Boy konusunda dertliyim..

Her ihtimalde şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Ya sizden kısa ve komplekssiz biriyle ilişki yaşıycaksınız ya da sizden uzun ve komplekssiz biriyle. İlişkilerin temel sorununun aşılamayan kompleksler olduğu düşünüldüğünde başarılı ilişkiler yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Ayrıca umarım 1.90 civarı bir sevgiliniz olur ve estetik çift oranını arttırırsınız bu ülkedeki. Çocuğunun elinden tutmuş parka götürüyor görüntüsünde o kadar fazla çift var ki.

uzun boy sizin spor yapmanızla alakalı bir durum değil ki sadece, genetik, hormonsal bir durum da olabilir. GH (büyüme hormonu) düzeylerinizi hiç ölçtürdüğünüz mü acaba? endokrin bir hastalığınız yoksa bu müthiş bir şey ya. kendim 1.65 boyundayım inanın 1.75 civarı olmak için neler yapmazdım. hırvatlar mesela müthiş uzunlar ve hepsi manken gibi. bizde manken podyumda onlar da sokakta. en kısası 1.75 düşünün işte.

yeni nesil zaten hep uzun. keşke ben de uzun olabilseydim. bence uzun boyun avantajlarını yaşayın. evet Türk erkekleri genelde pek uzun sayılmaz ama basketbol, voleybol, yüzücü olup boyu uzun erkekler de çok fazla. ordan rahatlıkla bulabilirsiniz sevgili. hem boy kompleksi de olmaz. hem de zaten sporcu,sigarası yok, sağlıklı, düzenli hayat vs :)) ideal koca tam :)

mankenlik ajanslarına da başvurabilirsin. bence şansını dene :)

ay böyle dert mi olur yahu. keşke benim de uzun boylu olmak gibi bir derdim (!!) olsaydı :)))

Moral verici mesajlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Bu ara süper kadın felan değilim o kadarda abartmayın.:)) Tarz olarak ta genelde spor yada jean takılıyorum..(Ayakkabılar hep spor..:/)

Köken olarak anne tarafım çerkez baba tarafım ise kazak türklerinden..

Genetiksel bir olay yok.. Babam 1.83 boylarında.. Annem ise 1.72 dediğim gibi..

Ama şöyle birşey var.

Ben doğduktan sonra kemik gelişimim yavaş olduğu tespit edilmiş.. O yüzden kalsiyum ilaçları ve 10-12 yaşıma kadar sürekli süt mamülleri tükettim ve güneşle haşır neşir oldum..

Mankenlik ajanslarına başvurursam bizimkiler beni fena çarparlar.:)) O yüzden hayatta mankenlik yapamam.

Ya aslında tamam güzeldir kıskanılacak birşeydir uzun boylu olmak. Kuzey ülkelerinde yaşamış olsam boyumla sırıtmayacağım için sorun etmem..

Ama burda sokakta yürüsen gelen geçen farkediyorum ayaklarıma bakıyor topuklu giyiyormuyum diye giymediğimi görünce dahada tırsıyor uzaylı gibi bakıyor..

Ya hemcinslerimdeki arkadaşlarımdan bazı kısa olanlar bile benle fotoğraf bile çektirmiyorlar.. Yanlarımda yürürken biraz mesafeli oluyorlar.. Bir ortama girerken hep boyunla konuşuluyorsun sen orda olsanda olmasanda.. Hatta afedersiniz yatak muhabbetlerinde bile alay konusu olduğumu bazı arkadaşlardan duyuyorum..

Yani beni konuşacaklarsa boyumdan konuşmalarını istemiyorum. Fikirlerimden konuşsunlar yada ne bileyim başka şeyler söylesinler. Ama sürekli aynı şeyleri duymak bunaltıyor insanı..

Kompleksi olan çok maalesef.. Ama napalım buda bizim kaderimiz çekeceğiz artık.. Keşke hemcinslerimin geneli uzun boya sahip olsalardı..:) Bende bu durumda olmazdım.. Sıradan biri olurdum. Kafam rahat olurdu.

