BOŞANMALI MIYIM

Bir evliliğin var, ben bekarım... Bu konuda ne kadar yorum yapabilirim bilmiyorum ama söylemek istediklerim var...
Kimin hayatı güllük gülistanlıktı... Kim çiçeklerle bezeli mükemmel hayatlar yaşıyor...
Belki sen gerçekten eşinin dediği gibi baskın bir karaktersindir, kendine dikkat ettin mi hiç?
Benim bir arkadaşım vardı, baskın olmadığını, yumuşak huylu olduğunu söylüyordu ama resmen adamın telefonundaki facebook mesajını sildi... O mesaj kızla ilgili mesaj falan da değildi... Bu çok büyük bir saygısızlıktır mesela... Ben de facebookta yayınlanmaması gereken bir mesaj olduğunu düşünüyordum o mesajın ama bunun seçimi adama ait olmalıydı, kadına değil... Kadın onun özelini bu şekilde katledemezdi... Ki onlar da yeni evliler... 1 yıllık falan...

Kendini de izlemle demek istedim, bir şeyi bozmak kolaydır, kurmak zordur... Gerizekalı, mal vs tarzı söylemler de bence dil alışkanlığı... O kadar büyük küfür olarak görmüyorum...

+/- olayına gir ve düşün biraz... Kendini düşün, ona nasıl davrandığını düşün, özellikle sana öyle davranılmasını ister miydin onu düşün, kafasında kuruyor demeden önce düşün... Onun bu mal gerizekalı söylemleri YAŞADIĞINIZ GÜZEL ANILARI SİLECEK KADAR FAZLA MI? Buna tahammül edilmez mi bir düşün...

Arkadaş çevremizde vs de ne sorunlar yaşıyoruz, ne kazıklar yiyoruz ama güzel anıların hatrına arkadaşlıklarımıza sahip çıkmıyor muyuz? Sizin sahip çıkmanıza değecek güzel anılarınız yok mu?
Bu adam hep mi böyle kötü? Hep mi sorunlu? Sana hiç destek olmuyor mu? Hiç güzel söz söylemiyor mu? En zor anında yanında duruyor mu durmuyor mu?

İki saçma sapan laf evliliği bitirmeye değer mi? Sinir anında söylenen sözler üstelik... Düşünsene insanlar sinir anında neler neler söylüyor... Aklı selim düşünebilse söylemeyeceği şeyler... O halde bu alttan alınamayacak bir şey mi?
sorun tabiki sadece bana gerizekalı salak demesi değil zaten bu sözler ona göre normal herkese kullanabilir fakat kendine söyletmez zaten burdada bi sorun var bir davranış kötü ve aşağılayıcı bir davranışsa o hem kendi hemde başkaları için olmalı yani bunun adı başkalarına saygısızlıktır . sonra tembel evde hiç bir işe yardım etmez bazen zorla bişey yapar onuda burnumdan getirir ya da taktir bekler sürekli fakat ben de çalışıyorum ama evdeki herşeyi yapmaya çalışıyorum temizlik yemek vs ama o yemekten sonra tabağını kaldırmak bile istemez bunlar yetmez gibi ona yardımcı olmuyorsun vs diye konuşmak istediğimde hemen karşı atağa geçip sen ne yapıyorsun yemek dediğin ne sanki 4 çeşit yemek mi yapıyorsun diyip bir de küçümser yaptığımı bir de elini bir şeye sürmüyorsun dediğinde kan beynime sıçrar kendimi çok kötü hissederim yeterli değil demekki o na yaptıklarım ama ben şöyle düşünüyorum madem benimkiler yeterli değil olabilir ama o ne yapıyor sonra sadece ev işi değil bi yer çatlasın yada başka bir şey tamirat yada dışarıda başklarıyla halledilmesi gereken bir mesele hemen benide dahil eder ben ararım ustayı ben pazarlık yaparım takibini ben yaparım geçen gün bunları ben yapmak istemediğimi söylediğimde bende senin yapmanı istemiyorum diyor ama yalan bir de bu yalanı ban söylüyor başka birine de değil mesela uçağa binelim ben o na diyceme çok dar rahat edemiyorum diye o bana der burası çok dar bacaklarım sığmıyor .destek olmak konusuna gelince ben bi ara işssiz kaldım ve hiç sormadı bi ihtiyacın var mı kartlarını nasıl ödüyorsun hoş onun da borçları vardı o dönem ama önceliği bana vereceğine bide benim yanımda olup yardımcı olacağına beni depresyona itti zaten hiç yeterli görmedi bu da ayrıca anlaşılmaz bir şey ben lisans mezunuyum o lise ama benim bitirdiğim bölümü beğenmedi hiç bunu sözle söylemedi ama hissettirdi .hasta oldum yatattım gelip bi kase çorba koymadı önüme ilk günden bugüne sürekli söylediği yok öyle değil ama fakatla başlayan cümleler biz konuşamıyoruz iletişim problemimiz var der 3 saat konuşur sonra dinlemez ve anlamıyosun duvara konuşşsam daha iyi der bi de öyle aşağılar çünkü ona göre konuşmak onun dediğine hak verip öyle davranmak sonra başka ne yapar bağırır kalp kırar 5 dk sonra gelip sarılmak ister düşünmez gönül almadım kırdım vs bu da bi baskı değil mi beni insan yerine koymamak duygularımı hiçe saymak değil mi .......................

