• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya kadar geldik

Merhaba arkadaşlar 34 haftalık hamileyim 3 gündür yürürken sağ tarafıma bastığımda belimin aşağısında çok büyük sızı hissediyorum basamıyorum dinleniyorum sürekli ama cuma sabahı kendime kahvaltı bile zor hazırladım. Eşim de beni 11 de bi aradı bi daha aramadı ne durumda olduğumu biliyor. Ağladım aramadı hiç merak etmedi yedim mi düştümmü kaldımmı. Halbuki geçen hafta hastaydı hastanede bir tek ben bekledim onu hiç şikayet etmedim karnım burnumda olduğum halde. Kendimi çok terkedilmiş hissediyorum. Kiminiz hormonlar diyeceksiniz kiminiz şımarıklık belki ama çok gücüme gitti sonra işten geldi o gün belimdeki ağrı daha kötü olduğu için acile gittik. Giderkende hep gergindik ben ağlıyorken eşim hep ters ters konuştu benimle mesela asansörde kalır gibi olduk ben eyvah kaldık dedim ağlıyorum bir yandan eşim sus diye tersledi v.s. O gece serum yedim ağrı kesici yedim hastanedeydik eşimle hiç konuşmadım sorularına cevap vermedim. Eve geldik ona göre adım attı yemek yaptı yedim geri çevirmedim onun dışında yanına gitmedim hiç ağrım da devam ediyor gerçi uzandım hep. Neyse eşim geldi daha sonra yine gergin gergin konuştu bende analttım sen bana böyle davrandın ettin diye başta çünkü gerginim falan diye savundu sonra özür diledi zoraki bana göre. Sonra gel burada kalma aşağıya gidelim dedi bende Bi şartla dedim bana değer veriyorsan o oyunları sil dememle bana Bi bağırmaya başladı delirir gibib(bu arada beni cuma günü aramadığında oyun falan oynadım dedi ona istinaden böyle bişey istedim) bütün apartman duydu küfürler etti elini kaldırdı bana değil ama koltuğa vurdu o öyle davranınca yazıklar olsun sana dedim daha çok delirdi siliyorum ama hiç bir şey düzelmicek oyunları silmemle diye baştan beri hataydık dedi tabi inanılmaz şekilde bağırarak delirmiş gbi çok koydu bende altta kalmamak için onayladım ama çok kötü oldum çünkü hem yürüyemiyorum belim kötü hem hamileyim çok az zamanım kaldı psikolojim alt üsttü bu yüzden. Dayanamadım kardeşime geldim şuan giderken gel sakince konuşalım dedi başta ama dinlemedim o bıraktı zaten beni. Çok kırıldım bir oyun sil dememle işitmediğim küfür el kaldırma kalmadı baştan beri hataymışız çok kırıldım napıcam ben.????
Bel agrısından oyun silmeye nasıl geldi konu?
İliskinizin dinamiğini bilemiyoruz,ama karısı hamileyken,agrısı varken,hastanede söylenen adama cok da bel baglamazdım.
Oyun sil flaan demezdim yani,ne hali varsa görsün.

Hayır aslında olay oyundan çıktı o benim şart koşmam sinirlendiğini söyledi benimse derdim eşimin sinirlendiğinde verdiği büyük tepkiler küfür delirir gibi bağırma el kaldırma bunlar benim derdim. ben eşim geldi dün gece konuştuk bana diyorki "oyun değil derdim şart koştuğun için öyle delirdim davranışlarım doğru değildi ama sende hatalarını kabul et zaten ben en ufak şey de böyle davranmıyorum bende doldum taştım. İlimizde hatalarımızı görelim evimize gidelim orada konuşalım diyor tabi yine gergindi bunları derken. O dediği baştan hataydı cümlesini sordum sinirle söyledim ama bıktım da kavgadan dedi. O yüzden gitmedim kardeşimdeyim hala. Gerçekten bıktım sakin olacağı yok tekrar aynı şeyleri yaşamayacağımızın garantisi yok apartmana rezil olduk cabası. Ne yapacağımı bilmiyorum. 🙏
Eğer bosanmaya niyetiniz yoksa,kendi basınıza yasamayı ögreneceksiniz.
0 beklenti cok huzur.
6 aylık hamileyken dogumgünümde özel bir ihtimam beklediğim icin,sen dogdun da noldu demisti bana es kisisi.
O gün bıraktım biseyler beklemeyi.
Kızım oldu bütün programlarım kızımla,esim bize katılıyor yancı gibi:D
Dogru yanlıs bilemiyorm bu tür bi yasam tarzı.
AMa beklentisiz hayat en güzeliymis.
Hayırlsı hakkınızda.