Benim yakın bir arkadaşım 1,85'di, bense bi buçuk :1: Sorun sadece boyda değil, ben çok ince yapılıyım oysa kalın kemikliydi baya bir iriydi yani. Hep beraber takılırdık ama tuhaf dururduk o yanımda avatar gibi gezerdi :1: Oda sizin gibi hep düşünürdü ne yapıcam diye. Görücü usulü olarak bir polisle evlendi hem de boyu boyuna huyu huyuna :16: Çok mutlular inşallah darısı başına. Çok dert etme böyle şeyleri bende küççücüğpüm yine yaranamıyorum millete :27:

merhaba canım genetik mevzusuna katılıyorum valla bizim aile de babam ve annem 160-165 bizde 160 lardayız ama abim 193 :))) aynı durum onda da olmuş kemik gelişimi yavaş diye kalsiyum vermişler...ben ilkokuldayken uzun boylularla konusmazdım zıt giderdim kıskançlığımdan:))bence çekemiyolardır seni bende tuğba özayı görmüştüm kadın bak bak bitmiyo ama çok güzeldiiiii :)))

Benim boyum 1.76 .giyim konusunda bazen sıkıntı oluyor ki seni anlayabiliyorum..

Ama elimizdekilere herzaman şükretmeliyiz, buram böyle şuram şöyle dersek Allah korusun dünyada neler var, dert ettiğimiz şeyler bunların yanında okadar küçükki..

Ayakta topuklumu var diye ayaga bakılması bendede çok oluyor..Önce yüzüme sonra direk ayakkabıma bakılıyor: ) Ben gülümseyip geçiyorum insanları dikkate alacak olursak ohoooo..

Manken gibiyim de salına salına geç.Sen kendine güvenki başkalarıda sendeki ışıltıyı görsün..Eşimde bu arada 1.92..Uzun boylu erkeklerde çok var yani dert etme;)

Liseye giderken bi gün arkadaşlarla yolda konuşuyoruz ben manken olucam falan diye dalga geçiyodum kızlarla o sırada yanımızdan çok yakışıklı bi çocuk geçmişti, bence çok güzel manken olursun diye arkamdan bağırmıştı..çok sonrada farkettim ki peşimden baya bi takip etmiş : ) erkekler uzun boyu seviyor ewlilik için doğru zaman gelmemiş demekki..

Kimde ne yoksa onu dert eder. Konu başlığından kısa boylu olduğunu düşünmüştüm. Ama annen de uzunmuş Akdeniz kadınına göre. Ayrıca sporlar da etkili olunca baya bir uzamışsın gerçekten. 1,87 gerçekten uzun bir boy ama bir sürü kız da uzun olmak ister. İşte bu tezatlıklar arasında yaşıyoruz. Boyundan memnunsun da bir tek erkekler için bu konudan hayıflanman çok yersiz. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yeni kuşak ciddi olarak uzun. Yani 1,90 ve üstü bir sürü erkek var. Ay böyle çöpçatan hattı muhabbetleri gibi oldu ama sırf bu nedenden dolayı yabancı düşünme. Kısmet demek lazım.

Benim boyu 2 metre olan bi erkek tanidigim var aile dostumuzdur cok da severim

O da dert yakinir uzun boylu sevgili bulamiorum diye :1:

Sen de bulabilirsin bence 1.90 veya 2.00 metre boylu olan birini

Basketcilere fln bak yaaa niye sevgili sahibi olamiyorum diye dert ediyosun ki :)

Voleybolcu kizlae cik uzun oluyo onlari gorunce dibim dusuyo valla voleybolcu olsana sen de :))

Bende boyumu 1.74 falan sanırdım, çünkü en son ölçtüğümüzde öyleydi. Boy konusu açılınca hep 1.74 derdim gururlanırdım nedense :1:
Sonra bir gün bir arkadaş elinde metreyle geldi boyumuzu ölçecek :27:
Benim boy çıkmasın mı 1.67 :44:
3 kere ölçtük 1 cnm oynadı nasıl moralim bozuldu ama ben kendimi uzun sanıyordum diye. :ssz:
Uzun olmak güzel bir duygu hiç bu yüzden moralini bozma :34:
Topuklu ayakkabı giymeyi pek sevmiyorum, babet spor ayakkabı daha rahatlık veriyor.
Hem topuklu ayakkabı sürekli giyildiğinde bel ağrısına neden oluyor.
Özel günlerde bile zor geliyor giymek :31:
Herkesin bir kısmeti vardır canım, hem aynı boyda olmak zorunluluk değil ki.
Bak Çağla Şikel- Emre Altuğ çiftine. Çağla uzun ama çok yakışıyorlar, önemli olan kalpten yakışmak :34:

