• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış bir anneyi bekleyen zorluklar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zihniyetin bu oldugu surece 10 koca degistirisin bizim annelerimiz bir omur gecirdiler kocalariyla hemde ne zorluklar cekti simdikilerin derdi dert degil koca bisey desin hemen bosanma davasi ac bence bazilari cocuk yaptiktan sonra kocalarina ihtiyac kalmiyor ben cevremde en 10 kadin sayarim bu sekilde bosanmislar

Ne boş boğaz bir varlıksın sen ya zihniyetimin seninle aynı olmaması kendimi geliştirdiğim anlamına geliyor..
Sende bu zihniyetle dayak yer oturursun kocamda kocam kafa pırıl pırıl...

Kendine saygının ne demek olduğunu bilmeyince böyle oluyor demekki..

Dayak ye aldatıl kocalık görevlerinin hiç birini yerine getirmesin kocan sen katlanırsın nede olsa zihniyet "dövsede sövsede kocam"...
Azıcık kendine saygı duymayı öğren değerini bil yoksa böyle ezilirsin dicemde senin gibi kadınlar kıçlarını kaldırıp saçma sapan erkekler yetiştiriyor ya zaten...

Puxhu özelden yazıcaktım yazamadım. Konunu cezalıyken gördüm aklımdan çıkmadın hiç valla. Şimdi girdim. Allah ım yardımcın olsun. Güçlüsün sen Allahın izniyle çabuk atlatırsın inşallah. Dualarımdasın.

Anne mutluysa cocukta mutlu olur uyle bir dunya yok maalesef cocuk buyunce anlarsiniz baba ne demek oluyor evlilik yurumuyorsa o cocugu niye getiriyorlar anlamis degilim sirf anne olmak dogurmakla olmuyor cocugu oyuncak haline getirmisler artik Olan cocuga oluyor
Ban açılınca okursunuz. Ne haddinize bunu söylemek belki severek evlendi yani nerden biliyosunuz. Saygısız.

7 yıllık evlılıgım noktalandı.. Alttan alıslarım sabredıslerım hadi bu kez adam olacak deyişlerimin sonucunda çoook güzel darbe yemem sonucu bitti..
Yedıgım ilk darbe mıydı hayır ama en agırı buydu diyebilirim..
İyi bir insan olmanız yetmiyor bazen, bazen yıkılası evlılıgıde ayakta tutamıyor..
Çok seyler yasadım agır şeyler zor günler hala yasıyorum. Fakat aklımda tek soru var ben ogluma tek basıma yetebılecek mıyım? Ya babasını hep yanında isterse ya onu özlerse ya ıcıne kapanırsa ben ogluma yetemezsem onu mutlu edemezsem isteklerine cevap veremezsem kafam da hep bunlar var..

Acıkcası babasını arayan bir cocuk degil çünkü babası onunla yakından ilgilenmeyi keseli yaklaşık 1 yıl olmustur. Hep boyle aramayacak degıl ya canım dıyorum ılla kı soracak isteyecek..

Oglumla babasının arasına girmeyi Hıc dusunmedım bosanma kararını aldıgım Ilk gunden itibaren fikrim aynıydı hala da aynı.. Ona ıstedıgın zaman cocugunu gorebılırsın arayabilirsin, bunu oglumun ıyılıgı ıcın yapmak zorundayım dedım.. Farklı sehırlerdeyız haliyle her ıstedıgın de goremıcek E mahkemenin verdıgı tarihlerde isinden dolayı ona uymayacak belkı, bunları da soyledım karara baglı kalmak zorunda degılız ne zaman istersen gorebılırsın dedım..

Şimdi benım asıl sorum bosanmıs ve cocuklu annelere, nasıl basa cıktınız bu durumla, ben pedagog yardımıyla anlatmayı dusunuyorum.. Ona kendını Degersız hissettirmek ıstemıyorum yanı yanlıs kurabilecegım bır cumleden bunu anlasın ıstemıyorum.. Bosanma nedeni olarak kendını suclu gormesını de ıstemıyorum.. Yasadıgınız zorlukları ve kolaylıkları benimle paylasırsanız cok mutlu olurum.. Konu ıcınde cevap vermeye calısırım.. Bocalama dönemımdeyım.. Daha once yasayan birilerinin tavsiyelerine ihtiyacım var. Oglumu yaralamadan bu süreci atlatmak tek amacım. Tesekkur ederım şimdiden...
Hiç korkmayın inanın çocuklar anne mutlu ve huzurluysa gerçekten de mutlu ve huzurlu oluyorlar. 1 sene oldu boşanalı oğlum şu an 4,5 yaşında ve son derece mutlu bir çocuk... Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Yalnız olmak zor ama bence her şeyden güzel.

