Boşanmalı mıyım.. ?

Favelayn

İçerden yeni çıktım
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2017
2.140
3.744
63
Neresinden başlasam bilemiyorum öncelikle huzurlu ömürleriniz olsun.
2 buçuk yıllık evliyiz sanırım artık son noktadayız bir kızım var 1 yaşında

Kalbim ilk hasarı hamileyken almıştı , oysa ilk 1 yil beklemiştim daha iyi tanimak adina öyle güzeldi ki evliliğim çok şükür ederdim hep güzel şeyler duyardım insanlardan.. taniyamamisim ama. Saglik nedeniyle isten ayrildim sonrasinda Öyle cimriydi ki hamilelik almak istemezdi , asermelerimden bir çoğu umrunda olmazdı .
Hatta bir kere düşmüştüm doktora gidip kızımın iyi olduğunu öğrenene kadar aramadım telaş yapmasın diye sonra aradım sordugu şey özele mi gittin olmuştu.

Kızım dünyaya geldi yine düzeldi her şey sandım sonrasında beni sürekli yetisemedigim ev işlerinden vurmaya başladı çok zor bir bebek kızım anlayabiliyorum aslında en huzurlu yerde karnımdayken bile hep ağladım o da hep ağlıyor huzursuz sebebi bu diye düşünuyorum.

Bir sorun yaşasak oturup konuşamaz kendini ifade edemez oldu , sus tamam diyip kestirip atar oldu. Hep yorgun hep uykusu var.
Geçen kuzenim geldi kız , araları çok iyi yatak odasına kızımı emzirmeye geldim esim kuzenimin yanında gaz çıkardı sesini duydum ve bunu bilerek yapmış yanlışlikla kaçar insanlık halidir olur dersin , kızdım kendine saygın yok mu diye aramızda saka o dedi ama kuzenim sakalasir falan tamam da seviyesini asla aşmaz biliyorum goruyorum bunu .çok tartistik bana sanane demeye başladı üste çıktı sonrasında tamam yapmam dedi alttan almış oldu yani bu şekilde.

Bugün yine tartıştık benim 4 ay kursa gitme durumum var meslek için yatılı olarak kızımı annemlere bırakmak istiyorum bu süreçte annem manen kızimi aynı benim yetiştirmek istedigim gibi bakıyor duygusal olarak her ihtiyacını görüyor en önemlisi bu , eşimde kendi annesinde kalmasını istiyor ikisi başka şehirdeler. Onun ailesi sadece maddi acidan her şeyini yapıyor ama manen o anne yakınlığını veremiyor kayınvalidem örneğin bir kere hastaneye gidecektim memleketteyken mikrop kapmasin dedik hastaydı kizimda annesi götürme ben ilgilenirim dedi bıraktım geldim ki kızım kaka yapmış kurumuş resmen değiştirmemiş yapmak zorunda değil ama o zaman bırak diye ısrar etme her şeyiyle ilgilenmeyeceksen bunun gibi bir kaç şey daha oldu .
Annemler eşimi bu yönlerini bilmiyor ve çok seviyorlar bugün dedi ki ben kızımı görmek istedigimde annenlerle mi muhattap olacam , e madem öyle dusunuyosun neden yüzlerine o kadar iyi davranıyorsun iki yüzlülük değil mi bu.

Sonra yine başladı ben senin nazini tribini çekemem yorgunum uykum var gitti salonda yattı . Ben düşünüyorum bu adamla ömür geçer mi geçmez.. kendine saygısı yok çözüm üretmeye çalışmiyor öylesine yaşıyor hayatı resmen .
İstiyor ki o aklına geleni desin kirsin doksun ben susayim kizmayayim hiç , ağır konuşuyor sonra alınınca naz yapiyorsun diyor .

Kendimi ona anlatmaya çalışmaktan , yanlış anlasilmaktan onun adına utanmaktan çok yoruldum çok ..

Bosanirsam annemin yanına giderim bir süre iş bulurum ayrı eve çıksam da yakınlarında olurum beni nasıl bir zorluk bekler hiç bilmiyorum çok iyi karar vermek istiyorum hem benim hem kızım için . Kızımı ilerde benden alabilir mi bundan da korkuyorum . Tek dayanağım o benim .. boşanan anneler sizler neler yasadiniz nasıl atlattiniz bu süreci benimle de paylaşır mısınız
5.SAYFA GÜNCELLEME

Son düzenleme:
Evet bu adam bir baba bir de . Nasıl babaysa..

Önceki konularınızdan hatırlıyorum sürekli kendinizi anlatma çabası içindesiniz. Bunu yapıp yormayın kendinizi ısrarla anlamıyor eşiniz üstüne birde sus vs diyor. Adam cimrilikten ölecek nerdeyse. Ailenizle de sorunu para. Sizinlede öyle. Bir çalışmaya başlayın bakalım davranışları değişecek mi..

Hamileyken diye anlattığınız kısım var ya en çok orası can acıtıcı. Ikinize ait bir can var, siz onu tüm yoruculuğuyla taşırken istediğiniz bir iki şeye mırın kırın etmek... Boşanma demek çok zor öyle anlatayım.

