- 24 Eylül 2010
- 6.125
- 19.950
- 448
Yüreğinize sağlık çok güzel yazmissiniz , zaten çocuğum icin devam etsin kafasında değilim açıkçası eğer böyle bir ortamda böyle bir babaya maruz kalacaksa uzaktan görüşmeleri çok daha iyi onun için .
Evlilik danışmanına gidebiliriz aslında yani bu evlilik bitse bile ben kızıma elimden geleni yaptım diyebilmeliyim diye düşünüyorum
'Yok öyle bir şey' diye kesin yargı belirtmişsiniz;Kursuna git. bakma burada cocuk travma yasar depresyona girer diyenlere. Yok oyle birsey. Hayatini kurtar. O adamdan kurtul.
Ekleme
Sabah uyandık hiçbir şey olmamis gibi davranmaya çalışti ben mesafeliyim.
Sonra şarkı açtım şarkıyı söyleyen kişiyi rüyamda gormustum onu dinlemek istedim, bu nerden geldi aklına diye sordu ben de rüyamda gördüm adamı dedim .
Başladı bende rüyamda iki kadın bana masaj yaparken gördüm yok ellerini öptüm falan dedi hiç cevap vermedim .
Neyse kahvaltı hazırladım sofrada çok çeşit yoktu yumurta yemez zaten çok çeşitli de olsa yediği patates peynir domates genelde. Ben de geceden uykusuzum ve zaten canım buna rağmen benden dört dörtlük sofra beklemiş Pazar kahvaltısı varmış onu da mahvetmisim .
Ne günah işledim ben Allahim diyip duruyor , Allah seni bildigi gibi yapsın diyor gercekten kendime kayyum atamak istiyorum artık ben napmisim ya da ne yapıyorum gerçekten anlayamıyorum.
Kursum başka bir şehirde olacak eğer olursa 3 saatlik mesafede olacağım ben d ehic bırakmak istemiyorm ama ancak böyle kurtulacak hayatımız gibiBence o sizin alttan almanıza alışmış, tepki gösterince pençelerini geri çekti. Böyle devam edin, yüz vermeyin. Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın ve kenara para atın ondan sonra boşanacaksanız boşanın. Direkt boşanıp zor anlar yaşamayın.
Bebeğinizi de haftada 1 görmek hiç iyi olmaz bebek için. En azından her akşam görün çünkü o daha bebek size ihtiyacı var.
Allah yardımcınız olsun, böyle birisiyle hayat geçmez bence
Bugün eşim kendi teklif etti Bir aile danışmanı varmış ona gidelim mi dedi ben de tamam dedim çok şaşırttı beni bu adımı ama içimdeki kırgınlık geçmedi tabi ki.Tabii ki, bende bunu dusundum aslında. Esin nasil bakar danismana, gelir mi bilmiyorum ama sen yine de bir iki sefer teklif et, senin yapabileceklerinin zulasi dolsun o yeter. Yarin birgun kendi hayatina baktigin zaman hem kendi hem kizin adına vicdanin rahat olur. Evladim için dayak yemeye bile susuyorum diyenler sanki gercekten yavrusu icin mi susuyor? Hikaye...
Hemen haydi bosaniyoruz deme bence de. Zamana yaya yaya, isinj ayarlayarak, ailene durumu acarak. Yani adliyeye gittiginde sirtini dayayacak bir durumun olur, hic yoktan bir isin olur, bu da sana psikolojik olarak fayda saglar. Zaten issizlik durumu ortada, is yok...
Gecer, sende bu islerin altindan kalkarsın. O kadar mantıklısin ki. Sadece sabret, kimse için değil yarinlarin icin. Cunku biliyorsun ne kadar anne babasida olsa insanın bi cocukla gittigin zaman o eski hal olmuyor. .. Sevgiyle kal :)
Ay super super! Git muhakkak.Bugün eşim kendi teklif etti Bir aile danışmanı varmış ona gidelim mi dedi ben de tamam dedim çok şaşırttı beni bu adımı ama içimdeki kırgınlık geçmedi tabi ki.
Mesafeliyim hâlâ
Kursum başka bir şehirde olacak eğer olursa 3 saatlik mesafede olacağım ben d ehic bırakmak istemiyorm ama ancak böyle kurtulacak hayatımız gibi
özellikleOkul öncesi dönem çocuğun tüm gelişim alanlarında çok hızlı geliştiği, ruh dünyasının ve kişiliğinin şekillendiği, güven ve bağlanma duygularını olgunlaştırdığı bir dönem.
