Boşanmış anneler , burada toplanalım, hayatı paylaşalım !

Canım boşandın mi? Son durumun ne?

Son durumunuz nedir?

Oglum 2 aylikti bosandigimda.simdi ilkokul 1.sinifa gidiyor.neden bosandiniz babamla diyor.ben ankasamadik diyorum oda anlasamadigin biriyle neden evlendin diyor.simdiki cocuklar cok akilli.esim hic aramaz benim zorumka gelir ayda yilda bir.

Turkcem kotu ama insallah anlarsiniz ve klavye turkce degil onun icin ozur dilerim sizden.

Ben 7 senedir evligim ama mutsuzlugun dibine girdim. Onceki senesi iyidi evim vardi hamileydim cok severek evlendim. Birgun esim issiz kaldi ve battik dugundu evdi herseyi kendimiz yaptik ama olmadi esim issiz kalinca hemen is bulamiyayinca bende onerdimki annesinde kalalim diye cunki kiyamazdim ona dertlenmesin uzulmesin orda kallak is bul soyle 5 ay felan biriktiriyelim deddim ondan sonra cikalim bebekte felir. Demez olaydim basima gelmeyen kalmadi is buldu ama ben ne parasini gordum nede krndisini. Anasi beni oglundan ayirmaya calisti cunki istemedi beni onlarin koyunden degillim diye ama ben annesini sevdim cunki sevdigim adamin annesiydi bide ben boyle ayirdimmis insani hor gormek felan onlari gormedigim icin hic oyle kotu davranmadim.

Inanirmisin hamileyim r duvar icinde bi odada disariya cikamiyordum izin yoktu affedersin karnim buyo ic camasirdi elbiseydi olmuyordu burda devlet yardimiyla gittim cocugma elbeselerini ve ne lazimsa aldim. Benim kocam bide servet kazaniyor ama yok adam bekarligni yasiyor. Neyse sonra ortaya ciktiki kayinanam kocami hergun olur olmaz seylerle doldurup benden sogguttup beni kapinin onune koymakmis. Benim salakligimda yani hala kendimi yediremiyorum ozaman cekip gitmedigme. Diyomki kendkme salak adam seni umursamiyo cocugnu umursamiyo ac birakiyor sen daha onu bekliyorsun.

Neyse eve gecttik ama unutamiyom ollanlari esimden sogudum ireniyorum ama su cocugu gorunce icim yaniyor nice bosananlar gordum burda cocuklari isyan ediyor benim yonden korkum var. Ha bide esim duzeldi tabiki hersey senin icin bundan sonra diyo ama ben gecmisimi nasil siliyim? Bide o hayatimda varken aanneside var ben istemiyorum hayatimda diyorum ama oda olmuyor ben ne yardimlar aldimki ayaga kalkmak icin onlarda diyor sen bosanacaksin yoksa hel kalirsin boyle diye. Baya bi yazdim icimi doktum siz ne dusunuyorsunuz ne yapiyim

Oglum 2 aylikti bosandigimda.simdi ilkokul 1.sinifa gidiyor.neden bosandiniz babamla diyor.ben ankasamadik diyorum oda anlasamadigin biriyle neden evlendin diyor.simdiki cocuklar cok akilli.esim hic aramaz benim zorumka gelir ayda yilda bir.
Daha da büyüdüğünde onun için ne kadar doğru karar verdiğinizi anlayacak:)

Bu konuyla ilgili bir tez çalışmam var, psikoloji öğrencisiyim ve tezim boşanmış ve çocuğu olan kadınlara yönelik, eğer katılmak isterseniz ....deki duvarda görünen linkten veya direkt olarak ...formu doldurursanız çok sevinirim

Ayrıca bana her türlü öneri veya belirtmek istediğiniz durum için mesaj atabilirsiniz tez çalışmasıyla ilgili, dediğim gibi tez çalışmam olduğu için bilimsel dayanaklara sahiptir...

