• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmanın eşigindeyim, yardım edin..

zynpov

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
73
Puanlar
98
Biraz uzun olabilir ama bir çıkmazdayım yardımınızı bekliyorum.
Evliliğimin 5. Yılındayim ve toplamda 7 yıldır beraberiz. Biraz başları anlatayım. Biz eşimle tanışmadan önce ikimizde bir ilişkiden yeni çıkmıştık. Benim ondan önce 5 sene süren bir ilişkim vardı, onun da iki yıl sürmüş. Doğrusu ben eşimden çok hoşlandım ve tanımak istedim. O da aynı şekilde. Ama yeni biten bir ilişkim olduğundan ve çok da acı çekmiştim zamanında ben biraz bocalamistim. Esimleydim ama eski sevgilimin profiline bakıyor, onu biraz da olsa unutamıyordum. Eşim de en başında bunlara şahit oldu. Ve bunlara ragmen yanımda kaldı. Zamanla ben eşime aşık oldum, eski ilişkimi de unuttum. Bir çocuğumuz oldu. Fakat ben birkac kere eşimin eski sevgilisine baktığını gördüm instadan.

İşte her şey bu şekilde başladı, ben ne zaman aşık oldum eşim benden uzaklaştı sanki. Eski sevgilisini de görünce böyle kafama aşırı taktım ve ona bunu söyledim. Sen de bakıyordun sen benden farklı mıydın dedi... Ben seni seviyorum, ben düşünmüyorum onu birkaç kez denk geldi sadece konuyu büyütme dedi. Ama hep bu eskiden olanları vurdu yüzüme.

Esimin beni çok sevdiğini sanıyordum ben. Ama bana ben yandım tutmuştum mu dedim sana, senle çok farklı bakıyoruz. Sen filmlerdeki gibi aşklar bakismalar istiyorsun ben dümdüz yaşayan biriyim dedi. Dile getirmiyorum diye hemen kafanda yazıp ciziyorsun sevdiğimi söylemiyorum diye sevmemiş olmuyorum dedi.

Kızlar ben hak ettim sanırım, yasattigimi yaşıyorum galiba. O kızı unutmadı, bana hiç aşık olmadı, beni sevmiyor, unutmak ve hayatına devam etmek için evlendi... Binbir çeşit cümle var kafamda. Hiç mutlu değilim, boşanmayı bile düşündüm ama çocuğumuz var. Ben isterdim ki eşim bana çok aşık olsun, bensiz yapamazsın. Kaldıramıyorum. Ne yapacağım ben, psikologa gitmeyi dusunuyorum çünkü sevilmedigimi hissettiğim yerden gidemiyorum. Acı çekiyorum. Sevgisiz hissediyorum ne kadar seviyorum dese de. O kız gibi sevmemiş iste. Sizce ayrilmali miyim ya da beni çok sever mi? Napmaliyim.

Bu arada eşim cocugumuzla çok güzel ilgilenir, bana karşı hep sevecen ve espirilidir. Ama mesela birliktelik çok az ister iki üç ayda bir, bana hep arkası dönük yatar, özel gün kutlamaz... Bana kiyamsdigi anlar da var ama.. sanki böyle benden soğumuş, sevgisi de tükenmiş ve eskileri özlüyor gibi. Lütfen ben ne yapayım şimdi?

Ha bir de konuşmaya kalkınca hep sen kendine baksana.. senin beni sevdiğin yok ki gibi şeyler söylüyor. Asıl senin aklın eski sevgiline. Bende ne varsa sende de var dedi. Demek ki kabulleniyor diyorum eski sevgilisinde o zaman aklı. Of çok kötüyüm gerçekten. Mutsuzca geziyorum sen ne yaşıyorsun kafamda kurup kurup diyor.

Evliliğimin 5. Yılındayim ve toplamda 7 yıldır beraberiz. Biraz başları anlatayım. Biz eşimle tanışmadan önce ikimizde bir ilişkiden yeni çıkmıştık. Benim ondan önce 5 sene süren bir ilişkim vardı, onun da iki yıl sürmüş. Doğrusu ben eşimden çok hoşlandım ve tanımak istedim. O da aynı şekilde. Ama yeni biten bir ilişkim olduğundan ve çok da acı çekmiştim zamanında ben biraz bocalamistim. Esimleydim ama eski sevgilimin profiline bakıyor, onu biraz da olsa unutamıyordum. Eşim de en başında bunlara şahit oldu. Ve bunlara ragmen yanımda kaldı. Zamanla ben eşime aşık oldum, eski ilişkimi de unuttum. Bir çocuğumuz oldu. Fakat ben birkac kere eşimin eski sevgilisine baktığını gördüm instadan.

İşte her şey bu şekilde başladı, ben ne zaman aşık oldum eşim benden uzaklaştı sanki. Eski sevgilisini de görünce böyle kafama aşırı taktım ve ona bunu söyledim. Sen de bakıyordun sen benden farklı mıydın dedi... Ben seni seviyorum, ben düşünmüyorum onu birkaç kez denk geldi sadece konuyu büyütme dedi. Ama hep bu eskiden olanları vurdu yüzüme.

