• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış ailelerin çocukları problemli oluyormus!

Kızım küçükken ayrıldık.7 yaşına kadar babasıyla düzenli gorustu kızım.o zamanlar kızımın davranislari çok değişikti.simarik,asi gibi.
Okula başladıktan sonra kesinlikle görüşmek istemedi babasiyla.suan 14 yaşında.okuldan bir kez olsun şikayet almadım.derslerinde pandemi zamanına kadar hiç problem olmadı.
Arkadaşlarıyla arası çok iyidir.hic kimseye saygısızlık, şımarık davrandığını görmedim.
Boşanmış aileyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Nasıl yetiştirirsen öyle olur çocuk.evde küfür,kavga varsa onu görür alır bence.
Şuan görüşüyor mu peki babası ile

Kesinlikle katılmıyorum.Boşanmış ailelerden çok mutsuz evliliğin ortasında büyüyen çocuklar problemli oluyor.Bozulmuş psikolojiyle hayatlarına devam ediyorlar.Büyüyüncede bu durum onlarda kalıcı izler bırakıyor.
Ben bu konuyu açalı uzunca zaman olmuş :)
Ne tazeydi öfkem kırgınlıklarım herkesin dediklerine takılmalarım
Boşanmış aile çocuğu eğer süreç iyi yönetilirse kavga eden ebeveynlerden cok daha sağlıklı büyüyor imzamı atarım altına iyi ki de boşandım 😍

15 yıllık öğretmenim aksini ispat edecek tonlarca öğrencim oldu. Anne babanın ayrı olması değildir çocuğu olumsuz davranışa sevk eden,anne babanın iletişim şekli,problemleri çözme becerisi,birbirlerine olan tavırlarıdır. Kısacası saçmalamış hocamız,her okuyan öğretmen olamıyor malum..

Bunu bugün bir eğitimci yazdı bana başka. İr platformda arkadaşlar inanabiliyor musunuz ? Okulda hangi çocuk problemliyse hemen anlıyorlarmıs boşanmış aile çocuğu olduğunu ben de eğitimciyim evde kavga dövüş olan çocuklar asıl olay yaratan çocuklar oluyor boşanmış aile çocukları eğer anne babayla görüşüyorsa çok problem çıkarmıyorlar
Gerçekten çok sinirlendim siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
7 ceddi en olaylı şekilde ayrılmış, yüzlerce travması olan bir çocuğum, erken olgunlaşma dışında bir sorunum olmadı. Bu devrin çocuklarının çoğu sorunlu ; teknoloji olarak ileri ama çok kısıtlı hayatlar yaşıyorlar, internet deformasyonu yaşıyorlar, çok erken okula gidiyorlar velhasıl devir sorunlu

Bunu bugün bir eğitimci yazdı bana başka. İr platformda arkadaşlar inanabiliyor musunuz ? Okulda hangi çocuk problemliyse hemen anlıyorlarmıs boşanmış aile çocuğu olduğunu ben de eğitimciyim evde kavga dövüş olan çocuklar asıl olay yaratan çocuklar oluyor boşanmış aile çocukları eğer anne babayla görüşüyorsa çok problem çıkarmıyorlar
Gerçekten çok sinirlendim siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Bu ebeveynlere göre değişen bir durum boşanmalara değil ama demek istediği bence şu; Bizim toplumumuzda boşanan bireyler normal arkadaşça ayrılmayıp çoğunluğu ya şiddetten ya aldatmadan ya da birbirini kıracak çocuğunu etkileyecek problemlerden ayrıldıkları için doğal olarak çocuklara yansıtıyorlar bu durumu ve boşanan aile çocukları sorunlu olarak algılanıyor. Evet doğruluk payı var maalesef bizim anne babalarımız çocuğun yanında kavga etmeyelim, bağırmayalım diye düşünmedikleri için evliykende boşanırkende çocuğun psikolojisi bozuluyor. Ama ben böyle bir durumda evli kalınmasına karşıyım aksine çocuk sürekli kavganın gürültünün olduğu yerde özgüvensiz, içe kapanık, asi büyüyor. Anne babası boşandığında özellikle de yaşı küçükse ilk zamanlar elbette üzülür ama sonra alışır hem anne hem babasıyla görüştükten sonra hiçbir problem kalmaz. Ama kendimden yola çıkarakta söylüyorum bunu kavganın olduğu yerde büyümek inanın çok daha zor. Bunu hiçbir çocuk dile getirmez ama içinde çok şey yaşar. Ben ayrılmamış olsalarda işte o zaman kızardım anneme. Çocuk için katlanmak saçma bana göre :)

Böyle genelleme yapmak doğru değil. Çocuklar arasında ayrımcılık bu.
Ayrıca Boşanması gereken ama boşanamayan ailelerin çocukları ne kadar problemli oluyor. Biliyorlar mı acaba.
Böyle konuşa konuşa anneleri korkutuyorlar kadınlar şiddet gördükleri evlerden bile çocuklar ne olacak diye çıkamıyor sonra. Kendi üzerindeki korku baskı yetmezmiş gibi Bir de toplum baskı yapıyor böyle.
Çocukların huzurlu bir ortamda sevgi ve ilgiyle büyümeleri lazım. En önemlisi bu.

• Beğen
Reactions: Cac
Bu soylenen bir genelleme ve 100% doğru diyemem. Ben de boşanmış bir ailenin çocuğuyum. Bu durum tamamen boşanma süreci ve sonrasında anne babanın süreci nasıl yönettiğine bağlı. Çocuğunuzla düzgün bir iletişim kurarsanız, çocuk yeterince sevgi görürse psikolojisi de normal olur. Ancak toplum bilinçsiz olduğu için ( okumuş ya da okumamış da olabilirler bilinç farklı bir şey) bütün kavgalarını bütün egolarını çocukları üzerinden tatmin ediyorlar. Evliliğini sürdüren anne babaların ve psikolojisi bozuk olan bir sürü çocuk da mevcut. Kısacası çocuklar ailenin bir aynası bence.

Back
X