Bosuna yasiyoruz sanki..

İşin sırrı Allahın güzel isimlerinde...esmaül hüsnayı anlamlarıyla birlikte okursanız Laikıyla Rabbimizi tanıma fırsatı bulursunuz ve daha sonra kuranı kerimle bize ne dediğini anlarsınız yani neden yaratılmışız ve güzel bir teslimiyetle Rabbine yönelirsin..Daha sonra güzel peygamberimizi (SAV) laikıyla tanır, yaşam biçiminizi ona göre yaparsınız. Böylelilikle hem sorularına cevap hem sorunlarına çözüm bulmuş olursunuz...Allahın 99 isminde insan fıtratıyla ilgili sıfatlarıda görebilirsiniz...Rabbim yar ve yardımcınız olsun..

O sorulari sorduran sana , seni Yaratan zaten. Gel de beni bul diye sorduruyor. Ister pasifikte bir ada da ol, ister Afrika da colde, her insan hayatinin belli doneminde ayni sorulara cevap ariyor. He,n'oluyor? Yuzlesmekten kolayi kacmak var, hayat mesgalesi, okul, is-guc, aile diye kosturma bahanesiyle, icimizden gelen sorulari susturmak daha basit. Korkma sorulardan; cunku herkes kendi sorularina tatminkar cevaplar bulmasi lazim ki o iman olsun. Bir Yaradan var, tasdik ediyorum diyebilmelisin. Yok anandan, babandan, icinde dogdugun kulturden , duydugun kadarini hic sorgulamadan kabul ediyorsan, o zaten inanmak degil, taklit oluyor.
Kurani mealden okuyup anlamak her yigidin harci degil. Hangi ayetin hangi baglam uzerine geldigini, Arapcada ki kavramin tam karsiligini bilmek lazim...Alimlerden tefsir okumari daha kolay olur.
Kuran ile birlikte kainat kitabini da okuyun. Yaradani tanimak istiyorsaniz, en kestirme yol yarattiklarina bakarak olacaktir.

Burada alacağınız çoğu yorum, sizi ümit ettiğiniz sonuca değil aksine yakınlaştıracaktır.

Çünkü insanların size o kadar da muhteşem gelmeyen, ya da tartışılabilir gelen şeyleri inanılmaz emin ve kesin yargılarla belirtmesi sizde daha büyük bir güvensizlik oluşturur.

Bu konuda diğer üyeleri uyaramam, çünkü onların hakkı yazmak. Ama sizi uyarıyorum, ümidiniz ve isteğiniz ne olursa olsun, sorgulama aşamasındaki bir insana sorgulaması dışında yapılan her telkin aksi yönde etki yaratabilir.

Ulaştığınız sonuç ne olursa olsun bu buhranınız sonucunda, insanların her şekilde(inançlı veya inançsız) mutlu olmayı başarabildiklerini hatırlatmak isterim. Umarım sizi mutlu edecek sonuca ulaşırsınız.