sonra konuşurken düşünmez hiç acaba kırara üzer miyim sadece konuşur kırıcı olma derim bunlar gerçekler der geçer ben yaş olarak ondan daha küçüğüm ailemin ekonomik durumu daha iyi ve standartlarım çok daha yüksekti evlenmeden önce daha eğitimliyim .... ben bunları dert etmedim ama onun beni aşağılayıp ezmesinden anlıyorum ki o bunların altında ezildi dolayısıyla beni ezmeğe çalıştı ailem bana araba aldı ve dünyanın stresini yaşattı bana kullanırken yok oyle yanlış bu doğru vs yani herşeyi o bilir sürekli şikayet ettiği ben ısrarcıymışım ve hayırdan anlamıyormuşum yalan kendi kimseye hayır demez ki söz verir ve yapmaz sallar yani bana gerçekten hayır desydi istemediği şeyleri yapmasaydı saygı duyardım beni engellemediği sürece fakat o kaybetme korkusuyla evet diyip yapıp sonra benim o na zorla yaptırdığımı düşünüyor ................

bir şey yapılacağı zaman ne bana yaptırır ne kendi yapar ne de tamirci çağırmama izin verir ben illaki onun yapacağı ya da çözüm getireceği zamanı bekliycem bu nasıl bir saçmalıktır

yani daha neler neler , ben demiyorum hiç hatam yok diye mutlaka var eğer bi sıkıntı varsa zaten ben doğru bile yapıyorsam yanlış bir yöntemle yaptığım içindir ama hep kendi üstüme aldım herşeyi onun psikolojik baskıları ve durmak bilmeyen çenesi yüzünden ama ona sorsanız ben dır dır ederim var mı böyle bi aşağılama şimdi yine yalvarıyor sorsanız bensiz yaşayamaz beni dünyanın en mutlu kadını yapacak ben onun bebeği bitanesiyim ....... ama kaç gün acaba ve bütün bunlardan sonra o herşeyi mükemmel yapsa bile ben karşılık verebilecek miyim yada nasıl unutacağım bana sen bana güvenmiyosun diye kızıyor ben ona sonsuz güveniyordum heralde kendi kendime bitirmedim bu güveni zor zamanımda yoktu yanımda yada bi sorunum olsa söylemem bile yani benim suçum mu güvenmemek benim başkalarına karşı bir güven sorunum yok hatta gereğinden fazla güvenirim

ben hep kan tükür kızılcık şurubu içtim mantığıyla davrandım kimseye hiç bir şey söylemedim hissettirmedim hatta hep tersini hissettirdim bu da benim aptallığım oldu ilk kez burda yazıyorum bunları kendime bile anlatmadım bu kadar yalnız hissediyorum kendimi neden bi sorunum varsa ona değilde aileme anlatıyorum çünkü yanımda davranmıycak biliyorum boşuna stres yaşayacağım

