- 29 Nisan 2016
- 1.422
- 4.254
- 133
Benim okudugum laf sokan ve gereksiz olan tek yorum sizinki.Ben 2. Evliliğim ile beraber tecrübelerimi aktardım. 3. Ya da 4. Evliliğini yapan varsa onlarda aktarırsa laf sokan gereksizler yerine daha faydalı başlık olur.
Bu hangi toplum boyle? Kendi cikarimlariniza gore genelleme yapmaniz dogru olmamis.Bir kere neyse ama toplum olarak 2. Evlilikte biterse demek ki sorun ondaymış diyorlar. Evet bende 1 kez boşandım. Ailem özellikle annem sürekli acır, ağlardı. Ne kadersiz çocuğum varmış diye. Ama ben yeniden evlendim ve şimdi çok mutlu, huzurluyum.Şu an kimse bana geçmişimi hatırlatmıyor. Her yere çarşaf çarşaf fotoğraflarımı koydum. Bir nevi kendimi sıfırlarım. Siz bu vakitten sonra evlenmeyi düşünmeyin. Kendi başınıza bir hayat kurun.
ikinci kez evlenmiş, herkesi mutluluguyla susturmus, ikinci evliligiyle yeniden dogmus prenses.
Bu maalesef doğru, 20 kere sevgili değiştiren kişi ile ilgili böyle düşünülmez ama maalesef 2 defa evlenip ayrılan için aaa demek sorun onda diye düşünülüyor maalesef biri de hangi toplum o yazmış? Sanırım yaşadığımız toprakların sosyolojisindan habersizBurada bir konu açılsa, iki kere evlenip ayrılmış bir erkekten bahsedilse, olumsuz bir sürü yorum alir o kişi, belki haklı belki değiller. Ama var böyle bir düşünce kadın içinde erkek içinde.
Biz burada aksi yorumlarda yazsak böyle bir düşüncenin varlığını yok edemeyiz.
Ama insanlar kendi hayatlarına bakmadan başkalarına açılmayı marifet sayıyorlar. Size yalnız diye acıyanlar evinde ne sıkıntılar yaşıyordur kim bilir. O yüzden kimin ne söylediği değil sizin ne düşünüp hissettiğinizde önemli.
Bir kere neyse ama toplum olarak 2. Evlilikte biterse demek ki sorun ondaymış diyorlar. Evet bende 1 kez boşandım. Ailem özellikle annem sürekli acır, ağlardı. Ne kadersiz çocuğum varmış diye. Ama ben yeniden evlendim ve şimdi çok mutlu, huzurluyum.Şu an kimse bana geçmişimi hatırlatmıyor. Her yere çarşaf çarşaf fotoğraflarımı koydum. Bir nevi kendimi sıfırlarım. Siz bu vakitten sonra evlenmeyi düşünmeyin. Kendi başınıza bir hayat kurun.
kimse boşanmak için evlenmiyor herkesde evlenecek diye bir şart yok tercih meselesi siz olaya direk evlilik gözüyle bakmayı bırakın onceliginiz tanımak ve fiklerinizin uyumlulugunu dikkate alın başkalarının sizin için ne düşündüğü de önemli değil Allah gönlünüze göre versinKızlar çok mu kötü bir şey boşanmış olmak? Yeniden evlenemiyorum, çünkü 2 defa evlendiğimi duyan vazgeçiyor. Herkes acıyarak bakıyor bana. Bu kadar kötü bir şey mi gerçekten? Bu konuda şansım yokmuş ne yapalım. Akrabalarım bile bu kıza ne olacak diyor. Ne olacaksa olacak. En kötü yaşlanınca bakımevine yerleşirim. Ne yapayım yani??