Eğer bosanmaya niyetiniz yoksa,kendi basınıza yasamayı ögreneceksiniz.
0 beklenti cok huzur.
6 aylık hamileyken dogumgünümde özel bir ihtimam beklediğim icin,sen dogdun da noldu demisti bana es kisisi.
O gün bıraktım biseyler beklemeyi.
Kızım oldu bütün programlarım kızımla,esim bize katılıyor yancı gibi:KK70:
Dogru yanlıs bilemiyorm bu tür bi yasam tarzı.
AMa beklentisiz hayat en güzeliymis.
Hayırlsı hakkınızda.
Bu seviyeye kızınız kaç aylıkken geldiniz, biraz özenmiş olabilirim de :dondurma: nazar değmesin:KK200:

Merhaba arkadaşlar 34 haftalık hamileyim 3 gündür yürürken sağ tarafıma bastığımda belimin aşağısında çok büyük sızı hissediyorum basamıyorum dinleniyorum sürekli ama cuma sabahı kendime kahvaltı bile zor hazırladım. Eşim de beni 11 de bi aradı bi daha aramadı ne durumda olduğumu biliyor. Ağladım aramadı hiç merak etmedi yedim mi düştümmü kaldımmı. Halbuki geçen hafta hastaydı hastanede bir tek ben bekledim onu hiç şikayet etmedim karnım burnumda olduğum halde. Kendimi çok terkedilmiş hissediyorum. Kiminiz hormonlar diyeceksiniz kiminiz şımarıklık belki ama çok gücüme gitti sonra işten geldi o gün belimdeki ağrı daha kötü olduğu için acile gittik. Giderkende hep gergindik ben ağlıyorken eşim hep ters ters konuştu benimle mesela asansörde kalır gibi olduk ben eyvah kaldık dedim ağlıyorum bir yandan eşim sus diye tersledi v.s. O gece serum yedim ağrı kesici yedim hastanedeydik eşimle hiç konuşmadım sorularına cevap vermedim. Eve geldik ona göre adım attı yemek yaptı yedim geri çevirmedim onun dışında yanına gitmedim hiç ağrım da devam ediyor gerçi uzandım hep. Neyse eşim geldi daha sonra yine gergin gergin konuştu bende analttım sen bana böyle davrandın ettin diye başta çünkü gerginim falan diye savundu sonra özür diledi zoraki bana göre. Sonra gel burada kalma aşağıya gidelim dedi bende Bi şartla dedim bana değer veriyorsan o oyunları sil dememle bana Bi bağırmaya başladı delirir gibib(bu arada beni cuma günü aramadığında oyun falan oynadım dedi ona istinaden böyle bişey istedim) bütün apartman duydu küfürler etti elini kaldırdı bana değil ama koltuğa vurdu o öyle davranınca yazıklar olsun sana dedim daha çok delirdi siliyorum ama hiç bir şey düzelmicek oyunları silmemle diye baştan beri hataydık dedi tabi inanılmaz şekilde bağırarak delirmiş gbi çok koydu bende altta kalmamak için onayladım ama çok kötü oldum çünkü hem yürüyemiyorum belim kötü hem hamileyim çok az zamanım kaldı psikolojim alt üsttü bu yüzden. Dayanamadım kardeşime geldim şuan giderken gel sakince konuşalım dedi başta ama dinlemedim o bıraktı zaten beni. Çok kırıldım bir oyun sil dememle işitmediğim küfür el kaldırma kalmadı baştan beri hataymışız çok kırıldım napıcam ben.????
Arada sevgi bitmiş maalesef. İnsan sevmediğine karşı bu kadar tahammülsüz olur. Bu gelip geçici bir gerginlik olsa ya da toparlanabilecek durumda olsa “baştan hataydık” gibi bir cümle kurmazdı. Belli ki bunu uzun zamandır düşünüyor. İnsanlar aynı evin içinde birbirini daha iyi tanıyor. Demek ki bu evlilik ne sizi ne de eşinizi mutlu etmiyor. Şu anda en mutlu geçireceğiniz zamanları kavga gürültü ile geçiriyorsanız bir şeylerin bittiğini kabullenmeli ve yolunuza bakmalısınız. Kavga içinde büyüyen çocuklarda kapatması zor yaralar açılıyor. Kendi sağlığınız ve çocuğunuz için birbirinizden uzak durmanız en doğrusu. Şu anda bile bebeğiniz çok etkileniyordur inanın. Şu anda tek düşüneceğiniz şey sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almak olmalı.

