Boşanmış anneler çocuğum 27 aylık ve boşanıyorum. Boşanma sonrası neler yaşadınız? evladınız etkilendi mi?

Anlasmali icin iki tarafında gitmesi gerekiyomus protokol hazırlanip imzalaniyormus benimde komsum yapti ondan biliyorum

İnşallaaaah bi kurtulalım gerçekten neşeli hayat dolu bir insandım şimdi içime kocakarı kaçmış gibi adeta. Kurtulayım da eski ben geri gelsin
Bende oyleyim inan her goren sana ne olmus diyo. Birde ben saclarimi 3 numaradan biraz kisaya getirdim grcen hafta sırf kendime olan sinirimden bakalim nasil toplancaz

Sanırım bı ben bomba gibiyim kizlar aranızda.Wala çok aşırı mutluyum.Evimde tek başıma.Dun annemlere geldim onlar benden mutlu bosaniorum diye.Esyalarini da yollim evimi tasima planım var yılbaşına Allah'ın izniyle.

sizce küçük olması neden avantaj..aslında ben de öyle düşünüyorum. ama bir yandan da kendimi mi avutuyorum diyorum.

Bz 4 kardeşiz, annemle babam boşandığında ablam 13, ben 6 , küçüğüm 3 yaşındaydı ve en küçük 6-8 ay civarındaydı. Ablam ve ben akla gelebilecek her travmayı yaşadık ama küçükler hiç birşey hatırlamıyor. Onlar akılları erecek yaşa geldiğinde annem çoktan düzenini kurmuştu. Tek taraflı büyüdüler babam hiç aramadığı için kafaları da karışmadı. Olan hep ablamla bana oldu, küçük olması o yüzden avantaj

Peki sormadılar mi nerde babamız diye?

Peki sormadılar mi nerde babamız diye?

Sordular tabi annem bu konuda netti, ayrıldık babanızla çok uzakta yaşıyor sizi görmeye gelemez diyordu, bazen onlara harçlık verir babanız yolladı derdi. Biraz daha büyüdüklerinde durumu anladılar ama babamı hiç tanımadıkları için yokluk hissetmediler. Ablam hiç sevmezdi zaten. Beni mahkeme babama verdi, 8 yıl onunla kaldım, annemin yanına geldiğimde 14 yaşındaydım, asıl beni görünce şoka girdiler, babamı soran hiç olmadı, hatta biz 8 yıl ablamı niye görmedik diye soranda olmadı soruları 30 yaşından sonra sormaya başladılar o zamanda annemde babamda ölmüştü zaten

Hayatta her şey insan için yarınlar hep sürprizlere gebe. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü bir şeyler bizi bekliyor. Bakalım neler yaşayacağız. Cevabınız için çok teşekkür ederim

Hayatta her şey insan için yarınlar hep sürprizlere gebe. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü bir şeyler bizi bekliyor. Bakalım neler yaşayacağız. Cevabınız için çok teşekkür ederim

İnsanın başına her iş gelebiliyor, mühim olan sağlam durmak ve evladını önemsemek. Kavga,gürültü nahoş olaylar çocuklara yansıtılmadıkça büyük bir sorun çıkmıyor. En başta dediğim gibi ebeveynler üzerlerine düşeni yaparsa geçip gidiyor o dönem. Yolunuz bahtınız açık olsun mutluluklar dilerim

Başlığı açtığımdan sonraki gün rahatlasam da içsel olarak, bugün eşim yani eski eşim olmasını dilediğim insan aklına estiği gibi bir yığın saçma sapan mesajlar atıp beni rahatsız etmeye başladı. Daha fazla dayanamadım ve babasını arayıp kendisini uyarmasını rica ettim. Tabi kaynanam aldı eline telefonu kendisi hiç olmayan şeyleri olmuş gibi anlatır bu arada ve dedi ki taaa tanışma zamanı babam gelip ona demiş ki benim kızım sokak serserisi gibidir. Yani pes. Biz 2 kız kardeşiz babam bize çok düşkündür. Allah ömür versin bizi asla aç açıkta bırakmadı sevgisinden mahrum etmedi. Canını verir bize. Bu laftan sonra ben koptum sevgili üyeler koptum neler dedim kendim dahi bilmiyorum ya sen nasıl bi insansın ben sizin ailenize bir evlat doğurdum dedim ve bana doğurmaz olaydın diye bağırdı. Sevgili kız kardeşlerim ben oğlumu 2 aileden de koparmadan yaşasın diye uğraşırken bu lafı duyduktan sonra nasıl bu kadınla görüştüreyim nasıl? Aklımı kaçırmak üzereyim o kadar yalnız ve çaresiz hissediyorumki allah ıslah etsin

sen o kendini bilmez babaanne olacak kişiye çocuğu göstermek zorunda değilsin hem vicdanen hem hukuken..salla gitsin ..belli ki cahil..cahil e laf anlatmak zordur. .seni aşağı çekmesine izin verme bence..adam da istemiyor sen de istemiyorsun .bir An once bosanmaya bak..

