Boşanmalarına hiçbi sebep yokmuş

Çocuk varken genelde zor ama benim bir arkadaşım da eşinden öyle pat diye boşandı. Şiddet yok, aldatma yok. Adam da dışarıdan bakınca çok düzgün bir adamdı. Arkadaşım, cıvıl cıvıl, çok hareketli biri, eşiyse soğuk bir insan, gerekmedikçe konuşmayan ciddi yapıda biriydi. "Boğuluyorum" diyordu, "mutsuzum" diyordu. Kendi ifadesine göre ayrı şehirde üniversite okuduktan sonra baba evinde babasının her şeyine karışmasından rahatsız olduğu için ve bekarken ayrı eve çıkması mümkün olmadığı için o sıralarda tanıştığı ve kendisine aşık olan eşiyle "iyi bir insan" olduğu için evlenmiş. Hiç aşık olmamış, sevmemiş. Arkadaşım da psikologa gitmişti ve psikolog "çocuk 12 yaşına geldiğinde boşanabilirsin" demiş arkadaşım da aynen öyle yaptı. Böyle örnekler az da olsa var ama sizinkinin durumunu bilemem tabi.

Ama bişiler soylemiştir eşine bu zaman içinde

Beni biriyle tanıştırmak istedi bi tanıdık...Tabi ortam malum şu an korona vs, ilk bi telde konuştuk.Adamın 13 yaşında bir cocugu var ve boşanmış..Kamuda yönetici...İkinci konuşmada sohbet biraz daha detaylandığı için çok özel değilse neden ayrıldığını sormak istedim...

Adamın dediği şu: her şey cok iyiydi, hiçbi sorun yoktu, birgün pat diye boşanmak istediğini söyledi. Nedenini sormadın mı dedim, sordum yanlış karardı bu evlilik demiş sadece...Başka hiçbişi söylememiş..Kadın psikologa gidiyormuş ve oyşe karar almış.Dedim ki önceden hiçbi soğukluk hissetmedin mi veya hiçbişeyden şikayet etmedi mi? Hayır dedi...Geri dondureyim kararından diye yurtdısına goturmus gezmeğe, orda da hafif bi ısınma, konusma olsa bak bu geri donecegim anlamına gelmez, fikrim sabit diyormuş kadın..

Sonuçta sebep belirtmeden ayrılan ex eş...Sizce böyle bişi doğru olabilir mi? Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır
vardır. ilk eşiyle boşanması o adamın yada kadının huysuz , geçimsiz ve aski oldugu anlamına gelmez. benim arkadaşımın annesi 65 yaşıında boşanıp başka biri ile evlendi bize şaka gibi gelmişti ama gerçek.

İyi de en azından 1 kere olsun bunu belirtirsin..o konuda kadın soyluyordu....dile getirirsin bişeyleri, ben hayata soyle bakıyorum sen sunu istemiyorsun yapmıosun vs vs...

Ama kadın yanlış karar dedi baska bişi demedi diyor...Mümkün mü ya, söylersin yani ne biliim o kadar mı içine atıp gidersin
İşte bir taraf bunun farkında olmayabilir. O konuda eş farkında değil bence. Zaten sorun da taraflardan birinin diğerinin rahatsızlığını görememesinde. Sizin aday da ne olduğunun farkında değil ya. Ona göre her şey normal ilerliyor. İşte diyelim ki kadının her akşam çöpü çıkar uyarısı yapması gerekiyor, kadın sürekli bu uyarıyı yapmaktan sıkılmıştır. Ya da adam kadına sormadan misafir davet ediyordur. Bunlar çöpü çıkarmadığım için boşandık ya da danışmadan misafir çağırdığım için yürütemedik diye düşünülmez. Her şey normaldi, ne oldu ki olur karşı taraf. İlla cam çerçeve indirmeli kavga olmasına gerek yok, taraflardan biri artık tahammül edemiyordur.

İşte bir taraf bunun farkında olmayabilir. O konuda eş farkında değil bence. Zaten sorun da taraflardan birinin diğerinin rahatsızlığını görememesinde. Sizin aday da ne olduğunun farkında değil ya. Ona göre her şey normal ilerliyor. İşte diyelim ki kadının her akşam çöpü çıkar uyarısı yapması gerekiyor, kadın sürekli bu uyarıyı yapmaktan sıkılmıştır. Ya da adam kadına sormadan misafir davet ediyordur. Bunlar çöpü çıkarmadığım için boşandık ya da danışmadan misafir çağırdığım için yürütemedik diye düşünülmez. Her şey normaldi, ne oldu ki olur karşı taraf. İlla cam çerçeve indirmeli kavga olmasına gerek yok, taraflardan biri artık tahammül edemiyordur.

Hatta ex eşin annesi demiş kızıma büyü mü yapıldı noldu falan demiş sözde...yani insan annesiyle de mi paylaşmaz bişi oyle içine atıp mı gider

Hiçbirsey yokken olmamıştır o, adam eşinin mutsuzluğunu, yalnızlığını göremeyecek kadar kapatmıştır kendini karısına.

Burada bile okuyoruz, kadınların dert ettiği birçok şeye, ne var bunda, bizim bir problemimiz yok diye bakan bir sürü erkek var.

