Boşanmış anneler , burada toplanalım, hayatı paylaşalım !

merhabalar benimde davam bitti ama boşanamadık dava red oldu kusurlu olduğu için :))) ben istemedim mahsus amacım yaşadığım yerden boşanmak çünkü en son kaldığımız ilçede nafakada tazminatta az oluyordu...çok şükür nafakamda arttı hakimden rica ettim 10saatlik yol gittim mahkemede olmak için gittiğime değdi biraz vakit geçsin ben dava açıcam..

siz bu isin icinde olanlara soruyorum.

bebegim var 5 aylik babasi cok seviyor.
esim bana hediyeler alir ozel gunleri unutmaz.
ailemle iyidir, bu konuda beni kisitlamaz destekler
kotu aliskanliklari yoktur
hakaret etmez siddete megilli degiildir
gelelim kotu yanlarina
kronik mutsuzdur hicbirseyden mutlu olmaz. mutsuz olmak icin illaki sebebi vardir( ailesi, isi, ben vs)
selam vermez hoscakal demez gulumsemez sevgi gostermez(seks ve kavga sonrasi barisma haric)
kadini kocanin golgesi olarak gorur (2.sinif)
mukemmeliyetcidir
surekli negatif elestiri yapar
tesekkur etmez
yaptigin herseyi benim gorevim olarak gorur cocuga bakmak da dahil bu yuzden agladigi ve yatistiramadigim gecelerde yardim etmek yerine ayri odada yatmaya gitmisligi vardir
ben onun istedigi gibi olmaliyim yoksa psikolojik siddetin alasini uygular

nitekim sonunda bosanma karari aldim. sizce dogru mu yaptim? esime gore evlilik olene kadar surmeli mutsuz da olsan.

merhaba arkadaşım,
artıları ile eksileri kıyaslamak bana çok doğru gelmiyor. Herkesin beklentileri ve hassasiyetleri farklı, ilişkilerin dinamikleri farklı. Ayrıca 4 duvar arasında yaşananlar söze dökülse de yaşananların kişilerde oluşturduğu his önemli bence. Sende değersizlik hissi uyandırıyor mu, özsaygını yitirmene neden oluyor mu, eşine karşı duyguların silikleşiyor mu... Ama şu var,eşinin yaklaşımı çok yanlış. Beni mutsuz eden evlilik ölene kadar sürmemeli. Sonuçta evlilik var olsun diye yaşamıyoruz. Boşanma süreci çok karmaşık hisler yaşatıyor insana. Kafanda bittiyse, "bu adam benim hayatımı devam ettirmek istediğim adam değil" diyorsan hiç durma. Ama içinde şüpheler varsa acele karar verme derim.

sadece şunu sor kendine bu evlilikte mutlumusun ?? acabaların varsa şayet bekle acele karar verme boşanma süreci gerçekten çok sancılı bir süreç öyle düşünüldüğü gibi olmuyor maalesef..

evet ne kadar yazsam da anlatamam durumumuzu.

bu adam hayatimi devam ettirmek istedigim adam mi?

iste bunun cevabi surekli degisiyor. genellikle ben bu adamla mi curutecegim hayatimi diyorum, ama neden sonra hala onu gelecek planima dahil ediyorum.

kafam cok karisik.

sadece şunu sor kendine bu evlilikte mutlumusun ?? acabaların varsa şayet bekle acele karar verme boşanma süreci gerçekten çok sancılı bir süreç öyle düşünüldüğü gibi olmuyor maalesef..

genellikle mutsuzum. cok nadir mutlu oluyoruz, 1 saat surmuyor. bir sekilde catisiyoruz.

kafa karışıklığıyla karar vermemenizi öneririm, sonra başınız ağrır. eşinizle açık açık konuştunuz mu sıkıntılarınız hakkında. Durum böyle giderse evliliğin geleceğine ilişkin farklı düşünceler içine girdiğinizi belirttiniz mi? evetse ve olumlu adım göremediyseniz bir müddet ayrı kalın mümkünse. mümkün değilse iletişimi minimuma indirin kafanızı dinleyin derim.

hanımlar,
gerekçeli karar çıktı, iki tarafa tebliğ edildi,
taraflar temyizden feragat ettiler
ve tamamen bitti
yarın karar nüfus müdürlüğüne gidecek ve kızlık soyadıma kavuşacağım
arada bir sürü saçma sapan ayrıntı var ama artık kafa yormak istemiyorum bunun için

sonunda benimde karar kesinleşti kızlar,

ayrı şehirlerde olduğumuzdan dolayı ve bebeklerin yaşı küçük olduğundan dolayı 6 yaşına kadar çocuklarını göremeyecek..

