Boşanmak veya boşanmamak yardım eder misiniz?

Zaten evlendiğimiz günden beri bunun çatışması vardı. Ben özgürlüğümün kusıtlanmasına gelemiyorum. Her sabah kahvaltıya gel diye arıyorlardı. İş çıkışı bilmem kim akraba geldi diye evlerine hizmete gidiyordum eş zoruyla. Atama bekledim, atanınca boşandım. Ama ben boşanacağım demedim. Biliyordum ki o sümsük ben evden gidince kıymet vermeye başlayacaktı bana. Bir de onunla uğraşmamak için evden koptum, arkadaşlarımka vakit geçirdim, ev işi, yemek yapmadım. Geldi boşanmak istiyorum dedi. Ben de ok dedim kendi eşyalarımı da evde bıraktım tek bir valiz kıyafet, bir valiz de kitaplarımla çıktım evden. Düşündüğüm gibi hemen kıymetw bindim teyzesi, anası, danası aradı durdu açmadım. Kendi defalarca geldi püskürttüm. Eşin boşanmak istediğini de söylemiş ne bekliyorsun? Ben zil takıp oynayacaktım yakamdan düşecek nihayet diye.

Ana kuzusu, kendi karalarını veremeyen, kabile halinde yaşayan yönlendirilmeye mahkum bir sümsük nasıl sevilebilir? Ben erkek olarak bile görmüyorum o tipleri. Bir de eşleri o adanları erkek diye idare ediyorlar anlamakta zorlanıyorum. ben bir kadın olarak o kendine erkek diyen sümsüklerden daha çok şey başardım.boşanmaya bu kafayla karar verdim.
Bayıldım size :) Tebrik ederim aynı düşünüyoruz.

Değiştiremediğinz için boşandınız değilmi?
yok boşanmadım. Evi terkettim eşim değişeceğine dair söz verdi yalvardı yakardı öyle döndüm. Şu an kv görümce kimse evime karışmıyor ben aramadıkça aramıyorlar eşim de düzeldi. Artık annem annem demiyor içinde ne fırtınalar kopuyor bilemem tabi :KK49:

yok boşanmadım. Evi terkettim eşim değişeceğine dair söz verdi yalvardı yakardı öyle döndüm. Şu an kv görümce kimse evime karışmıyor ben aramadıkça aramıyorlar eşim de düzeldi. Artık annem annem demiyor içinde ne fırtınalar kopuyor bilemem tabi :KK49:
:D içi içini yer böyle erkeklerin . Ama benim eşim terk ettiğim için memnun kaldı üstelik boşanalım dedi :D Yürümüyormuş

:KK70: içi içini yer böyle erkeklerin . Ama benim eşim terk ettiğim için memnun kaldı üstelik boşanalım dedi :KK70: Yürümüyormuş
valla benimki de muhtemelen miniğim için yalvardı. Oğluna dayanamadı. Bence. Sordum oğlum içinse hiç yalvarma dedim Yok öyle değil seviyorum ölüyorum sesi. Tabi yine içinde neler koptu o an bilemem :KK59:

Gaziantepliler ben bursalıyım . Eşimle üniversitede tanıştık. Ailesiyle sadece beni istediklerinde tanıştım öyle yani çözseydim evlenmezdim. Benim anneme karşı esas o uzak. Eşi yok annemin iki kız kardeşim daha var liseliler annem çalışıyor ben bu konuyu açtığımda sen bize gelin geldin diyor sen bize dahil oldun diyor ve benim sinirler zıplıyor direk kavgaya başlıyoruz eşim birşeyler kırıyor üzerindeki tişörtü yırtıyor sonrada kapıyı çekip soluğu annesinde alıyor. 10 gün aramadan sormadan annesinde kaldığı bile oldu
Ohaa yani. Hangisine oha desem bilemedim afedersin. Bırak bacım boşver.
Yarın bir gün atanırsın görgülü nezih Allah korkusu olan bir insan bulursun yaşın daha çok genç.
Ömrünü yer bunlar.

Sabrınıza hayran kaldım ya gerçek aşk bu heralde :)) nasıl böyle sabredebiliyorsunu aklım ermedi. Ve yaptıklarına rağmen nasıl ona aşık kalabiliyorsunuz? Hani adama sorsalar ailenizi sıralayın diye, annem abim eşim der. Platonik yani aşkınız benim anladığım.
Neye karar verirsiniz bilmem ama, hiçbişey değişmeyecek buna emin olabilirsiniz. Çünkü siz bu sıkıntıları yaşarken o ailesiyle gayet mutlu.
Bi insan nasıl on gün eşini aramadan eşini evde bırakır gider? Akıl almaz birşey bence. Çok bencilce.