İnanın yol çok uzun .Bir günde bitti benim evliliğim .hiç beklenmeyen bir şeydi .Artık oturdu dediğim noktada ayrıldım hem de kimin ne olacağını Allah bilir .Şimdilik iyisiniz unutmayın .Geleceği Allah bilir .Bir kere neyse ama toplum olarak 2. Evlilikte biterse demek ki sorun ondaymış diyorlar. Evet bende 1 kez boşandım. Ailem özellikle annem sürekli acır, ağlardı. Ne kadersiz çocuğum varmış diye. Ama ben yeniden evlendim ve şimdi çok mutlu, huzurluyum.Şu an kimse bana geçmişimi hatırlatmıyor. Her yere çarşaf çarşaf fotoğraflarımı koydum. Bir nevi kendimi sıfırlarım. Siz bu vakitten sonra evlenmeyi düşünmeyin. Kendi başınıza bir hayat kurun.
20-25 yıl önce olsa tecrübesizliğimin cehaletiyle birkaç defa evlenenlere önyargılı bakardım, baktığımda olmuştur ama yıllar insana tecrübe katıyor, insanlar umut ederek evleniyor, umutların hayal kırıklığına dönüştüğü evlilikleri düşününce boşanmış olmak kötü bir şey değil bence, toplumun bir kesimi özellikle kadınlara rol biçmiş, evlenmeliler, çocukları olmalı, kan kussalar da kızılcık şerbeti içtim deyip evliliklerine devam etmeli çünkü onlara göre hepsi aynı yollardan geçmiş, cefa çekmek kadının fıtratında var, 2 aldatıldı, 3 şiddet gördü diye, kayınvalidesi eziyet etti diye boşanılmaz, kadın sabreder mükafat olarak yaşlılığında rahat eder, cefasız sefa mı olur?Kızlar çok mu kötü bir şey boşanmış olmak? Yeniden evlenemiyorum, çünkü 2 defa evlendiğimi duyan vazgeçiyor. Herkes acıyarak bakıyor bana. Bu kadar kötü bir şey mi gerçekten? Bu konuda şansım yokmuş ne yapalım. Akrabalarım bile bu kıza ne olacak diyor. Ne olacaksa olacak. En kötü yaşlanınca bakımevine yerleşirim. Ne yapayım yani??
Buna bende katılıyorum. 20 kere sevgili değiştiren biri erkekse maymun iştahlı derler, kadınsa hafif meşrep derler. Ama 2 kere boşanan bir kadın ya da erkek artık etiketlenir. Sorunlu derler. Bence bunun sebebi evliliğin kutsal bir müessese olup, ailelerle de yapılıyor olması. Sevgiliysen anlaşamadım der ayrılırsın. Evlenmek için tören düzenler, eşini dostunu çağırırsın. Boşanmak içinde aynı şekilde dava açar, haklı bir sebep göstermen gerekir. Ben yine kendimden örnek verecek olursam benim 2. Nikahıma akrabalarımın tamamına yakına gelmedi. İlkine katıldık, takı taktık ya dediler.Bu maalesef doğru, 20 kere sevgili değiştiren kişi ile ilgili böyle düşünülmez ama maalesef 2 defa evlenip ayrılan için aaa demek sorun onda diye düşünülüyor maalesef biri de hangi toplum o yazmış? Sanırım yaşadığımız toprakların sosyolojisindan habersiz
"Ama yeniden evlendim ve şimdi çok mutlu huzurluyum"Bir kere neyse ama toplum olarak 2. Evlilikte biterse demek ki sorun ondaymış diyorlar. Evet bende 1 kez boşandım. Ailem özellikle annem sürekli acır, ağlardı. Ne kadersiz çocuğum varmış diye. Ama ben yeniden evlendim ve şimdi çok mutlu, huzurluyum.Şu an kimse bana geçmişimi hatırlatmıyor. Her yere çarşaf çarşaf fotoğraflarımı koydum. Bir nevi kendimi sıfırlarım. Siz bu vakitten sonra evlenmeyi düşünmeyin. Kendi başınıza bir hayat kurun.
