• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşuna mı üzülüyorum :(

Dilruba2387

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
226
73
18
37
herkese hayırlı günler.arkadaslar ben her şeyi bu aralar çok büyütür oldum .birikim mi yoksa kendimi mi yiyip bitiriyorum haklı mıyım sasırdım.iki buçuk yıllık evliyim.şu an oturduğumuz evimize kiracı olarak geldik ve ev sahibi evi çok uygun koşullarda satıyorum deyince almaya karar verdik.bizden önce kayınbabamın aklına yattı daha doğrusu.her ayın temmuz ayında ödeme yapılıyor toplu olarak.bu temmuzda yaptık ödememizi çok şükür.seneye temmuzda 24 bin sonraki sene temmuzda 48 bin ödememiz var onar bitiyor allah kısmet ederse .kayın babam bize yardım edeceğini söyleyip aldı bu evi.bizim Aldığımız maaş belli.ben çalışmıyorum eşimde 2500 tl alıyor.kayınbabamın durumu çok iyi istese Bir kerede kapatır borcu.ama ortaklı iş yapıyorlar abileriyle.bizim borcumuz bir kerede kapanırsa dikkat çekermiş.çünkü diğer abilerinin çocukları ve benim kaynım kirada oturuyor.neyse..ben ev alınırken düğünde takılan altınlarımı paralarımızı verdim.bileZikler falan.yedi ay önce doğum yaptım.on bine yakın doğum paraları oldu.eşim bana doğumda bilezik takmıştı.onu ve doğum paralarını da bu ayki ödememize ekledik.yani elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.şimdi de diğer çocuklarına yani kaynıma ev almak istiyorlar.kayınvalidem bugün benden setimi istedi.sizin borcunuz ödeniyor dedi .ya onu ben evin son taksidine saklıyorum dedim.biz de zor durumdayız dedim.sizinki bir şekilde ödenir onlara peşinat lazım dedi.evlendiklerinden beri kirada oturuyorlar yazık evleri olsun diyor bana.ben de bişey diyemedim sadece kendilerine güvenmiyorlarsa para biriktirsinler sonra alsınlar dedim.

Sorun evlendiğimizde durumlarının çok iyi olduğunu söylediler .görücü usulü evlendim .eşimi seviyorum ama bu haliyle kardeşine ev almayı düşünüyor.üstelik bizim doksan bine yakın borcumuz var.üzülyorum ben de başkalarını düşünüyor hep.kayınvalidem zaten bizden para koparma peşinde.eşim de duysa itiraz etmeyecek.maddiyata önem vermem elimde olsa da versem.ama bizim bu kadar Borcumuz varken doğru mu onlara vermek sizce ?evelndipimizden beri hiçbir şey yapamadık .sürekli sıkıntı Balayına bile gidemedik.araba alamadık.bazen cebimizde beş lira bile olmuyor.sizce nasıl davranmalı mıyım ?fikirlerinize ihtiyacım var

Anladigim kadariyla sizinde evinizi almanizda destek oluyorlar. Ki odemelerde de yardim edeceklerini belirtiyorlar. Yani istemiyosan verme tabi ki ama ben bunda bi art niyet goremedim. Yani yardim ediyosa biseyler istemeside normal kayinvalidenin. Valla bilemedim. Kararsız kaldım.

Anladigim kadariyla sizinde evinizi almanizda destek oluyorlar. Ki odemelerde de yardim edeceklerini belirtiyorlar. Yani istemiyosan verme tabi ki ama ben bunda bi art niyet goremedim. Yani yardim ediyosa biseyler istemeside normal kayinvalidenin. Valla bilemedim. Kararsız kaldım.
Dedikleri gibi değil ama geçim sıkıntısı çekiyoruz resmen

Evli değilim anlayamam belki ama ben olsam vermezdim. Çünkü düğünde takılanları hep verdigini yazmışsın yarınimizin ne olacağı belli değil ve kp'nin durumu gayet iyiymis o zaman bu sete niye ihtiyaçları var eltinin hiç mi takısı vs yok onları peşinat olarak kullansınlar. Benim bildigimce genelde verilen takılar pek geri gelmiyor.

