- 10 Ağustos 2015
- 1.113
- 2.152
- 133
- 47
Derhal tedbir davası açın ....ay aydınlık yol belli. .tatlı tatlı bitirip aklınca zararsız kapatacaklar konuyu. ..pabucun pahalı olduğunu görsünler. ..insanları gel istiyorum deyip hayatına al sonra git istemiyorum deyip yolla!o kadar kolay olmadığını görsünlerkendi aldıklarımın dışında mahkemece alabileceğim ne varsa almayı düşünüyorum. çöpe de atsam ona kalmasın misali(doğru mu bilmiyorum..)
kısacası evli olduğuna alışamadı, onların da pek izin verdiğini söyleyemem. sürekli gel git, gelmişken burda uyu, oğlumuzu üzme. ben de mesafe koymaya çalıştıysam da yaapmadım. hiç tartışmamız vs. olmamıştı ailesiyle ciddi ciddi.annesine dediğim ilk lafta beni oğluna şikayet etmişti. ve annesiyle konuşmamdan 2 saat geçmeden eşimden seni işten almaya gelmicem, eve kendin gidersin diye bir mesaj geldi. sanırım bağlılığın ne derece olduğunu tahmin edersiniz. benle barışmak istediğinde bile ablalarım ne der diye durup düşünmüş. barıştıktan sonra annesiyle görüşmeye başladım asgari düzeyde. zaten aynı şehirde olmayan ablalarını bayramda aradım. görüşmek istemediler, müsait değil dedirttiler. yok neden ısrarla aramıyosun aranı düzeltmiyosun diyen eş.. başka bir sebep yok.. 3 ay olmuş onlara başka adım atmamışım.. sorun buymuş..
herkesi Allah a havale ettim, o çok kıymetli aileleri yalnız kalınca onların acılarını nasıl dindirecek merak ediyorum.size de üzüldüm diyemeyeceğim bence mutlu olmamız lazım. Aminn Allah yardımcımız olsun arkadaşım..Şu aileci erkeklerin ailesinide kendisinide Allah bildiği gibi yapsın.
Benimkide aileciydi. Resmen anasının lafıyla benden habersiz başka şehre tayin istemişti kendi ailesine yakın olmak istemiş. Kardeşi resmen hem çalışıyordu hemde bizimkinden para alıyordu. Aramızdaki herşeyi aileme,arkadaşlarına ve ailesine anlatıyordu. Dayanamadık artık bu evliliğe. Bende 3 aydır babamın evindeyim. Telefonda babama kızını al diyen adam dava dilekcesinde karım evi terketti diyebilecek kadar pislik bir insan. Hatta dilekçede çok pis iftiralar ve yalancı sahitleri var. O bu kadar hatalıyken aklıma sadece bazen iyi gunlerimiz geliyor ve özlüyorum insan çok boşluğa düşüyor.
Sana yaptıklarını unutma ve bu aileyi ne zamana kadar dayanacaksın bunları düşün. Gurur yapıp tazminat istememezlik yapma dicem ama benimki karaktersiz çıktı resmen iftiralar attı. Zor bir süreç ama sonu Allahın izniyle huzurlu gunlerle dolu. Allah yardımcımız olsun.
