Boşanmış biriyle evlenerek hatamı ettim:(

Bence sorun boşanmış bir adamla evlenmeniz değil, iki çocuğun sorumluluğunun ağır gelmesi. Tabii ki yeni evli insanlar baş başa vakit geçirmek isterler. Ha burada eşinizin de arayı bulması lazım ama bence sizi anlamıyor, anlamak için de çabalamıyor.
Çocuklara gelme diyemez tabii ama ailesiyle konuşabilir. Mesela "bu akşam hanımla biraz yalnız kalmak istiyorum anne çocuklara da babanların işi çıkmış" şeklinde konuşabilir. Yani gönül kırmadan, sizi suçlamadan, çocukları da zor duruma sokmadan ortayı bulabilir.
Ya da bir hafta sonu için başbaşa bir kaçamak yapın çocuklar babaaannede kalıyorlarmış zaten.
Bence bu konuda arayı bulması gereken eş kişisi oluyor.
Maalesef erkekler kadınlar kadar ince düşünemiyor, hatırlatmak gerekebiliyor.

Çocuklu kadınla evlenilir ama çocuklu anne cok zorluk çekiyor.

Çoğu zaman kadindaki merhamet erkekte olmuyor.

Ben tek kızımla bile eşimle baş başa kalamıyorum aynı evin içinde siz gerçekten bunun hayalini kurarak mı evlendiniz anlamadım ki ?
İnsanlar evin içerisinde bir arada olurlar hanımefendi.
Bir gecesini bana ayırsın ne demek yani ?
Gece sizinle yatıyor zaten.

Şuan kendimi sizin yerinize değilde, çocukların yerine koydum. Babamız ikinci evliliği yapsa bizden bir gece dahi izin istese çocuk aklımla çok üzülürdüm. Anneleri yok mu? Hiç ona gitmiyorlar mı? Yanlış anlamayın ama iki çocuklu bir adamla bile bile evlenmişsiniz. Ayrıca kayınvalide neden size anlayış göstersin ki akşama kadar bakıyor zaten, akşam olsada bende kendimle basbasa kalsam diye bakıyordur eminim. ( ben bile cocuklarım uyusada kafa dinlesem diye bakıyorum)

Kendi çocuklarınız olduğunda yine aynı şeyler olacak ama onları gece başka yere gönderemeyeceksiniz.

Lütfen merhametinizi kaybetmeyin, eşinizle tatlı dille konuşun, çocukların yanında eşinize sarılabilirsiniz, sevginizi göstermeye çekinmeyin.
Kırmayın yavruların kalplerini

Iyi de o babaanne dedeninde bi hayatı var zaten aksama kadar bakıyorlarmış çocuklara daha ne yapsınlar?
Bence siz beklentilerinizi düşürün.
Iki çocuklu adamla öyle aşırı romantik şehvet dolu filan bi evlilik beklemeyin.
Ha okul açılınca belki biraz daha erken yatarlar veya hafta sonu annelerine falan giderler o zaman rahat edersiniz.
Bu arada boşanmada muhakkak o kv nın parmağı vardır kendinizi ezdirmeyin derim ben haddini bilsin.

Bazı günler dışarıda vakit geçirseniz işten sonra. Yemeği başbaşa yemiş olursunuz...

Ayda 1 veya 2 haftasonu yakın mesafe yerlere kaçabilirsiniz...

Veya oturup açık açık konuşacaksınız kayınvalide ile.

Yani esiniz hevesini almis baba olmus erkenden ..Sizin ilk evliliginiz olunca beklentiniz yuksek konusun ama bence boş..Bilerek israr etmissiniz..Ben de 28 yasimda evlendim 2cocuklu biri bana gelse koşarak kacardim galiba biraz mantıkla yaklasmak da gerekiyor ..

İnsan evlendiği eşinin kedisine köpeğine bile bakıyor. Başka insanların çocuklarına koruyucu aile olabiliyor. Esinin evladina neden bakmasın.
İleride iki tane de kendi doğurduğu evladı olursa geniş mutlu bir aile olurlar.
Üstelik konu sahibinin şimdi emek verdiği o iki güzel kız çocuğu yeni gelecek çocuklarının bakımında severek ablalik yapıp işini kolaylaştırır.