Esimin beni çok sevdiğini sanıyordum ben. Ama bana ben yandım tutmuştum mu dedim sana, senle çok farklı bakıyoruz. Sen filmlerdeki gibi aşklar bakismalar istiyorsun ben dümdüz yaşayan biriyim dedi. Dile getirmiyorum diye hemen kafanda yazıp ciziyorsun sevdiğimi söylemiyorum diye sevmemiş olmuyorum dedi.

Kızlar ben hak ettim sanırım, yasattigimi yaşıyorum galiba. O kızı unutmadı, bana hiç aşık olmadı, beni sevmiyor, unutmak ve hayatına devam etmek için evlendi... Binbir çeşit cümle var kafamda. Hiç mutlu değilim, boşanmayı bile düşündüm ama çocuğumuz var. Ben isterdim ki eşim bana çok aşık olsun, bensiz yapamazsın. Kaldıramıyorum. Ne yapacağım ben, psikologa gitmeyi dusunuyorum çünkü sevilmedigimi hissettiğim yerden gidemiyorum. Acı çekiyorum. Sevgisiz hissediyorum ne kadar seviyorum dese de. O kız gibi sevmemiş iste. Sizce ayrilmali miyim ya da beni çok sever mi? Napmaliyim.

Bu arada eşim cocugumuzla çok güzel ilgilenir, bana karşı hep sevecen ve espirilidir. Ama mesela birliktelik çok az ister iki üç ayda bir, bana hep arkası dönük yatar, özel gün kutlamaz... Bana kiyamsdigi anlar da var ama.. sanki böyle benden soğumuş, sevgisi de tükenmiş ve eskileri özlüyor gibi. Lütfen ben ne yapayım şimdi?
Aklınızda ayrı ayrı kişiler varken unutmak için evlenmişsiniz, üstüne birde çocuk yapıp eskilerin kurcalanmasına müsade etmişsiniz. Siz neden baktınız peki?

Aklınızda ayrı ayrı kişiler varken unutmak için evlenmişsiniz, üstüne birde çocuk yapıp eskilerin kurcalanmasına müsade etmişsiniz. Siz neden baktınız peki?
Cok yeniydi ayrılık, asamadigim bir sürü şey yaşamıştım. Ama gerçekten inanın ki eşimi çok sevdim. Bunları da onun gözü önünde yaşadım. Ben de gitmiyor hala benden diye beni seviyor sanmıştım.

Cok yeniydi ayrılık, asamadigim bir sürü şey yaşamıştım. Ama gerçekten inanın ki eşimi çok sevdim. Bunları da onun gözü önünde yaşadım. Ben de gitmiyor hala benden diye beni seviyor sanmıştım.
Kusura bakmayın sevmemişsiniz ve sevilmemişsiniz. Ben baktım sen sanki bakmıyormusun demek zaten karşılıklı sevgisizlik ve saygısızlık. Aşılamayan şeyleri evlendiğiniz kişinin gözü önünde yaşamak sadece mantık evliliğidir. Bu durumu ben kabul edemem kimse de kabul etmez. Evlendiğim, evleneceğim kişinin aşk acısını çekmek fazla genişlik bana göre.

Ama mesela birliktelik çok az ister iki üç ayda bir, bana hep arkası dönük yatar, özel gün kutlamaz...
Yani 2-3 ayda bir ilişki nedir. Hep mi böyleydi?
Eşinizin eski sevgilisinin instasına bakmasından daha büyük bişi bence bu.

eşim bensiz yapamasın falan kısmı, aşırı drama yapıyorsunuz. niye yapamasın sizsiz, herkes herkessiz yapar valla kocamızla karımızla gelmedik ya dünyaya. aynı şey sizin için de geçerli. hayatınızın merkezine eşinizin sevgisini koymayın. siz kendinizi sevin, eşiniz de severse sizle birlikte yürür yok olmazsa ayrılırsınız abartmayın.

Yani 2-3 ayda bir ilişki nedir. Hep mi böyleydi?
Eşinizin eski sevgilisinin instasına bakmasından daha büyük bişi bence bu.
Hayır hep böyle değildi çocuktan sonra oldu. Yorgunum diyor, iş diyor ... Bir şeyler bahane hep.

eşim bensiz yapamasın falan kısmı, aşırı drama yapıyorsunuz. niye yapamasın sizsiz, herkes herkessiz yapar valla kocamızla karımızla gelmedik ya dünyaya. aynı şey sizin için de geçerli. hayatınızın merkezine eşinizin sevgisini koymayın. siz kendinizi sevin, eşiniz de severse sizle birlikte yürür yok olmazsa ayrılırsınız abartmayın.
Sorunum da bu zaten kendini bir türlü sevmeyisim. Su an resmen ondan sevgi dileniyorum. O da seviyorum diyip geçiyor işte

