Boşanmalımıyım?

beni olumlu şekilde anlayanlara ayrıca teşekkür ediyorum 11 aylık bebekten bahsediyoruz geceleri ağlıyor kalkıyor oturuyoruz güne yorgun uyanıyorum 3 veya
4 kez kalkıyoruz yani emziriyorum bir kere babasına bıraktım 1 saatlik işim için gelene kadar hiç gülmemiş gözleri seni aradı ne yaptıysam gülmedi dedi babası
içerde tv izliyor şu an bebeğim benim yanımda pc den ayrılmam için bacaklarıma yapıştı . yinede çalışırım fakat bu seferde ben çalışıyorum para nasıl olsa
geliyor diye hiç çalışmazda diyeceğim o ki erkek çok önemli gerekirse kimseye minnet etmeden bu benim karım bana emanet buda benim çocuğum deyip
ekmeğini kazanmalı .
kendi ailem durumları o kadar iyi değil babam kendi ssk sını kendi harçlığını çıkarıyor annemde fatura vs. yinede elinde ne varsa veriyor ama bunları eşim ve
ailesinin gözü görmüyor. babam da sırf evinde olsun ayrılmak kolay gelmesin diye gelemem dedi eminim ama babama çok kızgınım telefonumu fırlatıp kırdım
kendimi zavallı gibi hissettim bu günler belki geçer

cocuğunu ve karısını seven insan ne iş olsa yapar
cocuk hasta diyorsunuz o nasıl kahvede oturuyor
sanırım ailende size yardımı dokunmuyor insan kızının dar zamanında yardım etmezmi yaa
allah yardımcın olsun

O halde evi kapat annenin evine yerleş sonra iş aramaya başla eşinede söyle paramız olana kadar bu şekilde idare edeceğini söyle adamın belki aklı başına gelir annenede olanları anlat

cocuğunu ve karısını seven insan ne iş olsa yapar
cocuk hasta diyorsunuz o nasıl kahvede oturuyor
sanırım ailende size yardımı dokunmuyor insan kızının dar zamanında yardım etmezmi yaa
allah yardımcın olsun

akşamları iş saati geliyor eğer kaveye gitmezse evde hep yatıyor :s
annem gece kaç olursa söle ara gelirim dedi aynı şeyi babam da deseydi bu gün keşke eşin nerde dedi :S
anlatmıyorum babama herşeyi :S

20 aylik evli,11 aylik bebek mashallah....

Hemen bosanmalimiyim diye dusunmeyi birakinda careler arayin evliliginizi,evinizi,yuvanizi kurtarmak icin.

Alllah yardımcın olsun
içinde bulunduğun durum çok zor
ama bence bırakıp gitmek çözüm değil hele ki ortada bi çocuk söz konusuysa
hem sanırım babanız bu duruma karşı çıkar rahat edemezsiniz ailenizin yanında da (anladığım kadarıyla öyle yani)
inşalah eşinizin kafasına dank eder de bişiler düzelir
Allaha dua et canım duaların karşılık bulur her zaman....

Gurur meselesi yapma hayat bu insanoğlunun başına herşey gelir kendi ailen varken öksüzmüş gibi davranmaGurur meselesi yapma hayat bu insanoğlunun başına herşey gelir kendi ailen varken öksüzmüş gibi davranma

benim kocam olacak adam 11 aylık bebeğim hastayken ben emir altında çalışamam dicek bende boşamıcam hadi ordan!
konu sahibi gayet haklı bu kadın çocuğu olmasa çaılışır demekki bırakcak kimsesi yokta bu durumda

birsen sen de evlen benle:)bugün dikkat ettim daha yorumların çok mantıklı. birsene katılıyorum,para için evlenilmez ama para olmazsa,üstüne üstlük kahır çekersen ve adam da evde oturan bir sorumsuz olursa çoook rahat boşanılır.

