Boşanmış biriyle evlenerek hatamı ettim:(

Günaydın.. Tüm yorumları, endişeleri, eleştirileri değerlendirip, tepkileri olumlu karşılamanız ve önemseyip açıklayıcı bir cevap yazmanız kendi adıma beni çok memnun etti. Açıklamanız oldukça tatmin edici diye düşünüyorum.. Umarım eşiniz özverinizi, sevginizi, ilginizi fark edip hak ettiğiniz ilgiyi size gösterir, bu sorununuz çözülür. Bunu fazlasıyla hakkediyorsunuz.. Ailenizle hayaliniz olan mutluluğu yakalamanız dileğiyle. Ayrıca takdir edilmek için yazmadığınızı belirtseniz de yaptıklarınızı takdir ettim.. Anneliğin doğurmakla olmadığının en iyi örneğisiniz..

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Beni anlayan birilerinin olduğunu bilmek güzel.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Beni anlayan birilerinin olduğunu bilmek güzel.
keşke bu açıklamayı daha önce yapsaydınız
insanların aklında çokça soru işareti kalmıştı çünkü, endiselenmeleri normal.
Allah gonlunuze göre versin çok iyi bir insansiniz
inşallah eşiniz kıymetinizi bilir ve ona göre davranır.
sağlıcakla kalın

Haklısınız belki konuyu daha detaylı yazsam insanların yanlış anlamalarının önüne geçebilirdim.Ama bu şekilde değerlendirmedim o an çocuklar için yapılanları anlatmak sanki marifet gibi anlatılmış izlenimi algılansın istemedim.Çünkü yapılanlar sadece sevgiye hizmet ediyor.

Son açıklamanla birlikte okudum konuyu.
Ben de hak verdim sana.
Sorun çocuklar değil.
Eşinin salıvermiş olması, seni mutlu etmek için özenmemesi.
Çocuk olmasa belki pc ya da tvye dalacak yine aynı sorun yaşanacak gibi hissettim ben.

Ayda bir iki gün istiyorsun
Bu çok değil ki.

Biz de kızımızı arada anneanne babaanneye bırakıp dışarı çıkıyoruz.
Bunlar normal şeyler.

Eşinle iş çıkışlarınız aynı mı bilmiyorum.
Şayet aynı ya da yakınsa
İş çıkışına bi iki saatlik sürpriz kaçamak falan yaparak alıştırabilirsin eşinin.

Eve de sen telefon edersin
Biz bi kaç saat gecikeceğiz. İşlerimiz var diye.

ben de asla evlenmezdim bu yüzden her zaman derim herkes dengine diye
ne senin günahın var nede o masumların bekar bekarla boşanmış boşanmışla yada eşi ölmüş
neyse artık çünkü diğer türlü kim ne derse desin olmuyor belli zaman sonra pürüz
çıkıyor.

haftada bir gün dışarda başbaşa yemek yiyin kv deyede emrivaki bırakın cıkın nasılsa orda uyuyorlar
çocukları olduğu için ve siz bilerek evlendiğiniz için gerisne katlanmak zorundasınız malesef.

al işte “çocukları çok seviyorum, çok ilgiliyim” diyenin bile üvey annelik duyguları kabarabiliyor. çocuklu bir adamla evlendiniz, çok normal o çocukların uyuyana kadar babalarıyla olmak istemesi.

