Boşanmalarına hiçbi sebep yokmuş

Beni biriyle tanıştırmak istedi bi tanıdık...Tabi ortam malum şu an korona vs, ilk bi telde konuştuk.Adamın 13 yaşında bir cocugu var ve boşanmış..Kamuda yönetici...İkinci konuşmada sohbet biraz daha detaylandığı için çok özel değilse neden ayrıldığını sormak istedim...

Adamın dediği şu: her şey cok iyiydi, hiçbi sorun yoktu, birgün pat diye boşanmak istediğini söyledi. Nedenini sormadın mı dedim, sordum yanlış karardı bu evlilik demiş sadece...Başka hiçbişi söylememiş..Kadın psikologa gidiyormuş ve oyşe karar almış.Dedim ki önceden hiçbi soğukluk hissetmedin mi veya hiçbişeyden şikayet etmedi mi? Hayır dedi...Geri dondureyim kararından diye yurtdısına goturmus gezmeğe, orda da hafif bi ısınma, konusma olsa bak bu geri donecegim anlamına gelmez, fikrim sabit diyormuş kadın..

Sonuçta sebep belirtmeden ayrılan ex eş...Sizce böyle bişi doğru olabilir mi? Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır
Eski eşi bir uzman eşliğinde boşanmaya karar veriyor çoluk çocuğa rağmen. Benim kafamda kocaman bir soru işareti oluşurdu.

Bence doğrudur adam eger kısmen ilgisiz uzak karısıyla sohbet etmeyen paylaşımı olmayan biriyse kadın da mutlu degildir uzun süre terapiye gidip ayrılık kararı vermekte emin olup öyle ayrılmıştır

Beni biriyle tanıştırmak istedi bi tanıdık...Tabi ortam malum şu an korona vs, ilk bi telde konuştuk.Adamın 13 yaşında bir cocugu var ve boşanmış..Kamuda yönetici...İkinci konuşmada sohbet biraz daha detaylandığı için çok özel değilse neden ayrıldığını sormak istedim...

Adamın dediği şu: her şey cok iyiydi, hiçbi sorun yoktu, birgün pat diye boşanmak istediğini söyledi. Nedenini sormadın mı dedim, sordum yanlış karardı bu evlilik demiş sadece...Başka hiçbişi söylememiş..Kadın psikologa gidiyormuş ve oyşe karar almış.Dedim ki önceden hiçbi soğukluk hissetmedin mi veya hiçbişeyden şikayet etmedi mi? Hayır dedi...Geri dondureyim kararından diye yurtdısına goturmus gezmeğe, orda da hafif bi ısınma, konusma olsa bak bu geri donecegim anlamına gelmez, fikrim sabit diyormuş kadın..

Sonuçta sebep belirtmeden ayrılan ex eş...Sizce böyle bişi doğru olabilir mi? Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır
Hic inanmadim inanilmaz sacma geldi, gunah almayayim tabi de ..
Kadinlar daha duygusal daha cefakar.. yani ortada hic bir sey yokken bir an da pattt diye ayrilan 30 yasindayim hic duymadim.Kadinlarin geneli durup dururken yuvasini yikmaz.. yanlis bir evlilik oldgnu kac yil sonra anlamis mesela kadin ? Sacma.
Resmen erkek sebepleri bunlar, durup dururken ayrilalim, sogudum ,istemiorum.vs ..

Ustelik yurt disina falan goturmus kadini, kadin ona ragmen gitmis ama fikrim degismez diyerek gitmis oylemi? Bu kadar kararli bir kadin istemedgi bir adamla yurtdisina da gitmez.

Monotonluk ,hayattan keyif alamamak olabilir sebebi.Psikologu da yeniliklere aç kendini ,sana bu hissi veren herşeyden uzaklaş kendine ve hayatına bir şans ver demiş olabilir..Bencede sadece iyi insan olmak yetmiyor evlilikte Beraber bir kitap hakkında konuşabilmek istersin ,yada gece yarısı turlamak istersin karşında ki saçmalama çok yorgunum der uyuyalım der.Veye bunun gibi örnekler olur tartışacak sebep yoktur ama mutsuz olacak sebep vardır..Karşındaki seni anlamaz tükenmiş hissettirir kendini..Sertap erener levent yüksrlden boşandığın da sebebini aramızda aşk tutku bitmişti kendimi onun annesi gibi hissetmeye başlamıştım diye söylemişti..Bizde kadınlar somut büyük sebepler olmadan ayrılmıyor ayrılamıyor . Toplum baskısı yediğin önünde yemediğin ardında diye , adam evine bakıyor daha ne istiyorsun diye telkinlerle ,kadınlara hep bardağın dolu tarafına bakmak zorunda bırakılıyor..Oysa evlilik bir sorumluluk antlaşması değil ki sevgi aşk tutku saygı iyi iletişim olmayınca ev arkadaşlığından bir farkı kalmıyor. ...Evlilikte uyum deyip bırakıyorum .Belki eşiyle yakalayamadıkları uyumu sizinle yakalayabilir..Birbirinizi iyi tanımadan evlilik düşünmeyin bence..Ama adam ın kadını kötülememesi bence büyük bir artı .Çoğu erkek ayrıldığı kadın hakkında hep olumsuz konuşur malesef