Son düzenleme:
kadın aslında gitmeden neden gittiğini adama anlatmak istemiştir ama adam tabi ki anlamamıştır ihmal ilgisizlik iş aşkı eşine vakit ayıramadığının farkına bile varamıyor erkekler sonra da hiç bir sorunumuz yoktu neden böyle oldu diyorlar aklıma ilk bu senaryo geldi

Valla işte hiç mi bişi hissetmedin dedim, hayır her sey iyiydi...Bi de bu kişi okumus etmiş biri ne biliim ama vardır bişi
Bu açıklama şu demek benim için:
Evde o kadar etrafa,karıma duyarsızdım ki bir değişiklik varsa da ben anlayamadım

Mutlaka bir farklılık bir soğukluk vardı ama beyefendi o kadar duyarsızdı ki onun haberi olamamış.
Zaten kadın da bu duyarsızlıktan bıktığı için boşanmıştır belki de

Ama bişiler soylemiştir eşine bu zaman içinde
Evet "çocuk 12 yaşına gelsin senden boşanacağım" demiş. Ama öyle pat diye boşandı biz şaşırdık çünkü çocuğuna iyi bir baba olan, evin hiçbir şeyini eksik bırakmayan, çalışkan, görgülü, düzgün bir adamdı. Arkadaşları ile dışarıya çıkmasına falan da karışmazdı ama arkadaşım mutsuzdu. "İşten eve geliyor, televizyon karşısına geçiyor, dışarıya çıkalım birşeyler yapalım diyorum istemiyor, monoton bir hayat" diyordu. Biz şımarıklık olarak yorumladık ama arkadaşım sevemedi adamı mutsuzdu yani.

İyi de en azından 1 kere olsun bunu belirtirsin..o konuda kadın soyluyordu....dile getirirsin bişeyleri, ben hayata soyle bakıyorum sen sunu istemiyorsun yapmıosun vs vs...

Ama kadın yanlış karar dedi baska bişi demedi diyor...Mümkün mü ya, söylersin yani ne biliim o kadar mı içine atıp gidersin
belki söyledi kadın, yani geçerli sebepler var ama adam henüz seni tanımadığı için açılmadı sana
yani adam aslında biliyo ama sen bilmiyosun sebepleri o da bi ihtimal

Genellemeler göre kadınlar kolay kolay sebebsiz bırakmıyor
Ama benim çok yakindan tanıdığım arkadaşım keyfi bıraktı
Artik hissim yok dedi
Adam istemedi ayrılmak herkes birlessin diye araci oldu ama yok dedi
Ve evlilik bana göre değil dedi suan da bekar evlilik düşünmüyor
Eşini bende tanıyordum kibar efendi görgülü bir adamdı
Yani istisnalar var
Bazı insanlar en ufak zorluga gelemiyor
Genelde evliliği çilekeş kadınlar sürdürüyor yada o muhteşem uyumu yakalayanlar

Evet anlıyorum bunu ama o süreçte hissedilir bu yani..canım cicim olamaz ki kadın

Demek ki eşinin duygusal ihtiyaçlarını fark etmeyecek kadar ilgisiz bir adammış, bir de bunu marifet gibi anlatmış size. Perşembenin gelişi çarşambadan belli, size kırmızı bayrak gibi dikkat et uyarısı vermeli bu durum.

Valla işte hiç mi bişi hissetmedin dedim, hayır her sey iyiydi...Bi de bu kişi okumus etmiş biri ne biliim ama vardır bişi
gerçekten boşamnma için şiddet aldatma dışında başka mazeretler de oluyor ama
iyice araştırın hemen güvenmeyin derim

bide sizin ilk evliliğiniz miydi?

Demek ki eşinin duygusal ihtiyaçlarını fark etmeyecek kadar ilgisiz bir adammış, bir de bunu marifet gibi anlatmış size. Perşembenin gelişi çarşambadan belli, size kırmızı bayrak gibi dikkat et uyarısı vermeli bu durum.

Aynen
Zaten sürekli kendinden bahsetti...Ben soyle yapatım, soyle alışkanlığım, akşam sunu yaparım vs...sen neler yaparsın diyen yok

Beni biriyle tanıştırmak istedi bi tanıdık...Tabi ortam malum şu an korona vs, ilk bi telde konuştuk.Adamın 13 yaşında bir cocugu var ve boşanmış..Kamuda yönetici...İkinci konuşmada sohbet biraz daha detaylandığı için çok özel değilse neden ayrıldığını sormak istedim...

Adamın dediği şu: her şey cok iyiydi, hiçbi sorun yoktu, birgün pat diye boşanmak istediğini söyledi. Nedenini sormadın mı dedim, sordum yanlış karardı bu evlilik demiş sadece...Başka hiçbişi söylememiş..Kadın psikologa gidiyormuş ve oyşe karar almış.Dedim ki önceden hiçbi soğukluk hissetmedin mi veya hiçbişeyden şikayet etmedi mi? Hayır dedi...Geri dondureyim kararından diye yurtdısına goturmus gezmeğe, orda da hafif bi ısınma, konusma olsa bak bu geri donecegim anlamına gelmez, fikrim sabit diyormuş kadın..

Sonuçta sebep belirtmeden ayrılan ex eş...Sizce böyle bişi doğru olabilir mi? Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır

Back
X