• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım

önce bir konuşmayı deneyin bence. eğer sadece bu sebepleriniz varsa boşanmak için çok acele bir karar olabilir. karşılıklı ne düşündüğünüzü anlamaya çalışın. olmazsa mahkemeler kaçmıyor ya sonrasında açarsınız davayı.

Dediğim gibi bence onarmayı deneyin

İnsanlar bazen ayrı yönlere sürüklenebilir, çok geç olmadan mesafeyi kapatmak gerek

Güzelce konuşun, karşı taraf problemleri çözmeye çalışmıyorsa o zaman boşanın

Önce hiç söylemediğiniz halde kendinizi yalnız hissettiğinizi anlamalı, sizi pışpışlamalı, sonra ev işlerine girişmeliydi. Sırtınızı keselemeyi de unutmuş zaten. Haklısınız. Net.

Merhabalar. Dün eşimle gerildik. Yani tartıştık bile diyemiyorum çünkü fazla bir diyalog da yok.

Dün çok yalnız hissediyordum ve eşimle beraber oturup vakit geçirmeye ihtiyacım vardı. İkimizin de işi akşam bitmişti. Ben yürüyüşe çıktım, çağırdım gelmedi. Eve geldiğimde biraz tavırlı gibiydi. Sebebi de, söylemese de anlıyorum, işten dolayı çok yorgun olması ve birikmiş bulaşıklardı. Bulaşıkları halledip ertesi güne yemek yapacağını söyledi. Yemek yapacaksan ben bulaşıkları önden yıkayayım o zaman dedim. Öncesinde çok yoğundum, vaktim olmadı bir türlü. Ve dışarı çıktığımda da buna çok ihtiyacım vardı, çok bunalmıştım. Saat 9 falan olmuştu o sırada. Kaç kez bulaşıkları yıkarım dememe rağmen hayır sen duşuna gir dedi. Ardından yemeğe başladı. Ardından onun çıkan bulaşıklarını yıkamaya başladı. Ben artık isyan etmeye başlamıştım bırak şunları da biraz beraber oturalım diye, ama yarına yemek yapmam gerekiyor diye bağırdı bana. Ben onunla vakit geçirmeye ihtiyaç duyarken, kalkmış özel tariflerle yemek yapmaya çalışıyordu. Evde biraz yemek vardı zaten, yaptığı tavuğu daha pratik bir şekilde haşlayabilirdi de. Her neyse, dün biraz hassastım sanırım, ki normalde ben insana ihtiyaç duymam pek, kendi kendime takılmayı severim, normalde olsa çekilirim ama dün ona ihtiyacım vardı işte. En son bana bağırınca gittim, kendi kendime ağladım, bunun ruhu bile duymadı. Gece ayrı yattım.

Bu akşam burda kalması için arkadaşımı çağırdım, dünden de eşime söyledim. Eşim normalde gece işten çıkıp gelecekti. Yatağa uzandım, gelir diye beklerken işi uzadı herhalde dedim aramadım. Zaten bugün hiç konuşmadık. İki saat sonra uyandım, baktım ki yok. Aradım. Arkadaşıma geldim, kalmayacaktım ama kalmaya karar verdim dedi. Tamam deyip hemen kapattım. Küs olabiliriz, konuşmuyor olabiliriz, ama arkadaşıma gidiyorum diye, onda kalacağım diye o haber vermek zorunda. Bu nasıl bir rahatlık anlamadım. Bir de arayıp sormadın diyor, bahanesi de bu. Ortak noktalarımızın azlığı, aynı pencereden bakamama, paylaşım yetersizliği beni zaten üzüyor. Son zamanlarda çok yalnız hissediyorum. İki gündür beni hiçe sayan, habersiz eve gelmeyen bir adamla evli olmanın bir anlamı da yok diye düşünüyorum. Gidip boşanmayı düşünüyorum, ama sizlerin de fikirlerini almak istedim. Sizce haklı tarafı var mı? Ben arayıp sormadım diye habersizce eve gelmemesi normal mi? Bu evlilik mi?
Boşanma bunlar boşanma sebebi değil.Gerginsiniz ikinizde

Eşiniz ne güzel bulaşık yıkarım ben diyor ve kalkıp yemek de yapıyor. Allah'ım ben de dün nasıl yorgunum. Yemekleri zaten ben yapıyorum. Okuldan gelince de pilavı yaptım taze yiyelim diye. Akşama doğru babasına uğradık eve geldik oğlanı uyutacağım bulaşıkları da sen hallet dedim kem küm etti.
Çok yorgun olmasaydım söylemedim sana dedim. Dün de beyefendi izinliydi. Bense okula git gel okulda nöbetçiydim 5. Katı in çık ayaklarım ağrıyordu yemin ederim.
Bence boşanmalık bir durum yok. Karşılıklı konuşmaya ihtiyacınız var.

