Ev işleri ne zamandır bir insanı küçük düşürür olmuş ki? Ev hanımı bir annenin doktora yapan mühendis kızıyım. 4 yıldır akademisyen olarak çalışıyorum. Bir gün ev hanımı olursam da zerre kadar gocunmam. Bir insan kendini küçük gördüğü için değil, öyle istediği için ev hanımı olur. Bu eşler arasındaki mutabakatla karar verilecek bir husus. Sorumlulukların paylaşımını aile bireyleri kendileri belirler. Sizinki size doğru, bizimki bize hesabı
Kapitalist düzenin dayattığı aşırı tüketim, buna bağlı artan üretim ve iş gücü ihtiyacı sebebiyle kadınları inandırdıkları "güçlü birey olmak istiyorsan çalışmak zorundasın" palavrasını benimsemeyen hemcinslerinizi küçük görerek kendinizi daha mı güçlü hissediyorsunuz? Daha değerli? Daha kadın(!)?
Ayrıca herkes sizin gibi çalışma şartlarına sahip olamıyor hocam. Aldığı ücreti yol, yemek, üst baş, çocuk bakımı vs gibi şeylere dağıtınca, haftada 6,5 gün ağır şartlarda çalışmanın karşılığında elinde üç kuruş para kalan kadın, üstüne çektiği stres, yorgunluk vb de eklenince çalışmayarak daha karlı olabilir. Delirmeden önce düşünün
Bir insanı değerli kılan kazandığı para, statüsü, diplomaları değil benim için. Daha maneviyatçı bakıyorum. Ahlaki değerler, erdem, kendini geliştirmişlik, iyi insan olmak, sevgi. Bunlar bize değer katar. Yoksa bu değerlerdeki boşluğu parayla mı kapatmaya çalışıyoruz?
Son olarak, annem dışında ailemizdeki bütün kadınlar çalıştı. Ev hanımı olmak annemi küçültmedi yada çalışıp para kazanmak teyzemi, halamı, anneannemi daha değerli yapmadı. Kişisel gözlemime göre, eşinden en çok değer gören de annem oldu. Bu tamamen karşınızdaki insanın insanlığıyla ilgili. Konu sahibinin örneğinde olduğu gibi para kazanmayan kadını kendine yük gören adamla o iş zaten olmaz.
Söylemeden geçemeyeceğim, üç kuruş para kazanınca ne oldum delisi olup, kendini üstün gören hemcinslerim de beni delirtiyor. Böyle delire delire ne yapacağız
Duymak istediğiniz şeyi de söyleyeyim de gönlünüzü alayım bari. En harika kadın sizsiniz hocam. Hem çalışır hem evinize bakarsınız gül gibi. Diğerleri hep beceriksiz, zayıf insanlar. Cahiller de üstelik. Ama siz öyle misiniz? Onlar kadınsa siz nesiniz, siz kadınsanız onlar ne? Aynı sınıfta bile olamayacak kadar üstünsünüz. Aynı cümlede kullandım ama mazur görün, karşılaştırmak için. Egonuzla mutluluklar dilerim :)