Boy kısalıgı nasıl sıkıntı olmaz yardımınızı beklıyorum??

kelebektugce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
32
0
36
Ankara
Arkadaslar ınsanların bunca buyuk sıkıntıları varken boy kısalıgını sıkıntı bölümünde açtıgım için üzgünün ama insanlardan cok bunaldım .boyum kısa oldugu ıcın akrabalarım arkadaslarım fırsat kollayıp yargılıyorlar benı bır takmam ıkı takmam ama yoruldum artık cok alakasız yerlerde bıle yargılamaya calısıyorlar ben kısa olmamı der etmıyordum ama ınsanların davranısları benı sıkıntıya sokuyor ben kımsenın dıs gorunusunu elestırmez herkesı guzel gorurken ınsanların benı yargılaması canımı sıkıyor sızce ne yapmalıyım.sizde yargılamayın lutfen :)

ne yazık ki insanların en iyi yaptığı şey konuşmak,az da olsa susmayı becersek,eleştirmesek,yargılamasak,alay etmesek.....
Onlarla aynı ortama gelmemeye çalış canım,eğer bu kadar üzüyorlarsa açık açık dile getir,bu konudaki hassasiyetini anlasınlar.Olmazsa kendini herhangi bir alanda iyice geliştir,boyunu konuşmaya fırsat bulamasınlar,başarını konuşsunlar.

bu insanlarda amma acaip
bende uzun boyluyum ve hep bu yönümle laf kalabalığı yaparlar...
insanları anlamak zor iş onlar ne der düşüncesiyle vücudumuzdan korkar olduk
boşver canım onlar kendilerine baksınlar

herşeye laf ederler boyun kısa olur laf uzun olur laf şişmansın zayıfsın gözün büyük kaşın kara..kimseye kendimizi beğendirmek zorunda değiliz. amannn boşverin yaa rabbime şükür ya sakat olsaydık

bende boyumun hep kısa olmasını istemişimdir canım peki senin boyun kaç ne güzel işte avantajlısın 20 cm bile topuklu giyebilirsin isterdim yerinde olmak...benim boyum 165 normal bir boy ama yinede kısalara özendiğim için bu boy bile bana uzun gelio topuklu giyince ne hissediyorum sen düşün yani..deve gibi oluyon derler die ödüm kopuyo keşke kısa olsaydım

benim boyum 1.85, ben napıyım peki
napıyım dediğime bakmayın tabi gayet memnunum. topuklumu da giyerim, her şeyimi de yaparım:)
kısa olsam da memnun olurdum, uzunum yine memnunum. kainatte her şey olması gereken ve en güzel şekliyle yaratılmıştır.
kısa boyluyum diye üzülen arkadaş kendisine en çok o boyun yakışacağını unutuyor bence=)

Canms ben sana hak veriyorum.
İnsanın günlük kalitesini düşürür böyleleri.
Kendini uzun sanan dengesizler karşısındakini komplekse sokmaya çalışır.
Sen güçlü dur.Sizene benim boyumdan ben herşeyimle dört dörtlüğüm mantığıyla ilerle.
Ben her halimle güzelim.Önemli olan zeka bakış açısı diyebil kendine.
Emin ol onlar sendeki bu umursamazlığı gördüklerinde onların gözünde çok daha şeker ve çekici olacaksın.
Boyunun kısalığını görmeyecekler bile

dediklerini anlıyorum canım...maalesef toplumumuzun çoğu imaj odaklı...hepsi demiyorum çoğu diyorum.. ye kürküm ye dünyası dedikleri bu olsa gerek..keşke fiziksel görünüşün giyim tarzın ve saçının falan neye benzediği hakkında daha detaylı bilgi verseydin belki arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler sana...

ben de kısa boyluyum..boyum 1.54 ve yaşım 29...yaşımı da hiç göstermem görenler en fazla 20 diyor..fazla makyajda yapmam hep spor giyinirim..çok sadeyimdir yani...ve fazla kilolarım da var...saçlarım da uzun değil kısadır...ve bu durum bende de aynı sendeki gibi durumlar yaratıyor..müşteri olarak girdiğim bir dükkanda ve mağazada bile dikkate alınmıyorum....genç liseli bir kız gibi bile görülmüyorum..direkt çocuk muamelesi yapıyorlar..içeri girdiğimde en ufak bir şekilde kımıldanmıyorlar bile..ama sonradan girenlere daha farklı davranıyor aynı kişiler..bana ise tebessüm etmeye bile zahmet etmiyorlar..
ama fiyatı yüklü bir alışveriş yaptığım görülünce tebessümler başlıyor ve yine bekleriz türü laflar ediliyor...
ama çalıştığım dönemlerde çalışıyor olmanın verdiği zorunlulukla makyaj yapar ve iyi giyinirdim..ve o halimle aynı yerlere gittiğimde çok daha farklı karşılanır hatta iltifat bile alırdım...

