- 21 Haziran 2016
- 226
- 73
- 18
- 37
- Konu Sahibi Dilruba2387
herkese hayırlı günler.arkadaslar ben her şeyi bu aralar çok büyütür oldum .birikim mi yoksa kendimi mi yiyip bitiriyorum haklı mıyım sasırdım.iki buçuk yıllık evliyim.şu an oturduğumuz evimize kiracı olarak geldik ve ev sahibi evi çok uygun koşullarda satıyorum deyince almaya karar verdik.bizden önce kayınbabamın aklına yattı daha doğrusu.her ayın temmuz ayında ödeme yapılıyor toplu olarak.bu temmuzda yaptık ödememizi çok şükür.seneye temmuzda 24 bin sonraki sene temmuzda 48 bin ödememiz var onar bitiyor allah kısmet ederse .kayın babam bize yardım edeceğini söyleyip aldı bu evi.bizim Aldığımız maaş belli.ben çalışmıyorum eşimde 2500 tl alıyor.kayınbabamın durumu çok iyi istese Bir kerede kapatır borcu.ama ortaklı iş yapıyorlar abileriyle.bizim borcumuz bir kerede kapanırsa dikkat çekermiş.çünkü diğer abilerinin çocukları ve benim kaynım kirada oturuyor.neyse..ben ev alınırken düğünde takılan altınlarımı paralarımızı verdim.bileZikler falan.yedi ay önce doğum yaptım.on bine yakın doğum paraları oldu.eşim bana doğumda bilezik takmıştı.onu ve doğum paralarını da bu ayki ödememize ekledik.yani elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.şimdi de diğer çocuklarına yani kaynıma ev almak istiyorlar.kayınvalidem bugün benden setimi istedi.sizin borcunuz ödeniyor dedi .ya onu ben evin son taksidine saklıyorum dedim.biz de zor durumdayız dedim.sizinki bir şekilde ödenir onlara peşinat lazım dedi.evlendiklerinden beri kirada oturuyorlar yazık evleri olsun diyor bana.ben de bişey diyemedim sadece kendilerine güvenmiyorlarsa para biriktirsinler sonra alsınlar dedim.
Sorun evlendiğimizde durumlarının çok iyi olduğunu söylediler .görücü usulü evlendim .eşimi seviyorum ama bu haliyle kardeşine ev almayı düşünüyor.üstelik bizim doksan bine yakın borcumuz var.üzülyorum ben de başkalarını düşünüyor hep.kayınvalidem zaten bizden para koparma peşinde.eşim de duysa itiraz etmeyecek.maddiyata önem vermem elimde olsa da versem.ama bizim bu kadar Borcumuz varken doğru mu onlara vermek sizce ?evelndipimizden beri hiçbir şey yapamadık .sürekli sıkıntı Balayına bile gidemedik.araba alamadık.bazen cebimizde beş lira bile olmuyor.sizce nasıl davranmalı mıyım ?fikirlerinize ihtiyacım var
Sorun evlendiğimizde durumlarının çok iyi olduğunu söylediler .görücü usulü evlendim .eşimi seviyorum ama bu haliyle kardeşine ev almayı düşünüyor.üstelik bizim doksan bine yakın borcumuz var.üzülyorum ben de başkalarını düşünüyor hep.kayınvalidem zaten bizden para koparma peşinde.eşim de duysa itiraz etmeyecek.maddiyata önem vermem elimde olsa da versem.ama bizim bu kadar Borcumuz varken doğru mu onlara vermek sizce ?evelndipimizden beri hiçbir şey yapamadık .sürekli sıkıntı Balayına bile gidemedik.araba alamadık.bazen cebimizde beş lira bile olmuyor.sizce nasıl davranmalı mıyım ?fikirlerinize ihtiyacım var