- 25 Aralık 2020
- 5.990
- 21.560
- 298
- 41
sanırım burada durumlar birbirine girmişKusura bakmayın ama yorum yapmadan geçemedim. Bir hem cinsim olarak anlam veremedim çünkü.
Ne demek fahişelik bile yapsa anneye verilir. Hangi devlet,hangi yargı merci buna göz yumar sanıyorsunuz. Mahkeme heyeti her zaman mağdur olanın menfaatini korumaya yönelik hüküm kurar ki böyle bir davada en mağdur kişi çocuktur.
Yüz kızartıcı suç işleyene ödül diye de evlat teslim edilmez. Devlet gerek görürse kendi himayesine alır gene de anneye vermez.
Birde neden versin. Sen ne güzel meslek edinmişsin yarın öbür gün gelenlerden biri belki pedofili falan olur ama olsun varsın farketmez diye mi.
Yapmayın Allah aşkına
Hanım efendi siz hala sigortalı seks işçisi var mı sanıyorsunuz. Onlar genel evler varkendi. Ve genel evde bir kadın gebe kalamaz çünkü devlet düzenli sağlık ve korunma kontrolüne tabi tutar bu bir.0-5 yaş arası, neredeyse koşulsuz anneye verilir...Genelevde çalışan kadınların çocuklarını hep babaları mı alıyor veya hepsi yurtta mi büyüyor zannediyorsunuz? Resmi çalışma kaydı olan , sigortalı çalışan seks işçileri çok rahat velayet alıyorlar çunku "çocugun ustun yararı" annenin bakımını gerektiriyor...Agir akıl hastalığı veya bağımlılık gibi durumlar hariç velayet anneye veriliyor...
İyi de zaten burda fahişelikten bahsedilmiyor ki , annenin sadakatsizligi karara esas alınmış , üstelik yukarıdaki kararda bahsi geçen çocuklarin biri karar alındığında 10 diğeri 13 yaşında....Biz sabahtan beri 0-5 yaş arasini konuşuyoruz ya ?Hanım efendi siz hala sigortalı seks işçisi var mı sanıyorsunuz. Onlar genel evler varkendi. Ve genel evde bir kadın gebe kalamaz çünkü devlet düzenli sağlık ve korunma kontrolüne tabi tutar bu bir.
He diyelim evlendi vesika silinmez. Ama işçi gözükmediği için yarın bir gün boşanma gibi durum varlığında gene eşin annenin geçmişini araştırmasını talep etse mahkemeye gene zor bir ihtimal. Sizin o dedikleriniz binde bir ve çoğu çocukların babası tarafından verilmiş bir kimlikleri dahi yok ki velayetleri olsun.
Anne aldatma gibi güven sarsıcı bir harekette dahi mahkeme heyeti anne için olumsuz bir görüşe hakim olur ki siz fahişelikten bahsediyorsunuz.
Velayet kamu düzenini kapsar çocuğun sağlık,eğitim vb ihtiyaçlarının yanında ahlaki yapısıda değerlendirilir.
T. C YARGITAY
2. Hukuk Dairesi
Esas: 2016 / 18282
Karar: 2018 / 6427
Karar Tarihi: 21.05.2018
YARGITAY KARARI
MAHKEMESİ: Aile Mahkemesi
DAVA TÜRÜ: Karşılıklı Boşanma-Ziynet Alacağı-Mal Rejiminin Tasfiyesi
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davacı-davalı kadın tarafından; velayet düzenlemesi yönünden, davalı-davacı erkek tarafından ise katılma yoluyla kişisel ilişki düzenlemesine yönelik olarak temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Mahkemece, velayet konusunda görüşlerine başvurulan tarafların ortak çocukları 15.10.2006 doğumlu … ile 13.09.2009 doğumlu … anneleri ile kalmak istediklerini beyan ettikleri halde, “annenin evli olduğu halde eşine karşı sadakate aykırı davranışlar sergilediği, müstehcen fotoğraflarını 3. bir kişiye telefon yoluyla gönderdiği, bu şekilde ki yaşam tarzı ve davranışları ile çocukların anne ile kalmalarının bedeni, fikri ve ahlaki gelişmeleri bakımından ciddi risk teşkil edeceği” gerekçesiyle ortak çocukların velayetlerinin davalı-davacı babaya bırakılmasına karar verilmiştir
Velayet düzenlemesi yapılırken; göz önünde tutulması gereken temel ilke, çocuğun “Üstün yararı” (Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme m, 3; Çocuk Haklarının Kullanılmasına ilişkin Avrupa Sözleşmesi m, 1; TMK m. 339/1. 343/1. 346/1; Çocuk Koruma Kanunu m. 4/b) dır. Çocuğun üstün yararını belirlerken; onun bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlaki ve toplumsal gelişiminin sağlanması amacının gözetilmesi gereklidir. Ana ve babanın yararları; boşanmadaki kusurları, ahlaki değer yargıları, sosyal konumlan gibi durumları, çocuğun üstün yararını etkilemediği ölçüde gözönünde tutulur. Velayet düzenlemesinde; çocukla ana ve baba yararının çatışması halinde, çocuğun yararına üstünlük tanınması gereklidir.
