• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım?

Biraz uzun olacak ama dertleşecek ne bir arkadaşım ne de annem babam olmadığı için içimi dökmek ve sizden kızkardeşinizmiş gibi yardım istiyorum.
Eşimle ben üni 1 öğrenciyken evlendik.Annemle babam ayrı,annem ciddi anlamda problemli dünyanın en tatlı dilli insanı olsanız geçinemeyeceginiz ve küçüklüğümden beri bana garezi varmış gibi hep beni aşağılayan bela okuyan kötü bir insandı.Annemi hiç sevmedim.Babam deseniz zaten hayaletti her zaman maddi manevi.Okul kazandım 2 ay sonra annemle bir tartışmamızda beni evden kovdu.Şansıma 3 gün sonra Kyk yurt çıktı gittim yerleştim hiç aramadı sormadı o gün bugündür 4 yıl olacak görüşmedik.
Yurt yaşamım oldukça sıkıntılıydı.Sevgilim şimdiki eşim sürekli evlenelim diyordu.1 yıl zar zor yurtta kaldıktan sonra adeta yurttan kurtulmak için evlendim.İlk zamanlar fena olmayan evliliğim zamanla sürekli küfür eden aşağılayan vuran kıran bir adamla ağlayan yapayalnız bir kadının evliliğine dönüştü.Onu seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum ama avmde sokakta hatta küçücük kızkardeşlerimin yanında bile sürekli küçük düşürüyor küfür ediyor vuruyor.Dışarı çıkmak istemez varsa yoksa annesine babasına götürsün elinde avucunda ne varsa onlara versin.Evdeki tuvalet kağıdından şampuana kadar verdiği oluyor.ki emekli ve kendi evleri var başka çocuk yok giderleri yok biz kiradayız.Beni sürekli aşağılamasından çok sıkıldık küfürlerin vurmaların hiç arkası kesilmiyor.Barışmak istiyor ama hiç bir zaman bir daha yapmayacağım diye söz vermiyor. Bunlars ek çok lakayt umursamaz rahat bir insan.Çok uzun oldu kiminiz okumayıp aşağılayacaktır niye bu kadar uzun yazdın diye ama konuşacak 4 duvardan başka kimsem yok telefonla bile ne arayanım ne arayacak insanım var.Şimdi size soruyorum bu şımarıklık mı ayrılma sebebi olabilir mi? Üstelik öğrenciyim işim yok ayrılmam mantıklı mi ne olur kardeşinize fikir verir gibi mesaj yazın acımasızca yargılamayın
Bosanmalisin canim. Mantiklisi bu. Biz kadinlar gormezden gelerek mantikli olani dusunerek kendimizce cozumler ureterek kaybediyoruz fiziksel ve psikolojik siddet var. Sen bence ayirlirsan kafanda rahat eder belki guzel bi is bulursun yeni bi hayata merhaba dersin

Bursun varmış lütfen o evden ayril gerekirse camlari ac sana vurduğunda bagir cagir etraftakiler duysun konu komsu varsa arada sikayet et polis gelsin sacini cekiyormus, kendine güvenini zedelemiş bunlarin hepsi şiddet lütfen sana vurduğunda eline geçen ne varsa firlat ve evden ayril ya da bir odaya kendini kilitleyip 183ü/155i ara esimden siddet görüyorum imdat de, arkadan sesleri geleceği icin ve bu hatlarda ses kaydı yapıldığı icin elinde kanitin da olur. Ufak tefek morluklar diyip geçme darp raporu almaya bak
Bursun 500 liraymis elbette cok degil yetmez ama bir ev arkadaşı bulursan, kirani öder is bakarsın
Kadin siginma evi en guzeli hem seni bulamaz hem de geleceğe dair kafan bir nebze rahat bir sekilde planlarini yaparsın, psikolojik destek almana da yardimci olurlar. Bosanirsin ve yoluna bakarsın. Mümkünse burs aldigin hesabın kartini kaybettim diye başvuru yapip karti iptal ettir ve yenisi şubeye gelsin.
Çaresiz değilsin sadece su an saglikli düşünemiyorsun. Esin evde yokken lütfen kadin siginma evi arastirmasi yap git görüş eger eve kilitliyorsa da polisten yardim al. Mutlaka bir cikar yol bulunur.
Sosyal hizmetler kurumuba git sana yardim ediceklerdir

Sana destek olacak bir akrabanız yakınınız yokmu belli bir müddet sen bir ise girip herseyi yoluna koyana kadar sana destek ciksa.Lütfen o adama karşı sakin vicdan yapma senin mecburiyetini kullanan adi adamın teki. Allah herseyi yoluna koymuştur Allaha sığın bol bol dua et yanliz değilsin kardeşim Allah var gayle yok.