kafam yerinde mi değil bilmiyorum ama çok rahatım. umarım böyle devam eder çünkü kavgalara karışmadık tekrar. kendi ağzından çıkması da benim içimi rahatlattı yoksa hep bi acabam olacaktı. bakalım hayat ne gösterecek görelim. ailemle konuştuktan sonra daha da rahatlarım inş..Çok sabırlı davrandı Allah var, ne demek 3 ay dimi :)
bu kadar sabrettiyse ve ailesi önemliyse muhtemelen sizin a.zınıza s.cmıslardır
24 yaşında genceciksiniz... hayat şartları eskisi gibi değil bayanlar için artık toplumumuz kadınların boşanmalarını rahat kabulleniyorlar, öncelikle değişen şey kafana takacağın insanlar olmayacak... senin çok seviyorum dediğin birisinin seni başka kadınlar yüzünden hep 2.planda olduğunu hissettirerek canınızı yakmayacak
buarada ben 27 yaşındayım sen 3 yıllık evliyim 24 yaşındayım yazınca evde mi kaldım dedim
çok hoşsunuz evet bir şey dağıtmayı ben de düşünüyorum..:)Geçmiş olsun kardeşim dua edin böyle bittigine. ...Eğer ergen değil de birey olarak karar verseydi zaten ailesinin kim olduğunu sorgulamaya bile gerek yoktu. ..Böyle böyle idare edip kucağınizda bebekle deseydi ki kaçınılmaz sonuç bu. ..Bugün olmasa yarın ya bitecek ya da asla size ait olamayan bir eş +anne+Abla lar ile evli olacaktiniz. ...Icinizi sogutun. ...yargıyı sorguyu bırakın yolunuza bakın. ...nasip bu kadarmış deyin geçin. ..çok daha uzun yıllar cekebilirdiniz bu Kahrı. ..Bırakın onun cezası da kendini o tarafa vakfetmek olsun!gecmisler olsun. ..tuz dağıt bence)
bu bizim 2. ve son şansımızdı 3 ay önce bunu konuşmuştuk. evet 3 ayda hiç ilerleme katetmediğimizi görmek beni de düşündürüyordu ama seviyorduk birbirimizi, ki bence sevgi her şeyle savaşmaya değerdi. olmadı yetmedi demek yetiyor bana şimdilik. çok sağolunNefret ettiğim adamdan ayrılırken bile ağladım. .. ne de olsa yaşanmışlıklar var... ama eğer kararından eminsen sakın dönme... kısa bir zaman boşluğa illaki düşeceksin o zaman ailene sarıl.... ama inan olmuyorsa bu böyle kalır değişmez.... şimdi barissan ilerde yine basgösterir olan senin emeğine ve giden ömrüne olur
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. aynen de anlattığınız gibi..devamı olur ve dogallıgından şaşma çünki kafanda da kalbindede zaten bitirmişsin ve hatta kararı alırken oh be sırtımdan büyük bir yük kalktı demişsin yani yaşanılanlardan evliliği son dönemde yük olarak görmüşsün işi ortak noktada karara baglayıncada kararı kalbin beynin onaylamış ve derin bir oh çekmişsin hayat sana mutluluklar getirsin.
çok teşekkür ederim, iyi geldi yazdıklarınız..Böyle bir adamın yokluğu hiç bir şey kaybettirmez insana
Şöyle düşün : varlığı ne kazandırdı, yaşadığın streslerden başka
Yaşın çok genç, sanırım çocuğun yok, yoluna bak inan geçmeyecek hiç bir şey yok
Önünde koca bir ömür olmasa belki çözüm aranırda yaşın 24 genceciksin
tedbir davası nedir tam olarak-evden eşyaları haberim olmadan boşaltmasın diye mi?Derhal tedbir davası açın ....ay aydınlık yol belli. .tatlı tatlı bitirip aklınca zararsız kapatacaklar konuyu. ..pabucun pahalı olduğunu görsünler. ..insanları gel istiyorum deyip hayatına al sonra git istemiyorum deyip yolla!o kadar kolay olmadığını görsünler
Canım seni çok iyi anlıyorum . Çünkü bende de var aynı tip erkek müsvettesi ve ailesi. Neler neler yapmadılar ki . Ailesini yaptıklarından çok eş dediğim insanın bir kez olsun arkamda durmaması onları ölümüne savunması ve beni onlara saydıramaması olduKızlar merhaba..
3 yıllık evli 24 yaşında bir bayanım. Dün (eski)eşimle konuşup boşanma kararı aldık. Daha doğrusu kararını bana bildirdi. 3 ay önce ayrılık kararı alıp 20 günlük babamın evinde kalmışlığım var. Karar benimdi, sonra konuştuk birbirimizi sevdiğimize ve sorunları aşabileceğimize inandık. tekrar barıştık. Sorunumuz sade ve sadece onun ailesi ! tek erkek 5 abla ve 1 anne olan yaşamına beni alması çok zorladı sanırım onları. Öyle ki daha 3 aylık evliyken büyük görümcemin sen bizi ayıramayacaksın demesinden anlamalıydım! Sorun şu ki dün karşıma geçip 3 ay oldu sen hala ablamlarla konuşmuyorsun ben ayrılmak istiyorum dedi. Onlar benim için önemli dedi. Aslında ben de tam anlamıyla bu 3 ayda bunu hissetsem de söylemeye cesaret edememiştim. Beni hala çok çok sevdiğini de ekledi(!) Doğrusu ben de onu çok seviyorum ama sevgi anlayışımızın aynı olduğunu hiç zannetmiyorum. Çok sabırlı davrandı Allah var, ne demek 3 ay dimi :)
Sorunum şu ki gerek dün boşanmayla ilgili söyledikleri, gerek sebep gösterdiği saçmalıklar beni fazlasıyla soğuttu. Daha aileme durumu anlatmadım bile, iyice düşündüm tüm gece ve böyle bir adamla olmadığına çok şükrettim. Şuan kendimi hiiç olmadığım kadar iyi hissediyorum, sanki üzerimden bir yük kalkmış gibi, büyük bir savaşı kazanmış gibi.