Çok zor bir durum bebeğinin sağlığını bahane edip annenlere gidebilirsin eşine de sen bu evi idare etmeyi becerene kadar orada olacağım diyebilirsin. Gerçi bebeğiniz 18yaş altı olduğu için hastaneye götürdüğünüzde sizden para alamazlar yasal güvenceniz var bunu dert etmeyin. Ama eşinizin cesaretsiz olması problemin sürekli devam edeceği anlamına gelir. Öncelikle bunu konuşmayı deneyin bu yuvayı idare edip edemeyeceğini sorun. Gamsız olduğu için mi yoksa sıkıntıdan kaçmak için mi kahveye gidiyor bilinmez. Ama eminim eşinizinde kendi içinde morali bozuk ve çaresizlik hissiyle mücadele ediyordur diye düşünüyorum. Ailesi tarafından bastırılmış çekinik bir karakter gibi duruyor anlattıklarınıza göre. Bu durumda onun almadığı sorumlulukları siz alırsanız işler kötüye gider. Cesaretlendirin onu. Yapabilirsin başarabilirsin işte sen adım at bebek biraz büyüsün ben de elimden geldiğince yardım ederim kimse destek olmasa da yanında ben varım gibi sözlerle yani yine tatlı dille. Zaten olay aileden kaynaklanıyorsa onlardan uzaklaşmak en iyisidir.İş olsun ev olsun. Kendisinin ödediği borçları hatırlatın sen ki bu kadar borcu ödedin başkasının yanında da çalışırsın en azından bir dene öyle karar ver, pes etme de

evet eşim o kadar da kötü değil ona kızdığımdan biraz da sinirli olduğum dan yazmıştım yani bebeğimizle çok ilgilenir üzerine titrer ama diyorum ya abisi ne kadar kazık atsada ailesinden ne kadar darbe görsede onları bu şekilde bırakıp gitmek içime sinmiyor diyor ailede öyle görmüş öyle yetişmiş. kayınvalide yapıyor evlatları bir arada tutum derken herkesin kusurunu kapatıyor böylece sorunların üzerine örtü çekiliyor hiçbir zaman sorunlar halledilmiyor. :Ve genelde dikkat ettim gelinleri hep kötü diğer eltilerimin arkasındanda şöle kadın böyle kadın diyor kesn benim arkamdan da diyordur. oğullarına ise hiçbirşey demiyor bu da çok tuhaf öyle değilmi hep herkesin arkasından atıyor işin kötüsü kayınpederde karısının ağzına bakıyor o n e derse o başkasını dinlemez bile .
eşimide hep sömürmüşler hep oyalamışlar şimdi o abisine konduramıyor bırakıp gidemiyor ama orda çoookkk haksızlıklar var kaçış kaveye gitmesi birde evliliğin sorumluluğuna alışamadan bebek iş gelir problem olunca ikimizede ağır geldi . bzim gibi evlenen çiftlere baktığımda onlar gibi değiliz tatlım cicim aşkım
sudan sebeblere küsmeler nasılda ilginç geliyor bana :S düzelir mi dersiniz?

sabırla beklemek lazım sen de yeni evlisin sonuçta eşini iyice tanımış olacaksın. sen tatlı dilli ol güzel sözleri eksik etme. Erkekler böyle şeylerde eleştirildiklerinde haksız olduklarını bilseler dahi olumsuz şeyler yapmaya iyice eğilimli olurlar ve zaten birbirinizi çok iyi tanımadığınız için uzaklaşırsınız. Kurtulur evliliğin lütfen karamsarlığa kapılma yaşadığın kötü şeyler bile olsa el birliği ile bir şeyler yapmaya çalışın.

senin sorunun sadece para değil. bazı arkadaşlar tek taraflı düşünüp sana tepki göstermişler bence. Maddi sıkıntılarının yanında başka sorunlar da var. Bir kere kayınvalide iş çeviriyor. Abiler üç kağıt yapıyor ve en büyük sorun da şu ki; senin kocanın bunlara karşı seni ve çocuğunu koruyacak gücü yok. Aslında her zaman olduğu gibi iş kocanda bitiyor. Yani ailesinin yaptığı yanlışları görüp artık kendi düzenini kurması gerekli, belki o da sen de bir iş bulup, hatta evinizi bile daha uzak bir muhite taşırsanız ve onların hayatınıza müdahale etmelerine izin vermezseniz elbette mutlu olursunuz, neden olmayasınız, ama kocanın kendini toplaması ve bir karısı, bir çocuğu olduğunu, onlara bakmakla yükümlü olduğunu hatırlaması gerekli. Kocanızla önce kendiniz konuşun ailesini çok kötülemeden (çünkü bu çok ters tepiyor) kendinizi toparlamanız gerektiğini, öncelikli olanın karısı ve oğlu olduğunu söyleyin, bunu yaparken lütfen ben sana güveniyorum, benim kocam yapar, ben de sana yardım ederim yeterki yuvamız kurtulsun, sen çok iyi bir insansın, başkalarına bakıp mutluluğumuzu bozma gibi sözlerle güç verin. İnşallah böylece silkinip kendine gelir.