Cnm benim çocuğun yok hiç evlenmemissin ne diye iki çocuklu adamla evlendin.
Seni anlamaz ki o hayatta herşeyi tatmış bı adam.
Ama sen öyle değilsin ki.
Bak benim 20 li yaşların başında iki ay süren bı evliliğim oldu.
Daha sonrasında asla asla çocuklu bu adamla konuşmayı bırak yanımdan geçirmedim. Çünkü ben çocuklu insandan ne anlarım, bilmediğim bı şeyin sorumluluğu ya da yazdığın gibi zorluklarını neden omuzlayayım.
Hatta bir densiz bı arkadaşım vardı beni çocuklu biriyle ısrarla tanıştırmak istedi ya istemiyorum diyorum zorla nasıl ısrar en sonunda benim çocuğum mu var ısrar ediyorsun bana zorundamıyım dedim.
Bak herkesin hayatı kendine. Sakın kendini başkaları için heba etme kimse kimseye madalya takmıyor.
Senin isteğin çok normal ve doğal bunu dile getir.
Çocuklara eziyet etmiyorsun ki.
Birazda kv bin bu durumu düşünmesi gerek.

Anlatmak istediğim tamda buydu en azından kayınvalidem anlamalıydı.Ben eşimle evlendiğim için pişman değilim.Onu çook seviyorum çünkü.Ama benim ona gösterdiğim öz veriye nazaran eşimin ve ailesininde aynı duyarlılıkta yaklaşmasını isterdim sadece empati yapsalar yeterdi.

Valla cnm iki çocuklu oğullarını almışsın bide sana kv Lik mi yapıyor.
Sakın alttan alma ne kadar aman susayım dersen olan sana olur.
Baktın sana laf sokuyor hayırdır ben size ne yaptim de.
Sana yüzünü mü asıyor sende as.
Bak seni herkes anlamaz ama ben anlarım.
Sen şu an ayrılsan sana hiç bir şey olmaz ama onlara çok şey olur.
Bu insanları anlayamıyorum değer bilmeleri gerekirken bide değer bilmezler.
Kv ni anlamadın mı çocukları sana göndermeye çalışıyor.
Valla eşinin çocukları eğer çok değerli ise hiç evlenmemiş çocuğu olmayan bı bayan almayacakti.
Sen çocuklara üvey annelik yapsan kizalim da, sen hiç bir şey yapmıyorsun ki çocuklara.
Sen gayet doğal olarak evlilik yaşamak istiyorsun.
Valla isteklerini dile getir cnm.
İnsanların senden önceki yaşanmışlıklarının yükünü günahsız insanlar çekmek zorunda değil.

Evlenmeden önce gerçekten onu kanatsız melek sanıyordum.Kendi annemden bile daha anlayışlı olduğu yerler olduğunu düşünürdüm hep.Ama yavaş yavaş yanıldığımı anlıyorum.Sanırım çocukların beni sevmesi onu kıskandırıyor aksine mutlu olması gerekirdi ama İşin tuhaf yanı bulunduğu her ortamda beni övermiş ben bunu çevremizdeki insanlardan duyuyorum.Ama yüz yüze gelince hep bi tatminsizlik hem bi yetememezlik hissi yaratıyor bende.Laf sokmalarıyla kendimin yetersiz onun mükemmel olduğunu düşünmememi sağlıyor.Sanırım dediğiniz doğru ben sustukça üstüme gelecektir.

normal evlilikte dahil çocuklardan zaman bulamayan eşler çocukları ailelerine babanaye vs. bırakıp bir iki gün takılıyor siz fazla sessiz kalmışsınız
sürekli olmamak şartıyla arada uyarıp
aynı gü içerisinde yapın ama bunu ilkinde öğlen arayıp akşama yemeğe gidelimya da işyerine gidip iş çıkışı çocuklar olmadan birşeyler yapalım deyin ve işyerinden onu siz alıp gidin kv ye ama akşam iş çıkışı biz şuradayız deyin söylensiz dursun boşverin
birkaç gün her evlilikte ebeveyn yanlız kalıyor bunu vicdana bağlamayın

