boşanmak zor mu? neden boşandınız?

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.166
9.609
358
Kızlar merhaba..

3 yıllık evli 24 yaşında bir bayanım. Dün (eski)eşimle konuşup boşanma kararı aldık. Daha doğrusu kararını bana bildirdi. 3 ay önce ayrılık kararı alıp 20 günlük babamın evinde kalmışlığım var. Karar benimdi, sonra konuştuk birbirimizi sevdiğimize ve sorunları aşabileceğimize inandık. tekrar barıştık. Sorunumuz sade ve sadece onun ailesi ! tek erkek 5 abla ve 1 anne olan yaşamına beni alması çok zorladı sanırım onları. Öyle ki daha 3 aylık evliyken büyük görümcemin sen bizi ayıramayacaksın demesinden anlamalıydım! Sorun şu ki dün karşıma geçip 3 ay oldu sen hala ablamlarla konuşmuyorsun ben ayrılmak istiyorum dedi. Onlar benim için önemli dedi. Aslında ben de tam anlamıyla bu 3 ayda bunu hissetsem de söylemeye cesaret edememiştim. Beni hala çok çok sevdiğini de ekledi(!) Doğrusu ben de onu çok seviyorum ama sevgi anlayışımızın aynı olduğunu hiç zannetmiyorum. Çok sabırlı davrandı Allah var, ne demek 3 ay dimi :)

Sorunum şu ki gerek dün boşanmayla ilgili söyledikleri, gerek sebep gösterdiği saçmalıklar beni fazlasıyla soğuttu. Daha aileme durumu anlatmadım bile, iyice düşündüm tüm gece ve böyle bir adamla olmadığına çok şükrettim. Şuan kendimi hiiç olmadığım kadar iyi hissediyorum, sanki üzerimden bir yük kalkmış gibi, büyük bir savaşı kazanmış gibi.

Bu ruh halimin devamı için tavsiyeleriniz var mı? Beni nelerin beklediğini bilmiyorum. Gerçekten böyle bir adamın yokluğu bana ne kaybettirebilir bilmek istiyorum...

Önce ne olduğuna inanamıyor insan sonra neden ben d,ye sorgulıyıcaksın kendini sonra zamanla hepsi geçicek bu düşüncelerin.Bende boşanmak üzereyim üç aydır babamın evindeyim bazen çok sarsıcı olabiliyor.Canımız çok yanıyor alışkanlıklardan vazgeçmek ise zor olabiliyor ama şunu söyleyebilirimki ben çok duygusal bir insanım hamileleiğimde dahada duygusallaştım ama atlatıyosun zaman herşeyin ilacı.Neden boşandığıma geldiğime ise http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ne-yapicagimi-bilemiyorum.849993/
en kıs özeti bu.Kısacası olmuyorsa olmuyordur.Hayat üzülmek için çok kısa huzurla yediğin iki lokma önemli olan.Hakkınızda hayırlısı olsun.Rabbim yardımcınız olsun.

çok açık yazmamıssın ayrılmaya karar verecek kadar noldu aranızda....ona göre yorum yapalım...duzeltılebılır seyler varsa yapıcı olalım yıkıcı degıl

işte beni korkutan neden ben diye düşünmemek, dün eşyalarımı toplamaya başlasam mı diye düşündüm evde. pek uyuyamadım ama kalktım her zamanki gibi işe geldim. dediğiniz gibi alışkanlıklar zorlayabilir. teşekkür ederim. rabbim sizin ve bebişinizin de yardımcısı olsun inşaAllah...

çok açık yazmamıssın ayrılmaya karar verecek kadar noldu aranızda....ona göre yorum yapalım...duzeltılebılır seyler varsa yapıcı olalım yıkıcı degıl
kısacası evli olduğuna alışamadı, onların da pek izin verdiğini söyleyemem. sürekli gel git, gelmişken burda uyu, oğlumuzu üzme. ben de mesafe koymaya çalıştıysam da yaapmadım. hiç tartışmamız vs. olmamıştı ailesiyle ciddi ciddi.annesine dediğim ilk lafta beni oğluna şikayet etmişti. ve annesiyle konuşmamdan 2 saat geçmeden eşimden seni işten almaya gelmicem, eve kendin gidersin diye bir mesaj geldi. sanırım bağlılığın ne derece olduğunu tahmin edersiniz. benle barışmak istediğinde bile ablalarım ne der diye durup düşünmüş. barıştıktan sonra annesiyle görüşmeye başladım asgari düzeyde. zaten aynı şehirde olmayan ablalarını bayramda aradım. görüşmek istemediler, müsait değil dedirttiler. yok neden ısrarla aramıyosun aranı düzeltmiyosun diyen eş.. başka bir sebep yok.. 3 ay olmuş onlara başka adım atmamışım.. sorun buymuş..