Bu ruh halimin devamı için tavsiyeleriniz var mı? Beni nelerin beklediğini bilmiyorum. Gerçekten böyle bir adamın yokluğu bana ne kaybettirebilir bilmek istiyorum...
çok teşekkür ederim. bana neler neler yaptılar diyemiyorum çünkü bizim tek sorunumuz benim onları istediğim kadar arayıp sormamamdı. ama bu bile eşim olacak kişide nasıl derin izler bıraktıysa dayanamadı. benim tarafımdan böyle de onlar tarafında durum ne, neler konuşuluyor bilmiyorum.Canım seni çok iyi anlıyorum . Çünkü bende de var aynı tip erkek müsvettesi ve ailesi. Neler neler yapmadılar ki . Ailesini yaptıklarından çok eş dediğim insanın bir kez olsun arkamda durmaması onları ölümüne savunması ve beni onlara saydıramaması oldu
Çok güzel bir yaştasın yerinde olsam kesinlikle boşanırdım. Çünkü böyle adamlardan eş olmuyor . Ben ise Malesef boşanmaya cesaret edemedim düzelteyim derken bi r baktım 30 olmuş yaşım
Güzelim sevgi tek başına yeter mi hiç bi ömrü paylaşmak için? Sevgiyi beslemek lazım, saygıyla güvenle verilen değerle sağlanan huzurla vesaire uzar gider... daha coookkk gençsin önünde mis gibi bir hayat var, değer mi değmeyene adamayabu bizim 2. ve son şansımızdı 3 ay önce bunu konuşmuştuk. evet 3 ayda hiç ilerleme katetmediğimizi görmek beni de düşündürüyordu ama seviyorduk birbirimizi, ki bence sevgi her şeyle savaşmaya değerdi. olmadı yetmedi demek yetiyor bana şimdilik. çok sağolun
teşekkür ederim aynen dediğiniz her şeye katılıyorum. inşaAllah her şey daha güzel olur. şunu anladım buraya yazmakla, kabul etmeyen tek benmişim gibi konuşuyordu, öyle değilmiş :)Canım Allah kolaylıklar ve sabır versin.. Kesinlikle ailesine aşırı bağlı erkeklerden eşiyle annesigil arasına sınır koyamayan erkeklerden koca olmuyor.. oluyor da ya bi gözün kör yada bir kulağın sağır olması lazım.. Güçlüysen atlatırsın inşaallah çokca dua et. Alışkanlıkları terk etmek , onu hatırlatacak şeylerden uzaklaşmak bi anda seni boşluğa düşürebilir. Boşanma sürecinde de inşallah çirkinleşmeden atlatırlar sana.
bir kerelik aramaktan bahsetmiyor, sürekli.Ciddi ciddi ablalarını aramıyorsun diye mi boşanıyorsunuz yani? Hiç kavga fln da olmadı mı? Adam cidden takmış yani bu konuya. Sen de aradım şimdi top onlarda görmüyor musun deseydin ya?
ben de aynen öyle düşünüyorum. beni çok sahiplenmiş o kadar ki hep yanyana olalım istiyormuş. daa hikaye...çok sağolunseni ailesi olarak görmeyen karısına sahip çıkmayan adamdan koca olmaz
ayrılmak en hayırlısı gibi görünüyo
çocukta yok sanırım
sahiplenmemiş sizi, annem de annem, ablam da ablam
gitsin onlarla yaşasın madem öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?