• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı düşünüyorum

Hallimce

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
122
69
18
38
Merhaba. 1 bebeğim var 9 aylık henüz. Ben kamuda çalışıyorum ama ücretsiz izindeyim. Bebeğime bakabilecek kimse yok benden başka. Boşanmayı düşünüyorum ama nasıl bir yol haritası çizerim onu bilmiyorum. Emeklerimin karşılığını alamıyorum bu evlilikte ve bu yaştan sonra başka birinin yükünü çekmek ağır geliyor özetle. Bana yol haritası çizmemde yardımcı olur musunuz. Nerden başlamalı ne yapmalıyım. Tek başıma bebeğimi büyütebilir miyim.

Merhaba. 1 bebeğim var 9 aylık henüz. Ben kamuda çalışıyorum ama ücretsiz izindeyim. Bebeğime bakabilecek kimse yok benden başka. Boşanmayı düşünüyorum ama nasıl bir yol haritası çizerim onu bilmiyorum. Emeklerimin karşılığını alamıyorum bu evlilikte ve bu yaştan sonra başka birinin yükünü çekmek ağır geliyor özetle. Bana yol haritası çizmemde yardımcı olur musunuz. Nerden başlamalı ne yapmalıyım. Tek başıma bebeğimi büyütebilir miyim.
Kurtari olmayan bir evlilik mi ?
😔

Aileniz arkanızdaysa işinize dönene kadar ailenizin yanına gidebilirsiniz.

Veya işe döneceksiniz ve bebeğinize bir bakıcı tutacaksınız. Babadan da nafaka bağlanacak.

Kaç yaşındasiniz? Kaç yıllık evlisiniz? Sanki 35 üstü ve yeni evli gibi geldiniz bana.

Sorununuz nedir sonuçta çocuk var
Ha deyip gitmek kolay degil
Çözümsüz olması lazim sorunlarinizin
Önce nedeni anlatmanız lazım
Herşeyi tek başıma sırtlanıyorum evde tüm işleri. Ve çocuktan sonra eskisi gibi sevilmiyorum. Eskiden sarılır öperdi. Şimdi en son ne zaman gelip öptü beni hatırşamıyorum. Ailesiyle görüşmüyoruz. En ufak kavgada senin yüzünden görüşmüyoruma bağlanıyor. Artık çekemiyorum. Ağır geliyor.

Biraz sorunları anlatsanız? Belki bir çıkar yol vardır? Bir de yaşadığınız yer küçük mü büyük mü? Aileniz yakında mı? Yer değiştirme imkanı var mı? Biraz daha açmanız lazım

Değil ama ben mutlu değilim. Beklentilerimi tam anlamıyla karşılaması münkün değil. Razı geleceğim yani isteklerimden azına. Madem mutlu değilim neden saçımı süpürge ediyim diye düşünüyorum artık ciddi ciddi.
Şimdi iyi düşünün ayrıldıktan sonra bebeğiniz de var onu da hesaba koyarak daha mutlu olacağınızı çocuğunuza her türlü yeteceğinizi düşünüyor musunuz?
Zarar kar olarak bakın sonrasi için.
Kurtari da var dediğiniz için böyle diyorum.
Her evlilikte kusurlar karsilanmamis beklentiler mevcut emin olun.
Hic cift terapistine gittiniz mi ?
İmkanınız da var madem ?

Herşeyi tek başıma sırtlanıyorum evde tüm işleri. Ve çocuktan sonra eskisi gibi sevilmiyorum. Eskiden sarılır öperdi. Şimdi en son ne zaman gelip öptü beni hatırşamıyorum. Ailesiyle görüşmüyoruz. En ufak kavgada senin yüzünden görüşmüyoruma bağlanıyor. Artık çekemiyorum. Ağır geliyor.
Ailesi ile sizi görüşmeye zorlamiyorsa buna takılmayın.
Çocuktan sonra biraz ilgi azalabilir bu normal sonra toparlarsiniz
Herşeyi tek başıma sirtlaniyorum derken evde iş vs yaparken yardimci olmuyor mu

Anladım canım biran sanki tahammül kalmamış bu da geç evlenince oluyor diye düşündüm. Umarım en sağlıklı kararı verirsin. Benimde 10 aylık İkizlerim var zor..
İnsan takdir bekliyor. İnan bana çocuğa bakmak değil de anlaşılmamak yoruyor beni. Sanki herşey anadan doğma benim görevim gibi yapışık üstüme.

Bebeginiz daha kucuk belki bebekli hayat ikinizi de etkiledi besinede kendine de sans vermelisin. Bebekten sonra hersey eskisi gb olmuyor. Biz bebekten sonra cok tartışmalar yasadik taaki kizimiz buyuyup birbirmize vakit ayirdigimiz zamanlar arttiginda bagimiz daha da kuvvetlendi.

Ailesi ile sizi görüşmeye zorlamiyorsa buna takılmayın.
Çocuktan sonra biraz ilgi azalabilir bu normal sonra toparlarsiniz
Herşeyi tek başıma sirtlaniyorum derken evde iş vs yaparken yardimci olmuyor mu
Yemek yapmayı bilmez ilgisi de yok. Masayı toplamaya yardım eder bir tek. Bir de yardım et dersem mutfaktan masaya iki üç eşya taşır. Büyük işleri yapar ama günlük yardım etmez. Hamurunda yok. Ve onunla asla tartışılmaz. Eskiden he deyip geçiyordum ama artık geçemiyorum. Giyimime karışmasına tahammül edemiyorum mesela ki asla açık seçik giyinen birisi değilim. Ondaki kafa şu. Ben dedim itiraz etme. Karşı gelme.
Çocuğa az da ben bakıyım yok mesela. On dk sever bana verir. Ben çok yoruldum.

Peki evde iş bölümü yapmayı denediniz mi ?
Herkesin bir görevi olsa mesela.
Ya da gün degisimli yapılsa

Yemek yapmayı bilmez ilgisi de yok. Masayı toplamaya yardım eder bir tek. Bir de yardım et dersem mutfaktan masaya iki üç eşya taşır. Büyük işleri yapar ama günlük yardım etmez. Hamurunda yok. Ve onunla asla tartışılmaz. Eskiden he deyip geçiyordum ama artık geçemiyorum. Giyimime karışmasına tahammül edemiyorum mesela ki asla açık seçik giyinen birisi değilim. Ondaki kafa şu. Ben dedim itiraz etme. Karşı gelme.
Çocuğa az da ben bakıyım yok mesela. On dk sever bana verir. Ben çok yoruldum.
Düzeltilebilir yani varsa ugrasin
Ama asla duzelmem diyorsa da siz bilirsiniz.
Erkekler genelde sonradan yontulabiliyor
Bebeğiniz çok küçük eğer bosanirsaniz kim bakacak hayatınız daha mı kolay olur
Bunun ic muhasebesini iyi yapın.

Boşanınca eşiniz çocuğunuza nafaka verir. Siz de güvenilir bir bakıcı bulmaya çalışırsınız. Biraz daha büyüyünce kreş düşünürsünüz. İyi bir işiniz var en önemlisi bu. Eviniz size mi ait, öyle ise boşanınca bebekle düzeninizi bozmayın eşiniz gitsin evden.

Back
X