Son düzenleyen: Moderatör:
Oglum suanda tam olarak idrak edemiyo.ilerde bosandigimicin beni suclamasindan korkuyorum.
Hepimiz bakıp görücez. Benimde oğlum 2.5 yaşında. Oğlum beni suçlayacak olursa boşanma evraklarımı göstereceğim. İyiki çekişmeli boşanıyorum:).

Bunun icin yonetimden izin aldinizmi.ayrica link vernek yasaktır

merhaba, ben 3 yıl önce boşandım kızım şimdi 4,5 yaşında. kızımın velayeti bende ailemle yaşadığım içinde maddi yada manevi hiçbir sorunum yok çok şükür ama kızımın babası olucak mahluk ne kızımın maddi nede manevi ihtiyaçlarını karşılıyor çalıştığıyla kendini eğliyo bir günden bir güne tutup kızına bişey almaz kreş parasını ödemez yada kızını alması gerektiği günlerde almaz aldığındada evine götürür anca kuzenleriyle oynatır. kazandığı parayı sadece kendi gezme tozmasına harcıyor. kızım artık aklı eriyor ve neden babam bana hiç bişey almıyo hep sen ve anneannemler alıyor babam beni sevmiyormu anne diye sormaya başladı. bunu babasına söyleyince sana annenler destek oluyor bana destek olan yok diyor. kendine motor almış papağan almış tüm kazancını bunlara harcıyor. ne yapsam ne etsem bana bir akıl verin nolur.

Boşanma davanızda nafaka olayını konuşmadınız mı? Belli bir miktar yok mu? var ise ve vermiyorsa icraya verin o zaman.

cok uzuldum durumuna!! tuylerim urperdi oncelikle Allah kolaylik versin ona sigin. kizin icin cocuk psikologuna gotur.. gerekirse psikolog babasini davet edip durumu anlatsin
kendimde birebir bu sorunu yasiyorum: 5 yildir ayriyim kizim 6aylik bebeydi. bisure annemlerle yasadim okulumu bitirdim bu surede (kres masraflarini odemek istemediginde mahkemede anlatirsin deyince odedi) ise basladim kendi duzenimi kurdum. kizimin herseyi bana bakiyo baba sadece 2haftada bi cumadan pazar alip birakir... ama son 3aydir ayda 1kez almaya dustu, kizim cok uzuluyo bu duruma bende aile doktorumuza bahsettim (15yildir bilir beni, kizimi dogdugundan beri takip eder) psikologla gorusmemi istedi, gorustum durumu anlattim henuz kizim gorusmedi boyle devam ederse gorusecek babayida cagirmalarini istedim (devam ederse bu sekilde...) bu yuzden sana cocugun icin psikolog git dedim cok zor bu durumlar yardim al

[Boşanma davanızda nafaka olayını konuşmadınız mı? Belli bir miktar yok mu? var ise ve vermiyorsa icraya verin o zaman.]

boşanma esnasında babam o ş...sizin parasına gerek yok alma nafaka dedi anlaşmalı boşanma olduğu içinde tekrar nafaka davası açamıyorum.. psikolog olayını bende düşünüyorum ama kızım etkilenirmi bu durumdan ondan emin oalmıyorum

hikaye gibi

turkiyede kanunlarin karsisinda sasirip kaliyorum guya musluman bir ulkeyiz. bosanma olaylarinda eski eslerin para odemeyecegini goze alarak cocuga belirli bir miktar odemeyi mecbur kilmalilar!!!

2 aydir ayriyiz bosanmadik dava acmadik henuz ve 3 aylik bi kizim var.
Bosanmaya tam olarak karar vermis degilim ama bosanirsam ailemle kalicam gibi gorunuyo ve bu beni cok yoruyo.
Bosanmasam 4 yildir yasadiklarimla kurtulurmu bu evlilik diyorum anasina duskunlugu gecermi bi adamin?
Duzelirmi bilemiyorum.
sizleri okuyunca bazen umutlaniyorum bazen dahada caresiz hissediyorum.
Kizima uzuluyorum bi sans daha versemmi kizim icin diyorum
Cok mutsuzum...

çalışmıyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…