6 yaşından sonra ise yaz tatilinde 1 ay olmak üzere çocuk isterse şayet yatılı olarak onda kalacak....

nafaka konusuna gelince dava açıldığı günden itibaren başlıyomuş nafaka toplam olarak ne tutuyorsa onu ödeyeceklermiş bende icra kanalıyla alınmasını

istedim avukatımdan ben onlarla maddi konularda karşılıklı konuşmak istemediğimi söyledim..

avukatım icra işlemlerine başlayacağını söyledi ve rahatladım açıkçası...

Gozunuz aydin.Cocuklarla ilgili guzel bir karar cikmis.En azindan uzun bir sure bu konuya kafa yormazsin.

Gozunuz aydin darisi basima.

Gozunuz aydin.Cocuklarla ilgili guzel bir karar cikmis.En azindan uzun bir sure bu konuya kafa yormazsin.

çok güzel bir karar evet çocuklar zaten tanımıyolardı babalarını mahkeme günü bile ağlayıp kaçmışlardı benim için gerçekten iyi oldu..

fakat; çocuklar için çok iyi olduğunu düşünmüyorum açıkçası ben babalarını tanısınlar onuda sevsinler baba sevgisini hissetsinler istiyodum bir yandan böyle düşünürken diğer yandan da babalarının çok umrunda olsaydı şimdiye kadar çoktan görme talebinde bulunurdu diye düşünmedende edemiyorum doğrusu..

karmakarışık duygular içindeyim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun artık....

Bu konu gercekten cok goreceli.Bazen anlatilanlar yasananlarin yaninda hic kaliyor.Arkadaslarin dedigi gibi bu durumun ve esinin sana ne hissettirdigi cok onemli.Bunu en iyi sen bilirsin.
Bir de evlilikte herkesin beklentisi farkli olur.Mesela kimine esinin evden ise isten eve olmasi yeterlidir,kimi esiyle daha sosyal bir hayat ister bundan sikayet eder.Bence siz kendinize ne istiyorum diye sorun.Cevabinizi esinizin gerceklestirme ihtimalini dusunun.Kucuk bi isik dahi gorebiliyorsaniz acele etmeyin derim.
Gecenlerde bi arkadasim esiyle benim evliligimdeki benzer sikintilar yasadigindan bahsetti.Ben de ona bu zorluklar karsisinda neler yaptigimi nelere katlandigimi anlattim.Elimden gelenin en fazlasini yaptiktan sonra vicdanim rahat bir sekilde bu karari aldigimdan bahsettim.Ve bana dedi ki "Ben daha herseyi yapmadim" B yu zden size onerim "herseyi" yaptiktan sonra bir daha gozden gecirin.

Evet biz herseyin olmasi gereken kismini dusunuyoruz ve buna gore hareket ediyoruz.Ama malesef icinde evlat sevgisi barindirmayan babaciklari hala nasil baba yapariz derdindeyiz.Ben esimle ayni sehirdeyim.Ve suan oglum 15 aylik.Yani baba-cocuk arasindaki bag icin yeterli bi zaman.Cocuk babayi tam bilemese de bir baba simdiye kadar o cocuk icin canini verir kivama gelmis olurdu.Biz daha bosanmadik bile buna ragmen cocugu İki aydir 2 kere gordu.Bosandiktan sonra eminim bu sure gittikce acilacak.Diyecegim o ki nasil cocuk tek basina yapilmiyor,cpcuk icin tek tarafli da cirpinilmiyor.Bu yuzden biz bize bakalim.Daha iyi bir anne olmaya calisalim.Bu adamlari(!) daha iyi baba yapmaya calismak bos.

çok haklısın aslında bizim çabalarımız boşa kürek çekmeye benziyor görmek istese 1 yıldır görürdü çocuklarını yada onada gitti karar okuduğunda bir tepki verir ona göre arardı hiç bir şekilde arayıp sormadı zaten bundan sonrası içinde ben daha iyi ve daha güçlü bir anne olmak istiyorum bebeklerime Allahım izin verirse...