Herkese İyi Akşamlar öncelikle. Kadınlar Klubünün sıkı takipçisiyim lakin üye olup konu açmak bugüne nasipmiş. Konu EŞİM ve benim kararsızlığım. Arkadaşlar ben 24 yaşında 2 yıllık evliyim. Üniversite mezunuyum kpss çalıştığım için bebek düşünmedim. Eşimle aramızdaki tek sorun Ailesi. Eşim babasını kaybetti 1 sene evvel . O zamandan sonra çok düşkünleşti ailesine aşırı derecede. Kendi evine bakmıyor , benimle vakit geçirmiyor ve sürekli annesini pışpışlamam için telkinlerde bulunuyordu. Annemi üzersen seni boşarım diye kaç kez tehdit etti ama ben ciddiye almadım. Sürekli annesini aramamı,sormamı veya bildiğim yemekleri dail ona sormamı istiyor. Annesi ve abisi sürekli bizi planlıyorlardı. Yarın bize gelinecek ertesi gün filancaya gidilecek herşey sürekli beraber yapılmak zorunda. İzin günlerini eşim hiç benimle geçirmedi hep ailesiyleydik. Bir zaman hep bu böyle geçti ve benim sınavım yaklaştığında ders çalışıcam diyerek çok takılmadım. Ve fark ettim ki eşim eve dola dola geldi. Aynı ilde yaşıyoruz onlarda yatmamızı istiyorlar bende kendi evim kendi yatağıma düşkün biriyim hiç yatmadım zaten hep beraberiz. Bunu eşime doldurmuşlar '' vay sen benim ailemle kalmadın baba evimde bir gece yatmadın'' kavga kavga. Para meselelerinide hep beraber konuşuyorlar ben hiç dahil olamıyorum.Sürekli para alışverişleri var . Bizim eve gireni çıkanı bilirler çünkü eşim günde en az 4 kez annesiyle 2-3 kez abisiyle konuşur. Ha birde Whatsapp aile grupları var . afedersiniz wc bile çekecekler. Kuzenleri teyzeleri dayıları vs var o gruptada . o gruptanda bıktım eşimle gece yatağa yatıyoruz günün özeti sohbet gibi konular açmaya çalışıyorum zırt vırt mesajlar geliyor. Bu sebeplerle eşimle çok tartışıyordum . Eşim bana kesin ve net bir dille ailesiyle ilgili asla değişmeyeceğini beğenmiyorsam gidebileceğimi söyledi. Bana düşkün değil. Seviyormu bu konuya göre değişiyor. ona göre ben ailesine duvar örüyormuşum. Bu arada benim ailem il dışında yaşıyor 2 senelik evliyiz bir kez gittik beraber. Abisi evimizdeki herşeye müdahil olan birisi cıvık hafif erkeklerden hep geveze . Eşim bir konuda beni dinlediğinde Hanımağızlı diyerek aşşağılıyor . Avradı aldın bizi unuttun vs sözlerle aklına giriyor. velhasıl arkadaşlar biz problemleri halledemedik ve ben evi terk ettim ama eşimi çok seviyorum. Seven insan katlanır demeyin. Katlanamıyorum hep kavga ediyoruz çünkü. Eşim tam bir kukla ağzında kaynanamın sözleri abisinin sözleri . Eşim benim evi terk etmeme itiraz etmedi. Ayrılmak istediğinide kendi söyledi. henüz eyleme geçmedik ama tavsiyelere ihtiyacım var. Kaynanamı abisini e eşimin zihniyetini değiştiremem ve eşim hiç gitme yapma etme demiyor yaptıklarının tamamen arkasında. Bana ne önerirsiniz bu boşanma sebebi midir? Ben 24 eşim 29 yaşında bu arada.
Elbette boşanma sebebidir sana eşin kukla diyecektim sen yazmışsin zaten her şeyin farkındasin 'bir yastikta kocayalim' diye bir program var belki görmüşsundur, orada seninkine benzer bir konu işlenmişti, annesinin kuklası olmuş bir eş vardı.seninki sadece annesinin değil bütün ailenin kuklası:)
Elinde esinle bu konuları tartıştığın ya da ailesinin sana karşı yazdığı herhangi bir yazılı metin var mı