Doğru kendisi okumuş cahillerden ama. Her şeyi ben bilirim diyenlerden ama lafta. Nasıl aşacağım bugünkü konuşulanları bilmiyorum . Halbuki neden arkadaş kalamıyoruz biz oğlunuzla diyerek başlamıştım konuşmaya ama kadın her şeyi batırdı. Anne nasılsa oğlu da aynı oluyor sanırım

aynı şeyleri ben de düşünüyorum. ama sanırım güzel ayrılmak diye bir şey yok..

asla kavga gürültü saygısızlık olmayan ama birbirini hiç sevmeyen, iki zıt kutup karakter ve sonunda para vermek dışında yetişmemde sorumluluk almayan bir babayla büyümüş bir kız çocuğu olarak size cevap vereyim, boşanın tereddüt etmeyin. cocuklar sizin düşündüğünüzden çok daha zeki ve algıları açık varlıklar. ne yapın edin ama mutsuz bir ailede mutsuz bir anneyle büyütmeyin. siz ne yaşarsanız yaşayın cocuk buyurken annesini babasını mutsuz gördüğünde hep kendini suclayacak, ben onları böyle yaptım diyecek. 33 yaşıma geldim aile kurmayı bile düşünmüyorum, hele de anne olmayı asla. çünkü doğru aile modeliyle büyümedim. üzerine bir de eşiniz ilgisizse tüm sorumluluğu stresi siz üstlenip çocuğunuz buyurken ekstra baskıcı, panikli ve stresli bir anne olacaksınız, bu da ergenlikte çok daha büyük çatışmalara yol acacak çocuğunuzla aranızda. bunları iyice düşünün.

Cevabınız için teşekkür ederim. Şu an babasının psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Boşanmak istiyor ama kendine yediremiyor gibi bir hali var. Ben ayrıyken çok rahatım mutluyum. Umarım o da en kısa zamanda rahatlar ve sorunsuz bir şekilde süreci tamamlarız.

O kadar şeyden sonra eski eşim olmasını temenni ettiğim insan gelip bana barışma ve yeniden başlama teklifinde bulundu. Ben dersimi aldım diyor ve bunun gibi pek çok şey. Değişeceğini umduğum bir insan değil. Ayrılmaya da gayet kararliyim aslında ama bir yanım bugün gerçekten değişebilir mi diye düşündü. Bu tarz şeylerin çocuk oyuncağına dönmesi sinirlerimi bozuyor. Olmuyorsa zorlamama taraftariyim. Ama tam tersi de olabilir mi? Düşünceleriniz benim için değerli. Biraz akıl almaya ihtiyacım var. Ne yapacağım şimdi ben?

Rabbim yarimciniz olsun öncelikle kolaylık versin
.Baştan şunu söyleyeyim gerçekten kolay değil inşallah cozebilirsiniz ve devam edersiniz.Ama kader de varsa da önüne geçilmiyor.iki kızım var .başlarda evet zordu ilk üç hafta özellikle kızım babasini sürekli rüyalarında görüyordu ama o şerefsiz gelmedi.simdi alıştılar .alisiyorlar merak etmeyin sizinki küçükmüş bı de aramaz diye düşünüyorum.ama metanetli ve güçlü durun .Çocuklar anne ve babanın tavrından çok etkileniyorlar.Rabbim sorunlarınıza çözüm bulsun inşallah hayırlısı olsun hakkinizda

Çok teşekkür ederim ben kesin kararımı verdim ama zeytin dalı uzatmış gibi oldu. Aslında değişmez biliyorum sadece bir düşünce işte. Keşke erkek bireyler biraz daha hanımlarını zamanında incitmeden hoş tutabilseler sonrasında böyle şeyler yaşanmasa. Dediğiniz doğru kaderde varsa yaşanacaktır

Bakın böyle durumlarda biraz burnunu sürtmek iyidir .Biraz burnunu sürtsun.ortada çocuk var .bı daha deneyim sarlarinizi belirleyin ve bu sefer kurallarımız net olsun .Biraz düşünmeye ihtiyacım var deyin ve gerçekten de artılarını eksilerini değerlendirin. Benim gerçekten bitmesi gereken bı evlilik olmasına rağmen yine de üzüldüm.biraz kafanizi toplayın öyle karar verin ikimizde.biraz ara vermek iyi gelir diye düşünüyorum.İnsallah çözersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…