Evet o çaba beni çok yordu ,çalışmaya geri dönmeyi düşünüyorum beni tutan tek şey kızımın huzursuzluğu ben bile çok zor dayanırken başka biri nasıl idare eder vurur mu bağırır mi aklım hep bunlarda .. hiçbir sağlık sorunu yok ama sürekli ağlıyor hırçın bir çocuk memede sakinlesiyor sadece napacagim bilmiyorum

Bir süre onu umursamamayi dene, ayni evde o yokmus gibi davran sirf cocugunla ilgilen, o konusursa konus, sen konu monu acma. Cocukla ilgili seyleri paylas, birde öyle bak ne tepki vericek nasil davranicak, en önemlisi kendini denemis olursun o hayatinda olmasa senin icin farkeden birsey olacak mi.
Hemen ailenin yanina gitsen büyük ihtimal bunlar bosanma sebebi degil dicekler sende destek göremiyecegini düsünüp geri eve döneceksin, bu da esini daha cekilmez hale getirir.

Kafam allak bullak ama mantık hep boşanma yönünde aslında sadece cesaret edemiyorum, babam 5 ay önce kalp krizi geçirdi bypass ameliyatı oldu doktor özellikle tembihledi üzülmeyecek heyecan stres olmayacak özellikle ilk bir yıl asla dedi çok üzülecek duyunca , bilmiyorum gerçekten çıkmazda gibiyim

Eğer bakıcı olursa eşiniz polis olduğundan dolayı cesaret edemez diye düşünüyorum. Birde bu alanlarda eğitimli kişiler çok fazla artık. Çocuğunuzla evde nasıl vakit geçiriyorsunuz? Örneğin eline kalem veriyor musunuz?

Evet gidip geri donersem daha da simarip üstüme daha çok gelecek dediğinizi uygulayayim bir hem dediğiniz gibi kendimi denemiş olurum

Evlilik zaman gectikce oturuyor, ortalama 5 seneyi buluyor tamamen birbirinizi tanimaniz derlerdi de inanmazdim. Yasarken anladim.

Oncelikle Allah yardımcın olsun. Cunku soyledigi sözler sergiledigi tavirlar gercek manada insani bir noktadan sonra tuketebilecek cinsten... Bu noktada uzun vadeli dusunursen eger daha kolay karar verebilirsin aslinda. Simdi kizin 1 yasinda, 3sene sonra kres yasinda olacak vs yavas yavas bazı seyleri hissetmeye başlayacak. Bir cocuk bu ortamda nasil buyer, daha önemlisi buyumeli mi? Buna anns olarak sen karar vereceksin.

Ayrica yavrunu tabiki annene emanet et, bir zahmet annenlerle "muhattap" olsun. Hep boyle zamanlarda babacan oluyorlar bunlar herhalde...

Bir de... Bu tavirlar vs aslinda farkli yollarla cozulmeye calisilailir. Ama cimrilik, hele hamile kadina karsi, o is cok kirici...

Bilmiyorum, hemen bosan diyen o kesimden olamam ben, bir evlat, bir emek... Tum yollar sonuna kadar denenmeli. Tek duam kizinla sana Allah saglik ve birlik versin...

Yürümeye yeni başladı şu aralar hep gezmek istiyor saklambaç kovalamaca gibi oyunlar sadece ilgisini çekiyor , boya kalemi vermiştim eline ama hep ağzına götürüyor önüne koyduğum kağıdı da yemek istiyor için ondan vermiyorum artık, doktor kansızlıktan kağıt yiyor demişti tedavisi bitince tekrar denicem

Yüreğinize sağlık çok güzel yazmissiniz , zaten çocuğum icin devam etsin kafasında değilim açıkçası eğer böyle bir ortamda böyle bir babaya maruz kalacaksa uzaktan görüşmeleri çok daha iyi onun için .
Evlilik danışmanına gidebiliriz aslında yani bu evlilik bitse bile ben kızıma elimden geleni yaptım diyebilmeliyim diye düşünüyorum

Reactions: bay
Senin çok yıprandığını anlayabiliyorum konundan ama hemen boşan diyemeyeceğim. İlk önce kendini hazırlamalısın bunun için. İş başvurusu yap, bakıcı bak yada annenlerle konuş ben çalışırsam belli bir süre bakabilir misiniz birikim yapmam lazım diyerek. O süreçte de eşinle ilişkini minimumda tutmanı öneririm. Çünkü anlat anlat belli ki bir değişiklik olmamış, kendine daha fazla yük bindirme.
Tabi bunlarda minimum 1 seneni alır. Sen buna dayanabilir misin?

Bir süre dayanmak zorundayım babam bypass ameliyatı geçirdi 5 ay oldu , ilk bir yıl çok kritik dedi doktor stres heyecan olmamalı hayatında dedi .. bilmiyorum ama gerçekten geçer mi zaman bu şekilde ne düşünmem gerektiğini bile bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…