bunları niçin anlattım ? çünkü eğer sen de benim gibi boyunun kısalığının yanısıra makyaj yapmayan spor giyinen ve çok sade görünümlü sade imajlı birisiysen bu öğeler de boyunun kısalığına tuz biber ekiyor olabilir...yani boy sorunundan ziyade imaj sorunu olabilir...boy için yapılacak fazla birşey yok
topuklu ayakkabı yetersiz geliyorsa ayakkabı içine konulan boy uzatıcı jel tabanlıklar var dışarıdan farkedilmiyorlar..nette araştırma yaparak bulabilirsin...eğer fazla kilon varsa bunu verebilirsin..ince olan insan daha uzun görünür...kilo boyu aşağı çeker...
ama biraz imajını geliştirmeyi deneyebilirsin..kendini daha olgun gösterecek tarzda şeyler giymeyi deneyebilirsin..dikkati feminenliğine çekersin böylece ve boyun da göze batmaz...düz renkler giyiyorsan desenli yada çizgili şeyler deneyebilirsin....ama çok sade bir tarz hiçbiryeri vurgulamadığı ve dikkat çekmediği için bu tarz fiziksel kusurları olduğu gibi ortaya çıkarıyor...ben de artık imaj konusunda ufak yenilikler yapmaya başlayacağım....imaj konularıyla ilgili baya detaylı araştırmalarım olmuştu..bu konuda ilgim bilgim var ancak yaşam şartlarım uygulamama izin vermiyor..

Son düzenleme:

canım boyun kaç

Malesef bu böyle..İnsanların ağzı torba değil ki büzesin.
Annem artık bana olmayan kıyafetlerimi bir akrabamıza vermişti.Aradan bayağı süre geçti onunla aynı ortamdayız beni gördü:
_Aa ! Kısacık kalmışsın sen..
O sırada kızlarından birinin üstünde benim bir kazağım vardır..
O an birşey diyemedim tabii..Daha sonra bunlar aradılar annemi, ''Tiffany'nin verilecek kıyafetleri yok mu ?'' diye. Annem de ''Bizim kızın kıyafetleri sizinkilere olmaz.'' dedi kapandı konu.

Uzun olsan, ''devede de boy var amaaa...'' derler,kısa olsan ayrı.Zayıf olsan ''aşık mısın annen sana yemek vermiyor mu?'' kilo alsan, ''Kilo almışsın sen..'' olur..Bu insanlarla mesafeli olmak bir yere kadar bu lafları duymamıza engel..

bazı insalarda ısrarla uzun boylu olmak isterler
ne anlarlar uzun olmaktan onuda ben anlamıyorum

off off bu boy konusundan bende cok sıkıntılıyım .
özellıkle biyere uzanmak gerektıgınden raflardan bısey almam gerektıgı zaman dalga gecmelerı falan cok canımı sıkıyor ..

en cok duydugum soz : aa boyun kısa ya kılo versende bellı olmuyor ( nefret edıyorum insanlrdan ..

ama boyle , uzun olsan sorun kısa olsan sorun hersey sorun ..
cok guzel bır atasozu var : keçi kendi poposunu gormezmıs dıe :)) aynı boyle işte insanoğlu

selamlar yeniyim daha bismillah bu mevzuya çızıktırmak istedim.çünkü bende kısayım:)

1,50 boyum.çok hor görüldüm bende,inanın insan değilmişim gibi davranan bile oldu.annemin horantası(sülalesi) sözle bişi demediler ama bakışları,beden dilleri yetti.uzun süre çalışma hayatım oldu.ondada hep küçük görüldüm.küçük bir kız çocuğuymuşum gibi,aklım mantığımda boyum gibi büyümemiş gibi davranıldı.fakat her seferinde sözümle değil işimle cevap verdim.
insanı en çok çileden çıkaran ne biliyormusun?beğendiğin bir adamla sadece arkadaş olabilme ihtimali.nitekim kısa olduğumdan aşık olunacak bir hatun değilde,boyu posu olmayan çocukluğundan hatunluğa dönüşememiş bir varlıkmışım gibi.sanki elimdeymiş gibi.sanki bu güzellik boy pos insanın insiyatifindeymiş gibi.haşa.
çok zor bir durum,üzülme takma demiyeceğim çünkü banada bu klişe sözler çok söylendi.ama yaş ilerledikçe inan görünüşten çok önemli nitelikler olduğunu anlamaya başlıyorsun.zekanın,karakterin.ahlakın,şu çamurlu dünyada düzgün, erdemli kalabilmenin daha değerli olduğunu anlamaya başlıyorsun zamanla.hani bir söz varya evlen eşin iyiyse mutlu olursun,eşin kötüyse filozof olursun...bende kendime uyarladım.uzamadım filozof olacam
ama bişi daha var uzun boylu birini gördüğümde hayran bakışlarımı alamıyorum napim.subhanALLAH insan neyi yoksa ona özenirmiş.denirki bu dünyada eksik olan ahirette çok güzeli ile tamamlanacak.tabiki tevekkül şartıyla...bakarsın ötelerde 1,70 lik hatunlar oluveririz he nedersin

