• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış Kadının Bekar Bir Erkekle Evlenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorgun

Ama azimli
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
378
78
318
9 yıl önce boşandım. Çocuklarım var ve bende. Meslegim var ve çalışıyorum. Bir kaç yıldır görüştüğüm biri var fakat o hiç evlenmemiş ve benden bir kaç yaş küçük. ailesi maalesef boşandığım için beni istemiyor. erkek arkadaşım bunu hiç bir zaman sorun etmedi. ayrılmayı teklif ettim bu yüzden ama onu da kabul etmedi. aile istemediği için evlenmemiz zor olacak gibi. ailesinden habersiz evlenmeyi de istemiyorum onların yerine kendimi koyuyorum çok üzülürler çünkü evlatlarının mürüvvetini görmezlerse. ama nolacak hiç bilmiyorum. bu şekilde devam etsekte olabilir benim için sorun yok evlenmesekte olur ama erkek arkadaşımında baba olmaya hakkı var. benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı? sonucu nasıl oldu siz neler yaptınız önerileriniz neler paylaşırsanız sevinirim.

9 yıl önce boşandım. Çocuklarım var ve bende. Meslegim var ve çalışıyorum. Bir kaç yıldır görüştüğüm biri var fakat o hiç evlenmemiş ve benden bir kaç yaş küçük. ailesi maalesef boşandığım için beni istemiyor. erkek arkadaşım bunu hiç bir zaman sorun etmedi. ayrılmayı teklif ettim bu yüzden ama onu da kabul etmedi. aile istemediği için evlenmemiz zor olacak gibi. ailesinden habersiz evlenmeyi de istemiyorum onların yerine kendimi koyuyorum çok üzülürler çünkü evlatlarının mürüvvetini görmezlerse. ama nolacak hiç bilmiyorum. bu şekilde devam etsekte olabilir benim için sorun yok evlenmesekte olur ama erkek arkadaşımında baba olmaya hakkı var. benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı? sonucu nasıl oldu siz neler yaptınız önerileriniz neler paylaşırsanız sevinirim.
Siz tekrar çocuk istiyormusunuz?

Kaç çocuğunuz var ki?
Çocuklarım var dediğinize göre minimum 2 çocuğunuz var bakmakla yükümlü olduğunuz. Bence problem yok evlenmenizde,çocuklu,çocuksuz farketmeksizin ama hiç baba olmamış biri ile zor olmaz mı bilemedim?
Çocuklar 9 yaş ve uzeridir diye düşünüyorum, onlar ne diyor bu duruma,tanıyorlar mı eş adayınizi?
Ailesinin de fikri önemli tabi ama bence öncelik sizin çocuklarınızla,eş adayınızın ilişkisi. Çocuk olması isteniyorsa çocuklarınızın buna tepkisi bakış açısi. Ailesi eninde sonunda kabullenir durumu bence. Sonuçta bekar medeni durumunuz.

İnan ikinci kez boşanmak kaçınılmaz sanki .. o anne babamı reddederimciler seni elde ettikten sonra anne baba öyle kıymete biniyor ki hoc yoktan yere kavgalar başlar çocukların o kavga ortasında perperisan olur baba olmanın sorumluluğu cabasi insan kendi canından olana tahammül edemiyor yeri geliyor .. inşallah sen o ender çiftlerden olursun ama bu ülkede zor davul dengi dengine lafı boşuna değil çocukluyu gerçekten çocuklu anlar ..

Bence ortada yanlış bir durum yok, aksine çok doğru bir durum var. Koca yetişkin bir adam bu, kiminle evleneceğine ailesi değil kendisi karar verir. Şu gelini/damadı istememe saçmalığı, yetişkin insana çocuk gibi davranma toptan çıkıp gitmeli bu toplumdan. gayet doğru bir adım atıyor nişanlınız, umarım her erkek onun gibi birey olabilir bir gün. Kötü hissetmeyin sizin suçunuz yok. Ailesi de düğüne nikaha gelmek istiyorlarsa saygılı davranırlar olur biter. Mutluluklar dilerim.

Boşanmanız degil ama çocuklarınızın olması sıkıntı olabilir bence. Karşınızdaki evlllik yapmamış,cocuk sorumluluğu nedir, beraber yaşamanın getirdikleri hepsinden bi haber sonuçta. Aile de ne düşünerek sıcak bakmıyor bilmiyorum ama ben kızım ya da oğlum farketmez, bekarken çocuklu biriyle evlenmesine sicak bakmazdim ilk etapta.
Burada bile cociklu adamla evlilik düşünenlere yapmayın diyoruz. 🤷‍♀️
Ama gerçekten isteyen de ikna ediyor ailesini bir şekilde orası da ayrı.

Son düzenleme:
Çocukarinizin ve evliligin sorumluluk larini taşiya bilecekse evlenilir, bekar birine göre hersey toz pembe oluyo, evlenince öyle olmuyo iyi düşünün

Erkek arkadaşınız ailesi oğulları boşanmış 5 çocuklu 40 yaşında biri olsaydı eminim ailesi hiç evlenmemiş 20 yaşında ki kız bakarlardı oğullarına. Söz konusu evlenmemiş bekar oğulları olunca böylede iki yüzlü oluyorlar.

