana çok daha iyisini hakediyorsun.Yaşın çok genç güzelim.Bazı şeyleri erken farketmek hayatımızdaki dönüm noktası olabiliyor.Tabi doğru değerlendirirsek.

Sanmıyorum çünkü biz daha nişanlıyken ben üniversite son sınıf öğrencisiydim 2. öğretimdim okuldan çıkınca akşam otobüse binerdim o esnada bana mesaj atardı annemi aramayı unutma . annemi ne zaman aradın en son. yani günlük aramazsam tepkileniyordu.
E adam sinyalleri vermiş kaç benden evlenme demiş ama siz aşktan görememişsiniz o sinyalleri konu sahibi.

Evet aldatma şiddet yok ama yok sayma var saygı yok bir kere ortak yaşam yok aile olmak yok ki ?
O eskidenmis insanlar ölene kadar bosanmiyormus ama şu an herkes kendi hayatına bakıyor kadınlar daha güçlü.
Ben burada yuvanı yikma boşanma diyenleri de anlayamadım yuva yokki ortada zaten.
24 yaşında gencecik insansiniz sınava odaklanin.
Ha yalvar yakar döner özürler diler sözler verir falan o zaman son bir şans verirsiniz ama diğer türlü geri dönme asla konu sahibi.

Çok çok benzerlerini yaşadım yaşamaya tahammülü kalmadı sakin çocuk yapma. Benim.cok iyi isim olmasına rağmen çocukla çok zorlanmaktayim. Benimkini de anası yeğeni bacısı halletti onlarla olan ilişkisi bizi bitirdi.cunku kapasiyesizdizdi kendi hasta çocuğuyla eşiyle ilgilenmeyi o evine bir kilo et almayıp anasına bağışına iş kolları açan ortak evimizi ipotek eden bir şerefsiz oldu.. şimdi anasını aglatacagim günler yakındır insalllah ay konuştukça doldum. Aman

Benim kaynanamda beni istemedi eşim de ekleyim dedi herkesin içinde olmaz oğlum dedi eşimde eklemedi gerçi eklemediği de iyi oldu daha çok girerdim sinir krizlerine. kız kuzenleri o gün aynanın önünde foto çeker yorum yapın filan derlerdi. Ben o gün mesela kuru fasülye pilav yapmışımdır eşim çeker gönderrir . Abisi whatsaptan küçümser aa yazık sana biz mesela kebab yedik gibi oda bana çatardı. Abisinin eşi mesela meyve tabagı hazırlarmış kocasına , eşimde benden şekilli şüküllü meyve tabakları isterdi . evde kaldığı zamanlar tabi :KK70: :KK70:
Eşim Allahtan ana kuzusu bi tip değil kim haklıysa ondan yana olur. En son bi düğün davetiyesini ordan paylaşmışlar kaynanam gözümün icine baka baka beni değil sadece eşimi cagırdı arayıp. Ben de düğün günü eşimi yollamadım cıkcaksın gruptan dedim cıktı. Herkes düğünde şok olmuş ve benim tepkim oldugunu anlamıs ertesi gün düğün sahibi benden özür diledi ve beni aile grubuna ekledi :D he ama hala eşimin girmesine izin vermiyorum :D kaynanam kuduruyor artık ben gruptayım sülalelerinde oğlu yok ;)

Back
X