Evli değilim anlayamam belki ama ben olsam vermezdim. Çünkü düğünde takılanları hep verdigini yazmışsın yarınimizin ne olacağı belli değil ve kp'nin durumu gayet iyiymis o zaman bu sete niye ihtiyaçları var eltinin hiç mi takısı vs yok onları peşinat olarak kullansınlar. Benim bildigimce genelde verilen takılar pek geri gelmiyor.
Kesinlikle katılıyorum size..öderiz borcunuzu diyorlar ama pek inandırıcı gelmiyor.onlar har vurup harman savurmuşlar altınlarını yokmuş hiçbir şeyleri

Kaynınız için kendilerine güvenmiyorlarsa almasınlar derken siz de kayınpederinize güvenerek bu işe kalkıştığınızı unutuyorsunuz galiba. Size yardım ettikleri için diğer çocuğuna yardım etmekte sıkıntı çekiyor bu yüzden de sizin takılarınızı almak istiyorlar, bunda da bir sorun yok. Durumu ne kadar iyi olursa olsun çocuklarının iliğini kemiğini sömürmesi mi gerekiyor illa insanın ya. Adam herşeyini size sermek zorunda mı? Belli ki hem kendi çok bunalmamak hem de çocukları arasında adil davranmak istiyor. Kendi ailenizden zırnık alamazsınız ama yine değerli onlar olur, ama kocanın ailesine gelince ver ver ver, vermezsen kötüsün!

Biz kendi Borcumuzu kapatmak için didiniyoruz .bu kadar Borcumuz varken başkasına yardım etmek garip geliyor bana.takı vermek sorun değil.ama biz su an maddi sıkıntı içindeyiz .yoksa eşimin ailesi yani.durumumuz iyi olsa zorlanmasak tabii yardımcı oluruz.neden bu kadar korudunuz anlamlandıramadım eşimin ailesini.biz kendi isteğimizle değil bize destek çıkacaklarına söz verdikleri için aldık evi.şimdi sözlerinde durmamaları ve bizi sıkıntıya sokmaları zoruma gidiyor sadece.belki de bu yüzden böyle düşünüyorum

Normalde olsa verme derdim onlarda size yardim ediyorsa vermwn senin hayrina olur kusturursen desteklerini cekerler kopruyu gecene kadar

Kesinlikle katılıyorum size..öderiz borcunuzu diyorlar ama pek inandırıcı gelmiyor.onlar har vurup harman savurmuşlar altınlarını yokmuş hiçbir şeyleri
Zamanında rahmetli dedem annemin takılarını almıs nedenini bilmiyorum ana geri verirken iki tane bilezik fazla vericem demis 16 tane bilezigi 8 tanede tam altınını almış dedem. Değil iki tane fazla vermek çeyrek altın bile vermedi. Ben o yüzden karşıyım böyle kayinvalideye kayinpedere verilmesine. Basta borclar vs için bir kısmı verilir sonrası çiftindir yani.

Zamanında rahmetli dedem annemin takılarını almıs nedenini bilmiyorum ana geri verirken iki tane bilezik fazla vericem demis 16 tane bilezigi 8 tanede tam altınını almış dedem. Değil iki tane fazla vermek çeyrek altın bile vermedi. Ben o yüzden karşıyım böyle kayinvalideye kayinpedere verilmesine. Basta borclar vs için bir kısmı verilir sonrası çiftindir yani.
Benim de dayım aynı şeyi yaptı annemlere on yıl önce.ve su an tabii başka nedenler de var birbirlerine düştüler.iyiyken kötü oluyorsun üstelik

Benim de dayım aynı şeyi yaptı annemlere on yıl önce.ve su an tabii başka nedenler de var birbirlerine düştüler.iyiyken kötü oluyorsun üstelik
İşte o yüzden madem sizde setinizi son taksit için ayırdınız ve maddi sıkıntıdasınız bunu uygun bir dille anlatin. Ne aranız kötü olsun nede siz dahada zor duruma düşmeyin.

Hicbir zaman baskasina el acmayin. Kendi paranızla ev alamiyorsaniz da almayin. Her zaman boyle gitmez.. Seti istemekle haklilar çünkü yardim ediyorlarmis size. Iste bu sebeple istedikleri hicbir seye hayir diyemezsiniz.. Kendi yaginizda kavrulmaniz en mantiklisi..