Tamam manken gibi olmak cok havali guzel ama 187 bi bayanda cok abes. Erkek gibi durur hak verdim arkadasa..Benimm bile bi bucuk metrelik boyumla 187lik sevgilim varsa seninde olur sabret gerci sevgilim uzun erkekler kisa kucuk kizlari sever demisti boyle sarip sarmalayabilcekleri citi piti kizlari..ama bu demek degil ki seni begenmicekler..bigun mutlaka hayatinin erkegini bulursun

Herkes kendinde olmayanı istiyor herhalde, bende kısayım bu halimden memnunum, uzun da olabilirdim Allah vergisi o halimden de memnun olurdum, kısa da olsa insanız, uzun da olsa insanız değişmiyor yani. :34:

Ama bana sorsalardı nasıl istersin diye, derdim ki 170 yeter :)

Aşk konusu da kısmet, eminim sende kendine göre birini bulacaksın.

Son düzenleme:
Uzun ince bacakli ve uzun boylu bayanlara hep imrenerek bakmisimdir :D bende 1.63 boylarindayim kac defa arkadaslarla ölctür
1. 65sin diyip duruyolar uzun gösteriyomusum yinede vucut olarak kivrimli katagorisine giriyorum :S oysa uzun ince bacakli olmayi tercih ederdim :D
Uzun olman aslinda avantaj seni digerlerinden siyiriyor ama onlar kiskancliklarindan kulp takiyolar bence cünkü her bayanda öyle aman aman bi boy olmuyor türk bayanlari malum 150-1.65 aradi geneli 1.70leri bile cok denmez
Sen de takmiyorsun belliki ama biraz alinmissin sanki son zamanlar da :(
Eger dogruysa eksi sözlkte bile uzun boylu bayanlara büyük ilgi vardi uzun boylu olsun söyle olsun böyle olsun diye demekki uzun boylu bayanlar daha cok begeniliyor dimi :)
Iliski mevzularina gelince hic belli olmaz bi bakarsin 1.90lik biri karsina cikar yada 1.80lik biri olur kimbilir önemli olan seni gercekten sevmesi boy engel olmamali buna..

Son düzenleme:
insanlarin cogu dis gorunus manyagi cunku herkes kendini one cikarma derdinde takma derim kilon da idealmis mankenligi dusun bence sen kilon da boyun fistik gibi birseksenbrs arkim var bayiliyorum cok asil ne hiysr hos yani baktiriyor sne de oylesindir eminim

Son düzenleme:
boyu kısa bunu takıyor sanırım bende bu dertden yakınıyorum yazayım birşeyler diye girdim ama boyun maşallahı var :D
canım öncelikle senin elnde değil genetiktir muhakkak yazıları çok okumadım ama işişide deiğin gibi sorun olsada şunu söliim sana boşver koca bi boşver takma çünkü yapcak bişey yok yanı küçülltemezsimn kendini böyle sev kabullen senide böyle seven insanlarla birlikte ol

Sen 1.70 de olsan mutlaka insanlar eleştirecek bişey bulurlar merak etme :)
Aslında çoğu insanda olmayan boya sahipsin şanslısın yani Türk kadınları genelde 1.50-1.65 arasıymış. Ünlülerin bile çoğu öyle. O yüzden senin boyun çok uzun geliyor insanlara. Aslında mankenlerin boyu da seninki gibi.
Bu daha çok avantaj olur yani uzun boyda kilonu göstermek için aşırı kilolu olman gerek. Mesela 1.50 boyunda 60 kilo çok fazla dururken 1.80 üstüne az bile gelir.
Türk erkeklerinin de ortalama boyu 1.70 ama daha uzunları yok mu tabiki de var :)
Kimileri boyum kısa diye şikayet eder kimi uzun diye. Kimi düz saç ister kıvırcık saçlıdır kimi tam tersidir. Genelde biz insanlar böyleyizdir hep bizde olmayanı isteriz ama karşımızdakininde ne kusuru var diye düşünürüz. Yani kusur olmasada bi insanın vücudu biraz faklıysa bunu eleştirme gereği duyuyorlar malesef. Ben yerinde olsam güler geçerdim herkese. Sonuçta çoğu kişide olmayan boya sahipsin ve erkek arkadaş konusunda da çok rahat 1.80 üstü bulabilirsin :31:

İmkanım olsa senin boyunla kendi boyumu değiştirirdim. Hah 1,87 olacağım daha ne isterim ki? :D

Boy kompleksim var benim, açmayın böyle başlıklar aaa ayıp oluyor ama.:37:

Artık soy ağacımdan mı kaynaklanıyor, yoksa küçükken çok fazla mı efor sarfettim bilemiyorum(Yüzme ve Voleybol) ama bir boy sorunum vardır gidiyor..