canım benim de psikolojik sorunlarım var bende psiiyatra gittim ama şimdi daha iyiyim. benimde seninki gibi bazı şeyler kafama takılıyor fakat ben gerçekten hissediyorum ve anlıyorum bazı şeyleri. bazı şeyleri görmek istersen Allah sana gösteriyor fakat bunu yanlış yerde arıyorsun. eğer konu inançsa önce Allah a yönelmelisin. ben Müslüman olarak İslam ı bilmemiz gerektiğini düşünüyorum bu yüzden Kur an mealini okumam gerekiyor fakat seninki gibi çekincelerden ve bazı şeylerin kafama takılmasından okuyorum ve yarım kalıyor. bende düşündümki neden dinlemiyorum. birde internette bazı videolar izliyorum kişinin duyduğu şeylerin ondaki etkilerine dair. mesela bazı müziklerin tedavi edici özelliği olması yahut tam tersi şiddete yönlendirmesi gibi. Kur an daki surelerin çeşitli özellikleri var mesela atıyorum borcun varsa şunu okursan şöyle etkisi olur gibi. benimde psikolojik sorunlarım vardı internetten baktım Duha ve İnşirah surelerini okumak çok faydalıymış. bende geceleri dinlemeye başladım. ben geceleri uyumakta sorun yaşayan biriyimdir hele kafama birşey takılmışsa evvelsi gün uyumasam bile sabaha kadar uyuyamazdım. yine çok kötü hissettiğim bir gece bu sureleri dinledim mealleriyle beraber ve gerçekten kendimi çok iyi hissettim. kibunu yapmasam sabaha kadar ağlar zırlar yatakta döner dururdum sinirimden başım ağrırdı. sabah uyandığımda bunun ancak bir mucize olabileceğini düşündüm. bu yüzden bence sende Allah a yönel ve kafandaki şeylerin cevabını yine ona yönelerek ara. ve uzaklaşmak istemiyorsan Allah ın isimlerinden "ya Latif" hergün129 kez okursan kalbin Allah ın sevgisiyle dolar O na yaklaşırsın canım. biraz uzun oldu kusura bakma

en zor zamanimda benim sesimi kimse isitmezken yüceler yücesi Rabbimdi benimle heran yanimda olan. heran bizimle olan rabbimiz kimsenin emegini bosa cikarmaz. o zor durumdan kurtuldum elhamdulillah Rabbimin sayesinde.
Ama nefis var, bizi aldatan nefis. ona karsi koyabilmek ise benim bu dünyadaki vazifemiz. Yüce degerler ve hedefler varsa hayat anlamlasiyor. Ama yoksa da anlamsiz gibi geliyor bize. Iste bu degisken haller insan olmamizdan kaynaklaniyor. Iyi halde olmaya gayret ise bize dusuyor.
Mevlananin dedigi gibi belki Kapiyi calmayi bilememisizdir.

hergün güneş doğuyor,akşam batıyorsa sebepsiz değil ..

boşa yaşamıyoruz elbet,sınav dünyası ..

topraktan geldik toprağa gideceğiz ..

Bende onceden islami reddeden,fakat biryandanda arayis icinde olan biriydim.rabbim var ama ben bulucam diyordum.bekarken oturdugumuz cevre hep kapli biz acik bir aileydik.aleviyiz birde.bu hep bize ters bKmLarina neden oldu...bir gun oglen yemegine geldim.annemin tokatiyla karsilastim.sen nasil soylersin insanlara alevi oldugumuzu.dedi.ben sadce memleketimizi soyledim dedim.aleviyiz demedim dedim.ev sahibemiz de aleviydi.ama kendini gizliyordu.annemide kiskirtmis kizin her keze aciklamis.diye.annem halen cok uzulur bana yaptigina.neyse bir gun anneme dedim ki anne biz hz.muhammede inaniyormuyuz.o da tabi kizim.o bizim peygamberimiz.kizlar ben o kadar mutlu oldumki bi gorun beni okula kostum.arkadaslarima bizde hz.muhammede inaniyoruz dedimm..gorun butungece sevincten uyuyamadim.daha kucukkenbir arkadasimla bayramlasmaya gidiyoruz.seker toplamaya yani.carsaflibir ailevardi.kizlari beni cok severdi.bir tek benimle arkadaslik ederdi.ve bende arkadasla gittik.caldik kapiyi.baska bir kadin acti.bize dediki kimin annesi oruc tutuyor.benimki tutmuyor dedimmm.sanki marifetmis gibi.hahahah.arkadasim benimki tutuyor dedi.o zaman sana yok.sana var dedi.bana vermedi.kizlar bu beni islamdan sagutmadi.cunku biliyordum kibeni geri ceviren rabbim degildi.o aciz bir kuldu.belki simdi beni halen konusur.ve ben biliyorum evlerini.bana yakinlar.belki helalik istiyecektir.ve bazen gidip ona rabbim banada nasip etti orucu demek geliyor icimden.
Neyse ben hep arayis icindeydim.