çocuklarım büyüyüncede onlar kararlarını verecektir zaten...

arkadaşlar bir sorum olacaktı. benim davam açılalı çok olmadı. çocuğum 1 yaşından küçük. şimdilik çekişmeli gidiyor. ikimiz de aynı ilçedeyiz. karşı taraf çocukla görüşme saatlarinin düzenlenmesi için talepte bulunmuş. muhtemelen ne gibi bir programda karar kılınır? bilgi verebilir misiniz? teşekkürler

Ozel durumlarin disinda standart bir gorusme duzeni var sanirim.Bizim anlasmali olacak ve protokolde gorusme saatleri hakimin takdirine birakilmistir yaziyor.Avukatima bunu sordugumda 2 haftaya bir hafta sonlari,yaz tatilinin bir ayi,somestr tatilinin bir haftasi ve bayramlarinda atiyorum birinci gunu annede ikinci gunu babada gibi oldugunu soyledi.Bu standart gorusme duzeniymis.Ancak yatili kalip kalmayacagi ve ya hafta sonu saat kacta alip kacta birakacagi cocugun yasina,emme durumuna ve ya okuluna gore hakim tarafindan belirlenebilecgini soyledi.Benim bildiklerim boyle.Yanlisim varsa duzeltsin arkadaslar.
Bu arada size de gecmis olsun,insallah hakkinizda hayirlisi olur.

gözün aydın. benim nafakayı hakim karar kesinleştiğinden itibaren dedi ama bizim mahkeme kargaşa ile geçtiği için biran önce bitsin derdinden itiraz etmedik. aynı şekilde çocuk görme ile ilgili kısımda istediğim gibi olmadı.
6 yaşına kadar baba hiçmi göremeyecek, yatılı olmaması güzelde ilk defa duydum belli yaşa kadar baba için hiç görmeme kararı verildiğini.

benim nafaka dava açıldığı günden itibaren başlamış toplu halde alınacakmış tabii ki bende sen gibi uğraşmak istemediğimden avukatıma icra kanalıyla olsun dedim çünkü vermeyecekler biliyorum yok deyip üstüne yatacaklar her zamanki gibi...

çocuk konusuna gelince ayrı şehirlerde olduğumuz için böyle bir karar vermiş hakim fakat baba görmek istediği zaman ben göstermezsem ki buna hakkım var oda icra kanalıyla gelip görebilirmiş...
ben istiyorum ki gelip görsün zaten uzak kalmasın çocuklarından ama benim istememle olmuyor ki bak 1 seneyi geçti adam gelmedi ki boşandıktan sonramı gelecek bu karar çıkmasa bile yine gelmeyecekti gerçek bu...
çok duyarsız ve sorumsuz biri çocuklar onun neyine ki görmek istesin... hakimin bu kararıda bence onunda hoşuna gitmiştir en azından bahanesi oldu..
6 yaşından sonra ise çocuklar isterse kalabilecekmiş o yaşa kadar görmeyen çocuk oda arayıp sormazsa nasıl gidip kalacak ki...

herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için...

Benim davam da dün bitti kızlar...Ne kadar kolaymış boşanmak.Tek celsede...Beş dakikada...Hakime Hanım sorması adettendir sorularını sordu."Yeniden birleşme umudunuz var mı?" Ex-eşim:Hayır,yok...Ben:Hayır,yok.Tamam o zaman güle güle...Hiç mi birşey hissetmez bir insan.Ne bir üzüntü ne bir burukluk.Hiç birşey hissetmedim.Ben genelde hiç bir olay karşısında -ki benle ilgili olmayadabilir- nötr hissedemeyen bir insanım.Bu hissi dün çok iyi tattım.
Sevindirici nokta ise oğlumla ilgili.3 yaşına kadar yatılı alamayacak babası.3 yasından sonra Temmuz ayı boyunca ve somestr tatilinin ilk haftası yatılı alabilecek.Tabi alırsa!Öyle bir talebi olmayacağını bildiğimden içim rahat.Ha olur da yatılı isterse mazaretlerle vermeyeceğim.Çok isterse açsın davayı.
Sonuç; mutlu muyum? bilmiyorum. Hissettiğim tek şey ayrılmanın dayanılmaz hafifliği!

hayırlı olsun arkadaşım. keşke benim davam da bir an önce sonuçlansa ... özendim size...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…