Boşanmış biriyle evlenerek hatamı ettim:(

Bu konuda öz anne mevzusunu ben mi kacirdim siz mi cevaplamadiniz? Öz anneleriyle neden gorusmuyorlar? Kadin bence evlatlarini gormek ister hem size zaman kalmis olur. Hayattayken anne ile gorusememek ne buyuk bir travmadir cocuk icin.

O 2 kız cocuguna üzüldüm ne yalan diyim..
Ana evlenmiş gitmiş baba evlenmiş bir orda bir babaanne de sığamamışlar resmen.. Siz de madem 1 gün böyle olsun diyorsunuz izin gününüzde gündüz uyuyun gece de sarılın vs.. Allahım kimsenin huzurunu bozmasın.

Bu konuda öz anne mevzusunu ben mi kacirdim siz mi cevaplamadiniz? Öz anneleriyle neden gorusmuyorlar? Kadin bence evlatlarini gormek ister hem size zaman kalmis olur. Hayattayken anne ile gorusememek ne buyuk bir travmadir cocuk icin.
Soruyu cevapladım annenin yeni eşi ve dahası annede görüşmek istemiyorlar çocuklarla

Herkesin iyiliği cikarinin bittiği yere kadardir. Sonra dislerini gösterir. Boşanmış iki çocuklu oğluna kız bulmuş, evlendirmis ve meleklik bitmis. Butun olay bu. Bir kızımız daha saf duygularina yenik düsmüs. Karsisindakini kendisi gibi bilerek.

Haftanın belli günleri iş çıkışı direkt olarak eve gelmek yerine dışarda eşinizle vakit geçirin. Kayınvalidenize de söylersiniz çocukları yollamayın evde yokuz diye. Bu size iyi gelecektir. Okullar da açılınca inşallah ders yaptırın diye gelmezlerse rahat edersiniz.

Sevgili konu sahibi tüm yazdıklarınızı okuyarak yorum yapıyorum ki bu yaşta bu sorumluluğu ani bir şekilde sırtlanmanız öncelikle sizin için sonra evliğiniz ve çocuklar için çok sağlıksız. Bu sağlıksız durum beş ay içinde alarm vermeye başlamış zaten. Normal evliliklerde kadınlar önce evli bşr kadın olmaya alışır sonra hamile kalır anneliğe hazırlanır sonra bebek doğar en az bir iki senede evin yeni düzenine alışır. Siz bu aşamaların hepsini bir günde geçmeye çalışmışsınız. Ama olmamış olamaz zaten.
Hem saat beşbuçukta kalkıp hem de 12’lerde yatan çocuklarla nasıl ilgileniyorsunuz??? Haftanın üç günü yemek yapacak enerjiyi nasıl buluyorsunuz??? Bence bunlar fiziksel olarak oldukça zorlayan şeyler. Haddime değil ama kardeşimsin söyleyeyim kızları neden sen yıkıyorsun?? Okul paraların senin maaşınla mı ödeniyor ben mi yanlış anladım?
Eşinle ilişkinde inanılmaz bir dengesizlik var. Sen bunları yaparken eşin kızların kırılmasından korkuyor (ki bu çok doğal) ama senin kırılmandan hiç korkmuyormuş gibi sana hissettiriyor.
Makul, iyi kalpli ve akıllı bir kadın olduğun belli. Ama bu düzen böyle gitmez. Korkarm ki k.validenin melek olmadığını anlaman gibi eşin için de aynı şeyleri düşüneceksin. Yavaş yavaş kırılıp içten içe küseceksin.
Bunların olmaması için ilişkinizin dengesini bulmak zorundasın. Bizler kendi çocuklarımıza bakarken bile biyerlere bırakıp başbaşa vakit geçirirken eşinin bunu hiç düşünmemesi çok bencilce.
Evliliğinin henüz başındasın bazı şeyler tam oturmadan akılla, sağduyu ve politika ile hoşuna gitmeyen şeyleri değiştirme yoluna gitmeni tavsiye ederim.
Bu yoğun ve zor hayatı güçlü bir şekilde gögüslemen dileğiyle....

