- 7 Ağustos 2009
- 5.111
- 496
- 398
- Konu Sahibi duvarklima
-
evet. ben şunu gördüm. belki istisnalar vardır ama kendi çevremde ve benim evliliğimde "çocuk annenindir. babalık sadece kazanılan bir statüdür. kimi bu statüyü kazanır , kimi kazanamaz, kimi kazanmak istemez..."
mahkeme günü eski kocama baktım çocuklarıma baktım içimden geçen tek şey bu çocuklar ondan olmamalıydı babalıkla uzaktan yakından alakası yoktu..
dediğin doğru kimi kazanıyor kimi hiç kazanamıyor yıllar geçsede yaşı kaç olursa olsun değişmiyor bu...
canım yaa bende öyle düşünüyorum keşke oğlumun babası o olmasaydı o benim oğlumu hiç bir şekilde haketmiyor
bizimki tam tersi başka çocuklara ölürdü ama kendi oğluna gelince eğitim terbiye vericekmiş aklınca....
boşanmadan sonra hiç aramadı çocuklarını güya deli oluyodu çok özlüyodu yalan dolan bunların işi gücü.. asla çocuklarını görmek istemeyecek keşke gelmesin yerli çocuklarımın psikolojisini bozacak adam...
nafaka konusuna gelince inan herşey çok yeni bende bilmiyorum nasıl olacak nasıl alınacak ne zaman alınmaya başlanıyor ...
iyi etmişsin uğraşmamak en iyiside benim eski kocam halen iş bulup çalışmaya başlamadı bile nereye icra koyduracağım ki ben... şu ilamı alalımda sonrasına bakalım artık neler yapabiliriz...dün avukatı aradım nafakayı icraya koyun dedim. öyle olunca tebligat gidiyormuş ona her ayın şu gününde şu icra dairesine yatırın diye. icra dairesinede vakıfbank hesap numaranı veriyormuşsun masraf kesip yatırıyormuş. uğraşmamak adına en iyisi böyle.
iyi etmişsin uğraşmamak en iyiside benim eski kocam halen iş bulup çalışmaya başlamadı bile nereye icra koyduracağım ki ben... şu ilamı alalımda sonrasına bakalım artık neler yapabiliriz...
öyle bildiğimiz icra takibi gibi değil. normal tebligat adresi ne ise orya gönderiyorlar şu tarihte şu icraya yatırın diye icra da masraf kesip senin verdiğin hesaba yatırıyor. karşı tarafın maaşına yada birşeyine icra konmuyor. bende öyle sanıyordum senin gibi onun için herne olursa olsun hoş birşey değil diye istememiştim sonra benim düşündüğümden farklı olduğunu öğrenince böyle yapalım dedim.
İcra işlemlerine rağmen karşı taraf nafakayı ödemezse nafaka oranı kadar maaşına icra konulabilir. Hatta bordro alınırken de yazar, X in maaşında nafaka kesinti vs yoktur diye
öyle bildiğimiz icra takibi gibi değil. normal tebligat adresi ne ise orya gönderiyorlar şu tarihte şu icraya yatırın diye icra da masraf kesip senin verdiğin hesaba yatırıyor. karşı tarafın maaşına yada birşeyine icra konmuyor. bende öyle sanıyordum senin gibi onun için herne olursa olsun hoş birşey değil diye istememiştim sonra benim düşündüğümden farklı olduğunu öğrenince böyle yapalım dedim.
çalıştığım iş yerinde işçimizin birinde kesiliyor nafaka kesintisi diye bende öyle biliyodum..
maaşı olmazsa nerden kesinti yapılacak diye düşünüyodum...
Merhaba guclu anneler..
Gebeligimden beri siteyi takip ediyorum.Su an oglum 15 aylik oldu.Kismet bugun uye olup yazmakmis...Simdilerde bosanma surecindeyindeyiz.Durusma tarihim cok yakinda.Umarim kazasiz belasiz atlatabilirim.Hepinizin sorunlarini okudum.Az cok ayni seyleri yasamisiz.Bizde de dayak,aldatma yoktu ama bolca psikolojik siddet,alkol,hakaret...
Yazma amacim su; Farkinda olmadan bana verdiginiz destek ve guc icin tesekkur ederim.Okuduklarim beni kendime getirdi.Gercek beni farkettim.Yasadiklarimi ne kadar da normallestirmisim icimde...İyi ki varsiniz!
Merhaba guclu anneler..
Gebeligimden beri siteyi takip ediyorum.Su an oglum 15 aylik oldu.Kismet bugun uye olup yazmakmis...Simdilerde bosanma surecindeyindeyiz.Durusma tarihim cok yakinda.Umarim kazasiz belasiz atlatabilirim.Hepinizin sorunlarini okudum.Az cok ayni seyleri yasamisiz.Bizde de dayak,aldatma yoktu ama bolca psikolojik siddet,alkol,hakaret...
Yazma amacim su; Farkinda olmadan bana verdiginiz destek ve guc icin tesekkur ederim.Okuduklarim beni kendime getirdi.Gercek beni farkettim.Yasadiklarimi ne kadar da normallestirmisim icimde...İyi ki varsiniz!
Sevgili uhde;
Alinti yapmayi bilemiyorm kusura bakma.Cok haklisin inan ben o tokadi en son tartismamizda yasadim.Daha onceki problemlerimizi histerik bir duyguyla hep kendimde sorun arayarak ve acaba gercekten hakli mi diyerek yasadim.Ama en son artik "Ne isler ceviriyorsun!" sorusuyla karsilasip aldatmakla bile suclaninca orda dur dedim.Bunda benim bir hatam olamazdi.Kabul etmeliydim bu adam psikopatti ve bosanmaya zorlamak icin sacmaliyordu resmen...
Sonuc bir bucuk aydir huzuru yeniden tattim.Ailem destek,maddi gucum var,oglum cok rahat ve mutlu...Simdiden bile iyi ki diyorum.
bende avukatımla görüşeyim bakalım o ne diyecek..
birde nafakayı ne zaman ödemeye başlıyolar bilgin varmı canım..
bende hakim nafakayı karar kesinleştikten sonra ödenmeye başlanır yazdı, mahkeme sonrası itiraz süresi var, o sürede heriki tarafta bir itirazda bulunmamışsa kesinleşiyor. aslında dava açıldığı andan itşbaren talep edebilirdik ama boşver dedik. senin kararındada yazıyordur.
biz maaşına icra koydurmadık, evine tabligat gönderecekler, kendisi gidip yatıracak eğer yatırmazsa o zaman duruma göre belki maaşına koydurabilirz. bizim işyerinde de maaşından nafaka kesintisi olan personeller var ama onlar direk işyerine maaşına koyduranlar yada ödemedikleri için maaşına koyduranlar.
inan ki boşanma sürecinde göreceksin olanları ve diyeceksin kendine ben bu adamla nasıl evli kaldım bunca yııl adam psikopatmıdır nedir diyeceksin..
bazen erkeklere dur demek yetmiyor anlamıyorlar dediğin gibi olmayıncada olmuyor zorlamanın anlamı yok işte..
Allahım yolunuzu açık etsin yavrunla birlikte inş. güneşli günler sizinle olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?