bosanmalarini istiyorum

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
Merhaba ben 17 yasindayim benden kucuk bir kiz kardesim var seneye liseye baslayacak.
Babam alkolik ve annemi aldatmisti kisilik olarak da babama saygim sifir ne kadar seviyor olsam da benim gozumde son derece basit bir adam bizi uzmek ve asagilamaktan baska yaptigi bir sey yok dayanamiyorum bana ve kardesime o kadar cok zarar verdi ki. Annem cok uzun suredir bosanmayi dusunuyor ama yasimiz kucuk olduğu için hep sabretmis buyumemizi beklemis. Bosanirlarsa kardesim etkilenebilir onun uzulmesine dayanamam ama artik o da buyudu ve her seyin farkinda. Babam gibi bir adamdan kurtulmak kolay olmayacak biliyorum ama ben artik annemin bosanmasini istiyorum. Cektikleri yetti. Annem su an memlekette anneannemi kaybettik ve ben bu donemde babamin gercek yuzunu cok daha iyi gordum. Yarin annem dondugu zaman onunla konusmali miyiz bosanmasi icin? Uygun bir zaman degil biliyorum ama ben artik dayanamiyorum kardesim de ayni sekilde canim benim o kadar icine kapandi ki icim parcalaniyor onu boyle gordukce. onun guclu olmasini istiyorum babamin onu ve annemi sindirmeye calismasindan biktim artik bu adamdan kurtulmak istiyorum kendi zavalliligini acizligini bizim ustumuze yikmaya calisiyor hakaretlerinden kucumsemesinden sonsuz itaat beklemesinden biktim ailesinden de nefret ediyorum o kadar seviyesizler ki dedikodu iftira yalan her sey var. Hepsinden kurtulmak istiyorum anneme ve kardesime destek olmaliyim onlar bana gore cok daha duygusallar annem bosanmayi cok istiyor her gun babama karsi nefreti daha da artiyor hissediyorum ama bir turlu harekete gecemiyor. Annemin ihtiyaci olan tek sey ona destek olacak yasa ve olgunluga eristigimizi gormesi. Sizce annem bu donemde bosanirsa kardesim cok etkilenir mi liseye baslayacak ve cok duygusal. Bense onunla cok fazla ilgilenebilir miyim bilmiyorum sinava girecegim seneye ve cok stresliyim zaten. eger annem bosanirsa benim icin zor bir donem mi olur yoksa babamdan kurtuldugumuz icin daha rahat mi calisirim sinava? Yada babamdan hemen kurtulabilir miyiz onu da bilmiyorum manyak bir adam cunku. Annemin bosanmak icin destege ihtiyaci var sizce onunla konusmali miyim yoksa bosanmak icin kardesimin biraz daha buyumesini ve benim universiteye yerlesmemi mi beklese? Annem guclu bir kadin ama bize olan zaafinin farkindayim bosanma konusu acildigi zaman bunun ortak kararimiz olacagini ve bizim uzulmememiz icin babama birkac sene daha katlanabilecegini soyluyor. Benim tek istegim artik normal bir hayat surebilmek ne yapmaliyim bilmiyorum

canım benim aramızda bir yaş var benim annemle babam da ayrıldı ben de onların ayrılmasını çok istiyordum annem de çok çekti çünkü geri barıştılar o ayrı bir konu ama inan bana annen boşandığı zaman tabi kendi ayakları üzerinde durabilecek gücü varsa hayat sizin için çok daha güzel olacak evinizde huzurunuz olacak kardeşin de bazı şeylerin farkında olmalı o da büyümüş artık ona da çok iyi gelecek şu anda annenin en çok sana ihtiyacı var çünkü annesini kaybetti önce bir acısının geçmesini bekle hep onun yanında ol acısını paylaş biraz zaman geçsin ondan sonra da bu konuyu açarsın