Canim kendin secmissin bu hayati tabi sizde kalicaklar ne bekliyodunki anlamadim...yapabilecegin hicbirsey yok. Seviyosan sabrediceksin..ya da 12 den sobra yorgunum de geri cek kendini anlarnor sure sonra.

Harika yazmışsın valla..
Konu sahibi özetle tam da bu yorumdaki gibi hayatın.
Evet eşin şuan çok iyi çünkü onların kurallarındasın.. kendi kurallarını koymaya başladığın an herşey değişebilir.

Ben kimseye asla ve asla boşan diyemem..
Ama şuan senin yerinde kendimi hayal ettim.. yolum yakınken dönerdim sanırım.

Sana tavsiyem bu süreçte çocuk yapma bir süre izle.. kendini ve o aile yapısını.
Umarım herşey gönlüne göre olur

En azından eşinle konuşsan haftasonları annelerinde ya da babannesinde kalsınlar sizde başbaşa vakit gecirirsiniz nefes alirsiniz

Napsin cocuklar eve gelmesinler mi?
Kusura bakmayin sacma sapan dusunuyorsunuz.
Tum gun zaten babaya hasretler, birakin aksam bari gorsunler.
Bu sahaya bu cocuklari hesap ederek girecektiniz.

Konuyu gerçekten böyle mi anladınız?
Genç bir kadın bir anda 2 çocuk 1 koca 1 kv nin içine düşmüş.
Evet bu onun kendi kararı ama hangimuz aldığımız kararların sonrasında afallamdık ki..
Şuan bir boşlukta olması çok normal.. biraz daha yapıcı yorumlarla belki daha güzel toparlama şansımız olabilir.

Insan kendi çocuğundan bile bazen bunalıyor veya kocasıyla kaliteli zaman geçirmek istiyor.. ki konu sahibi daha yeni evli.
Yeni bir eve, düzene, evliliğe alışma evresi o duzeni oturtmak ne kadar zordur.
Deli gibi severek evlensende bir süre mutlaka bocalıyorsunuz.. ki konu sahibi birden daha fazla bir sorumluluğun içine girmiş.
Bu süreçte "biliyordun çocuklu olduğunu" gibi cümleler kuran insanlar yerine daha toparlayıcı destek veren kişiler olsa eminim daha kolay atlatır bu durumu.

Ki konu sahibinin derdi çocuk bile değil.. tek isteği kocasıyla biraz zaman geçirebilmek bu da yeni evli bir kadının en masum istediği.

Ben tüm yorumları saygıyla karşılıyorum .Ama insanların destek olmaktan yada durum değerlendirmesi yapmaktan anladığı kimse üstüne alınmasın genel konuşuyorum kişiyi olabildiğine çaresiz kılmak ve tabiri caizse kendi düşen ağlamaz modunda tamamen eleştirmek.Ne diyebilirim ki insan bir şeyleri yaşamadan anlıyamıyor. Hayat bu her insanın kararlarını sorguladığı zamanları olmuştur.Önemli olan bir öneri uyarı yaparken iyi niyetli olmak empati yapabilmek.Teşekkür ederim empati yapabildiğiniz için.

KK'daki konuları okudukça görüyorum ki hiçbir evlilik mükemmel değil, eş süper oluyor maddi sorunlar oluyor ya da aile karışıyor. maddi sorun olmuyor eşin karakterinde tuhaflıklar oluyor. ama bence en avantajlı durum saygılı, anlayışlı, kendisiyle oturup sohbet edilebilecek ve düzgünce tartışılabilecek bir eşe sahip olmak. siz eşinizden eminseniz diğer konuları da aşabilirsiniz, boşanmış, çocuklu biriyle evliliği ben hata olarak görmüyorum , evet normal evlilik kararına göre daha riskli ama hiç evlenmemiş bir adam da başka yönlerden sorunlu çıkabilirdi.

konunuzda herkes kendine göre çok haklı. parçalanmış bir ailenin yükü çocukların, kayınvalidenin ve sizin omuzlarınızda.