Zihniyetin bu oldugu surece 10 koca degistirisin bizim annelerimiz bir omur gecirdiler kocalariyla hemde ne zorluklar cekti simdikilerin derdi dert degil koca bisey desin hemen bosanma davasi ac bence bazilari cocuk yaptiktan sonra kocalarina ihtiyac kalmiyor ben cevremde en 10 kadin sayarim bu sekilde bosanmislar

Pardon içki içen eve gelmeyen Ilk buldugu fırsatta sırtıma hancerı saplayan cocuguna dahi babalık yapmayan bi adam koca olsa ne olmasa ne.. Hayatımın hatasından hayatımın aşkını dogurdum iyiki yaptım.. Böyle bir babayla buyutmektense ayrı kalır ama mutlu olur..

Puxhu özelden yazıcaktım yazamadım. Konunu cezalıyken gördüm aklımdan çıkmadın hiç valla. Şimdi girdim. Allah ım yardımcın olsun. Güçlüsün sen Allahın izniyle çabuk atlatırsın inşallah. Dualarımdasın.

Sağol nur.. Atlatıcam inşallah

Pardon içki içen eve gelmeyen Ilk buldugu fırsatta sırtıma hancerı saplayan cocuguna dahi babalık yapmayan bi adam koca olsa ne olmasa ne.. Hayatımın hatasından hayatımın aşkını dogurdum iyiki yaptım.. Böyle bir babayla buyutmektense ayrı kalır ama mutlu olur..
Bakma sen işte bazı insanların elinden boş konuşmaktan başka bi şey gelmiyo. Yazık.
Yazsana bana özelden. Ben yazamadım sana

Hmm, bu sefer annenizin evinde tarhanayı kaşıklayacaksınız sanırım :kk77:
siz insanlara laf sokmak yerine yardımcı olmayı deneseniz. Kadın ne zor durumlardan geçiyo, şartları nelerdi nasıl oldu biliyo musunuz ki burda sallıyosunuz. Zamanı şu andı, şartlar tamamen olgunlaştı ve bitti.. Zor olan hayatları daha da zorlaştırmayın.

7 yıllık evlılıgım noktalandı.. Alttan alıslarım sabredıslerım hadi bu kez adam olacak deyişlerimin sonucunda çoook güzel darbe yemem sonucu bitti..
İyi bir insan olmanız yetmiyor bazen, bazen yıkılası evlılıgıde ayakta tutamıyor..
Çok seyler yasadım agır şeyler zor günler hala yasıyorum. Fakat aklımda tek soru var ben ogluma tek basıma yetebılecek mıyım? Ya babasını hep yanında isterse ya onu özlerse ya ıcıne kapanırsa ben ogluma yetemezsem onu mutlu edemezsem isteklerine cevap veremezsem kafam da hep bunlar var..

Acıkcası babasını arayan bir cocuk degil çünkü babası onunla yakından ilgilenmeyi keseli yaklaşık 1 yıl olmustur. Hep boyle aramayacak degıl ya canım dıyorum ılla kı soracak isteyecek..

Oglumla babasının arasına girmeyi Hıc dusunmedım bosanma kararını aldıgım Ilk gunden itibaren fikrim aynıydı hala da aynı.. Ona ıstedıgın zaman cocugunu gorebılırsın arayabilirsin, bunu oglumun ıyılıgı ıcın yapmak zorundayım dedım.. Farklı sehırlerdeyız haliyle her ıstedıgın de goremıcek E mahkemenin verdıgı tarihlerde isinden dolayı ona uymayacak belkı, bunları da soyledım karara baglı kalmak zorunda degılız ne zaman istersen gorebılırsın dedım..