eşiniz daginikliktan bunalmış olabilir mi? bence siz sorumlulugunuzu üstlenmemissiniz, üstüne bir de arkadaşı yatıya çağırarak (ne mana?) rest çekmişsiniz, eşiniz haber vermemiş hata etmiş ve siz de hemen boşanmayi akıl etmişsiniz??? garip gerçekten

bir de yemeği yapmasına takılmayın demişsiniz. bence siz eşinizin kıymetini bilmiyorsunuz, belki yeni evli olduğunuz için olabilir. adam sonraki güne yemek hazırlama telaşı içinde, hem yardım etmiyorsunuz, hem bir nevi engel oluyorsunuz, hem de yapısına laf ediyorsunuz şöyle yapabilirdi tavuğu diye. yazık

Evet, onun bu konularda bunaldığını görebiliyorum. İş yoğunluğu da bunalttı onu. Ben de hem home office çalıştığım hem de ders çalıştığım için evde ve yalnız olmaktan çok bunaldım. Sınavlarım vardı onları atlattım, şimdi de bunaldığım için çok gözüm görmüyor ev işlerini. Sürekli kendimi dışarı atmak istiyorum. Ama ev içinde yemeğe ağırlık verdim mesela, her gün yemekle, son zamanlarda biraz zor yemeklerle uğraştım. Özellikle de eşim evden işe yemek götürdüğü için. Her işi dengelemeye çalışıyorum, ama yetişemiyorum.

Arkadaşımı bu hafta bir gün çağıracağımı eşime söyledim, o da ertesi günü eve geç geleceği için yarın çağır istersen dedi. Bu kavgamızdan önceydi.

Merhabalar. Dün eşimle gerildik. Yani tartıştık bile diyemiyorum çünkü fazla bir diyalog da yok.

Dün çok yalnız hissediyordum ve eşimle beraber oturup vakit geçirmeye ihtiyacım vardı. İkimizin de işi akşam bitmişti. Ben yürüyüşe çıktım, çağırdım gelmedi. Eve geldiğimde biraz tavırlı gibiydi. Sebebi de, söylemese de anlıyorum, işten dolayı çok yorgun olması ve birikmiş bulaşıklardı. Bulaşıkları halledip ertesi güne yemek yapacağını söyledi. Yemek yapacaksan ben bulaşıkları önden yıkayayım o zaman dedim. Öncesinde çok yoğundum, vaktim olmadı bir türlü. Ve dışarı çıktığımda da buna çok ihtiyacım vardı, çok bunalmıştım. Saat 9 falan olmuştu o sırada. Kaç kez bulaşıkları yıkarım dememe rağmen hayır sen duşuna gir dedi. Ardından yemeğe başladı. Ardından onun çıkan bulaşıklarını yıkamaya başladı. Ben artık isyan etmeye başlamıştım bırak şunları da biraz beraber oturalım diye, ama yarına yemek yapmam gerekiyor diye bağırdı bana. Ben onunla vakit geçirmeye ihtiyaç duyarken, kalkmış özel tariflerle yemek yapmaya çalışıyordu. Evde biraz yemek vardı zaten, yaptığı tavuğu daha pratik bir şekilde haşlayabilirdi de. Her neyse, dün biraz hassastım sanırım, ki normalde ben insana ihtiyaç duymam pek, kendi kendime takılmayı severim, normalde olsa çekilirim ama dün ona ihtiyacım vardı işte. En son bana bağırınca gittim, kendi kendime ağladım, bunun ruhu bile duymadı. Gece ayrı yattım.

Bu akşam burda kalması için arkadaşımı çağırdım, dünden de eşime söyledim. Eşim normalde gece işten çıkıp gelecekti. Yatağa uzandım, gelir diye beklerken işi uzadı herhalde dedim aramadım. Zaten bugün hiç konuşmadık. İki saat sonra uyandım, baktım ki yok. Aradım. Arkadaşıma geldim, kalmayacaktım ama kalmaya karar verdim dedi. Tamam deyip hemen kapattım. Küs olabiliriz, konuşmuyor olabiliriz, ama arkadaşıma gidiyorum diye, onda kalacağım diye o haber vermek zorunda. Bu nasıl bir rahatlık anlamadım. Bir de arayıp sormadın diyor, bahanesi de bu. Ortak noktalarımızın azlığı, aynı pencereden bakamama, paylaşım yetersizliği beni zaten üzüyor. Son zamanlarda çok yalnız hissediyorum. İki gündür beni hiçe sayan, habersiz eve gelmeyen bir adamla evli olmanın bir anlamı da yok diye düşünüyorum. Gidip boşanmayı düşünüyorum, ama sizlerin de fikirlerini almak istedim. Sizce haklı tarafı var mı? Ben arayıp sormadım diye habersizce eve gelmemesi normal mi? Bu evlilik mi?
Sanki sevgi kalmamış gibi tek tarafında sevgisi yetmez cift terapisine gidin kurtarmak isterseniz ama temelde bir sorun var bence onu bulmaniz lazım.

Iletisim sorunu var, ama siz de ne dinliyorsunuz, nede söylediginizi uyguluyorsunuz. Hemen yatak ayirmalar, bosanmayi düşünmek. Nikah/bosanma öyle agza sakiz yapilacak birsey degil.önce iletisiminizi bir düzeltmeye gayret edin. Biraz caba sarf edin.