normal bir yeni evli hayatı beklenemez tabiki ama yalnız kalabilmek için olabildiğince şartlarınızı zorlayın. keşke zaman ayırıp balayına gidebilseydiniz...şanslısınız çocuklar çok küçük değil, haftasonları kurslara gidebilirler, kayınvalide de rahatlar, kesinlikle daha erken uyumalılar, kitap okuma alışkanlıkları yoksa, teşvik edebilirsiniz. beraber geçirdiğiniz zamanı daha verimli hale getirirseniz uyku zamanlarını da erkene çekebilirsiniz.

bir üye daha söylemiş, anne rolünü yüklenmeyin bence de. genel olarak, kendinizden ne kadar çok ödün verirseniz kırgınlığınız da o kadar artar ve sonuçta kimseye yaranamazsınız. sizin önceliğiniz kendiniz. dengeyi kurması gereken de eşiniz. sizi mutlu etmesi gereken de eşiniz, siz ne kadar mutlu olursanız karşılığını da kat kat görür zaten.

Dusmemis, kendi secmis.
2 cocuklu olup kim aksamlari basbasa olabiliyor?
2 cocugum var, aksam onlar uyumadan imkani yok bir araya gelemiyoruz esimle.
Cocuklar baba isten gelir gelmez eve girdikleri icin zaman geciremediklerinden sikayetci konu sahibi.
Cocuklar aksami illa ki dort gozle bekler.
Bunalabilir ama o cocuklarin gidecek baska yeri yok.

benimde iki çocuğum var .
akşam en geç 22 oldu mu ve çocuklar halen uyumamissa bana ufaktan gelmeye başlıyorlar:)
insanın akşamları esiylede yanlız kalmaya iki sohbet edip çay içmeye ihtiyacı oluyor.
ben 10 yıllık evliyim bu arada ve bebekliklerinden beri bu böyledir.mutlaka anne babanın da bir saati alanı olmalı bana göre.
sizin durumunuz çok daha farklı tabiki.
yetişkin iki cocuk sahibi olmuşsunuz birden.
ve şimdi oturtacaginiz düzen bu zamana kadar yaşadıklarına ters düşebilir.
çok büyük bir sorumluluk altına girmissiniz.herkesin harcı değil.
kız çocukları hassas , naif olur.
anlayışlı olur ancak babaya düşkün olur.
annesinden kıskanan kız çocukları var babayı malesef.
bence tamamen uzak da durmayın yanlarında esinizden.artık siz bir ailesiniz ve nasıl görürlerse onu benimseyecekler.
onları da dahil ederek gayette eşinizle sakalasabilir, yanına oturup dokunabilirsiniz abartmadan.
uyku içinde siz değil baba ilgilensin.
hadi ben yatirayin sizi bugün deyip daha erken bir saatte sakalasip , öpüp , koklayıp yatirsin.
sonra bunu rutine bindirsin.
benim 9 yaşındaki uyku saati gelince
" anne hadi beni yatır" diyor.
yani gel beni op , saril yatayim demek istiyor.
mümkün mertebe bu tür sorumlulukları babaya verin.

bence ortada hiçbir sorun yok. boşuna kendinizi üzmeyin. çocuklu bir beyle evlisiniz. ne sizi ne de çocuklarını incitmek istemez diye düşünüyorum. evliliğimi yaşayamıyorum falan diyorsunuz ama belki de bu çocuklar olmasa da beklediğiniz gibi olmayabilirdi hayatınız. eşiniz bir denge kurmalı ,sakın siz bir yönlendirmede bulunmayın bu konuda çünkü kötü siz olursunuz ne yazıkki. ailenin, çocukların ve eşinizin, sizin bir yönlendirmeniz veya bu konuda ağzınızdan çıkan herhangi bir sözde, size kesinlikle tavır takınacaklardır. şuanki saadetin keyfini sürün ve beklenti içinde olmayın lütfen. çünkü gerçekten ben de buna benzer bir olay yaşadığım için sizin üzülmenizi istemem. kendi çocuklarınız gibi düşünün kızları. beraber tatile çıkın, haftasonu bir yerlere kaçın 4 ünüz. siz bir ailesiniz. çocuklar sizi seviyor, eşiniz sizi seviyor.. siz onları seviyorsunuz. yani kısacası beklenti için de olup üzmeyin kendinizi yok yere. siz bir ailesiniz. tadını çıkarın bu mutluluğun. sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…