Bir gun ortaokul zamanlarimda,bir gece yalvardim rabbime.rabbim bana dogru yolu goster.hz.alinin mihalz. Muhammedin yolumu dogru.o zamana kadar ogrenmemistim.hz muh.inandigimizi.kizlar bu ruya halen gozumun onunde.kitapligimi aciyorum.hz.alinin resmielime geliyor.ve onumdeki duvar bombos.ve birden bor yuvarlak isik.gidip geliyor duvarda.hani filimlerde peygamber efendimizin nuru gibi.ben ruyamda isigi gorunce dur bir yuzune bakayimdiyor arkami donuyorum.ve uyaniyorum.
Ve halen arastirmalarim suruyor.veben inaniyorum allaha,ama peygamber celiskide.ve artik kurandaki bazi ayetlerbana diyor ki.,hz muhammed bir cobandi,okuma yazmasi bile yoktu.bu kurandakiler halen bir mucize gibi cikiyor.o bunlari nereden bilebilirdi.cunku ona ogreten vardi.veben peygambere de inandim.namaz geldi ardindan.
Ailemde inandi.ve bir gun ikindi namazimi kiliyorum.oyle bir ruh haliicindeydim ki,agladim.rabbim herkez senden ev araba is istiyor.ben senden sadce bir sey istiyorum.bunun karsiligi olarakta ccoplerden ekmek toplamayi nasip etbana ama bu duami kabul et.ama nasil agliyorum.sesiz.ve dedim ki anneme namaz kilmayi nasipet.sadece sana secde etmesini.duam bitti.
Kizlarbenbalkona gittim.annemde mutfaktaydi.bir anda geldive acikli bir sesle x bana namazi ogretsene dedi...
Kizlar baskasi anlatsa inanmam belki....kaynar sular dokuldubasimdan.vededimki rabbim benim bu duama biri sahit olsaydi,veo anda da kabul oldugunu annemin soylemesini duysaydisana iman ederdi...
Rabbim isteyene imani istedigine parayi verirmis.iste.cnm.

Son düzenleme:
Ne kadar guzel anlatmis mevlana.

Sana tavsiyem kuran mealini kitaptan okuma aç internetten indiriliş sırasına göre oku daha çok anlamlı olacaktır senin için eğer meal kitaplarını okursan anlamazsın. Birde La Sonsuzluk hecesi diye bir kitap var insanın yaratılışından itibaren herşeyi anlatıyor kesinlikle oku çok acık ve net bir anlatım ile yazılmış.

Kafandaki oturmayan seyleri bilmeden sana nasil yardimci oluruz bilmiyorum.Tartisma cikmasin diye soylememis olabilirsin.Ancak kafandaki sorgulari saglam kaynaklardan ogrenmelisin.Yoksa burada yazilanlar ne dusundugunu bilemedigimiz icin seni tatmin etmeyebilir.

Inanmamayi tercih eden birinin dusuncesi su yonde idi; ben zaten iyi bir insanim, evrene faydali isler yapiyorum onemli olan o! olunce yok olacagiz neden boyle bir caba?(alkol gibi islam dinine gore haram olan seyler onun kendi tercihine gore)

Benimde dusuncem buna cvp olarak; evet ben Allah'a, peygamber ve kitabina inaniyorum.Islam ve imanin sartlarini biliyor, inaniyor ayni zamanda emir ve yasaklarina gore hayatimi elimden geldigince bu yonlerden yasamaya calisiyorum.Ve bende bu dogrultuda insanliga, evrene faydali seyler yapiyorum.Kimseye kotulugum de yok.Ve bu yasamin ne bana nede bir baskasina zarari da yok.