Bir arkadaşım da 3 yıllık eşinden birbirlerini sevdiklerini söyleyerek erkek tarafının ailesi ile anlaşamadıklarından dolayı boşandılar geçtiğimiz yıl.

Bence boşanma sonrası ruh hali, yaşanılanlar kişiye bağlı olarak değişir. O huzurunu alıp çıktı o evden. Kendini hep daha fazla güçlü hissetti. Çünkü kalan ömrünü mutsuz bir şekilde geçireceklerine yollarını ayırmanın daha sağlıklı olduğuna inandılar.

Boşluğa düşmedi hiç. Çünkü iyi düşünüp karar vermişti. Mutlu olmak ve yeniden bir düzen kurmak istiyorum demişti. Yaptı da.

Siz de yapabilirsiniz.

Bu durum güçlü olmayı gerektirir bu da siz de var. her şeyi akışına bırakın ve ne olacak diye düşünmeyin bir süre.

Bu arada bağımlı erkek modeli çok zor. Evlendikten sonra kendilerinin bir aile olduğunu kabul edemiyorlar ve sonuç bu oluyor.

çok teşekkür ederim. beni üzen ben de bunu içten içe düşünmeme rağmen, bir olay olmadan, başım omzuna dayalı tv izlerken söylemesiydi. kararını vermiş görünüyordu. öyle ki param yok benden para isteme bile dedi. o kadar küçüldü ki anlatamam. hiç bir şey demedim.tartışmadık kavga etmedik.

ne psikolojide söylediyse sabahın köründe mesaj atmaya başladı. son kez konuşalım ailelere söylemeden diye. aslında çok güçlü olduğumu o da biliyor. ama zaman dediğiniz gibi her şeyin ilacı.. teşekkür ederim yorumunuz için...

yok canım hep sen ısrar edecekmıssın ha....boşver o zaman canım boylelerını duzelmez....senınle aıle oldugunu anlamayan adam ıkı tarafıda dengede tutmayı oğrenemeyen ana kuzuları gıtsın anasının evınde uyusun bencede....hıç uzulme.çok gencsın...boylelerı ıcın yıllarını harcamaya degmez

çook çook teşekkür ederimm. aynı şeyi düşünüyorum. bu arada avukat mısınız?

Bunlar nasil insanlar ben anlamiyorum. Benim de erkek kardesim var. Evlendiginde sen bizimsin o el kizi bizim sozumuz gecer demeyiz asla annemle. Once onlarin mutlulugu. Kiz arkadasi var, bizimle tanistirdi. Biz buna disimizi gecirebilir miyiz diye degil kardesimi mutlu edebilir mi diye dusunup tanimaya calistik. Bu anneler ablalar gelinleri neden dusman belliyor? Benim esim ve ailesi de boyle. 6. Ayimizda aile yuzunden bosanacaktik. Simdi de acaba uzatmalari mi oynuyoruz diyorum. Annesi kardesi kendisine de bana da yapmadiklarini birakmiyorlar. Zaman geciyor onlar aralarini duzeltiyorlar bir sekilde ve ben herseyi yutmak zorunda kaliyorum. Sorun cikarsan ailem benim icin onemli denilip bosanmaya kadar gidiyor. Nefret ediyorum.

blöf yapmış belli ki
geri adım atmayın derim
vazgeçilmez olmadığını anlarsa size saygı duymaya başlar

pislik herif ne diye evlenmiş ki

inan bu sorunlar bir kez başladımı devamı kesilmez gibi görüyordum öyle de oldu. zamanla her şey gözüne batmaya başladı bu sebepten. yok ondan genç olmam(13 yaş var aramızda) yok ondan fazla para kazanmam. normalde sevineceği şeyler bile sorun oldu. benim kararlı olduğumu hep biliyordu, diyordu güvenmiyorum sana çocuğumuz bile olsa alıp gidersin. yani katlanmayacağımı kendisi de biliyordu. çocuğumun olmaması büyük bir şans... size de kolaylıklar dilerim. ben yapamadım umarım siz başedebilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…