Boşanmaya nasıl karar verirsin?

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Hanımlar ben kv ile yaşıyorum. Benim de hatalarım çok çok saçma şeyler de yaptım ce yapıyorum hala. Ama eşimin yaptıklarının yanında çok normal hatalar bunlar. Boşanma isteği doğuyo içime ama ailem bana destek olduklarını söyleseler de özellikle babam sonradan pişman olucağımı bilsiği için karşı çıkıyo (akraba olmamın da etkisi büyük bunda) ben size boşanma isteğiminin sebebleirni söylesem inanın hepiniz nasıl bu dakkaya kadar durdun hala neyi bekliyorsun dersiniz. Bir insan boşanmak için nasıl karar alır. Çocuk olmadan boşanma daha mantıklı. Hanımşar eşime konuyu açtığımda git annenin evine umrumda olmaz diyor. Ev alırsak ayrı eve çıkıcaz ben toplum baskısından çekiniyorum kv den çekiniyorum. Boşanırsam pişman olurum diye çekiniyorum. Bunun kararını nasıl verebilirim sonradan pişman olmamak için akıl verin lütfen. Çünkü küsüp ailemin evine gitsem ailem gittiğime pişman ediyor beni. Çok üzülüyorlar ( bu arada sorunun çoğu kv ile yaşıyor olmam değil o biraz etki ediyo en büyük sorun eşim

Esiniz gitmenize engel olmaya çalışmıyor bile. Boşanma lafını ağzınızda sakız yapmayın ciddiye almaz bir zamandan sonra. Elalemi bosver: Sen evinde genel anlamda mutlu ve mesut musun? İkinizin de hatası varsa üstüne düşüp kendinize çeki düzen vermeye hazır mısınız? Bunlar önemli olan
(akraba evliliğe en çok karşı olma sebebinden biride şu baskılar. Yürümezse istediğin gibi gidemiyorsun bile aile bölünmesin diye)

Siz boşanırsanız kesinlikle çok pişman olursunuz.
Çünkü kendiniz ne istediğinizi bilmiyorsunuz.
Ben boşandım ve bir gün bile pişman olmadım.
Ama siz çok ağır depresyon geçirip , ailenizi de bunalıma sürüklersiniz.

Adam size git umurumda değilsin demiş... daha ne demesi lazım ya. Demiyeyim diyorum ama duramıyorum da.

Niye pişman olacağınızı düşünüyorsunuz mesela? Arkanızda harika bir eş, mutlu bir yuva mı bırakacaksınız? Yoksa kötü bir evlilik bile, bekar olmaktan iyidir ya da anne&babanızın size edeceği laflardan daha çekilir diye mi düşünüyorsunuz? Yargılamak için sormuyorum vallahi. Nedir size, yüzünüze karşı git, umurumda olmaz diyen bir adamı bırakırsanız, pişman olacağınızı düşündürten? Eşiniz boşanma lafına tepki göstermek için, gururundan böyle diyorsa, yoksa aslında size çok kıymet verip, sizi seviyorsa başka tabi. Var mı size hissettirdiği böyle büyük bir sevgi?

Ama sizin şartlarınızı bilmeden kim nasıl boşan ya da boşanma desin ki? Kendiniz en doğru kararı verebilirsiniz. Kağıt kalem alın yazın sorunlarınızı, boşanma halinde olabilecekleri, mevcut durumu, ihtimalleri vs. Daha sağlıklı karar verebilirsiniz belki.

Çalışma durumunuz yok mu?

Ben bile hissettim buradan pişman olacağınızı ki babanızın hissetmesi çok normal.
Siz boşanmayın ve kendinizi değersiz hissetmeye devam edin. Eşiniz de bunun farkında belli ki gayet rahat kapıyı gösterebiliyor.
Size tek tavsiyem şu olabilir, boşanmayacaksanız eğer bunu dillendirmeyin de ileride sözünüzün bir hükmü olsun.