Bu durumda her ikimizde birgun olecegimizi biliyoruz sen yok olacagina inaniyorsun, ben esas o zaman Rabbim razi olursa sonsuza kadar bir hayat surecegim yok olmadann, dert kaygi olmayan vs.vs.vs.Tovbe asa ama hadi senin dedigin dogru bu durumda zaten yasamimda iyi ve faydali olabildigim icin olunce yok olacaksam yine yok olusum huzurla olacak, yine arkamdan sevenlerim, adimi ananlar olacak vs..vs..vs..cunku dinim bana kotuluk emr etmiyor.iyiyi guzeli emr ediyor gercekten gormek isteyene..

Ama ben tum kalbimle inaniyorum ki Rabbim var ve birgun O'na kavusacagim insaallah..Bu dunyadaki en buyuk duam yuce rizasini kazanmak.Belki azaba ugrasamda birgun azabim belki son bulacak buna bir umudum olacak.
Bu durumda inaniyorum ki benim inancim dogru,ki oldugunde dogrulugunu kendin gordugunde o zaman ne olacak bu yonde sonunu hic dusundun mu?Olum perdesi aralandiginda sende biliyorsun ki geri donusu yok o kapidan! o vakit ne olacak? son pismanlik bile isteye sana ne faydasi olacak?Sen inanmak istemiyorsan inanmayabilirsin ama ben inaniyorum ve son nefesimizde kimin dogru yolda oldugu ortaya cikacak.Rabbim sen bizi sonsuza kadar iman edenlerden eyle insaallah.Amin..

Konu sahibi kafandaki sorulari bilemedigimden bu yonden de dusunmeni istedim.O yuzden bu ornegi verdim.Bu arada evet vaad edilen azablar cok urkutucu, korkulmayacak gibi degil ama su yuce Sanatkarin yarattigi sanatlari da dusunup hayran olmak, asik olmak bu dunyadaki en buyuk guzel duygulardir diye dusunuyorum.Unutma canim sen neyi ister, arzu edersen ve kavusamazsan ozledigin o olur.

öncelikle imanına şükret.
bende kaygı bozukluğu , pa ve okb var. antidepresan kullanıyorum. bazen maneviyatım zayıfladı bazen güçlendi.
senin sorduğun soruyu sadece depresifler sormuyor . bazen psıkolojısı sağlam insanlar bile zorla telaffuz ederek bunu sorabiliyor. Mevla sana güçlü bir iman vermiş ve senin sesini duymak istediği için bunları hissediyorsun belkide.
Allah şüphesiz var. Kanıtıda kainatın her zerresinde zaten. ama depresyonda olduğun için söylüyorum bence başka bir dinde olup sonradan Müslüman olanların nasıl döndüklerini, nelerden etkilendiklerini araştır. videolarını seyret,röpörtaj makale kitap vs lerden bul oku. eminim hislerin çok değişecektir.

Bu kainat, insan hepsinin hammadesi hucrelerdir öyle degil mi ?
O zaman bu hücre ne kadar kudretli bişey ki birleşip bizi meydana getirdi. . Haşa..
Eğer öyle olsaydı hücre ye secde etmemiz gerekirdi... akilsiz şuursuz bir sebep o halde hücre. .
Bir tohumu düşün küçücük bir tohum topraga konulup üzerine su dokulunce koca bir ağaç oluyor. . Bilim sebeplerin etrafinda dönüyor kardeşim.
Sütün yararli olan kısmı kemiklerimize değilde Gözlerimize gitse, gözlerimiz kör olurdu. Peki o süt nerden biliyor kemiklerimize fayda sağlayıp Gözlerimize gitmeyecegini..
Şükürler olsun kendini rüzgarın esisinde bile hissettiren Allah 'a..
Hepimiz kalben iman etmemiz dileğiyle.

böylesi ilginç bir çağrıya ve yardım talebine en güzel ve yerinde cevabı Cherry kardeş yapmış. öncelikle onu tebrik ediyorum. Konu sahibinin psikiyatrını değiştirmesi gerek diye düşünüyorum. ve Cherry'nin önerilerini dikkate alırsa çok hızlı bir biçimde kendini daha iyi hissedeceğini ve en azından sorgulamalarını "Maneviyatim zayif guclndiremiyorum aklimdakilerle olmuyor." gibi temellerde yapmayacağını düşünüyorum. Kabuğunuzdan çıkın, sosyalleşin, kendiniz için bir şeyler yapın. Yoksa sürekli bu konuyu (din temelli olsun olmasın) düşünmek sizi herhangi bir sonuca ulaştırmayacaktır. Çünkü cevaplar, hep, siz onları unuttuğunuzda gelir...