Kendinizi çok zor ve çetrefilli bir duruma sokmuşsunuz maalesef.Çocuklar o evde hep olacak mecburen.Bunu öngörmeniz gerekirdi.

Çocuklar anneleriyle de görüşmüyorlarmış , belki bu sebeple sizi daha çok benimserler.Bir de onların yanında sarılamıyoruz vs yazmışsınız , sarılsanız zorlarına gider diye mi düşünüyorsunuz? Bence daha normal davranabilirsiniz.Abartıya kaçmadan tabii ki.Kendi çocuklarınız olsa da abartamazdınız zaten öyle düşünün bu yazdığımı.

Kendinizi ilk evliliklerini yapan çocuksuz çiftlerle kıyaslamayın bence.Boşuna üzülür yıpranırsınız.Seçtiğiniz hayatı olduğu gibi kabul etmeniz gereken bir durumdasınız.Çünkü eşinizin çocukları onlar.Yapılacak bir şey yok gibi görünüyor.

Siz de bebek sahibi olursanız işler daha da zorlaşabilir.Buna da hazırlıklı olun.Allah yardımcınız olsun.

Yorumunuzu çok beğendim ve alıntılamak istedim .. bende aynen böyle düşünüyorum konu sahibi..
zor bir yola girmişsin evet ama biraz sabırla daha güzel olur inşallah
Allah senin de yavrularında yardımcısı olsun..

Eğer anneyle görüşmüyorsa çocukların babada kalması kadar doğal bir şey Yok.
Yani babaanne de kalması saçma zaten. Küçük çocuklar bunlar. Yaş aralığı çok küçük. Sizinle eşinizi baş başa bırakmak düşüncesinde olamazlar. Bunu bilerek evlenmiş olmanız lazım. Bu konuda kayınvalide yardımcı olmalıydı en azından balayı veya tatil için ama kimsenin ipiyle kuyuya inilmez. Kayınvalideye güvenerek evlenmemeliydiniz. Alışma evreleri zor ama bi kaç sene sabrederseniz bazı şeyler yoluna girer. İnşallah daha güzel günleriniz olur. Sıkmayın canınızı.

Ben yaptığınız çok güzel birşey olduğunu düşünüyorum. Anne sevgisi arayan iki çocuğa annelik ediyorsunuz. Allah’ın emaneti size. Büyük lutuf. Eşinizi de seviyorsunuz. O zaman şimdi olmasa da iler de gelir. Sabredin onları mutlu etmeye devam edin. Allah mukafatını verecektir.
2 çocuklu bir adamla evlenmeyi hata olarak görmüyorum. Sevdikten sonra herşeyin üstesinden gelirsiniz. Sizinkisi anlık bir patlama olmuş. Her konuda her zaman insanlarım bu şekilde olumsu düşünmeleri oluyor. Zamanla eşinizi, kayınvalidenizi tanıyarak daha iyi yönetecek ve herşey daha güzel olacak.

Sevdiğim adamın iki çocuğu var evlenmeli miyim diye fikir sorsanız çok farklı şeyler yazılırdı. Ancak artık olan olmuş o yüzden mutluluğunuzu, heyecanınızı kaybetmeyin. Bunaldığınız noktalar olacaktır çünkü şeytan kolgeziyor. Siz yine de içinizdeki o güzel sesi dinleyin. Ayrıca o yaştaki çocukların gece 00:00 a kadar oturması doğru değil. Madem ebeveynleri oldunuz kendi evladınızmış gibi sınırları çizin. Saat 22:00 oldu mu yatmaya gönderin. Sadece cuma ve cumartesi geç yatmalarına müsade edin. Eşiniz de bunları normal karşılar diye düşünüyorum zaten okullar açılacak erken yatıp kalkmaya alışsınlar. Haftada bir mesela pazar gününü başbaşa kendinize ayırın. Açıkça belirteyim aynı şeylerin daha katı versiyonunu kendi çocuğuma uygularım hiç tereddüt etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…