Niye pişman olacağınızı düşünüyorsunuz mesela? Arkanızda harika bir eş, mutlu bir yuva mı bırakacaksınız? Yoksa kötü bir evlilik bile, bekar olmaktan iyidir ya da anne&babanızın size edeceği laflardan daha çekilir diye mi düşünüyorsunuz? Yargılamak için sormuyorum vallahi. Nedir size, yüzünüze karşı git, umurumda olmaz diyen bir adamı bırakırsanız, pişman olacağınızı düşündürten? Eşiniz boşanma lafına tepki göstermek için, gururundan böyle diyorsa, yoksa aslında size çok kıymet verip, sizi seviyorsa başka tabi. Var mı size hissettirdiği böyle büyük bir sevgi?
Ya inanıj kafam allak bullak belki çok saçma bir sebeb ama ailem maddü açıdan zorda ve bu yıllardır öyle hiç değişmedi. Bir kaç kere küsüp gittim annemlere ve sonuç pişman olup ağlayarak eşimin beni almasını iatedim. Bide ailem çok fazla üzülüyorlar ve bana evime geri dönmem için baskı kuruyorlar. Ailem de tam olarak arkamda değil

Siz neden çalışmıyorsunuz ?
Eşinize sürekli ayrılacağım derseniz adam sizi ciddiye almaz ki.
Siz tam olarak ne istediğinizi bilmediğiniz için böyle baba evine gidip gelirsiniz.
En sonunda artık eşiniz yalvarsanız da sizi kabul etmez ancak o zaman boşanmak zorunda kalırsınız.

Bosanmak icin siddet aldatma ac birakma esine iftira etme namusuna laf etme gibi durumlar varsa bosanma sebepleri gecerlidir ama ufak tefek ya da duzeltilebilecek sorunlar ise mucadele edilmeli.

O aileniz bile bile sizi beraber oturma şartınıda kabul ederek evlendirmiş. Şimdi hayatınızdan memnun değilsiniz. Çünkü, ilerisini düşünmeden evliliğe kalkışmışsınız. Kendi hayatınızı istekleriniz doğrultusunda yönetemiyorsunuz ve yanlış düşünmüyorsam yaşınızda daha küçük.Şu anda her türlü birilerine bağımlı hareket etme zorunluluğunuz var.Eşinizle nasıl bir anlaşmazlığınız var bilmiyorum. Ama, ben sizin olgunlaşmamış olduğunuzu düşünüyorum.Siz boşanmayın zaten. Ama, kendinizi geliştirin,değiştirin.Bir işe girin çalışın mesela. Çalışırsanız kendi geliriniz olur. Eşinizle gerçekten boşanacak kadar sorununuz varsa, ailenizin yanına değil, kendi evinizi kurup,oraya gidebilirsiniz hiç değilse.Hayatınızı kendinize kolaylaştıracak adımlar atabilmenizi dilerim.

Hanımlar ben kv ile yaşıyorum. Benim de hatalarım çok çok saçma şeyler de yaptım ce yapıyorum hala. Ama eşimin yaptıklarının yanında çok normal hatalar bunlar. Boşanma isteği doğuyo içime ama ailem bana destek olduklarını söyleseler de özellikle babam sonradan pişman olucağımı bilsiği için karşı çıkıyo (akraba olmamın da etkisi büyük bunda) ben size boşanma isteğiminin sebebleirni söylesem inanın hepiniz nasıl bu dakkaya kadar durdun hala neyi bekliyorsun dersiniz. Bir insan boşanmak için nasıl karar alır. Çocuk olmadan boşanma daha mantıklı. Hanımşar eşime konuyu açtığımda git annenin evine umrumda olmaz diyor. Ev alırsak ayrı eve çıkıcaz ben toplum baskısından çekiniyorum kv den çekiniyorum. Boşanırsam pişman olurum diye çekiniyorum. Bunun kararını nasıl verebilirim sonradan pişman olmamak için akıl verin lütfen. Çünkü küsüp ailemin evine gitsem ailem gittiğime pişman ediyor beni. Çok üzülüyorlar ( bu arada sorunun çoğu kv ile yaşıyor olmam değil o biraz etki ediyo en büyük sorun eşim
Bende aynıydım çıktım geldim anamın evine..

Aynen sen cok demissin galiba esine surekli ayrilcam diye oda artik pek tinlamiyo seni galiba kendine guvenli durman lazim ozaman gozu korkar anca adamin benden ayrilir diye

Back
X