ohh iyi geldi :) gerçekten kimseye söyleyip anlatamadığım şeyler bunlar herkes beni hep mutlu mükemmel görsün diye aptalca bi çabam oldu burdada kimseyi tanımayınca rahat oldu böyle anlatmak teşekkür ederim hepinize düşünmemi sorgulamamı sağlıyorsunuz çünkü kafamı toplayamıyordum ne düşünmem gerektiğini bile bilmiyordum zaten içinde olunca dışardan bakmayınca hiç öyle oluyor

daha evlenir evlenmez bebek diye tutturdu ya ben damızlık inek miyim bi dur evliğimizi yaşayalım nasıl gidiyor güvenli bi evliğimiz mi var bi bakalım yok saygısız adam yok onun yaşı o kadar genç değilmiş bu bencillik değilmi sen mi doğuracaksın yaş diyosun ..............

ben hep kan tükür kızılcık şurubu içtim mantığıyla davrandım kimseye hiç bir şey söylemedim hissettirmedim hatta hep tersini hissettirdim bu da benim aptallığım oldu ilk kez burda yazıyorum bunları kendime bile anlatmadım bu kadar yalnız hissediyorum kendimi neden bi sorunum varsa ona değilde aileme anlatıyorum çünkü yanımda davranmıycak biliyorum boşuna stres yaşayacağım
ya inan hepsi bende de böyle...şokum şu an :(

yok bilmem kimin karısı adama çocuk vermiş ..... ya çocuk verdi demek nedir ya bu nasıl bir cümledir böyle böyle bıktırdı beni

bir de bakarsın çok romantik övgü dolu sözler istediğim her şeyi yapma çabaları ............. dengesiz kişilik bin yıl önceki olayı kavgada getirir önüne koyar insanın yani bu tarz davranışları genellikle kadınlar yapar bizde tam tersi ama ona sorsanız fırsat vermiyorum geçmişi unutmuyorum onun değişmesi içinde fırsat vermiyorum yalan dolan ayrıca geçmiş değilki hep aynı sorunu yapıyorsun unutmaya fırsat yokki 2 ay geçmeden yine bi bahane bul bağır çağır nerdeyse artık her haftasonu bi tartışma çıkarıyor zaten hafta içi zaman olmuyor pek ama onuda beceriyor

şimdide bayramda tatil planı yapalım unutalım herşeyi yeniden aşlayalım diyor bende dedim ben seninle plan falan yapmıycam tek başıma ya da ailemle gidicem sen farkında değilsin ama biz boşanıyoruz diyorki git kendin boşan o zaman ben senden ayrılmam affettiricem kendimi ............. bide tek başıma tatile gitmeme bozuluyor laf söylüyor ne yapayım yani izbnim kalmamış bi bayramda fırsat olmuş oturup depresyona mı gireyim 1 ay oldu tatilden geleli tatilde mükemmeldi herşey gelince yine oldu olanlar yine yoruldum sayesinde

o na göre aldatmıyor kumar oynamıyor fiziksel şiddeti yok evinden işine işinden evine ya bunlar lütüf mu ben aldatıyomuyum kumar mı oynuyorum orda burda mı sabahlıyorum niye bunları lütüf gibi söylüyorsun yani sen bunları yapmayınca iyi koca mı oluyorsun benim senden hayattan beklentim sadec senin kumarın aldatman eve gelmen mi bi de bunları yap bari oldu olacak

evine bağlıymış bu mu yani bağlılık bağlı olsan beni mutlu etmeye uğrasırsın sorumluluk alırsın saygılı olursun evine bağlı insan kötü laf mı konuşur benden önce sen kendi karına kötü konuşuyosun bu kadar mı sahiplendin beni senin konuştuğun insan senin karın dolayısıyla kendine hakaret ediyosun

ben kişisel bakımıma dikkat ederim manikürüme pedikürüme giderim makyajımı yapar güzel giyinmeye çalışırım ama o dişini bile fırçalamaz yakışıklı karizmatik bi adam giydiği yakışır ama biraz sen de bak kendine dimi ben nasıl derim sana dişini fırçala diye çocukmusun gururun incinmez mi neyse artık duşuydu dişiydi dayanılmayacak bi seviyeye gelir ve söylerim sonra ne olur ben saygısız olurum ne yapayım ben istermiydim bunu söyleyip kırmayı ama senin beni bırak kendine saygın olsa böyle yapmazdın

Back
X