- Konu Sahibi duvarklima
-
hayırlı olsun arkadaşım. keşke benim davam da bir an önce sonuçlansa ... özendim size...
Benim davam da dün bitti kızlar...Ne kadar kolaymış boşanmak.Tek celsede...Beş dakikada...Hakime Hanım sorması adettendir sorularını sordu."Yeniden birleşme umudunuz var mı?" Ex-eşim:Hayır,yok...Ben:Hayır,yok.Tamam o zaman güle güle...Hiç mi birşey hissetmez bir insan.Ne bir üzüntü ne bir burukluk.Hiç birşey hissetmedim.Ben genelde hiç bir olay karşısında -ki benle ilgili olmayadabilir- nötr hissedemeyen bir insanım.Bu hissi dün çok iyi tattım.
Sevindirici nokta ise oğlumla ilgili.3 yaşına kadar yatılı alamayacak babası.3 yasından sonra Temmuz ayı boyunca ve somestr tatilinin ilk haftası yatılı alabilecek.Tabi alırsa!Öyle bir talebi olmayacağını bildiğimden içim rahat.Ha olur da yatılı isterse mazaretlerle vermeyeceğim.Çok isterse açsın davayı.
Sonuç; mutlu muyum? bilmiyorum. Hissettiğim tek şey ayrılmanın dayanılmaz hafifliği!
Benim davam da dün bitti kızlar...Ne kadar kolaymış boşanmak.Tek celsede...Beş dakikada...Hakime Hanım sorması adettendir sorularını sordu."Yeniden birleşme umudunuz var mı?" Ex-eşim:Hayır,yok...Ben:Hayır,yok.Tamam o zaman güle güle...Hiç mi birşey hissetmez bir insan.Ne bir üzüntü ne bir burukluk.Hiç birşey hissetmedim.Ben genelde hiç bir olay karşısında -ki benle ilgili olmayadabilir- nötr hissedemeyen bir insanım.Bu hissi dün çok iyi tattım.
Sevindirici nokta ise oğlumla ilgili.3 yaşına kadar yatılı alamayacak babası.3 yasından sonra Temmuz ayı boyunca ve somestr tatilinin ilk haftası yatılı alabilecek.Tabi alırsa!Öyle bir talebi olmayacağını bildiğimden içim rahat.Ha olur da yatılı isterse mazaretlerle vermeyeceğim.Çok isterse açsın davayı.
Sonuç; mutlu muyum? bilmiyorum. Hissettiğim tek şey ayrılmanın dayanılmaz hafifliği!
bende eşimle boşandım,benimde bir kızım var çok şükür allahıma,kaynanamla bugün görüştük telefonda,beni mahkemeye verip yaz tatili uygulaması için 1 ay çocuğumu alıcaklarmış,bende bunu bana değil avukatınıza söyleyin dedim,ayrıldığımızdan bu yana bir kuruş nafaka vermeyen,vermemek içinde evin adresini başka yer gösteren bu insanları gecenin bu saatinde yaradana havale ediyorum...
ben şunu kesinlikle anladım ki,biz bayanlar çok çok daha güçlüyüz,onlar gibi ahkam kesip kesip sonrada sinmiyoruz bi yere,rabbim herzaman doğrunun yanındadır ve yüce adalet elbet birgün yerini bulduracaktır onlara,bol dua etmekten başka hiçbir çarem yok kızlar..
boşanalı 1 ay 6 gün oldu bu süre zarfında neler oldu..
güçlü olduğumu biliyordum daha da güçlendiğimi anladım,
evliliğim boyunca eski eşim beni o kadar küçük görmüş ki bende ruhsal olarak öyle hissetmişim ama öyle olmadığımı etrafımda ve çevremde olan kişiler yada hayatıma girmek isteyen kişileri gördükçe anladım,
amacım asla evlenmek değil yanlış anlaşılmasın bu yazacağım, derler ya 2 çocukla bu saatten sonra kim seni ve çocuklarını kabul eder diye işin aslının öyle olmadığını doktorundan tutunda iş adamı ve güvenlikçisine varıncaya kadar benle evlenmek için yarıştıklarını görünce anladım;
ne kadar değerli olduğumu anladım,
en önemlisi oğluma ve kızıma araba sözüm vardı onu bile alabileceğimi anladım ve çok güzel bir araba aldım...
inanın bayanlar herşey sizin elinizde ne istediğinizi bilip karar verdikten sonra hayat o kadar kolaylaşıyor ki siz kendinize olan güveninizi bir kat daha artırıyosunuz...
şayet kurtaramayacağınız bir evliliğiniz varsa artık olmuyor diyebiliyosanız fazla vakit kaybetmeyin hayatınızdan çalmayın...
ben hayatımın bu derece düzeleceğini bilseydim inanın ilk yıl bitirirdim evliliğimi ama diyorum ki kısmetimde evlatlarımı kucağıma almak varmış sabrımın sonundaki mükafatım bebeklerim olmuş Allahıma binlerce şükürler olsun...
eski eşime gelince bu süre zarfında hiç aramadı çocuklarını merak edip sormadı bile, duyumlarıma göre halen borçluları ve icralarıyla mücadele ediyormuş daha doğrusu ordan oraya kaçıyormuş yakalanmamak için halen onla evli olduğumu düşününce beni bırakın bebeklerimin neler yaşayabileceğini düşünmek bile istemiyorum...
boşanmakla ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kere daha anlamış oldum....