Velayet kamu düzenine ilişkin olup, re’sen araştırma ilkesi geçerlidir. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin 12. maddesi ile Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesinin 3. ve 6. maddeleri, iç hukuk tarafından yeterli idrake sahip
olduğu kabul edilen çocuklara, kendilerini ilgilendiren davalarda görüşlerini ifade etmeye olanak tanınmasını ve görüşlerine gereken önemin verilmesi gerektiğini öngörmektedir. Çocukların üstün yararı gerektirdiği takdirde görüşlerinin aksine karar verilmesi mümkündür. Velayet hususu, çocukları ilgilendiren konuların en başında gelir.
bakın kanun budur hanım efendi varsayımlarla ilerlemez ne yazık ki.
Yani konuyu o kadar çarptırıyorsunuz ki "koşulsuz" diye bir şey yok hanımefendi. Genelevde çalışan kadınla fahişe aynı şey mi ya. Tane tane anlatıyorum birdaha anlatmam. Bir aile ( anne baba çocuk) boşanma aşamasında annenin yönelimi sizin tabirinizle fahişeliğe doğru gitti e birde baba var hani işinde gücünde, şimdi bu baba boşanma davasında eşinin fahişelik yaptığını ispatlarsa mahkemede çocuğun yaşı değil üstün yararı gözetilerek karar verilir. Zina davalarında bile aldatan tarafa velayeti hemen vermeyen ( önce araştıran) mahkeme fahişelik yapana koşulsuz şartsız çocuk mu verir. Mahalle de konuşulan konuları doğru yanlış bilmeden yazmayın şuraya yahu.0-5 yaş arası, neredeyse koşulsuz anneye verilir...Genelevde çalışan kadınların çocuklarını hep babaları mı alıyor veya hepsi yurtta mi büyüyor zannediyorsunuz? Resmi çalışma kaydı olan , sigortalı çalışan seks işçileri çok rahat velayet alıyorlar çunku "çocugun ustun yararı" annenin bakımını gerektiriyor...Agir akıl hastalığı veya bağımlılık gibi durumlar hariç velayet anneye veriliyor...
0 5 yaş aralığını sadece siz konuşuyorsunuz yalnız. Fahişeliği de ortaya atan sizsiniz sanki yüz kızartıcı suç olarak sadece fahişelik varmış gibi.İyi de zaten burda fahişelikten bahsedilmiyor ki , annenin sadakatsizligi karara esas alınmış , üstelik yukarıdaki kararda bahsi geçen çocuklarin biri karar alındığında 10 diğeri 13 yaşında....Biz sabahtan beri 0-5 yaş arasini konuşuyoruz ya ?konu sahibinin çocugu da bu yaş aralığında ya hani?
Farkındaysanız eğer birincisi konu sahibine başka size ise başka bir mesajla cevap vermişim. İlk baş konuyu açan ve iddia eden sizsiniz ben değil.İyi de zaten burda fahişelikten bahsedilmiyor ki , annenin sadakatsizligi karara esas alınmış , üstelik yukarıdaki kararda bahsi geçen çocuklarin biri karar alındığında 10 diğeri 13 yaşında....Biz sabahtan beri 0-5 yaş arasini konuşuyoruz ya ?konu sahibinin çocugu da bu yaş aralığında ya hani?