Kocanız iyi bir insansa onu bu cadıların eline bırakıp gitmeyin lütfen. Allah yardımcınız olsun.

çok doğru söylüyorsun aslında asıp kesmek çekip gitmek kolay sonrası gözümü karartıp grur yaptım ben bu olayı galiba sonuçta onun yaşadıkları kolay değil
birde bu olaylar bizi uzaklaştırdı eşim ayrı yatıyor belkide bende ilgisizlikten bu kadar hırçınım ona ilgi gösterdiğimdede üzerime gelme die isteksiz olunca kızıyorum yine zaman inş yaralarımıza çare olur aslında benim kafama takmamam gerekiyor ama bunu yapamıyorum:S

İnşallah düzelir her şey kafaya takmamak olmaz ki illa ki gelip takılır sonuçta sizi mutsuz huzursuz ediyor ama işte insanız bizim de öyle gözümüzün karardığı hata yaptığımız şeyler oluyor ama geç değil yani. Sen eşine yumuşa o da sana dönecektir. Düşünsene ona da destek olacak kimse yok zaten hem evliliğini kurtarmış olursun hem eşini kazanmış olursun. o yapamıyorsa önce sen adım at. Elinden geleni yaptıktan sonra baktın hiçbir şey değişmiyor en azından için rahat olur ben her şeyi yaptım ama eşim yapamadı dersin o saatten sonra da bırakıp gitmek şimdiye göre çok daha kolay olur.

herşey rızık bu dünyada yiyeceğin ne rızkın varsa onu yersin fazlası yok varda senin hakkından başka helal olmayan...kocan sana iyiyse sevgide saygıda sadakatta boşanmaya kalkma sabret demek kolay belki yaşayan bilir herşeyi...ama herkes güllük gülüstanlık yaşamıyo herkes hayatının bazı dönemlerinde çok zor günler geçiriyo herşey bir imtihansa allaha sığınmaktan dua etmekten tabikide elimizden geleni yapmaktan başka çare yok daha yeni evlisin bi bebeğin var...insan bugün cebinde parası olmaz yarın iyi olur hergünün böle geçmez...pes etme insanlar neler yaşıyo..diyorum eşin şiddet uygular sevgisiz ilgisiz saygısız sadakatsız davranır hiç durma ama maddi imkansızlıklarsa sabretmeye çalış allah bugün vermez yarın verir...

Katılıyorum %100.

Belli ki eşiniz kendi içinde bu sıkıntılarla boğuşuyor zaten..Anlattığınız rahatsızlıklar bunun belirtisi..

Evlenirken iyi günde kötü günde demediniz mi, o zaman size sabırlı olmak düşüyor..

şuan bu sıkıntıları eşinizden boşanarak atlatabilirsiniz belki,peki bundan sonra karşınıza çıkabilecek sıkıntıları boşayabilecek misiniz...

eşinize destek olun ve birlikte aşmaya çalışın..sağlınız var çok şükür ikiniz de çalışıp aşabilirsiniz..

her gecenin bir sabahı vardır...mutlaka..

Katılıyorum %100.

size göre kolay ne varki bir bebeğiniz birde bu haksızlıkları yaşayın o zman görürüm sizi üstten atmak kolay
bende size katılıyorum gülmekten
yahu bu kadar kolay yazılır mı olay bu kadr böylesine çekilir mi insan gibi derdimi açtım ben bunalımdayım kimseye derdimi açamıyorum ne yapayım diye açtım
konu başlığını yanlş yazmış olabilirm ama durumu ifade ettim neden anlamakta güçlük çekiyorsunuz ben açta yaşarım ya oğlum onun geleceği ?

inş bunlar düzelir tabi bi anlık sıkıntyla eşimle tartışınca yazdım lütfen önyargılı konuşmayın heleki böyle durumlarda olan insanlara lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…