Arkadaslar hepınıze cok tesekkur ederım ıyı kı varsınız aslında dedıgım gıbı boyumun kısa olmasına pek takmıyorum allaha sureklı sahıp oldugum her sey ıcın sukredıyorum ama ne kadar da takmayayım desem ınsanların davranıslarını ıster ıstemez takıyorum ıste. Sorularınıza cevap vereyım yasım 22 boyum 155 sanırım. Kılom boyumla cok orantılı yuzumde fızıgımde bır sorun yok saclarım uzun düz makyajı sade yapıyorum yuzum bıraz bebeksı puruzsuz dıye fondoten falan surmuyorum hafıf bı pudra allık vs suruyorum gıyım konusunda cok spor gıyıyorum kot pantolon basıt bı v yaka kazak gıbı ondanda kucuk duruyorum da zaten cok mınyonum oyle her kazak sveet olmuyo kısın zorlanıyorum kıyafet secerken yazın kolay oluyor da boyle benım ıste

bir diyalog :)
- canım ne kadar tatlısın sen kaca gectın bakayım
ben : 3 e
_ orta 3 lıse 3 ?
Ben : Unıversıte 3
- :)))

canım ne guzel anlatmıssın bence her sey ozguvenle alakalı benım bı arkadasımın boyuda kısa ama kız kendısıyle o kadar barısık kı o kadar begenıyo kı bende hıc kısa dıye dusunmedım yanı karısındakıne çok guzelım ımajını verıyo,onemlı olan kendınle barısık olman baskalarına cevabınıda bu sekılde verırısın ,hem ben 1.70 ımde noluyo hıc bısey olmuyoher guzelın bı kusuru vardır

arkadaslar özel mesaj gönderemıyor muşum :) boyum en fazla 155 senın boyun ıdealımdekı boy kıymetını bılmelısın etrafındakı ınsanlar boyun kısa olunca hersey sende eksıkmıs gıbı davranıyor her alakasız konudan boyla ılgılı yorum yapmalarından sıkılıyosun bı sure sonra cıddıye almam dıyebılırsın ama aynı seylerı cok yasayınca bı yerlerde sıkıntı yapıyor.bı de benım kılo fazlam yok 155 le orantılı bı kılo oldugu ıcın cok mınyonum yuzdende yasımı kucuk gosterıyorum erkek arkadas konusuna gelınce evet gercekten cok ılgılerın cekıyorum onun bende anlamadım nasıl oldugunu ve erkek arkadaslarım yapılı ve kaslı oluyor hep :) hep oylelerının ılgısını cekmem de ayrı bı ılgınc nokta

canım arkadasın sanslıymıs ben de arkadaslarımın yanında komplekslı kısa ımajı vermıyorum zaten arkadaslarımla pek bır problemın yok ınan ne kadar da özgüven olsa akrabalara yakın cevreye vız gelıyor bıkmıyorlar elestırmekten görmezden gelmekten baska yapacak hıc bır sey yok gıbı gorunuyor

çok iyi anlıyorum sizi, 26 yaşındayım 155 boyum 45 kiloyum, her hangi bir yerde evli olduğumu duyanlar aaa bu yaşta evlenilir mi? reşit oldun mu sen falan diyorlar, geçen sene markette sigara alırken kimlik sordular. kayınvalidemin komşuları kadıncağızın dedikodusunu yapıyorlar oğluna 10 yaş küçük kız almış, kız daha reşit bile değil, hiç ummazdık böyle üniversite mezunu kadından falan diyorlar. eşim de 26 yaşında 185 boyunda ve kilosu da var 30 gibi duruyor, o yüzden komik duruyoruz. iş görüşmelerinde bile önlerindeki cv de yaşım yazmasına rağmen çocuk muamelesi yapıyor ve işe almıyorlar. başarı insanları susturmuyor, 2 üni. bitirdim master yaptım, 2 sene yurtdışında eğitimler aldım 4 dil biliyorum, hala çocuk yerine konuyor iş bile bulamıyorum. Allah'tan koca bulabildim..

sen o eleştirileri dinleyip sinirlendikçe onlar üzerine gelmeye devam edeceklerdir ben böyleyim çok şükür halimden memnunum de bazı insanlar kendine bakmadan karşısındakini eleştirmeyi çok seviyorlar uzun olsan çok uzunsun derler kısa olsan kısasın şişmana zayıfla biraz zayıfa şişmanla biraz inanki böyle devam eder sen kendini sev kendinle barışık ol ve kimsenin seni eleştirmesine ezmesine izin verme çok şükür sağlıklısın boyun kısa olması dert değil kimse dört dörtlük değil kendindeki güzel yanları görmeye çalış ve mutlu ol inan dört dörtlük gibi görünen insanlarında görünen yada görünmeyen bir kusuru mutlaka vardır ne mutlu ki senin kusurun (yani aslında bana göre kusur değil)boyunun kısa olması

bak bu dogru canım fesat ınsanlara cahıl ınsanlara ozguven sökmüyo laf edecekelrı varsa edıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…