Boşanmaktan vazgeçtim

Esinizi neden harcıyorsunuz ki kp için varsın konussun dursun kendi çapında dinlemeyin ,cevap vermeyin, baska seylerle uğrasın çocuğunuzla ilgilenin o konusurken.Görmezden gelmek lazım böyle durumlarda...
Çok denedim her yolu denedim ama kayımbabam bıkmadan usanmadan devamlı aynı konuları aylarca bana açıp baskı yapıyor kendi istediğini bana zorla yaptırmaya çalışıyor. Baktı ben duymazlıktan geliyorum bu seferde oturduğum yere gelip başımda dikilip bana konu açıyor

hatirliorum sizin konunuzu okurken daralmistim resmen ne guzel demekki esiniz sizi hala seviyor ve kaybetmek korkusu var sizde esinize atin topu bakalim susacak mi kp

Bizde de aynı durumlar söz konusu oluyor zaman zaman.
Ben böyle bir durum ile evliliğimin ilk başlarında karşılaştığımda çok sinirleniyor ve eşime neden savunmasız kaldığı konusunda kızıyordum. Fakat şöyle bir durum var ki eşim ne benim yanımda kendi anne-babasına laf söyler ne de onların yanında bana. O yüzden o savunma yapıyor fakat ben görmediğim için "pasif" kaldığını düşünüyordum. Zamanla bu sorunlar azalmaya başladı, fakat tamamen gitti mi? Hayır çünkü eşimin zayıf yanı anne-babası. Onlara "hayır" deme veya "karışma" deme gibi bir tavrı hiç bir zaman olmayacak sanırım...

Böyle durumlar ile karşılaştığımda "eşimin kararı siz onunla konuşun" diyerek konuyu kapatıyorum. Eşim ile konuşup fikrini değiştirmeye çalışırlar ise (ki başımıza gelmedi değil) durumu fark edince eşime "böyle birlikte karar aldık, anne-baban ile karar alma gibi bir niyetin varsa ve bundan memnun isen niye benimle evlendin, kendin karar veremiyorsan seve seve annenlerin yanına dönebilirsin" diye çıkışınca bizim kararımız yine geçerli hal alıyor :)

Bu da bir yöntemdir sonuçta, istersen deneyebilirsin.

Boşanma fikrinden vazgeçmene sevindim çünkü ortada bir çocuk var. Ben bile bu tarz bunalımlı dönemlerde boşanmayı düşünmüş bir insan olarak, çocuk olunca zor oluyor. Belki çocuğumuz olmasa bir kalemde biter mantığı oluşur insanlarda ama çocuğa o sancılı dönemin eziyetlerini yaşatmak doğru değil. Ne annesiz büyüyebilir ne de babasız. O yüzden umarım herşey sizin açınızdan düzelir ve huzurlu bir şekilde devam eder hayatınız.

hatirliorum sizin konunuzu okurken daralmistim resmen ne guzel demekki esiniz sizi hala seviyor ve kaybetmek korkusu var sizde esinize atin topu bakalim susacak mi kp
Evet galiba öyle benimde eşime karşı içimde sevgim var. Bir de bu yolu denicem inşallah kayınbabam benle uğraşmayı bırakır artık

Sürekli evliliğimize herşeyimize karışıp bir konuyu aylarca açması. Biz karıkoca böyle karar verdik diyoruz dinlemiyor kendi istediği olsun diye aylarca konuyu bana açıp baskı yapması
benim kv de gibi

Kp size bir şey dediğinde :bana hiç söyleme baba oğlun inat, kendi kafasına koyduğunu yapıyor beni dinlemiyor. Oğluna söyle de topu eşine at.

Eşinle birbirinizi seviyosunuz başka yollardan çözmeye çalışın, ama eşine uyarı olmuş bak bi silkinir heralde

Evet hatta hiç muhattap olma kayınbabanla eşinlede bu yüzden tartışma

Eşiniz haklı topu taca değil eşinize atın huzurunuz bozulmaz

Dene bence etkili olur gibime geliyor

Babasini dizginlemek esinin gorevi , adam agzini actiginda esin senin yaninda mal gibi duruyorsa bu olmaz hemen aninda kendisi cevap vermeli, yoksa benzer problemleri yasamaya devam edersiniz

Bence guzel bi gelisme.
Kocan artik degisicegini soyluyor.
Bekle ve gozlemle.
Insallah hersey guzel olur.

cnm ben de kayınpederle sorun yaşıyorum ama eşimi bulaştırmıyorum.kayınpedere genelde hehe diyorum,geçiyorum.yok cok ters bir şey söylerse tersliyorum,genelde soğuk davranıyorum.her hafta aramak zorundayım yoksa küsüyor,naslsın iyimisin deyip telefonu kapatıyorum.kayınpederle diyaloğumun eşimle bir alakası yok,kendi ilişkilerimizi kendimiz yönetebiliriz diye düşünüyorum,umarım yanılmıyorumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…