Hicbir zaman baskasina el acmayin. Kendi paranızla ev alamiyorsaniz da almayin. Her zaman boyle gitmez.. Seti istemekle haklilar çünkü yardim ediyorlarmis size. Iste bu sebeple istedikleri hicbir seye hayir diyemezsiniz.. Kendi yaginizda kavrulmaniz en mantiklisi..
Katılıyorum size ama daha bir haftalık evliydim o Zaman .bir şey diyemedim

Sonuçta sana da yardım ediliyor vermeyince ağızlarına yem vereceksin gibi geldi bana ben olsam kimsenin çenesini çekmemek için 10 sene kirada da yasasam kimseden yardım beklemeden evimi kendim alırım. Sende böyle bi sey yapmadığın için setini vermelisin diye düşünüyorum. Ayrıca çalışma imkanın yok mu?

Sonuçta sana da yardım ediliyor vermeyince ağızlarına yem vereceksin gibi geldi bana ben olsam kimsenin çenesini çekmemek için 10 sene kirada da yasasam kimseden yardım beklemeden evimi kendim alırım. Sende böyle bi sey yapmadığın için setini vermelisin diye düşünüyorum. Ayrıca çalışma imkanın yok mu?
Setimi bizim ev ödememiz için saklıyorum zaten en son taksitte verecem gibi görünüyor.ama kayınvalidem kaynımlara ev almak için istiyor setimi.üstelik kendi borcumuz daha duruyorken.ağzımı yokluyor bir de borç olsun veririz falan gibisinden.kendimize saklamışken onlara vermek doğru mu siZce?ayrıca setim Trabzon boZulunca değer kaybeden bi takı yani işçilikten dolayı.kpss den baska şansım yok üni mezunuyum fakat bulunduğum ilde iş imkanı da yok özel v.s çabalıyorum ama KPSS de bir türlü olmuyor maalesef :(

Setimi bizim ev ödememiz için saklıyorum zaten en son taksitte verecem gibi görünüyor.ama kayınvalidem kaynımlara ev almak için istiyor setimi.üstelik kendi borcumuz daha duruyorken.ağzımı yokluyor bir de borç olsun veririz falan gibisinden.kendimize saklamışken onlara vermek doğru mu siZce?ayrıca setim Trabzon boZulunca değer kaybeden bi takı yani işçilikten dolayı.kpss den baska şansım yok üni mezunuyum fakat bulunduğum ilde iş imkanı da yok özel v.s çabalıyorum ama KPSS de bir türlü olmuyor maalesef :KK43:
Bence ev icin yardım ediyorlarsa vermelisin diye düşünüyorum ayrıca evdeysen bol bol çalışmalısın neden parasız kalasın ki? Son gaz derse devam

Bence ver gitsin canim ben hepsini verdim takilarimi hem de evlendigim gun esime ne yaparsan yap dedim ister ise yarar kullan ister cope at dedim cnk 40 bin 50 bin mi beni kurtaracak yalniz kalsam bile hem onlar zenginlermis en kotu ihtimal aldiginiz evi geri satarsiniz bizim de evimiz yok ben de kazanamadim hala kpssyi ama evdeki huzurunu hic bozma bence para islerine girme bile esin dusunsun bosver bak mutlu bir ailen var daha ne olsun evi alirsiniz ondan sonra esin daha guzellerini alir sana

Sonuçta destek için demişsiniz. Durumları olsa da olmasa da öncelik sizin. Kendilerine güvenmiyorlarsa girmesinler ikinci eve şimdilik. Takı vs zor gün içindir bana göre. Ben olsam vermezdim açık konuşayım. Ayrıca evin borcunu hemen silecek biri ikinci evde nasıl zorlansın ki?

Bence ev icin yardım ediyorlarsa vermelisin diye düşünüyorum ayrıca evdeysen bol bol çalışmalısın neden parasız kalasın ki? Son gaz derse devam
Bebeğim var yedi aylık ve çok yaramaz .ben de çok çok istiyorum beş yıl okudum .seksenbeş doksan puanla atanıyoruz :(

Back
X