Ay hamilesin azıcık kaprisini çeksin beyfendi
Onun çocuğunu doğuruyorsun
Çocuk diye ölürler
Karılarının nazını çekmezler
Küfür niye ediyor terbiyesiz kendine gelsin
Hamile kadını üzüyor günah be

Ben konu sahibini anlıyorum aslında, bakın dizilerde bile başrol kadın hamile kalır, hemen başrol erkek balonlar, çiçekler, pastalar, kutlamalar, ne aşeriyosun ne alayımlar, günde zibilyon kere aramalar.. Gerçek hayat böyle değil sevgili güzelolsun. Onlar sadece senaryo.

Bu hamilelik, doğum ve doğum sonrası işlerinde olayın çoğunu kadın sırtlanır, erkeğin hayatı pek değişmeden devam eder. Mesela bak annelik izni 2 ay, babalık izni 3 gün mü ne. Şimdi beni alıntılayıp iyi niyetle hayır benim eşim öyle değil, hayır benim komşum öyle değil diyecekler, saygı duyarım ama ben çoğunluğa göre konuşuyorum. Şuan şu satırları okuyan genç, bekar bir kadın bilsin ki (büyük ihtimalle) hamile kalınca tepesinden balonlar uçurmayacaklar, kırmızı halılarla her gün kutlamalar olmayacak. Bak bir hanım gayet güzel ifade etmiş, ağrım var eşim kurtlar vadisi izliyor, elinden bişey gelmez neden kızayım demiş? Haklı mı haklı. Ama bizim kafamızdaki senaryo ne? Adam elini tutacak, iyi misin hayatım diye başında nöbet tutacak, bir elinde meyve sepeti, diğer elinde güller olacak falan. Bunu siz şımarıksınız, çok beklentidesiniz diye yazmıyorum. Sadece biraz böyle kodlanıyoruz, böyle olacak sanıyoruz. Farkındalığı yüksek olanlar kendilerini bu beklentilerden sıyırıyorlar ve mutlu oluyorlar.

Çok doğru yazmışsınız. Yine burda bir üye vardı. Gebeydi idrar tahliline gitmiş, beklerken eşi telefonla oyun oynuyor diye kızıyordu. Halbuki adam ne yapabilir? Elinden bir şey gelmez ki ama konu sahibinin beklentisi odak noktası olmak. Eşi sadece onunla ilgilenmeli. Öyle adamlar, olaylar gerçekte yok. Yazdığınız gibi bunu ne kadar erken kabullenirse insanlar o kadar iyi.

Siz, eşinizi nazınızla bunaltmışsınız o öfkesiyle sizi korkutmuş. .

Dilerim bebekle birlikte ikinizde yaşadıklarınızdan ders çıkarıp daha sabırlı olursunuz..

Çünkü ben kötüyken beni aramak yerine oyun oynamış bu yüzden. Belki isteğimde çok mantıklı değildim yada yeri değildi ama onun bana bu şekilde davranmasını haklı kılarmı. Daha önce bu tip sorunlar yaşadık eşim normalde uyumludur ama bu durumlarda öfke kontrolü yok hiçbir şekilde ayrıca psikoloğa da gittik kendi de farkındaydı durumunun ama hiçbi4ir düzelme olmadı
Canım bizlerin nasıl sıkıntısı derdi oluyorsa onlarında sıkıntıkarı anlatamadıkları dertleri oluyor sonuçta onlarda insan. Ne kadar koca olsalarda onlarda insan. Tamam sen hamilesin rahatsızsın tabikide eşin ariyacak sorucak ama bazen insan tıkanıyor emin ol. Bak ben 2.gebeliğmde 4 ay yanlız kaldım kızıma 5 aylıkken eşim beni bırakıp gitti tam 4 ay gelmedi. Arayıp sormazdı ben buyüzden erken doğum yaptım. Ben sabrettim sabrettim şimdi biraz düzeldi. Bu oyunmuş falan bunlar için yuvanızı bozmayın huzursuzluk yaratmayın. Valla çevremde okadar olumsuz kocalar varki o kadınların yerinde başkaları olsaydı şimdi belki 50 defa boşanmışlardı.evliliği uzun tutmanın yolu biri sinirliyken diğerinin susması. İki tarafta durmadan bağırıp konuşursa o konuşma bambaşka yollara gider.