Iman durduk yere kalpten gelmez. Once zihnini ac, sonra kalbe birakirsin. Meal okumak ne kadar faydali olur bilmem bence once kaliteli bi tefsir oku islami anlamak istiyosan

Inanmamaktan niye korkuyorsun ki? Bircok insan senin sorguladigini sorgulamayi bile kafadan gunah, cehennemlerde yanma sebebi saydigi icin hic dusunmeden ezbere inaniyor inandigina. Inanmamayi suc, gunah sayiyor. Yoksa mantigindan, dusundugunden degil.
Sorgulayan kafa calisan kafadir. Istedigini oku. Yani kitap ya da baska bir sey. Sorgula, cevaplarina ulasmaya calis. Ha bunun sonucunda inanmaz misin, inanma. Inanmamak oyle tu kaka birsey degil. Insan mantigina yatana inanmali bana gore, yoksa cehennemde yanma korkusuna degil. Ve inanmak oyle kafana yatmayan seylere olmuyor. Bunu da soyleyeyim. Hani sorgularsam inancimi kaybetmekten korkuyoru demissin ya, demek ki kafana yatmiyor, daha da desersen hepten soguyacaksin. Aynen bana da boyle oldu. Zamaninda inanmak icin kendimi kasmistim, okumustum. Yok arkadas, mantigim almadi. Inanmamama izin verdim ben de. O zamandir rahatim. Sorgulayin efendim, sorgulamak iyidir.
Ayrica o psikiyatristini degistir. Bir arkadasimizin dedigi gibi oyle kendi dusuncesini dayatmayla terapi olmaz. Hele de dini dusunceyse bu.

İnanmamak kolayına gelir ve bu dünyanı cennete çevirirsin..Düşünsene eğlencenin dibine vurcan oh ne günah var ne Allah...İşte bu kadar basit inanmıyorsun ya, korkacak çekinecek bişeyde yok...Kafa nereye sen oraya, ölünce cehennem yok kabir azabı yok, ölüm acısı yok insan ne rahat tadını çıkarır demi bu dünyanın oh sefam olsun...Ama İNANIRSAN ki bu gerçekten zeki insanların yapabileceği bişey o zaman hem hayatının düzeni hem ruhunun huzurunu bulacaksın...İnandıktan sonra herşeyi kafanın basmasına gerek yok zaten Rabbimin istediği kadarını bilip anlayabiliriz fazlasını görseydik inanın bu dünyada cehennemi yaşar kafamızı secdeden kalıramazdık..İnanmadığını savunan zihniyetlerin ölüm kapısını çaldığında dillerinde Allah olacak ama ona yararı olmayacak...Mevzu cennet çehennem değil,,bize bunca nimeti veren yüce Rabbe bir nebzede olsa teşekkür edebilmek için yapıyoruz tüm ibadetleri...Bu dünyada en güzel şey evlat sevgisi bide diğer alemde yaşayacağın mutlulukları düşün ....Huzursuz olmamızın tek sebebi ise bu dünyaya ait değiliz...

işe kavramları birbirinden ayırarak başlayın
hayatınızda bir şeylerin yolunda gidip gitmemesi neden bir yaratıcının varlığını sorgulamanıza sebep oluyor onu düşünün.
burada kimse size ne allahın varlığını ne de yokluğunu ispat edemez bu sizin iç dünyanızla alakalı

bebeğin yaratılışı, evren vs gibi pekçok video var onları bir izleyin derim meali okumadan önce.
dilerim bu buhrandan çabucak kurtulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…