Konu nasıl bu noktaya geldi ben de şaşkınım ama genelevde çalışanla fahise aynı şey değilse nedir?Yani konuyu o kadar çarptırıyorsunuz ki "koşulsuz" diye bir şey yok hanımefendi. Genelevde çalışan kadınla fahişe aynı şey mi ya.
Mahalle de konuşulan konuları doğru yanlış bilmeden yazmayın şuraya yahu.
Kesin öyledir. Tezinizi bidaha okuyun ( anlayarak)Mahallede konuşulanlari bilmiyorum da kurumlar sosyolojisi master tezim öyle diyor desem
Yoo, alınan kararlar tabii ki yaşa göre belirleniyor. 0-5 yaş arasiyla 10 -13 yaş arası velayet konusunda önemli farklara yol açıyor elbette....10 ve 13 yaşında olduklarını ve sadakatsizlik olduğunu okudumda attım ki sadakatsizlikte bu kararı veren yargıtay diğer durumda olsun al diyecek hali yok herhalde.
.
Ne gibi farklara yol açıyor kurumlar sosyolojisi master tezi yazan ya da yazmış olan hanımefendi. Merak ettiğim için sordum.Yoo, alınan kararlar tabii ki yaşa göre belirleniyor. 0-5 yaş arasiyla 10 -13 yaş arası velayet konusunda önemli farklara yol açıyor elbette....
Farkındasınızdır umarım ama fahişelik ve 0-5 yaş arası diye konuyu belirten sizsiniz. Bir mahkeme heyeti 10-13 yaş aralığında ki çocuklar için bile kendini ifade edebilecek ve pedagog eşliğinde ifade verebilecek çocuklardır artık onlar ki bu durumda dahi buna karar verdiyse.Yoo, alınan kararlar tabii ki yaşa göre belirleniyor. 0-5 yaş arasiyla 10 -13 yaş arası velayet konusunda önemli farklara yol açıyor elbette....
Yaşa da bakar...Farkındasınızdır umarım ama fahişelik ve 0-5 yaş arası diye konuyu belirten sizsiniz. Bir mahkeme heyeti 10-13 yaş aralığında ki çocuklar için bile kendini ifade edebilecek ve pedagog eşliğinde ifade verebilecek çocuklardır artık onlar ki bu durumda dahi buna karar verdiyse.
Kendini hiç bir açıdan savunmayacak ifade edemeyecek durumda ki bir çocuğa karşı daha özverilidir emin olun.
Farkındaysanız gene ki ben yaş ile ilgili bir paylaşım yapmıyorum. Verilen örnekte cımbızla yaşları alan sizsiniz. Kaldı ki örnekte değil baya bildiğiniz emsal gösterilen yargıtay kararı emin olun bu emsal kararı mahkeme heyetine sunsanız sizin gibi haticeye değil neticeye bakar..
Bunun aksini size iddia eden kim peki. Lütfen tekrar okuyun cevabımı rica ediyorum. Cevap vermek için değilde anlayarak ifade edersek daha sağlıklı bir konuşma olacak çünkü.Yaşa da bakar...
Buyrun efendim....Ne gibi farklara yol açıyor kurumlar sosyolojisi master tezi yazan ya da yazmış olan hanımefendi. Merak ettiğim için sordum.
Siz iddia ettiniz.Bunun aksini size iddia eden kim peki. Lütfen tekrar okuyun cevabımı rica ediyorum. Cevap vermek için değilde anlayarak ifade edersek daha sağlıklı bir konuşma olacak çünkü.
Siz değil sipse isimli üye iddia etmiş, karıştırmışım isimleri kusura bakmayın , sizin örnek olarak verdiğiniz karar bizim tartışmaya uygun değildi sadece. Bambaşka bir konu vardı kararda, onu düzelttim sizinle ilgili ama hoş bir sohbet olsa da ben çok sıkıldım bu polemikten, banlanmak da istemiyorum o yüzden size iyi geceler dilemek istiyorumSiz iddia ettiniz.
He anlamıyorum diyorsunuz. E peki madem.Siz iddia ettiniz.
İki saattir ısrarla anlamak istemediğinizi ısrarla anlatmak istediğimi kendi elinizle bulup atmışsınız ama ben sizin tezini "yazdığınız" konu hakkında fikirlerinizi yazmanızı beklerdim. Tezi de chatgpt'ye yazdırdınız herhalde.Buyrun efendim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?