Ben konu sahibini anlıyorum aslında, bakın dizilerde bile başrol kadın hamile kalır, hemen başrol erkek balonlar, çiçekler, pastalar, kutlamalar, ne aşeriyosun ne alayımlar, günde zibilyon kere aramalar.. Gerçek hayat böyle değil sevgili güzelolsun. Onlar sadece senaryo.

Bu hamilelik, doğum ve doğum sonrası işlerinde olayın çoğunu kadın sırtlanır, erkeğin hayatı pek değişmeden devam eder. Mesela bak annelik izni 2 ay, babalık izni 3 gün mü ne. Şimdi beni alıntılayıp iyi niyetle hayır benim eşim öyle değil, hayır benim komşum öyle değil diyecekler, saygı duyarım ama ben çoğunluğa göre konuşuyorum. Şuan şu satırları okuyan genç, bekar bir kadın bilsin ki (büyük ihtimalle) hamile kalınca tepesinden balonlar uçurmayacaklar, kırmızı halılarla her gün kutlamalar olmayacak. Bak bir hanım gayet güzel ifade etmiş, ağrım var eşim kurtlar vadisi izliyor, elinden bişey gelmez neden kızayım demiş? Haklı mı haklı. Ama bizim kafamızdaki senaryo ne? Adam elini tutacak, iyi misin hayatım diye başında nöbet tutacak, bir elinde meyve sepeti, diğer elinde güller olacak falan. Bunu siz şımarıksınız, çok beklentidesiniz diye yazmıyorum. Sadece biraz böyle kodlanıyoruz, böyle olacak sanıyoruz. Farkındalığı yüksek olanlar kendilerini bu beklentilerden sıyırıyorlar ve mutlu oluyorlar.

Kurtlar Vadisi diyen benim :D
Şimdi ağrıdan kıvranırken su istesem getirir, şurayı ov desem ovar.
BEn talep ediyorum gibi gözüküyor ama bana olması gereken bu gibi geliyor.
Ha arada sorar bir şey yapayım mı diye ama o kadar
Durduk yere vahiy inmez ki adama dur şuna su vereyim, belini ovayım vs diye

Ben bir şey istemezken, ağrıdan iki büklümken elinde güllerle meyve sepetiyle gelse ben derim bi git nolur diye :D
Ya ben çok mu odunum yoksa kendi kıymetimi mi bilmiyorum bilemedim.

Dün eşimin başı çok ağrıyordu. Bir kez masaj yapayım mı dedim. Hayır dedi.
Başak yapabileceğim bir şey olmadığı için bitti. Bir de saatler sonra geçti mi diye sordum.
Biz mi tuhafız yoksa konu sahibi mi çok narin bilemedim.
Ama ben böyle çok daha mutluyum

Çok nazlı ve kaprislisiniz bence. Tamam gebelikte biraz alttan alması gerekiyordu, o da bu noktada hatalı, ama kim olsa bu kadar bazla çekilmez yani.
Hadi canınız yanıyor anladım ama asansörde kaldınız diye ağlamak nedir, çocuk musunuz siz? Ya ben ya oyun der gibi konuşmuşsunuz, neden adamın oyun oynama hakkı yok anlamadım? Hepimizin kafasını biraz boşaltma yöntemi farklı. Biraz salın birbirinizi..

Ay o kadar doğru yazmışsınız ki, ben bekarım mesela bende de o kodlamalar var maalesef, yüzüme çarpan bir gerçek oldu yazınız iyi geldi 😀 İnsan hep dizilerdeki gibi aşk hayal ediyor, ufacık bir hastalıkta aşırı ilgiler, etrafında dört dönmeler, ama gerçek hayat gerçekten öyle değil.

Back
X