Şimdi benım asıl sorum bosanmıs ve cocuklu annelere, nasıl basa cıktınız bu durumla, ben pedagog yardımıyla anlatmayı dusunuyorum.. Ona kendını Degersız hissettirmek ıstemıyorum yanı yanlıs kurabilecegım bır cumleden bunu anlasın ıstemıyorum.. Bosanma nedeni olarak kendını suclu gormesını de ıstemıyorum.. Yasadıgınız zorlukları ve kolaylıkları benimle paylasırsanız cok mutlu olurum.. Konu ıcınde cevap vermeye calısırım.. Bocalama dönemımdeyım.. Daha once yasayan birilerinin tavsiyelerine ihtiyacım var. Oglumu yaralamadan bu süreci atlatmak tek amacım. Tesekkur ederım şimdiden...
Benim de bir kızım var . Ayrılık kararını alalı 6 ay oldu 4 aydır da ara karar verildi bekliyoruz şuanda . Benim kızım hiç babasını sormuyor arada birinin babasını yanında görürse aklına gelio (4 yaşında) çok üzülüyorum bir kez bile gelmedi görüş günlerinde şimdi pazar gelicem dio getirmez die korkuyorum çünkü bununla beni geri döndürmek adına çok tehdit etti . Sizin durumunuz en başından benimki ile aynı gibi ama daha mantıklı dusunebiliyorsunuz ,,, ben çok kötü zamanlar geçirdim hala da atlatamadim .
Siz guclusunuz bence bu işin içinden çocuğunuz yara almadan çıkabilecek sağduyu ya sahipsiniz

siz insanlara laf sokmak yerine yardımcı olmayı deneseniz. Kadın ne zor durumlardan geçiyo, şartları nelerdi nasıl oldu biliyo musunuz ki burda sallıyosunuz. Zamanı şu andı, şartlar tamamen olgunlaştı ve bitti.. Zor olan hayatları daha da zorlaştırmayın.
Valla bu üyenin kendisi bizleri inandırmıştı burda o kadar üzülen insanlar vardı onun için.
Benim yazdığım yorumu ise kendisi demişti kendinden çok emin bir şekilde.
Yani siz burda üzülüp duruyorken kendisi aslında hala evli olabilir.
Kendi kredisini kendi tüketti burda ona inanmayanlar arttı.
Diyeceklerim bu kadar...

Bende aynısını söylüyorum her zaman 40 yıllık hatalardan oluşan hayatımın tek doğrusu oğlum , Allah güzel günlerini görmemizi nasip etsin bizlere :KK200:

Benim de bir kızım var . Ayrılık kararını alalı 6 ay oldu 4 aydır da ara karar verildi bekliyoruz şuanda . Benim kızım hiç babasını sormuyor arada birinin babasını yanında görürse aklına gelio (4 yaşında) çok üzülüyorum bir kez bile gelmedi görüş günlerinde şimdi pazar gelicem dio getirmez die korkuyorum çünkü bununla beni geri döndürmek adına çok tehdit etti . Sizin durumunuz en başından benimki ile aynı gibi ama daha mantıklı dusunebiliyorsunuz ,,, ben çok kötü zamanlar geçirdim hala da atlatamadim .
Siz guclusunuz bence bu işin içinden çocuğunuz yara almadan çıkabilecek sağduyu ya sahipsiniz
Getirir getirir hiç korkmayın sağda solda rahat gezmek varken 4 yaşında ki bir çocukla uğraşmazlar. Allah yardımcınız olsun size de geçmiş olsun.

bende aynı durumlarla karşılaştım ve ayrıldım psikologlara gittim oğlumu götürdüm ve diyebileceğim tek şey sen iyi olursan evladın iyi oluyor sen mutluysan evladın daha mutlu oluyor mutsuz huzursuz bir evde büyümektense 2 taraftada mutlu olur ben ayrılalı 5 yıl oldu evet bazen zor oluyor ama ben hiç bir zaman mahkeme kararına bağlı kalmadım istediği zaman gönderdim babası istediği zaman yolladım bunun içinde çok mücadele ettim biz ayrıldık eşimle çocuktan ayrılmadık bunun ayrımını iyi yapman gerekiyor ve çoğu kez babasınıda zorladım gel al diye şu an herşey düzene girdi ben mutluyum evladım daha mutlu biz hep çocuk için üzülüyoruz ama o bir şekilde büyüyor bazen bir şeylere mecbur kalabiliyoruz ben çok mücadele ettim olmadı ama şu an çok iyiyim ve oğlum ben iyi olduğum için daha da iyi ayrılmasaydım evde hep ağlayan anne bağıran babayla büyüyecekti ve psikolojisi daha bozuk olacaktı

Valla bu üyenin kendisi bizleri inandırmıştı burda o kadar üzülen insanlar vardı onun için.
Benim yazdığım yorumu ise kendisi demişti kendinden çok emin bir şekilde.
Yani siz burda üzülüp duruyorken kendisi aslında hala evli olabilir.
Kendi kredisini kendi tüketti burda ona inanmayanlar arttı.
Diyeceklerim bu kadar...