Eşimle ikinci evliliğimi yaptım o bana neden boşandın diye sormadı ben de ona sormadım. Bir yıl nişanlılik sürecinde onunla ömür boyu muhabbet edebilir miyim diye sordum kendime evet cevabını da alınca iç sesimden evlendik gittik...12 yıldır evliyiz.
Adamın neden boşandığından çok onun kişiliğine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. İlk evliliğinde aldatma, şiddet, zararlı alışkanlıklar yoksa neden ayrıldıgi çok da önemli değil. Eşim ilk evliliginde vaktini hep dışarıda geçirirmiş bunu sonradan kızı anlattı bana...şimdi bensiz wcye gitmeyecek neredeyse...hep evde birlikte olmak istiyor. Eşler için uyum çok önemli. Eş adayınız ile biraz zaman geçirin bence onun yanında enerjik hissediyor musunuz mesela veya aklınıza düştüğünde heyecan veriyor mu...yaşama sevinci hissediyor musunuz şimdilik olmayabilir zamanla bakın derim durumlara...

2. konuşmada birinin özelini detaylı bir şekilde anlatmamasını saygıyla karşılarım ancak yalan söylemesini doğru bulmadım pek dürüst bir açıklama gelmedi

Kadın belki ayrılmak istemiş olabilir, yılların birikmişligi vardır.. ama ben ayrılmak istiyorum diyen kadına öylece bırakıp çektirmeden gidenini görmedim..😏 keşke hikaye gerçek olsa...

Olabilir neden olmasın ki , sevgi bitebilir. Belki adamla mutlu değildi, kadın sosyal adam asosyaldı, belki aralarında cinsellik bitmişti vs vs İnsanlar normal bir şekilde de ayrılabilir zamanla tükenmiş Olabilir herşey.

Olabilir neden olmasın ki , sevgi bitebilir. Belki adamla mutlu değildi, kadın sosyal adam asosyaldı, belki aralarında cinsellik bitmişti vs vs İnsanlar normal bir şekilde de ayrılabilir zamanla tükenmiş Olabilir herşey.
Bunlar hep olabilir de adamın bunların hiçbirinden habersiz olması mümkün değil bence

Soğuması için sebepler vardir illaki. İlgisizlik, saygısızlık gibi. Kimbilir kadin ne yasadida soğudu bilemeyiz.
Burda hangi kadin eşinden durup dururken boşanmış ki.
Adamin eksik anlattığı birşeyler var

• Beğen
Reactions: 000
Aynı durum bir arkadaşımın başına geldi. Önce eşi birlikteliği kabul etmemiş sonra yanında giyinip soyunmaya başlamış. En son da ayrılık konuşması yapmış ve karşılıklı anlaşmalı medenice boşandılar. Öyle şiddetli bir tartışmamız ya da anlaşamadığımız bir durum yoktu dedi. Yani bazen olabiliyor böyle şeyler demek ki.

Benim yakınımda var böyle boşanan. Kadın da eşi de ayrı ayrı çok iyi çok düzgün insanlar, ama bu birarada da iyi olabilecekleri anlamına gelmiyor demek ki. Adam hiç istemedi ayrılmak aileler istemedi ama kadın diretti istemiyorum yapamıyorum artık birbirimize göre değiliz diye. heyecanı bitmiş, aşık olmamış zaten hiç eşine sevgi de yetmiyomuş artık ona, aşık olmak istiyomuş geri kalan hayatında. 2 tane yetişkin çocukları var bu arada. Ve bu boşanmanın bu detaylarını da en yakınları olarak biz biliyoruz sadece. Hani adama soruldugunda neden boşandınız diye, eşim bana aşık olmamış hiç zaten sevgiside yetmiyomuş artık aşık olmak istiyomuş bundan sonra diyebilecek bir adam değil, gerek eski eşine saygısından arkasından konuşmamak adına, gerek gururundan.

Bakin herkes esinden cesitli sebeplerle ayrilabilir ama bir anne cocugunun babasindan agir seyler yasamadan ayrilmaz.Agir seyler kisiden kisiye değişebilir kimine aldatma agir sebeptir kimine esinin ilgisiz olmasi kimine maddi zorluk vs degisir.Boyle sacma bir sey olmaz yani.Hakim mahkemede sormamis mi ne gerekceyle bosandigini.En iyi ihtimal siddetli gecimsizliktir.''gecimsizlik" yani adamin ayriligin nedenini bilmemesi imkansiz

Elbette böyle bir ihtimal var. Ancak gerçek olup olmadığını anlamak için dava dosyasını isterdim ben. Malum hem erkek hem kadın sorunlu olabiliyor

Olabılır .Kafın sevmıyodur demekkı .Olmaz dıye bısey yok .

Aslında boşanma nedenleri için sadece iki olasılık var:
1) Adamın ağır kusuru var, tabi bunu size söyleyemeyeceği için saklıyor
2) Adam eşi ile yakından ilgilenmemiş, kadın da yıllarca uyarmasına rağmen sonuç almayınca vazgeçmiş, bir sabah boşanıyoruz demiş.

İkinci olasılık daha mümkün aslında, adam kadının uyarılarını yıllarca görmediği hatırlamadığı için boşanıyor aklında sadece ayrılık konuşmasının kalması normal. 🤦‍♀️

Psikoloğa gitmiş kadın, o konuda bile yeterince detay veremiyor kendisi, pek ilgili bir eski eş gibi görünmüyor buradan.

Back
X