Öncelikle başın sağolsun, benim fikrim bence annenın boşanması için onunla konuş çünkü artık bıkmissın ben de 18 yaşındayim düşünüyorum da senin kadar güçlü bile olamazdım annen olgun olduğunzu görmek istiyorsa bence artık öyle olduğunu soyle seneye bu sınav stresine bu şekilde dayanamazsın ve gerçekten son yıl çok önemli umarım her şey düzelir ve sen böyle güçlü biri olarak kalmaya devam edersın kardeşine gelince uygun bir dık ile anlatırsın bunun her iki taraf için de daha iyi olduğunu seni ve kardeşini daha güzel ve mutlu günler beklediğini söylersen anlar ve umuyorum ki ilerde hak verir sana, allah yardımcın olsun dilerim bi an önce bu derdinden kurtulursun...

QUOTE=upsydaisyy;35130844]canım benim aramızda bir yaş var benim annemle babam da ayrıldı ben de onların ayrılmasını çok istiyordum annem de çok çekti çünkü geri barıştılar o ayrı bir konu ama inan bana annen boşandığı zaman tabi kendi ayakları üzerinde durabilecek gücü varsa hayat sizin için çok daha güzel olacak evinizde huzurunuz olacak kardeşin de bazı şeylerin farkında olmalı o da büyümüş artık ona da çok iyi gelecek şu anda annenin en çok sana ihtiyacı var çünkü annesini kaybetti önce bir acısının geçmesini bekle hep onun yanında ol acısını paylaş biraz zaman geçsin ondan sonra da bu konuyu açarsın[/QUOTE]

Haklisin acisinin gecmesini beklemeliyim. Ama en cok korktugum sey bu durumun sinavimi etkilemesi bir an once bosansin istiyorum o yuzden

Tesekkur ederim. Ne yazik ki guclu degilim ben cok caresiz hissediyorum. Sinav stresi zaten simdiden basladi bir de bu durumlar... ne kadar surede bosanirlar hic bilmiyorum hemen kurtulabilirsek cok iyi olur ama babam manyak kesin rezillik cikarir bosanmamak icin. Normal biri degil cunku.

Ne güzel ne büyük bir kalbin var senin.
masallah bu yaşta çok olgun şeyler düşünüyorsun
yaşıtların "yok sevgilim bana bunu dedi.yok hoşlandığım çocuk bana baktı" gibi eften puften şeylerle ugrasirken.
sen burda annen ve kardeşin için çıkış yolu arıyor birde geleceğini kaygı ediyorsun.Rabbim yardım etsin

Benim annem kendi ayaklari ustunde durabilen evi arabasi olan bi insan cok sukur veni okutuyo istese ise girerim bende destek olurum ona (ki okurken calisma olayini belli bi sure yaptm gene yaparim). Babam da alkolik biridr iyidir ama o ickiyi icince baska bi insan oluyo. Benim annem de cok dusundu ayrilmayi artk yasim da ilerledi dayanamiyorum yillarca sizin icin dayandim dedi. Ben annemi vazgecirdin bosanmalarini istememe ragmen.

Çünkü biliyorum o adam bizi rahat birakmazdi icip icip arabaya eve zarqr verir mahallede rezilikk cikarir tum akrabalari basimiza salardi.

Bu ulkede adalet yok bu ulkede kadını koruma yok. Bu ulkede kadin ne kadar guclu olursa olsun erkek milleti herzaman hakli hrrzaman herseyi yapabilecek kadar özgür.

Sirf bu sebeplerden dolayi vazgecti yani gene bize zarar gelmesin die..

Size tek tavsiyem herseyi düşünerek adımınızi atin, bu ulkede kadina deger veren yok malesef bunu unutmayin.

Yolunuz açık olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tum bunları düşünebilecek kadar güçlüsun benim gözümde evet belki zaman alır ama en iyisi bu olur bu sınav bu şartlar altında çekilmez ki boşverdim sınavi hayatın her şeyden daha önemli senin hayat sınavın da bu belki düzelsin istiyorum ama ..