Ayrılalı 3 seneyi gecti
oglumda 3 yas 3 aylık
cumartesı gecesı ruyamda eskı esımı ve aılesını gordum
cocugu benden almaya calısıyorlardı
yada gormeyemı calısıyorlardı anlayamadım 5.30da uyandım gozume uuyku gırmedı 2 gundurde etkısınden cıkamıyorum
inşallah hiç aramamayaa devam eder
hele hele yatılımı .. yatılı nasıl vereyim o adam kimki yada ailesi 3 seneyi geckin zaman oldu bebek dogduktan sonra oldu olaular
sadece 19a yllıkken gorduler aracı sayesınde ki onda bile oglum ne kadar korktu tanımadıgı ınsanlardan sonraki görüşede gittiğinde oglum aracıyla onları gorur gormez yakalarına pacalarına yapısmıs
bu anın goruntu kamerası var sosyal kurumdan adamlar ayarlamıstım gitmemek için ağlamaya başlamış ki o zaman 19 aylıktı
daha sonrada aramadılar
sımdı yıne korku gırdı ıcıme
ben cocugumu onlarla paylaşmak istemiyorum , paylaşırsam gururuma yediremem
paylaşırsam oglum eşimin gerçek babası olmadıgını idrak ederse minik aklıyla babamı istiyorum derse
onlara gidip gülücükler saçarsa ben nasıl sevebilirim oğlumu...
inşallah haberci rüya değildir. tesadüftür
bence, vijdanları az da olsun sızlamıştır o sebeple malum olmuştur rüyanda... saçmalama oğlunu sendne nasıl alabilirler... şimdiye kadar arayıp sormamış... bırak at artık şu düşünceyi snede 19 aylıkken olduğu gibi he deyip çocuğu sunmayacaksın herhalde...
b..k alsınlar onlara bu layık... ayy sinir oldum...
merak etme bir şey çıkmaz ki öyle bir hakları da yoktur...
cocugu tamamen alamazlar bunu bende ıblıyorumda
gormekmı ıstıyecekler acaba dıyorum :S
Allahın cezaları ya ben buyuttum adam ettım demıyımde bacak kadardı bır suru sey bır suru emek harcadım-harcadık
harcıyoruz sende bılıyorsun
ben paylasamam onlarla cocugumu ya
öldürürüm onu
annemde kabul edemez ben o adamı öldüreyim zaten kac sene yaşayacağım diyor hapiste ölürüm diyor
ki ortada ne görmek isteyen ne almak isteyen biri var inşallahta hiç aramazlar
bende boşanmış anneler kervanına dün itibari ile katılmış oldum üzgünüm ama yapabileceğim herşeyi yapıp karşılığını görmediğim için içim rahat ama eşim dediğim insanın maskeli sahte ve basit bir piyondan ibaret olduğunu düşündükçe verdiğim emeklerede üzülüyorum dualarımız müşterek biliyorum yinede dua istiyorum...
bende boşanmış anneler kervanına dün itibari ile katılmış oldum üzgünüm ama yapabileceğim herşeyi yapıp karşılığını görmediğim için içim rahat ama eşim dediğim insanın maskeli sahte ve basit bir piyondan ibaret olduğunu düşündükçe verdiğim emeklerede üzülüyorum dualarımız müşterek biliyorum yinede dua istiyorum...
tek taraflı hiç bir ilişki ayakta kalmaz. sadece kendinizden verdiğinizle kalırsınız. buradaki evliliklerin geneli ,benimki de dahil, karşı tarafın emek vermemesi, bizleri yalnız bırakması sebebiyle bitmiş; en azından benim gözlemim bu. en kısa sürede hayatınız yoluna girer inşallah.
Beni rüzgara verme, Öfkeli bir deniz gibi Üstünden atma ,Yumruklama parçalama. Ne yapsam kırılmaz diye, İtme koca dağlardan. Gidip gelip ağlatma, Bu bensiz yapamaz de, İçinin derinlerine sakla, Gösterme kimseye, Gönlünde tut bırakma, Gözden çıkarma, Tam her şeyimi aydınlatırken,Yeter bu kadar deyip sönme. Bir gidip bir gelip, Çocuk gibi oyalama oynatma istedim yanıldığımı anlamam geç olmadı...
Her elimi uzattığımda, boşluklar tuttum...
Her dokunmak isteyişimde hiçbir şeydi bulduğum...
Her yemin edişimde, bozmak oldu sonum...
Savurdun...
Savruldum...
Ettiğim dualar kadar yoktun... Her sana bakışımda, gözlerin öyle derin uçurumlara attı ki beni; düşüp ölmekten değil, Her düştüğümde ölememekten yoruldum.
Ama bitti...
Neden bitti biliyor musun? İnanmaya gücüm kalmadığı için bitti.
İncittiğin yerler daha geçmedi diye bitti. Senden vazgeçmem sandığın için bitti. Uğruna gösterdiğim sabrı anlamadığın için bitti.Zerre kadar değişmeyeceğin için bitti. 'Seviyorum' dediğin,Ama sevginin uğruna hiçbir şey yapmayacağını gördüğüm için bitti.
Zor oldu ama bitti.
Yazı size mi ait çok beğendim.Çok anlamlı bir yazı.Evet malesef biz çoğu kadın tek taraflı yaşıyoruz birçok şeyi.Ve güzel şeylere dair umudumuz gittikçe tükeniyor.Allah hakkımızda hayırlısını yaşatsın hepimize.
Yok bana ait değil duygularımı anlattığı için birkaç yazıyı kendi cümlelerimi katarak birleştirdim o kadar insanın umudu tükenince yaşayamaz ve her yeni gün yeni umutlara gebe benim hakiki bir yuvam olmadı hiç bu mübarek günde bana ve benim gibi gerçek bir yuva sahibi omayan arkadaşlara hayırlı mutlu yuvaları olmasını rabbimden niyaz ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?