Boşanmaya karar verdim

Varbirumudum24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
45
9
1
35
Merhaba arkadaşlar şuan bu satırları yazarken ağlıyorum ben 33 yaşında mali müşavir bir bayanım bunu kendi ayaklarımın üzerinde olduğumu belirtmek için yazıyorum eşim ile bir sıkıntı da bir sorunda konuşamıyorum sürekli hep.o haklı haksız olduğunda bile gelip özür dilemez çocuğumuz yok ve 7 yıllık evliyim artık canıma tek etti ilgisizliği hareketleri az önce tartıştık çekti gitti nereye bilmiyorum boşanma fikrini düşünüyorum ciddi ciddi ama hala duygum var benden sonra ya biri ile olursa diye düşünüyorum çok çaresizim

7 yılı 7 ay okumuşum bu yüzden yorumu değiştirdim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu psikolojik yıpranmaya artık bir son vermeniz lazım..

Ömrünüzün 7 yılı değişmeyen adam asla değişmez.

Başkasıyla olma kısmını boşverin buna takılmayın neden çünkü bir insan hatalarından ders çıkarmadığı sürece tekrarlamaya mahkum..

Sizden sonra 10 kişi de gelse geçse bu durum değişmez, siz kendinize bakın yetmez mi 7 senelik boş mücadeleniz?

Öncelikle boşanın veya boşanmayın demek haddime olmayarak yorum yapacağım. Umarım içiniz rahatlar

Bazen bazı olaylar üst üste geldiği zaman bizi çok bunaltır ve olduğundan daha da fazla ve kötüymüş gibi görmemize sebep olur. Böyle bir dönemde olmadığınıza emin olmanız lazım. Bu boşanma fikri ne zamandır aklınızda var mesela? Bu konuyu ciddi bir şekilde konuştunuz mu?

Eğer ki son dönem birikmesi değilse, uzun süredir aklınızda olan bir şeyse hiç düşünmeden boşanın. Değişeceğine dair bir umudumuz yoksa hayatınızı heba etmeyin. Bir yol arkadaşımız olsun, arkadaşımız olsun diye evleniyoruz aslında. Yol ayrıldıktan sonra da onun ne yaptığı umurunuzda olmamalı. İçinizde kalacak bir şey olmamalı. Çünkü zaten yaşayarak denemiş ve olmadığını görmüşsünüz.

Çocukta yok,boşayın gitsin.Değişir diye beklerseniz,ömrünüzü böyle çürütür gidersiniz.

Hep eşiniz haklı olduğunu düşünüyor ve muhtemelen sizi manipüle edip zaman zaman aslında haksız kişinin hep siz olduğunada ikna etmiştir... Biraz daha detay verin acaba eşiniz narsist olabilir mi? Her ilişkide kavgalar, zıtlıklar olabilir ama konu buraya taşındıysa kafanızda muhakkak oturtamadığınız meseleler vardır.

derdiniz birini bulup ona farklı davranması ise merak etmeyin ,
ilişkinin ilk 3 5 ayı iyi davranır sonra yine aynı devam insanlar değişmez kolay kolay.
ama bu bosanmamak için bir neden mi bilemedim.
Sahi siz neden kendinize hiç değer vermeyip iletişim kuramadiginiz bir adamla 7 yıldır evli kaldiniz?
iletişim kuramamak çok derinden acıtan bir şey.
karşıdaki duvar mi insan mi belli değil ve değişmeyecek.
ya iletişim ihtiyacınızı bitirin ya da bosanin.

“ya birini bulursa?” Dusuncesiyle evlilik surdurulmez ki ama

Bende eşimle bu akşam tartıştım. Nedeni başkaydı ama asıl neden onunda kendini hep haklı görmesi. Ben odada ağlarken ( saçma bir nedenden ağladım sinir boşalması ) o farklı odada pc oyunu oynuyordu. Kapıyı kilitlemiştim neymiş beklemiş de beklemiş kapıyı açmayınca oyun oynamaya gitmiş.

Bazen dünyanın en iyisi insanı oluyor bazen de bana karşı kötü. Ayrılmayı zaman zaman bende düşünüyorum. Hem çok seviyorum hemde sevsem de bana böyle davranılmasını kabul edemiyorum. Belki evlilik terapistine gitsek çözülecek sorunlarımız ama ona da yaklaşmıyor . Yine de ayrılırsak başkasına giderse ne yaparım diyemiyorum.

Benim ailem arkamda olmaz ayrılık konusunda ( şiddet aldatılma filan yoksa ) . Ona rağmen eğer ayrılırsak ben de başkasına şans verebilirim o da diyorum. Hayat bu çünkü . Sonsuza kadar o ne yapıyor diye yaşayacaksam mutsuz olmaya devam ederim. Mutsuz evlilikten kaçıp da mutsuz bekarlığa sığınmak ne denli doğru sizce ?

Cocuk yoksa cok uzme kendini olmazsa olmaz.

7 yılı geçirmişsiniz. 7 gün değil, 7 ay değil sonuçta. Huylu huyundan vazgeçmez. Çekicem derseniz evliliğinize devam edin. Kafanızda siz sevmenize rağmen eviliğiniz bitti ise bir avukata danışın kendi yolunuzu çocuk olmadan çizin. Biri olur ya da olmaz, siz şuan size yapılanı gördükten sonra ne önemi var.

Neden ne yapıyordu ki?

Anladığım kadarıyla eşinizin iletişim sorunu var. Sorunların üstünü örten, tartışmak istemeyen,tartışma esnasında çekip giden,sorunu dile getirdiğinizde duvar olan ve sonucunda sizi suçlayan biri. 7 yıl ve çocuk yok. Normal olan insan çözüm üretir. Tartışır. Orta yol bulur.
Öncelikle ailenize bu konuyu açın. Aileler konuşsun.( İlerde pişman olmayın diye. Ben bu yolu da denedim demeniz için)Siz sorunlarınızı dile getirin. Bir şans verin. Sorun değişmiyorsa boşanın. 7 yıldır değişmeyen biri asla değişmez.

7 yıl boyunca iletişim kuramamissiniz.Kimse değişmez.Bosuna daha fazla beklemeyin.Çocuk yokken bosanip yeni hayat kurmak.daha kolay.
Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…