Çocuklarda güvenli bağlanma konusunu bir araştırın isterseniz.
İlerde memur olup çocuğunuza konforlu bir hayat sunma ihtimali bebeğinizi sizden mahrum bırakmanıza gerekçe olamaz.
Tabii bu benim kişisel fikrim.
Burası da herkesin kendi fikrine göre,
açılan konulara yorum yaptığı bir platform.
Lisansı okul öncesi öğretmenliği, yüksek lisansı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık olan bir anne olarak size bebek-çocuk psikolojisi hakkında biraz araştırma-okuma yapmanızı tavsiye edip susuyor ve konunuzdan çekiliyorum.
Not: 'Ben zaten bilinçli bir anneyim, böyle bir ihtiyacım yok' cümlenize cevaben: Öğrenme/bilinçlenme sonu olmayan bir süreçtir, hepimizin buna sürekli ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
İnşallah bir katkısı olur bu arada çok sağolun Desteğinizi unutmayacağımAy super super! Git muhakkak.
Hanımefendi ben size boşanmayın ve çocuğunuzu huzursuz bir evlilikte büyütün demedim ki.özellikle
Freud un gelişim psikolojisi dönemleri üzerine çok ilgim var ve araştırırim bilimsel kaynakları .
Güvenli bağlanmanin önemini çok çok iyi biliyorum ailede sürekli kavga tartışma ile buyumesi gibi bir durumda söz konusu su an siz resmen yargılamaya gelmişsiniz sadece siz pedagoji üzerine bilgiye sahip değilsiniz. Şu an ben kafası karışık üzgün olmasına rağmen en doğru kararı almaya çalışan bir anneyim düşünüyorum olasılıkları bunu göremiyorsaniz bir şey diyemiyorum gercekten
Bunun icin burada degil miyiz? Guzel haberler gelsin, daha ne olsun :)İnşallah bir katkısı olur bu arada çok sağolun Desteğinizi unutmayacağım
Ben biraz gerginim sanırım neyse kusura bakmayınHanımefendi ben size boşanmayın ve çocuğunuzu huzursuz bir evlilikte büyütün demedim ki.
Gideceğiniz kursa bebeğinizi ve annenizi yanınıza alarak gidin dedim.
Sizi kötü anne olmakla da itham etmedim.
Yargılama bunun neresinde?
Mesajlarımda sizi yargıladığım bir kelime veya cümle varsa gösterin özür dileyeyim.
Kusura bakmadım, sorun değil.Ben biraz gerginim sanırım neyse kusura bakmayın
Anladım evet zaten benim buraya bu konuyu açma sebebim içinde bulundugum durumun ben de yarattigi travmayla kötü bir karar almamakti . Haftaya bir aile danışmanına gideceğiz iş konusunda farklı arayışlara yöneldim kpss var Kasım da ona hazirlaniyordum yarım kalmıştı simdi devam ediyorum zaten o zamana kadar ne olacağı belli olur az çok .Kusura bakmadım, sorun değil.
Mesleki refleksle ve tamamen iyi niyetli bir hatırlatma yapmak istemiştim size.
Yanlış anne-baba tutumları nedeniyle davranış problemleri geliştirmiş, ihmal edilmiş, ruhen örselenmiş, evdeki huzursuzluk nedeni ile kendisi de huzursuz olan o kadar çok çocukla çalışıyorum ki... Sizin çocuğunuz da sizden 1 hafta bile olsa mahrum kalmasın dedim.
Bu yıl sene başında annesi hastanede tedavi gördüğü için yaklaşık 7-8 gün süreyle onu göremeyen 3 yaşındaki öğrencimizin yaşadıkları aklıma geldi.
Çocukcağız annesinin yokluğuna bir anlam veremiyor, terk edildiğini düşünüyordu.
Öyle hırçındı ki arkadaşları,sınıf öğretmeni hatta ben bile fiziksel şiddetine uğradık.
Çok yoğun bir ilgi ve şartsız sevgi göstererek ortalama 1 aylık sürede kısmi bir düzelme sağlayabildik.
Anne hastaneden çıktıktan sonra bile çocuğumuzun huzursuzluğu bir müddet daha devam etti.
Uzun lafın kısası gözümün önünde yaşanan bu olay bana çok şey öğretti.
Umarım siz böyle huzursuzluklar yaşamazsınız, her şey gönlünüzce olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?