Adam bulaşıkları yerleştiriyor yemek yapıyor ama bunları yaparken bir yandan da sizinle konuşmadı diye iş nasıl boşanmaya geldi anlamadım . Bu mutfağın hali ne böyle diye bağırıp çağırsa şiddet uygulasa tamam boşan ama bu sebeple boşanma çok komik geldi bana

Boşanacak insanlar bunu halk oylamasına sunmuyor zaten, boşanmalı mıyım, boşansam iyi mi olur diye kamuoyu yoklaması yaparlar bu işi icraata dökemiyor ve bu sebepten adam boşanmaz zannımca. Oturup konusunca halledılemeyecek bır problem yok yazdıklarınızdan

Ya ne geceymiş başka konularda da gördüm anlamadım, nedir bu avukat meselesi eksik kalmışım küçük bir bilgilendirme rica edebilir miyim 😔
Bu konu :

Eşinizle başka sorunlarınız var mı bilemem ama buradan bencil bir insan gibi görüyorsunuz. Ben okuyup çalışıyorum bu nedenle eşim işe gitsin hem de ev işlerini yapsın, üstelik benim yurtdışına yerleşme hayalim var , boş kaldığında dil öğrenmek için uğraşsın, benim evde canım sıkıldı, yoğun bir iş gününden sonra eve gelir gelmez evde dağ gibi bulaşık varken, yemek yapılmamışken benle dışarı gelsin, hikayenizde hep siz ve sizin talep ve beklentileriniz var. Eşinizden empati bekliyorsunuz ancak siz ona karşı kesinlikle öyle yaklaşmıyorsunız. Bence karşınızdakini suçlamadan önce siz eşinize karşı yaptıklarınız ve yapmadıklarınızı , eşinizin gelecekle ilgileri beklentileri ve sizden neler beklediğini kendinize dürüst olarak oturun düşünün.

Her canı sıkılan boşanacak mı böyle, pandemi sürecinde sanırım psikolojimiz hepten gitti. Daha nitelikli zaman geçirin, bir de ten temasını ihmal etmeyin. Sevgi ve şefkat anlaşmaya gönlü olan herkesi yola getirir.

Bişey olmaz gecer bunlardan boşanılmaz

Belki size komik gelecek ama artık onun bu iş yapmaları bana kaçış falan gibi gelmeye başladı. Ben yurtdışına yerleşmek istiyorum, o İngilizce bilmiyor. Sürekli İngilizce çalışması için hatırlatıyorum, teşvik etmeye çalışıyorum. Aslında o da yerleşmek istediğini söylüyor, tamam diyor ama sonra işte yoğunum evde yoğunum diyor. Evde sürekli iş yapmaya çalışması çalışmamaya bahanesi olsun diye gibi geliyor, ona da kızıyorum. Yarım saat iş yaptın diyelim, oturup yarım saat, hatta on beş dakika çalışabilir insan. Bu arada ben de hiç ev işi yapmıyor değilim, ben de yapıyorum, ama ben de çalışıyorum, okuyorum, işler bitmiyor. Derse öncelik veriyorum ben mesela. Bir hedef koyulduktan sonra o yapılır, iş yorgunluğu ya da ev işleri bahane olmamalı. Yani farklı pencerelerden bakıyor gibiyiz. Bu nedenle ben onunla bir şeyler paylaşmayı veya aynı hedef için uğraşmayı boşuna mı bekliyorum bilmiyorum.

Ben sizi bencil buldum,özür dilerim ama.
Konudaki tavrınız da öyle.''Şuna ihtiyacım vardı,bunu istedim'' tamam da karşı taraf belki istemiyor o gün hiç düşündünüz mü ? Sizin isteme hakkınız varsa onun da istememe hakkı var.Belki o gün kafasını dinlemeye ihtiyacı vardı,belki o gün biraz sessizlik istediği için ısrarla ''yok yok yapma sen'' dedi.Olamaz mı yani ?
Ayrıca bu tavrınız da yanlış.Böyle bir hayaliniz varsa bunu partnerinizle daha en başında halletmeliydiniz ya da evlenmeden önce tek başınıza.Yurtdışına çıkmak bavulunu alıp gitmek demek değil,bambaşka kültür bambaşka bir hayat demek.Eşiniz de tabii ki de evet isterim diyordur yoldan geçen herkes evet isterim der,kaç tanesi gidiyor ? Çaba lazım,eşiniz de belli ki çabalamayacak.Sizin tavırlarınız çok ben merkezci o da hiç iletişim kurmuyor.Yurtdışı konusunda aşırı istekliyseniz karşı taraf ise negatifse evet boşanma belki bu noktada düşünülebilir,onun dışındaki sorunlarınız çözülebilir.

Adam bulaşık yıkıyor, yemek yapıyor, en ufak hatasında "boşanayım mı" diye soruyorsunuz. Ben olsam sıkıldığımda annemi, kardeşimi arar yine de böyle bir adamdan boşanmam 😁
Şaka bir yana böyle bir nedenden boşanılmaz, sizi rahatsız eden durumu sakince anlatırsanız bence anlayacaktır.

Back
X