Cnm sen burnun nasıl yaratıldığını bilirmisin.
Melekler nurdan gözü yaratıyorlar.
Burnu yapamıyorlar bir türlü.
Yaradana gidiyorlar.
Yardım istiyorlar.
Rabbimiz yapıyor burnu.
Sonra da diyor ki.
Sağ gözden sol göze itimadım yok araya burnu koydum.
Yani Allah bir gözden bir göze bunu diyorken.
Bı insana iyi deme sakın.
Herkes sırtının kaşıntısı bitene kadar karşı tarafa he cnm tamam cnm ah cnm vah cnm der.
Hep ne derler bilirmisin evlenmiş ayrılmış bir adamın karısını bulup konuşup öyle evlenmek gerek.
Acaba kv ile ilgili sana neler anlatırdı.
Sen bı insansın her şeyi bı kenara bırak insana insan olduğu için değer verilir haksızlık yapılmaz.
Ayrıca bak çocuklara eziyet etmediğin sürece asla seni kimse suçlayamaz.
Sakın kendine anne rolü biçme.
Onların bi anneleri var.
Sen onlara sadece çok iyi kalpli abla olabilirsin.
Anne değilken bilmiyorken kendini karmaşık duygular içinde boğma sakın.
Kendini hasta edersin.
Bak benim kp 3 çocuğu varken 2 evliliğini yapıyor.
Kadının daha önce bı evliliği olmuş ama çocuk yok.
Aman Allahım bir anlatsinlar inan ağlarsın ne eziyetler ya yok böyle bişey.
Sen böyle değilsin ki.
Sen gayet iyi yürekli bir kadınsın hayatında yaşamak istediğin doğal süreçleri yaşamak en doğal hakkın.
Bunaltma kendini kimseye de mutlu görünücem die kendini hasta etme.
Maske atma suratına.
Bak ben de çok zor şeyler yaşadım maskem vardı sürekli. Sonra bende bı insanım dedim herkes nasıl üzülüyorsa bende bı güler bı eğlenirim.
İnsanlar alışmış ya bana hep güler neşeli idareci ama bende üzüntümü, ya da moral bozukluğunu yaşadığımda yanımda bir Allah'ın kulu kalmadı.
Kendine insanları hep mutlu alistirma.
İnsanız ya beklentimiz, isteklerimiz, sevinçlerimiz, üzüntülerimiz olacak.

Son düzenleme:
Çok haklısın.Desteğin için teşekkür ederim.

Cevremde bazi aileler var , cocuklarini haftada 1 gun anane , babaanneye yolluyor. Bu bile yetiyor insana.

Esiniz annesinden ve cocuklardan rica etsin , mesela sadece cumatesi gunleri 1 saat gorsun sonra eve gelsin yada disari cikin. Esimle film izliyecegiz , vs desin.

Okul zamanida babasi kural koysun 10 , en gec 10.30 yatis olsun . Zaten calisiyoruz diyerekte o saatte evinize gecebilirsiniz.

Babasi kurallara uyanlara minik oduller versin vs.

.Laf sokmalarıyla kendimin yetersiz onun mükemmel olduğunu düşünmememi sağlıyor.Sanırım dediğiniz doğru ben sustukça üstüme gelecektir.
Su cumleniz bana bu sozleri hatirlatti istemsizce güldüm :))) :"tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız" :)))

ay ne zor cümle
bihter matmazel e demişti bunu hatırladım

Kendi öz cocuklariniz olsaydı ve ne kadar disiplin etmeye , kurallar belirmeye calissaydiniz da kimse size bir sey diyemezdi. Ama bu cocuklara bir sus bakayim dediginizde üvey anne olarak nitelendirileceksiniz. Bu da bir sürü sorun cikaracak. Sizin ilk defa yasayacaginiz heyecanları eşiniz önce yaşadı ve sizin bu evlilikten olan beklentilerimizi beklemeyecektir. O cocuklarina bir anne bulmuş oldu. Akşam önlerine yemek koyacak birini bulmus oldu.
Örneğin onun 2 çocuğu var zaten ve hamilelik döneminde beklediginiz ilgiyi goremeyeceksiniz. Atalarımız boşuna davul bile dengi dengine dememis. Bekntilerinizi dusuk tutmanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…