- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
- Konu Sahibi karbeyaz00
-
O sorulari sorduran sana , seni Yaratan zaten. Gel de beni bul diye sorduruyor. Ister pasifikte bir ada da ol, ister Afrika da colde, her insan hayatinin belli doneminde ayni sorulara cevap ariyor. He,n'oluyor? Yuzlesmekten kolayi kacmak var, hayat mesgalesi, okul, is-guc, aile diye kosturma bahanesiyle, icimizden gelen sorulari susturmak daha basit. Korkma sorulardan; cunku herkes kendi sorularina tatminkar cevaplar bulmasi lazim ki o iman olsun. Bir Yaradan var, tasdik ediyorum diyebilmelisin. Yok anandan, babandan, icinde dogdugun kulturden , duydugun kadarini hic sorgulamadan kabul ediyorsan, o zaten inanmak degil, taklit oluyor.Dusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da aslinda ama oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diyorm onu hissedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistim hayat o kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim
canım benim de psikolojik sorunlarım var bende psiiyatra gittim ama şimdi daha iyiyim. benimde seninki gibi bazı şeyler kafama takılıyor fakat ben gerçekten hissediyorum ve anlıyorum bazı şeyleri. bazı şeyleri görmek istersen Allah sana gösteriyor fakat bunu yanlış yerde arıyorsun. eğer konu inançsa önce Allah a yönelmelisin. ben Müslüman olarak İslam ı bilmemiz gerektiğini düşünüyorum bu yüzden Kur an mealini okumam gerekiyor fakat seninki gibi çekincelerden ve bazı şeylerin kafama takılmasından okuyorum ve yarım kalıyor. bende düşündümki neden dinlemiyorum. birde internette bazı videolar izliyorum kişinin duyduğu şeylerin ondaki etkilerine dair. mesela bazı müziklerin tedavi edici özelliği olması yahut tam tersi şiddete yönlendirmesi gibi. Kur an daki surelerin çeşitli özellikleri var mesela atıyorum borcun varsa şunu okursan şöyle etkisi olur gibi. benimde psikolojik sorunlarım vardı internetten baktım Duha ve İnşirah surelerini okumak çok faydalıymış. bende geceleri dinlemeye başladım. ben geceleri uyumakta sorun yaşayan biriyimdir hele kafama birşey takılmışsa evvelsi gün uyumasam bile sabaha kadar uyuyamazdım. yine çok kötü hissettiğim bir gece bu sureleri dinledim mealleriyle beraber ve gerçekten kendimi çok iyi hissettim. kibunu yapmasam sabaha kadar ağlar zırlar yatakta döner dururdum sinirimden başım ağrırdı. sabah uyandığımda bunun ancak bir mucize olabileceğini düşündüm. bu yüzden bence sende Allah a yönel ve kafandaki şeylerin cevabını yine ona yönelerek ara. ve uzaklaşmak istemiyorsan Allah ın isimlerinden "ya Latif" hergün129 kez okursan kalbin Allah ın sevgisiyle dolar O na yaklaşırsın canım. biraz uzun oldu kusura bakmaDusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da aslinda ama oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diyorm onu hissedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistim hayat o kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim
Bende onceden islami reddeden,fakat biryandanda arayis icinde olan biriydim.rabbim var ama ben bulucam diyordum.bekarken oturdugumuz cevre hep kapli biz acik bir aileydik.aleviyiz birde.bu hep bize ters bKmLarina neden oldu...bir gun oglen yemegine geldim.annemin tokatiyla karsilastim.sen nasil soylersin insanlara alevi oldugumuzu.dedi.ben sadce memleketimizi soyledim dedim.aleviyiz demedim dedim.ev sahibemiz de aleviydi.ama kendini gizliyordu.annemide kiskirtmis kizin her keze aciklamis.diye.annem halen cok uzulur bana yaptigina.neyse bir gun anneme dedim ki anne biz hz.muhammede inaniyormuyuz.o da tabi kizim.o bizim peygamberimiz.kizlar ben o kadar mutlu oldumki bi gorun beni okula kostum.arkadaslarima bizde hz.muhammede inaniyoruz dedimm..gorun butungece sevincten uyuyamadim.daha kucukkenbir arkadasimla bayramlasmaya gidiyoruz.seker toplamaya yani.carsaflibir ailevardi.kizlari beni cok severdi.bir tek benimle arkadaslik ederdi.ve bende arkadasla gittik.caldik kapiyi.baska bir kadin acti.bize dediki kimin annesi oruc tutuyor.benimki tutmuyor dedimmm.sanki marifetmis gibi.hahahah.arkadasim benimki tutuyor dedi.o zaman sana yok.sana var dedi.bana vermedi.kizlar bu beni islamdan sagutmadi.cunku biliyordum kibeni geri ceviren rabbim degildi.o aciz bir kuldu.belki simdi beni halen konusur.ve ben biliyorum evlerini.bana yakinlar.belki helalik istiyecektir.ve bazen gidip ona rabbim banada nasip etti orucu demek geliyor icimden.Dusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da aslinda ama oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diyorm onu hissedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistim hayat o kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim
Ne kadar guzel anlatmis mevlana.üstteki yazi sizi umitsizlige düsürmesin.
bizi heran akletmeye ve dusunmeye cagiriyor ki Kuran kerim.
İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir. (hz Mevlana)
Dusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da aslinda ama oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diyorm onu hissedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistim hayat o kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim
Dusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da asSanatkâr oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diinsanlığasedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistinanıyoro kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim
öncelikle imanına şükret.Dusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da aslinda ama oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diyorm onu hissedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistim hayat o kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim
Iman durduk yere kalpten gelmez. Once zihnini ac, sonra kalbe birakirsin. Meal okumak ne kadar faydali olur bilmem bence once kaliteli bi tefsir oku islami anlamak istiyosanDusunuyorum bulamiyorum.. Mantikli sebepler ariyorum gercekten Allah varmi uzun zamandir sorguluyorum inanmak.istiyorum inaniyorum da aslinda ama oturmayan biseyler var kalpten gelmeli diyorm onu hissedemiyorum iste.. Depresyondan mi boyle oldum desem onceden de mutsuzluklarim oldu ama.hic bu kadar dibe vurmamistim hayat o kadar analmsiz geliyor ki.. ilac kullaniyorum psikiyatriye gittim psikologla da goruyorum. hatta bugun daha gittim gorustum bir guc var dedi bana Allah veya ne dersen ona bir guc var dedi.. Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor. Kurani maelden okucam.ama ya sonunda inancim.tamamen giderse diye daha da cok korkuyorum benimle ayni seyleri yasayanlar varmi lutfen yardimci olun ?? Konu muslumanlik ateistlige donmesin.lutfen tartisma da olmasin ki.konum.kapanmasin cnku gercekten yardimlariniza ihtiyacim var benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?