Yerinizde olsam akrabalarımla arama mesafe koyardım, pek normal değiller çünkü.Buna bende katılıyorum. 20 kere sevgili değiştiren biri erkekse maymun iştahlı derler, kadınsa hafif meşrep derler. Ama 2 kere boşanan bir kadın ya da erkek artık etiketlenir. Sorunlu derler. Bence bunun sebebi evliliğin kutsal bir müessese olup, ailelerle de yapılıyor olması. Sevgiliysen anlaşamadım der ayrılırsın. Evlenmek için tören düzenler, eşini dostunu çağırırsın. Boşanmak içinde aynı şekilde dava açar, haklı bir sebep göstermen gerekir. Ben yine kendimden örnek verecek olursam benim 2. Nikahıma akrabalarımın tamamına yakına gelmedi. İlkine katıldık, takı taktık ya dediler.
Burda yazılan bazı şeyler beni de hayrete düşürüyor. Sanki ataerkil toplumda yaşamıyoruz gibi ütopik, fantastik fikirler yazılıyor. Gönül ister kimse kimsenin hayatına, seçimlerine karışmasın. Ama maalesef Türkiye’de öyle olmuyor. Bir çok hareketimizin temelinde toplum baskısı yatıyor.
eğer siz de ataerkil olan bu toplumun baskıladığı gibi bir kere evlenip, ne yaşarsa yaşasın kırıp dizini oturan biri olsaydınız hadi bir derece zaten toplum da bunu dayatıyor ben de buna uydum söz söyleme hakkım var der, ve söylerdiniz.Buna bende katılıyorum. 20 kere sevgili değiştiren biri erkekse maymun iştahlı derler, kadınsa hafif meşrep derler. Ama 2 kere boşanan bir kadın ya da erkek artık etiketlenir. Sorunlu derler. Bence bunun sebebi evliliğin kutsal bir müessese olup, ailelerle de yapılıyor olması. Sevgiliysen anlaşamadım der ayrılırsın. Evlenmek için tören düzenler, eşini dostunu çağırırsın. Boşanmak içinde aynı şekilde dava açar, haklı bir sebep göstermen gerekir. Ben yine kendimden örnek verecek olursam benim 2. Nikahıma akrabalarımın tamamına yakına gelmedi. İlkine katıldık, takı taktık ya dediler.
Burda yazılan bazı şeyler beni de hayrete düşürüyor. Sanki ataerkil toplumda yaşamıyoruz gibi ütopik, fantastik fikirler yazılıyor. Gönül ister kimse kimsenin hayatına, seçimlerine karışmasın. Ama maalesef Türkiye’de öyle olmuyor. Bir çok hareketimizin temelinde toplum baskısı yatıyor.
Bakın bu farklı bir şey. Türkiye de bekaret de sorun, 1. Boşanma da sorun, hatta eve 22:00 de gelseniz o bile sorun. Pencerede bekleyen teyzeler, acımak için sıra bekleyen akrabalar.. bu liste uzar gider. Ama asıl sıkıntı olan, hayıflandığınız tüm bu şeyleri hemcinsinize şu an sizin yapıyor olmanız. Ben ikinciye evlendim çok mutluyum ama sen üçüncüye evlenme demeniz çok saçma. Neden ki? Ben mutlu olacaksam 3. Ye evlenirim mutsuz olurum boşanırım kime ne? Kötü düşünenler olacak diye dizimi kırıp evimde mi oturayım..Buna bende katılıyorum. 20 kere sevgili değiştiren biri erkekse maymun iştahlı derler, kadınsa hafif meşrep derler. Ama 2 kere boşanan bir kadın ya da erkek artık etiketlenir. Sorunlu derler. Bence bunun sebebi evliliğin kutsal bir müessese olup, ailelerle de yapılıyor olması. Sevgiliysen anlaşamadım der ayrılırsın. Evlenmek için tören düzenler, eşini dostunu çağırırsın. Boşanmak içinde aynı şekilde dava açar, haklı bir sebep göstermen gerekir. Ben yine kendimden örnek verecek olursam benim 2. Nikahıma akrabalarımın tamamına yakına gelmedi. İlkine katıldık, takı taktık ya dediler.
Boşanmış olduğumu duyunca istemiyorlar. Genelde böyle oldu. Belki de yanlış kişileri seçiyorumdur.İki kere evlenmıssın senınle olmaz mı diyor vazgeçenler?
Bu senın dusuncen mı?
Belkı birbirinize uygun olmadıgınızı dusunup vazgecıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?