Cok tesekkur ederim. babamin boyle olmasi bana olaylara biraz daha farkli bakmayi ogretti ama o bahsettiginiz konularla ben de ilgileniyorum acikcasi

Soyledikleriniz o kadar dogru ki... benim annemin de maddi olarak bizi gecindirecek durumu var ama ailesi yaninda degil zaten babasiz buyumus babam o yuzden annemi bu kadar kolay ezebiliyor. belki abileri destek olacak, babama karsi koruyacak tipler olsalar annem simdiye coktan bosanmisti ama ne yazik ki dayilarim cok soguk ve umursamazlar. Bir kadinin bosanmak icin birileri tarafindan korunmaya ihtiyac duymasi da korkunc bir sey bu tarz erkekler tepeden tirnaga acizler, zavallilar.

bence boşanmalılar ama bu kararı annenle detaylıca konuşmak lazım

Sagol. insallah hayatimizi duzene sokabiliriz

Haklisin acisinin gecmesini beklemeliyim. Ama en cok korktugum sey bu durumun sinavimi etkilemesi bir an once bosansin istiyorum o yuzden[/QUOTE]

sınavın seneye değil mi

bence boşanmalılar ama bu kararı annenle detaylıca konuşmak lazım

Cok konustuk cok tartistik zaten kesinlikle bosanmalilar ama bunun icin dogru zamanda miyiz yada beklemeli mi bunu bilemiyorum annem tamamen bize bagli bu konuda o yuzden ben aklimda bir seyleri netlestirip annemi de ikna etmeyi planliyorum.

Zor gunler beni bekliyorr [/QUOTE]

sağlam dur ben annemin yanındaydım sende de o güç var destek ol inan hayatın sonu değil çok daha mutlu olacaksınız bizimkiler barışınca ben üzülmüştüm hatta depresyona girdim bir müddet

Bosamalarda yüz kızartıcı bir suç olmadığı müddetçe kanunlar kadından yanadır. Annenin sizi gecindirebilecek gücü var ise kesinlikle dava açılmalı tek celsede bosanilir zaten. Velev ki maddi durumu yok gene de çekmek yerine boşanmali.. gerekirse temizlik yapar gene de geçindirir sizi. Koskocaman insan aile desteğine ihtiyacı yok annenin de sizinde. Baban da her boşanmada olabileceği gibi rezillik çıkartabilir her türlü Bosanmalarda olur böyle seyler size has değil. BELDE BELEDİYE GIBI OLMAZ. olursa bile Zamanla düzelir herkes alisir. Biraz güçlü durmak lazım hayat herkese altın tabakta sunuluyor biraz cesaret biraz güven biraz sabır kafi. Hakkınızda hayırlısı olsun. Hicbirsey için kimse için kimse kimsenin karını çekmek zorunda değil. Bu hayata hepimiz 1 kez geliyoruz 2. Bir şans yok.. ona göre yaşamak lazim

Son düzenleme:

Annem ogretmen maddi acidan sorun yasamayiz diye dusunuyorum hatta oturup aylik giderleri hesaplamistik gayet yetiyor annemin maasi bize. Soylediklerinizde cok haklisiniz ama babam ve ailesi oyle insanlar ki korkuyoruz haliyle. Babam polis silahi var ya birkac defa annemi tehdit ettigine sahit oldum benden bosanirsan once kizlarinin sonra senin kafana sıkarım tarzinda seyler soyluyor ve alkolik oldugu icin ondan beklenecek seyler bunlar. Annemin gozunu korkutmak icin soyluyor eminim ama basarili oluyor iste.
Onceden anneme bosan kurtul niye ugrasiyorsun falan derdim onu kinardim ama anladim ki o kadar kolay bir karar degilmis ustelik anneysen daha da zor cocuklarini da dusunmek zorundasin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…