Boşanmak....

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaslar,
Gecen konularımı okuyanlar bilir. 3 aylık evliyim ama cok sıkıntılar yasadım:( neyse bu sıkıntılardan biri de esimin en ufak bir seyde bosanicam diyip beni evden kovmasi ya da evi terketmesi:( bu 3 ay içerisinde 3 kez bu durumu yasadım:( 20 gündür ailemle birlikteyim ama ondan Olumlu ya da olumsuz hiç bir ses yok. simdi akrabalarım biz konuşalım diye ısrar ediyorlar. Ama ben onun o kadar yaptıklarına rağmen kendi ailemden bir adım atılsın istemiyorum:( Ben bunları haketmedim:( Yanlış anlamayın ama ben de hoş bir bayanım, isim var... Benim ona güvenim kalmadı ki:( Sizce ne yaparsa yapsın düşüncesinde haksız miyim?

Eger sizin ailenizden ya da akrabalarinizdan biri,sizi baristirmak icin önce giderse sayet 4.kez ayni seyi yasayacaksiniz demektir.Anladigim kadariyla ayrilmak istemiyorsunuz, o yüzden ilk adimi ondan bekleyin.

Görücü usulü mü evlendiniz?Daha önce yeterince tanımayamadınız belkide.Ne olursa olsun hatalı,evliliğe adapte olamamış.Düzelmeyeceğini düşünüyorsanız devam etmenin bir anlamı yok.

3 ayda nasıl bu hale geldiniz? evlenmeden önce sevgili olmuş muydunuz? eğer olduysa eşin evlendikten sonra mı gerçek yüzünü gösterdi?
ve de sen barışmak istiyor musun?

Bir yıl nişanlı kaldık. Ben onu sevmiştim güya o da beni:( fakat nisanliyken anladimki bu aile bana göre değil. Fakat iste yok Nisan atmak ayıptır, yok oyle boyle bugünlere geldik ama düğünümü de batırdılar herseyimi :( bir gelin kuaförde ağlar mı :( cok büyük sıkıntılar yasadım anlayacağınız. Depresyona girdim hala ilaç kullanıyorum:( Barışmayı falan istemiyorum:( çünkü biliyorumki gidince 4. Yü de yapacak:( simdi üzülüyorum benim eksiğim neydi diyorum:( bir sürü insan vardı peşimde, cok beğenilen biriydim ama kader iste. Bütün hatam ona güvenmek oldu:(

Daha 3 ayda bu kadar cozuttuysa... Sürekli boşanma lafına sığınması ve yaptıkları şımarıklık gibi geliyor bana. Başka psikolojik bir sorunu yoksa.

Bir yıl nişanlı kaldık. Ben onu sevmiştim güya o da beni:( fakat nisanliyken anladimki bu aile bana göre değil. Fakat iste yok Nisan atmak ayıptır, yok oyle boyle bugünlere geldik ama düğünümü de batırdılar herseyimi :( bir gelin kuaförde ağlar mı :( cok büyük sıkıntılar yasadım anlayacağınız. Depresyona girdim hala ilaç kullanıyorum:( Barışmayı falan istemiyorum:( çünkü biliyorumki gidince 4. Yü de yapacak:( simdi üzülüyorum benim eksiğim neydi diyorum:( bir sürü insan vardı peşimde, cok beğenilen biriydim ama kader iste. Bütün hatam ona güvenmek oldu:(

Hata yapmışsın evet ve neresinden dönsen kardır.
Kararın ne olacak bilmiyorum ama karar verirken etraf ne der, yok şu ayıptır yok bu laf getirir falan diye düşünme. Nişanlılığında yaptığın hatayı tekrarlama yani.
Barışmak istemiyorsan kararlı ol. Ailenin desteğini de alırsan kısa zamanda atlatırsın. Çünkü bitmiş senin için, öyle görünüyor.

Evet hayatımın hatasını yaptım :( Simdi de ailemin sen yaptın sen ettin demeleri yok mu:( beni öldürüyor :( su an aglayarak bunları yazıyorum:(

ıyı düşünmelısın bencede 3 ayda bunu yapan adam devam eder aynı şeylerı yapmaya ezdırme kendını bence daha fazla ılk adımıda atan sız olamyın yarın öbürgün bunuda kakarlar başına...ne guzel işinde var kendını düşün derım çocukta yok üzmeyın kendınızıde kımse sızden değerlı değil...coğumuz etraf neder korkusuyla okadar cok şeyı gızlıyoruzkı hayatımız bıtıyo bız hıcbır tat alamıyoruz bu hayattan...kadın olmak nekadar zor onu anlıyorum hergecen gun...

