- 3 Kasım 2025
- 7
- 0
- 1
- 22
- Konu Sahibi Ceylannnne
-
Haklısınız. Zaten arkadaşımda en çok çocuğu için boşanmak istemişti. Boşandıktan sonra çocuğuna karşı daha ilgili olmaya başladı, o konuda baya iyi davranıyordu. Davranışları falan çok değişmişti çocuğuna karşı ama tekrar barışmak için çocuğu araya katması arkadaşımı soğuttu.Önce baba olduğunu ispatlaması gerekirdi benim için . Yani 2. Bir şans vereceksem baba olmayı öğrenmiş mi bakardım . Açıkçası çocuğu kullandığı için de daha ilk sınavdan kalırdı gözümde . Zaten ilgisiz bir babaymış önceden . Evinin, eşinin ,yuvasının kıymetini anlamasından önce ilgisiz babalığını anlamalı. Ben evladıma bunları nasıl yaptım demeli .
Haklısınız. Zaten arkadaşımda en çok çocuğu için boşanmak istemişti. Boşandıktan sonra çocuğuna karşı daha ilgili olmaya başladı, o konuda baya iyi davranıyordu. Davranışları falan çok değişmişti çocuğuna karşı ama tekrar barışmak için çocuğu araya katması arkadaşımı soğuttu.
İnsanlar değişmez. Başına yeniden aynı şeylerin mi gelmesini istiyor? Arkadaşınız eğer gerçekten istemiyorsa naz yapıp cilve yapıp durmasin adamı doğru düzgün reddetsin ısrar ederse polise vereceğini söylesin eve gelince adamla iki koklaşıp hayır istemiyorum git yaparsa adam da bunu naz olarak anlar. Çocuğun lafıyla iş yapılmaz çocuğu bahane etmesinler her çocuk zaten ilk bir okul ortamına gittiğinde kardeş diye tutturur tutturmayan azdır. Çocuğun lafıyla iş yapılmaz ama. Zaten şu an bir bebek olsa beraber oynayabildikleri yaşa geldiğinde büyük çocuk ergenlikte olacak ufak çocuğun yüzüne bakmayacak hatta kıskançlık nefreti olacak. O yüzden çocuğu bahane etmesin kimse.Merhaba kızlar. Çok yakın bir arkadaşımın biraz tavsiyeye ihtiyacı var, gelen yorumları vesaire beraber okuyacağız. Şimdiden hepinize teşekkürler.
Arkadaşım 17-18 yaşlarında tanıştığı bir adamla 24 yaşındayken evlendi. Normalde ikisi de aynı şehirde yaşıyorlardı ama evlendikten sonra başka bir şehre taşındılar. Aileleri vesaire İstanbul'daydı ama onlar Bursa'ya taşınmışlardı. Kısa süre sonra bir oğulları oldu.
Evlendikten yaklaşık 5 yıl sonra boşanmaya karar verdiler, oğulları o dönem 4 yaşındaydı. Boşanmaya karar vermelerinin sebebi kocanın sorumsuzluğu, vurdumduymazlığıydı. İlişki ve evlilik için arkadaşım her zaman çok çabaladı ama bu çabanın karşılığını hiç alamadı. Kocası çok dengesiz, bir öyle bir böyleydi. Arkadaşım sürekli çabaladı sürekli ilişkileri için güzel şeyler yaptı ama adamın umrunda olmadı hiç. Aynı şekilde oğluna karşı da çoğu zaman ilgisizdi. Arkadaşım ilişki için çok çabaladı çünkü çok aşıktı ama en sonunda kopardı ipleri, boşanmaya karar verdi.
Adam nafaka vs ödemeyi teklif etti ama arkadaşım zaten çalışan birisi, işi gücü yerinde o yüzden kabul etmedi. Çocuklarının masrafını da eşit olarak paylaştılar. Aslında ayrılıkları çok olaylı olmuştu kavga gürültü vs ama boşanma raddesinde daha sakin anlayışlılardı.
Aradan iki yıl geçti, adam şimdi köpek gibi pişman oldu. Sürekli arıyor, soruyor, barışmak istiyor. Resmen kırk takla attı. Sensiz yapamıyorum diyor, çok pişmanım diyor, sen olmadan yaşayamıyorum ben senin değerini bilememişim vs diyor sürekli. Arkadaşım hala çok aşık ama tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korktuğu için affedemiyor.
Oğulları ise biraz daha büyüdü şu an 6 yaşında. Bir gün annesine gidip 'Ben kardeş istiyorum.' Demiş. Muhtemelen kreşte falan bir arkadaşının kardeşini görmüştür ordan aklına gelmiştir. Arkadaşım durumu güzel bir dille açıklayıp artık babasıyla birlikte olmadıkları için kardeşinin de olmayacağını söylemiş. Çocuk bu sefer de babasına gitmiş kardeş istiyorum demiş, babası da çocuğun iyice aklını karıştırmış. Bende istiyorum oğlum ama annen istemiyor konuş annenle onu ikna edelim demiş.
Sürekli çocuklarını kullanıp tekrar barışmak istiyor, çocuğu araya katıyor. Arkadaşım kayınvalidesini çok sever, çok sayar. Adam annesini de araya sokuyor, arkadaşımın ağzını aratıyor tekrar beraber olmak istiyor vesaire. Araya sürekli birilerini katıyor.
Bir de ayıp olacak kusura bakmayın ama haftasonları çocuk babasında kalıyor vakit geçirdikten sonra eve bırakıyor çocuğu, bir bahaneyle sürekli içeri giriyormuş eve. Sonra da arkadaşıma sırnaşıyormuş işte anladınız siz. Arkadaşım da istemiyorum yapma diyormuş ama yani biraz yakınlaşıyorlarmış. Bunu hep yapıyor ama sırnaşmaya çalışıyor hatta bu gece burda kalayım beraber uyuyalım gibi şeyler de söylüyormuş.
Arkadaşım sürekli reddetse de yapmaya devam ediyor. Sizce ne yapmalı bu durumda? Arkadaşım hala çok aşık ve affetmek istiyor ama aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyor doğal olarak. Ben affetme boş ver bak yoluna diyorum ama sizin fikrinizi de merak ettik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?