Sorunum da bu zaten kendini bir türlü sevmeyisim. Su an resmen ondan sevgi dileniyorum. O da seviyorum diyip geçiyor işte
sevgi dilenmeye devam edersen kaybetmeye mahkum olursun benden sana abla tavsiyesi. hayatına bakacaksın merkeze kendini koyacaksın ama bunu inadına yapmayacaksın içinden gelerek yapacaksın. bak o zaman eşinin davranışları bile değişecek.

sevgi dilenmeye devam edersen kaybetmeye mahkum olursun benden sana abla tavsiyesi. hayatına bakacaksın merkeze kendini koyacaksın ama bunu inadına yapmayacaksın içinden gelerek yapacaksın. bak o zaman eşinin davranışları bile değişecek.
Bu yüzden doktora gidecegim. Hep aynı şeyleri yaşıyorum. Hep gün sonunda gerçekten sevilmiyorum. Ama eşimden ayrılmalı miyim onu bilmiyorum..

İki taraf da hatalı. Sevgiliyken geçmiş ilişkileri konuşmak yanlış. Üstüne sen eski srvgilinin profiline bakarken yakalanmışsın. İkiniz de geçmişi unutup öyle sevgili olmalıydınız.

Kocanın eski sevgili profiline bakması hoş değil ama zamanında sen de aynısını yapmışsın. O yüzden adam haliyle bunda sorun görmüyor.

Zamanında eski sevgili profiline bakıp adama yeterince ilgi, sevgi göstermemişsin, adam " beni sevmiyorsun" demekte haklı.

Bana karı koca ilişkiniz yok, sadece arkadaşlık ilişkiniz var gibi geldi.

Bu saatten sonra birbirinizi suçlamak yerine ya birbirinize sevgiyi, ilgiyi artırıp eski sevgili profili bakmayı bırakırsınız ya da boşanırsınız.

Bu yüzden doktora gidecegim. Hep aynı şeyleri yaşıyorum. Hep gün sonunda gerçekten sevilmiyorum. Ama eşimden ayrılmalı miyim onu bilmiyorum..
yani eski sevgilisinin profiline bakması hoş olmasa da onu sevdiği unutamadığı anlamına gelmiyor bence. geçenlerde eski Bi arkadaşıma baktım mesela ilişkim bile olmadığı biri napıyo acaba diye sadece meraktan. eşini sen tanırsın illa bir şey ifade ettiği için mi bakmıştır diye. onun dışında 2 3 ayda bir ilişki normal değil ama bu başkasını sevdiği anlamına gelmez. Yani erkekler pek duyguya göre seks yapmıyor ihtiyacı olsa sana çok aşık olmayı beklemezdi cinsel ilişki için. Ya bu ihtiyacını başkasıyla gideriyor ya da sağlık problemi var.

Ben öyle çok büyük sorunlar görmedim çünkü benimde arada eski sevgililerimin profillerine baktığım olmuştur ama unutmadığım için değil sadece bazen öylesine bakmışımdır. Bence sizin hareketleriniz çok daha sorunlu eşinize göre. Bensiz yapamazsın diyen birini sağlıklı düşündüğünü düşünmüyorum.

Senin yaptığınla onun yaptığı aynı şey değil. Sen yeni ayrıldığın zamanlar içinde acıyla, onun da canı yansın diye baktın.
Ama eşin özlemle baktı muhtemelen. Ben de evliliğim ilk yıllarında böyle birşeye denk geldim hafif üzüldüm ama abartmadım. Çünkü merak duygusu işte dedim. Yıllar sana boşandım. Birini zorla bağlayamazsın kedine. Özellikle erkekler evlendikten sonra onsuz yapamam aşırı bağlandım demez. Artık gidemez der ve hevesi geçer. Şimdilik sana tavsiyem kendini suçlama. Senlik bir durum yok. Eşine karşı mesafe koy. Kaybetme korkusu oluşsun. Sonra buzlar eriyince de bu konuyu ısıtıp ısıtıp önüne koyma.
ona bağımlı hale gelme. Aşkından ölüp bitme. Hiçkimseye %100 güven olmaz. Çocuğum da çocuğum deyip işten çıkma eve oturup kalma. Eşin de seninle eşit şekilde çocuğuna baksın eşit şekilde ev işi yapsın. Cinsel hayatınız da aşırı anormal onu düzeltmeniz gerek böyle evlilik olmaz
Son olarak çocuğunu çok seven babalar çocuğunun annesini üzmez.

Son düzenleme:
kaç yaşındasınız acaba eşiniz ve siz yaşlar küçük mü ? çok kaygılısınız yardım almalısınız onaylanma ihtiyacı duyuyorsunuz hep bu insanı tüketir

Sevilmiyor muyum sizce de ?
hadi eski sevgilisinin profiline denk geldi de baktı diyelim ama zaten 2-3 ayda bir birlikte oluyormuşsunuz karı kocalık ilişkisi olarak bana normal gelmedi. daha çok arkadaş gibi gözüküyosunuz

Back
X