Evet ondan nefret ediyorum:( Ama ailemin lafları da beni bitirdi:( sinirlenince bana yükleniyorlar:( ki yuklenmeselerdi ben nisanda atacaktım zaten:( Oyle bunalıyorum ki:( Allah bana yardim etsin inşallah :( çünkü başka sığınacak kimsem yok:(

allah yardımcın olsun
hatayı ben yaptım deme
nişanı atacaktımdiyorsun ailen basskı yapmış attırmamışlar
çok kızdım
ailen hiç konuşmasın şimdi
eşin de terbiyesizmiş 3 aylık evlilikte 3 kere kovulmak ne demek
kurtulmuşsun buna sevin

Münevver sana daha öncede yazmıştım biliyorsun ve asla geri dönme demiştim sana hatırladın mı ?

Yine aynı şeyi diyorum ailene de etrafındakilere de diyeceğin tek şey var ARTIK SUSUN !

Kimseyi çekmek zorunda değilsin eşin adam olmaz sana diğer konunda bi yalvarmadığımız kalmıştı ama görüyorum ki gram yol alamamışsın.

Çocugun olsa derim ki yazıktır çocugu var ne yapsın didiniyor...İyi de be arkadaşım çocugun yok işin var hoş bir bayanmışsın da eee neyin cefasını çekiyorsun ? Canına yazık değil mi ?

Böyle tiplere sinir oluyorum; bittiyse bitti adam gibi konuşacaksın. Nikahlı karın baba evinde ve sen günlerdir arayıp sormuyorsun...Eşinin ailesinin baskı yapabileceğini düşünüyorum ve senin aramanı bekliyor. Çünkü aranılan daha her zaman daha avantajlıdır. Bende sürümcemede kalan şeylerden nefret ederim, o yüzden ben senin yerinde olsam bu teklifi kabul ederdim. Konuşsunlar derdi ne döksün, herkes ne olduğunu bilsin; sonrasında da kararını verirsin. Daha önceki konunda abimi dövdüler yazmışsın; bu da ailesinin nasıl olduğunu ortaya koyuyor. Ailenden güvendiğin biri ama baban veya abin olmasın; amcan vs. olabilir gitsin sadece eşinle konuşsun. Hatta senin haberin yok gibi de konuşabilir. Abin veya baban konuşursa onlar daha duygusal davranabilirler. Evlilik ne kadar flört etsende şans işi...Bazılarımız biraz şanslı, bazılarımız şanssız...Erkekler desen çoğu yontulmak zorunda...Eğer seviyorsan ve sevildiğine inanıyorsan umarım barışırsın ve umarım evinin değerini bilir. Ayrılmaya karar verirsen de; kadere inanırım, daha iyi bir hayatın olacağı için kaderin böyledir. Mutlu olman dileğiyle...

Munevvergul
diger konularinada göz attim
kolay kolay bosan demem ama bundan sonraki hayatin huzurun mutlulugun icin
önüne bak derim
esinin ve ailesin yaptiklari hep devam edecek görünüyor
isin varmis guzelmissinde
zamanla toparlanip yoluna devam edersin

Seni üzmek istemem ama bence en büyük hata senin. Kendine bu kadar az değer verir, az saygı duyarsan 3 kez olan şeyi bir 3 kez daha yaşarsın.Bir kere çok kararsızsın. Yaşadığın onca şeye rağmen ailenin gidip konuşmasına karşı, yeniden barışmaya karşı katı değilsin ki eşinden ses olmadığını söylüyorsun. Kafasından atan insan niye karşıdan bir el yok desin ki? Seni daha fazla yormadan önerilerimi söyleyeyim. Öncelikle ne istediğine kadar ver. Seni bile bile ateşe atan ailene bir mesafe koy. Her şeye burunlarını sokmalarına artık engel ol. Biraz kendin gibi ol ve bir karar ver. Madem nişanı atacaktın, o zaman o kadar kararlıydıysan şimdi daha kararlı olman gerek. Ama şimdi bile kararlı değilken nişan zamanında gerçekten ayrılmak istediğine inanmıyorum ben. Kararlı olsan ailene karşı katı olur evliliği bir an önce bitirmek için adım atmış olurdun. Belki bunların hepsi ailenin baskısından dolayı, bilemiyorum. Ama sen daha ne istediğini bilmeden bir yere varamazsın, üzülmeye devam edersin. Bir de diyorsun ki barışırsam aynı şeyi yine yapar. Böyle demeyeceksin, bana bunları yapan adamla barışamam diyeceksin. O zaman bir adım yol katetmiş olursun. Gururlu olmalısın. Bir kere yapılan şeyde düşünülür ama 3 kere aynı şeyi yaşamışsınız. Başka bir yanlış bulduğum tavrın, ben şöyleyim böyleyim taliplerim vardı hata ettim bu kişiyi seçmekle. Seçen sensin. Sevmiş ve seçmişsen daha iyi bir seçim yapabilirdim dememelisin. Yapamamışsın ki bu kişiyi sevmişsin, yapamamışsın ki ayaklarının üzerinde durabilecek bir kadın olmana rağmen ailene boyun eğme adı altında her şeyi kabullenmişsin. Ailenin sana zerre yüklenmeye hakkı yok. Onları artık bir kenara at ve hayatına yol ver. Umarım yaşadıklarına daha dışardan bakabilir ve hataları nerede yaptığını ve yapmaya devam ettiğini görebilirsin. Ve sana çok yanlış davranan ailenle artık bu konuları konuşma. Seni doğru yönlendiremiyorlar hata yapmana sebep oluyorlarsa duvara konuşsunlar.