Sabrınıza hayran kaldım ya gerçek aşk bu heralde :)) nasıl böyle sabredebiliyorsunu aklım ermedi. Ve yaptıklarına rağmen nasıl ona aşık kalabiliyorsunuz? Hani adama sorsalar ailenizi sıralayın diye, annem abim eşim der. Platonik yani aşkınız benim anladığım.
Neye karar verirsiniz bilmem ama, hiçbişey değişmeyecek buna emin olabilirsiniz. Çünkü siz bu sıkıntıları yaşarken o ailesiyle gayet mutlu.
Bi insan nasıl on gün eşini aramadan eşini evde bırakır gider? Akıl almaz birşey bence. Çok bencilce.
İlk sevgili İlk eş duygusal tarafıma kalırsak ohoo ben bırakamam bide gider özür dilerim :D duygusallığı bir kenara atıp mantıkla yürümem gerek. Zaten eşim ailem diye onları kapsıyor beni kapsadığını görmedim hiç :D

Elbette boşanma sebebidir sana eşin kukla diyecektim sen yazmışsin zaten her şeyin farkındasin 'bir yastikta kocayalim' diye bir program var belki görmüşsundur, orada seninkine benzer bir konu işlenmişti, annesinin kuklası olmuş bir eş vardı.seninki sadece annesinin değil bütün ailenin kuklası:)
Elinde esinle bu konuları tartıştığın ya da ailesinin sana karşı yazdığı herhangi bir yazılı metin var mı
Evet beyninin abisi ele geçirmiş kollarını annesi bacaklarını dedesi teyzesi bilmem nesi. Başkalarının sözleri vs. :) ben çözdümde acaba abartıyor muyum diye buraya yazayim dedim :D

Yazdiklarinizi okurken kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Bende yaşadım aynı durumu. Malesef ailesine bağımlı bir eşle evlilik mücadelesi verdim ama bu duruma 14 ay katlanabildim. 3 ay önce bosandik. Hiç pişman olmadım. Çünkü onunla mutsuzdum. Kendisinde ailesine karşı aşırı sorumluluk hissi vardı babası da yaşamasına rağmen. Hergün mutlaka ailesinin yanına gidiyordu saatlerce gelmiyordu hatta bazi akşamlar ailesiyle ev oturmalarına gidip gece 12lerde eve geliyordu. Evimizde kaldığımız zamanlarda da ailesini özlediğini odasını özlediğini söyleyip duruyordu. Bende siddet aldatma vs yaşamadım. Ama bu davranışlarına da katlanamadim. Ben hep 2. Plandaydim once anne baba abla idi. Eve gelecek misafiri bile ailesine danisiyordu. Beni de hergun ailesine gitmem için zorluyordu. Eger gitmezsem bosanacagini söylüyordu. Devamlı babami arayıp gel kızını al diyordu. Neyseki daha fazla yipranmadan kendimi kurtardım. Şimdi çalışıyorum hayatıma devam ediyorum şükür ki ailemde arkamdaydi. Allah sizinde yardımcınız olsun

Yazdiklarinizi okurken kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Bende yaşadım aynı durumu. Malesef ailesine bağımlı bir eşle evlilik mücadelesi verdim ama bu duruma 14 ay katlanabildim. 3 ay önce bosandik. Hiç pişman olmadım. Çünkü onunla mutsuzdum. Kendisinde ailesine karşı aşırı sorumluluk hissi vardı babası da yaşamasına rağmen. Hergün mutlaka ailesinin yanına gidiyordu saatlerce gelmiyordu hatta bazi akşamlar ailesiyle ev oturmalarına gidip gece 12lerde eve geliyordu. Evimizde kaldığımız zamanlarda da ailesini özlediğini odasını özlediğini söyleyip duruyordu. Bende siddet aldatma vs yaşamadım. Ama bu davranışlarına da katlanamadim. Ben hep 2. Plandaydim once anne baba abla idi. Eve gelecek misafiri bile ailesine danisiyordu. Beni de hergun ailesine gitmem için zorluyordu. Eger gitmezsem bosanacagini söylüyordu. Devamlı babami arayıp gel kızını al diyordu. Neyseki daha fazla yipranmadan kendimi kurtardım. Şimdi çalışıyorum hayatıma devam ediyorum şükür ki ailemde arkamdaydi. Allah sizinde yardımcınız olsun
Aynı sorunlar bendede var işte. Benimkide anayın evine bırakırım diyerek tehdit ediyordu ama ondan önce ben davranıp evimi terk ettim. Ben sonuncu planım her zaman. Herşeyi ailesine sorar. eve gelmez vıcık vıcıklar. bende kendimi bunalmış hissettim artık :) sanki dar bir kıyafetin içindeydim annemgile gelince pijamalarımı giymiş gibi hissediyorm. Siz kaç yasında boşandınız peki?

Hesap ortada.

Ailesine bu kadar duskun icice bir erkegi istemiyorsaniz ki istenecek gibi degil bosanin.
Zatem esiniz de itiraz etmiyormus bosanma niyetine

Back
X