Biraz uzun olacak ama dertleşecek ne bir arkadaşım ne de annem babam olmadığı için içimi dökmek ve sizden kızkardeşinizmiş gibi yardım istiyorum.
Eşimle ben üni 1 öğrenciyken evlendik.Annemle babam ayrı,annem ciddi anlamda problemli dünyanın en tatlı dilli insanı olsanız geçinemeyeceginiz ve küçüklüğümden beri bana garezi varmış gibi hep beni aşağılayan bela okuyan kötü bir insandı.Annemi hiç sevmedim.Babam deseniz zaten hayaletti her zaman maddi manevi.Okul kazandım 2 ay sonra annemle bir tartışmamızda beni evden kovdu.Şansıma 3 gün sonra Kyk yurt çıktı gittim yerleştim hiç aramadı sormadı o gün bugündür 4 yıl olacak görüşmedik.
Yurt yaşamım oldukça sıkıntılıydı.Sevgilim şimdiki eşim sürekli evlenelim diyordu.1 yıl zar zor yurtta kaldıktan sonra adeta yurttan kurtulmak için evlendim.İlk zamanlar fena olmayan evliliğim zamanla sürekli küfür eden aşağılayan vuran kıran bir adamla ağlayan yapayalnız bir kadının evliliğine dönüştü.Onu seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum ama avmde sokakta hatta küçücük kızkardeşlerimin yanında bile sürekli küçük düşürüyor küfür ediyor vuruyor.Dışarı çıkmak istemez varsa yoksa annesine babasına götürsün elinde avucunda ne varsa onlara versin.Evdeki tuvalet kağıdından şampuana kadar verdiği oluyor.ki emekli ve kendi evleri var başka çocuk yok giderleri yok biz kiradayız.Beni sürekli aşağılamasından çok sıkıldık küfürlerin vurmaların hiç arkası kesilmiyor.Barışmak istiyor ama hiç bir zaman bir daha yapmayacağım diye söz vermiyor. Bunlars ek çok lakayt umursamaz rahat bir insan.Çok uzun oldu kiminiz okumayıp aşağılayacaktır niye bu kadar uzun yazdın diye ama konuşacak 4 duvardan başka kimsem yok telefonla bile ne arayanım ne arayacak insanım var.Şimdi size soruyorum bu şımarıklık mı ayrılma sebebi olabilir mi? Üstelik öğrenciyim işim yok ayrılmam mantıklı mi ne olur kardeşinize fikir verir gibi mesaj yazın acımasızca yargılamayın
Boşan canım. Şöyle düşün ünv boyunca biriyle çıkıyordun, aynınevde yaşıyordun sevgiliydiniz. Anlaşamadınız ayrıldınız. O zaman da başının çaresine bakacaktın değil mi? Tek fark şu an mahkemeyle uğraşacaksınız. Başından defet.

Evlenmeden önce okul yeni başladığında gidebileceğim bir dedemin evi vardı kiranın yarısını verip oturayım dedim de o bile istemedi.Anlatsam kimse inanmaz hiç normal bir ailede büyümedim
Ben inanırım. Gerçekten boşanmak istiyorsan kadın sığınma evine git , kadın derneklerine başvur burslara başvur doktor raporu al sen adım at yaşın çok küçük her şeye yeniden başlayabilirsin hangi bölüm okuyorsunuz

Maddi olarak kendi kendinize yetebilecek durumdaysanız, sizi aşağılara çekecek olan bu durumdan ya eşinizin düzelmesi ile ya da ondan uzaklaşarak kurtulabilirsiniz. Eşiniz düzelmek istiyor mu? Düzelmek için birşeyler yapar mı? Eğer cevabınız hayır ise kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya başlamanız belki okula 1 sene ara vermeniz gerekebilir. Ya da hem okuyup hem çalışabilirsiniz. Zor bir süreç olacaktır ancak en azından dayak yememiş, aşağılanmamış olursunuz. Tabi olumlu düşünebiliyor isek eşinizin sizi sevdiğini varsayalım. Sizin için düzelmesi gerekiyor. Şiddet uygulamaması, hakaret etmemesi kaydı ile ilişkinize devam edebileceğinizi aksi takdirde yaollarınızı ayıracağınızı söyleyin ve onu izleyin derim. Sonrasında kararınızı verirsiniz.

Kötü bir durum psikolojik şiddet var bana göre normal şiddeten farkı yok böyle yürümez gibi

Allah yardımcın olsun ve hakkında ne hayırlı ise seni ona yöneltsin
Ne olursa olsun bunları hakettiğini düşünme kimse şu yaptıklarını hak etmez

Ayrılabiliyorsan simdi ayrıl. Ya da bu zamana kadar evli kaldin biraz daha dışını sık mezun ol çalışmaya başla. Ne okuyorsun bilmiyorum da kpss falan girmek gerekiyorsa şimdi çalışmaya basla ona da.
Esinle de en az seviyede muhatap ol. Mesela okul zamanı ders bitimce git kütüphanede ders çalış geleceğini düşün. Yaşın küçük her şeyi başarabilirsin istersen.
Kotu bir geçmişe sahip olabiliriz ama geleceği değiştirmek hayatımızı iyileştirmek bizim elimizde.

Back
X