Yol yakınken.. Duygularınız soğumuşken..
Kimseye aldırmayın, kim ne der diye düşünmeyin. O kapıyı kapattığınızda içeride siz ve eşiniz kalıyorsunuz. Yaşadıklarınızı sadece siz biliyorsunuz. Bitirebilecekseniz bitirin ki bu işin 4. olmasın. Daha fazla yıpranmayın. Allah'ım sabır versin size..

''uzaktan davulun sesi hoş gelir''
insanlar bu adamdan kurtul, boşan dediklerinde bunu düşünebilirsin.
ancak şunu bilki ben o davulun sesini en yakından duyanlardanım...
seninle benzer şeyleri yaşıyorum. ancak ben senin eşinin yaptığı hatayı
yapıp, eşime bikaç defa git demiştim. o da sonunda gitti.

2 aydır gelmedi. arada görüşüp sorunlarımızı konusuyoruz ancak
daha öteye gidemiyoruz. bunları şunun için soylüyorum; ilk başlarda
kayıtsız şartsız dönsün, ele güne karşı beni mahcup etmeyip sahip cıksın istiyordum
ama şuan evimde o kadar huzurluyumki gereksiz dertlerle uğraşmaktan yalnız bırakılmaktan bıkmışım. bunu anladım
ben ne zaman işi oluruna bıraktıysam eşimden bir adım geldi. ben yine tepkisiz kaldım
gelene kapımız açık yerimiz yurdumuz belli, ancak gelmeyenede bir müddet sonra o kapıyı sonuna dek kapatmak gerekir.
bu yüzden sana soyleyeceğim şu; biraz daha bekle belli zaman sonra dönüyorsa ve seni tatmin edicek şeylerle geliyorsa
bir şans daha verirsin, yok gelmiyorsa o kapıyı sen kendi kendine iç huzurunla farketmeden kapatmış olacaksındır.
bunun için sadece zamana ihtiyacın var.
birşey olacaksa olacaktır, bırak bunu şekillendirecek olan eşin olsun sen tepkisiz kal ki,
adımı atması gereken o olsun yoksa sen dönersen ya da konuşma girişiminde ilk sen bulunursan
taviz vermeye devam edecek taraf sen olursun.
derdini yaşayan bilir
Allah yardımcın olsun arkadaşım...

Öncelikle hepinize teşekkür ederim. Evet ayrılmak istiyorum ve ona güvenmiyorum. O bana cok büyük terbiyesizlikler yaptı. Cok yakın bir akrabam avukat o da diyorki ben arayayım bir akraba değilde bir avukat olarak ne yapacagını sorayım. Ben de açıkcası onun benim tarafimdan aranmasını doğru bulmuyorum. Zaten ne yapacaksa yapacaktır, onu daha fazla simartmanin alemi yok. Ayrıca sunu da belirtmek istiyorum, ben hoş bir bayanım dediğim için sanırım yanlış anlaşıldım:( Aslında hiç kimse esinden bu kadar terbiyesizligi gormek istemez. Ama neden bunları bana yapıyor sorularını sormaktan kendimi alamıyorum. Benim eksiğim neydi ki bana bunları yaşattı:'( Evet yaşadıklarım cok zor gecenin bu saatinde ağlıyorum. Beni tanimasanizda bana dua edin :(

Hep kendini suçluyorsun benim eksiğim neydi diyerek. Ters mantıkla git. O insani ilişkiler kurmaktan, uzlaşmaya çalışmaktan, eşine sahip çıkmaktan acizmiş ki sen şimdi bu kadar üzülüyorsun. Bu kadar şey yaşadıktan sonra eksikleri kendinde arama. Daha çok yıpranırsın. Sadece tercihlerinde hatan var. Bir eksiğin olsa bile kimse bir eksikliği yüzünden kötü şey yaşamayı hak etmez. Eşler de tarafların eksikleri, yanlışları durumunda önce birbirine destek olmalı. Üzülme ağlama her şey olacağına varıyor. Bence avukat yakının aracılığıyla iletişime geç, boşanma davası açacağını söylesin. Belki kafası dank eder. Etmezse de zaten davayı aç.

Evet böyle sürüncemede kalması çok kötü. Bilmiyorum acaba bir fikrini almak için avukat görüşsün mü? Çünkü ben de artık kesinleştirmek istiyorum. İnsanın kendisini sorgulamaması elinde değil. Ama elden bir şey gelmiyor :'( Lütfen fikirlerinizi söyler misiniz? Benim için çok önemli.

Back
X