Siz kaç yaşındasınız? Tekrar çocuk sahibi olmayı istiyorsanız siz de, ikiniz de istiyorsanız ve seviyorsanız, erkek arkadaşınıza güveniyorsanız, arkanızda dik durabileceğine eminseniz aileyi çok düşünmeyin bence. Söylenir söylenir susarlar. Görüşmezsiniz eğer hiç kabul etmezlerse olur biter ama evliliğe bu nasıl yansır bilemiyorum. Erkek arkadaşınız ne diyor peki? Evlenirim , dinlemem ailemi diyor mu?

..
Siz tekrar çocuk istiyormusunuz?
erkek arkadaşımla evlenirsem evet.
Kaç çocuğunuz var ki?
Çocuklarım var dediğinize göre minimum 2 çocuğunuz var bakmakla yükümlü olduğunuz. Bence problem yok evlenmenizde,çocuklu,çocuksuz farketmeksizin ama hiç baba olmamış biri ile zor olmaz mı bilemedim?
Çocuklar 9 yaş ve uzeridir diye düşünüyorum, onlar ne diyor bu duruma,tanıyorlar mı eş adayınizi?
Ailesinin de fikri önemli tabi ama bence öncelik sizin çocuklarınızla,eş adayınızın ilişkisi. Çocuk olması isteniyorsa çocuklarınızın buna tepkisi bakış açısi. Ailesi eninde sonunda kabullenir durumu bence. Sonuçta bekar medeni durumunuz.
çocuklarım büyük. tanıştılar tabi ama erkek çocuğu ikiside ve kıskanıyorlar. baba da dahil yanımda bugüne kadar bir erkek görmedikleri için arada söyleniyorlar tabi.

Boşanmış ve çocuksuz bir kadınım bekar bir erkekle evliliğe sıcak bakmıyorum beni anlayabileceğini düşünmüyorum hatta ortadoğu şartlarında retroaktif kıskanclıkla beni boğabileceğini düşünüyorum. Üzerine çocuklu olarak bilemedim ben. Hep söylerim çocuk demek sonsuza dek eski eşle dolaylı olarak bağlılık demektir. Bazı parametreler ve dengeler var bunlar hayatın realitesi malesef. Ha yapan yapıyor tabi ama yüzde kaç ihtimal bilemiyorum. Bu arada siz kadın olduğunuz için bu yorumu getirmedim burda konu açan çocuklu erkeklerle evlenmek isteyen bekar hemcinslerim içinde aynı fikirdeyim.

Bende cocukla beraber boşandım. Cocugu olmayan bir erkeğin kızıma ayiracagim vakti, ona göstereceğim ozveriyi anlayabilecegini düşünmüyorum maalesef. Cocuk olunca eş ile evin icindeki paylaşım kısıtlanıyor. Öpüşemezsin, rahatca sevisemezsin, haftasonu sarilip sabaha kadar dizi izleyip oglene kadar uyuyamazsin vs.
bunlar bir erkegin cicim aylarinda yapmak isteyeceği şeyler bence. Ustelik tekrar dogum yapmaniz beklenecek. 3.cocugu istiyor musunuz? Cocuk anneye ait oluyor, bosanmis bir kadin olarak ne demek istedigimi anlamis olmalisiniz. Hayatta 3 hatta belki 4 cocukla yalniz kalma ihtimalinizi düşündünüz mü? Hele ki gizli yapilan bir evlilikte torunlarini kabul etmeyebilirler.

..

erkek arkadaşımla evlenirsem evet.

çocuklarım büyük. tanıştılar tabi ama erkek çocuğu ikiside ve kıskanıyorlar. baba da dahil yanımda bugüne kadar bir erkek görmedikleri için arada söyleniyorlar tabi.
Sorun yaşayacağınızı düşünüyorum,büyük erkek çocuk diyorsunuz,size düşkünlerdir,kıskanıyorlar demişsiniz,eş adayınız bu durumu idare edemezse sorun yaşarsinız maalesef.

Olma olasılığı çok düşük. Risk alırım ben diyorsanız siz bilirsiniz lakin evlenmeden önce yürek yeyip evlenince ailem de ailem diyor bu tip erkekler.
evet maalesef sonradan değişmesinden korkuyorum aslında. ama onu da önceden bilebilmem mümkün değil.
Bende cocukla beraber boşandım. Cocugu olmayan bir erkeğin kızıma ayiracagim vakti, ona göstereceğim ozveriyi anlayabilecegini düşünmüyorum maalesef. Cocuk olunca eş ile evin icindeki paylaşım kısıtlanıyor. Öpüşemezsin, rahatca sevisemezsin, haftasonu sarilip sabaha kadar dizi izleyip oglene kadar uyuyamazsin vs.
bunlar bir erkegin cicim aylarinda yapmak isteyeceği şeyler bence. Ustelik tekrar dogum yapmaniz beklenecek. 3.cocugu istiyor musunuz? Cocuk anneye ait oluyor, bosanmis bir kadin olarak ne demek istedigimi anlamis olmalisiniz. Hayatta 3 hatta belki 4 cocukla yalniz kalma ihtimalinizi düşündünüz mü? Hele ki gizli yapilan bir evlilikte torunlarini kabul etmeyebilirler.
her ihtimali düşünüyorum tabi kafam karmakarışık. ayrılmayı defalarca teklif ettim ama kabul etmedi. evet evlenirsem ondan bir çocuğum olsun isterim tabi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X