İşte bak yalnış onu ben demedim..
Baska bir uye vardı o ayrılıpta anamın evınde tarhana kasıklayamam dedı bana. Bende ben kasıklıyorum dedim. Cok kasıkladım şimdi sıyırıyorum oldu mu ? Tatmin ettın mı kendını..

Ben yasadım üstelik benim iki çocuğum var. Büyük kızım babasına düşkün olduğu için biraz zorlandı ama çabuk kabullendi. Küçük olan zaten farkında değil. Ilk iki üç ay tabiki çok zor oldu. Ama ben olabildiğince kendi ailemle vakit geçirdim çocuklar da onları cok seviyor. Birlikte gezdik. Mutlu görünmeye çalıştım. Gergin davranmamaya. Sonuç olarak biz üçümüz iyiyiz.

Şimdi benım asıl sorum bosanmıs ve cocuklu annelere, nasıl basa cıktınız bu durumla, ben pedagog yardımıyla anlatmayı dusunuyorum.. Ona kendını Degersız hissettirmek ıstemıyorum yanı yanlıs kurabilecegım bır cumleden bunu anlasın ıstemıyorum.. Bosanma nedeni olarak kendını suclu gormesını de ıstemıyorum.. Yasadıgınız zorlukları ve kolaylıkları benimle paylasırsanız cok mutlu olurum.. Konu ıcınde cevap vermeye calısırım.. Bocalama dönemımdeyım.. Daha once yasayan birilerinin tavsiyelerine ihtiyacım var. Oglumu yaralamadan bu süreci atlatmak tek amacım. Tesekkur ederım şimdiden...[/QUOTE
Okul öncesi öğretmeni ve 18 yaşında bir oğlu olan bir kadın olarak yorum yapıyorum size...
Çocuklar değişikliklere biz yetişkinlerden daha kolay adapte oluyor.
Çocuğunuzun aynı evde anne babasının kavgasına şahit olup huzursuz bir ortamda büyümesindense ayrı ebeveynlerle huzurlu ortamda büyümesi daha iyi olur inanın.
Siz zaten bilinçli bir annesiniz.
Size naçizane verebileceğim tavsiyeler:
Çoçuğunuza mümkün mertebe doğal davranın.
Boşanma psikolojisi ile vicdanen rahatsız olup her istediğini yapmayın.
Babasından ayrılmış olmanızı başka şeylerle telafi etmeye (hediye, oyuncak, taviz vb.) çalışmayın.
Babasıyla her istediğinde görüşmesi için imkan tanıyın.
Eski eşiniz kabul ederse nadiren de olsa üçünüz bir araya gelip birlikte vakit geçirin ve babası hakkında çoçuğunuza hep olumlu konuşun.
Yavrunuza sağlık ve mutluluk size de huzur dolu günler diliyorum.

Daha öncede yazdım cevap yazmadın.

Bu forumda en çok " bosan " kelimesini yazan sensin.

Hem de hemen hemen her mesaj altına sadece. " boşan " diye yaziyordun ilk başlarda. Çok dikkatimi çekiyordu.

Şimdi de burada ahkam kesiyorsun.

Hiç kimse yuvasının dağılmasını istemez, üstelik bir anneyken.

Sırtındaki hancerle yaşamak kolay değil.

ne kadar saçma sapan yorumlar yapılmış bir kere ateş düştüğü yeri yakar dışardan konuşmak çok kolay hiç kimse yuvası yıkılsın istemez çocugu ikili büyüsün istemez ama bazen hayat seni istemediğin yerlere sürükleyebiliyor acımasız yorumlar yapmayın yok on koca olsa boşarsın bilmem ne diye ...
herkes kalbinin ekmeğini yer bu şekilde büyük büyük konuşup kınamayın düşmez kalkmaz bir Allah kimin başına ne geleceği bilinmez
herkes yaşadığını bilir laf olsun diye yorum yapmayın başınıza ne geleceğini bilemezsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X