Boyum 1.87 Kilom ise 67 bu ara..

Bu sorun benim ilişkilerimide etkiliyor ne yapacağımı şaşırdım.. Öyleki annem bile serzenişlerde bulunmaya başladı kendisi bile benden boylu değil 1.72 boylarında anca.. Kız kardeşim de hemen hemen o civarlarda geziyor.

Üstelik her hemcinsimin hayali olan topuklu ayakkabıya ben maalesef uzaklardan çok uzaklardan bakmak zorunda kalıyorum.. Gerçi alsamda giyebilirmiyim bilmiyorum ayak numaram 42..

En son ilişkimde çıktığım erkek 1.82 boylarındaydı. Kendisiyle evlenme olayına doğru yavaş yavaş gidiyorduk lakin annesi olacak kadın çocuğu vazgeçirdi. Çocukta zaten ana kuzusuydu oldum olası bu tür kuzulardan(!) nefret etmişimdir.. Biteli 2 ay oldu.

Türk erkeklerinin genel boyunu hepimiz biliyoruz zaten.. Beyefendiler hemen uzun boylu bir kıza rastladılarmı kuyruklarını iki bacağı arasına sıkıştıran bir köpek gibi kaçıyorlar.. İster güzel olun ister çirkin olun farketmez boy sizi otomatikman eliyor onların gözünde..(Alımlı bir bayanım, Kozmetik ürünlerine hunharca saldırmam hafif sürerim.. Atletik bir yapıya sahibim)

Evet gözümü maalesef başka milletlere diktim.

Dahada anlatmak uzun hikaye.. Okul zamanlarında dalga geçenlermi dersin iş hayatında sana amazonvari bir kadın gibi bakanlarmı dersin.

O yüzden hemcinslerime tavsiyem boyunuzu fazla sorun etmeyin belki kilo bakımından tamam boy etkili oluyorda...

Neyse buda benim olayımdır. İbretlik olduğumu düşünebilirsiniz gücenmem.

Saygılar.

By yazıyı çok kısa biri açtı sanmıştım. Yazını görünce çok güldüm ne yalan söyleyeyim. 15 yaşındayım. 1.75 boyum 44 numara ayaklarım bir de düz tabanım. Şimdiye kadar annemler hep daha uzamazsın umarım derlerdi. Ben de hep uzamak için dua ederdim ki hala da öyleyim. Çünkü uzun boylu kadın benim için hep manken demek oldu.
Evet ayakkabıyı modele degil numaraya göre, kadından degil erkekten ayakkabı bulmaya ugrasmaktan nefret ediyorum. Ama Paris Hilton'un bana ayakkabılarını yollayacagını, Adriana Lima'nın yerinde olabileceğimi düşünerek mutlu olmayı da bilirim. Spor ayakkabılarla abiye giyinebilirim. Buna alışabilirim.
Kendini böyle sev.

bence hiç takmayın kafanıza kısa erkekler olduğu gibi 1,90 ve üstünde birçok erkek var.boyunuz uzun diye topuklu ayakkabı giymekten de çekinmeyin nasıl mutlu olucaksanız onu giyin bence çünkü insanlar her zaman eleştirecek bir şey buluyor ,onları takmaya değmez . Ayrıca giydiğini en güzel taşıyan uzun boylular bana göre topuksuz ayakkabılarlarla bile giydikleri çok hoş duruyor

Aman canim saglik olsun bosver:)
Benim boyum 1/72 universitede okurken bi bayan akrabamiz takmsti boyuma. Narin boyu uzun ama fiziği hiç güzel degil,erkekler kisa boylu kadinlardan hoslanirlar deyip duruyordu arkamdan:) bende o zamanlar nasıl kafaya takıyordum.oysa kendımın farkında degilmisim. ozenilecek bir fiziğim v e boyum olduğunu sonraları farkettim:) arkadaşda kendi kompleksini kapatmak için benle uğraşmış :))) boyu 1/53 dur .
Aman boyumuz kac olursa olsun kendimizi sevmemiz kendimizin farkında olmamız önemli ve gerekli diyorum.
Biz kendimizi seversek baskaları da sever saygı duyar...
Burada benim esim 1/70 Ben yaninda biraz daha boylu duruyorum AMA birbirimize cok yaksiyoruz. Kompleksde yapmiyoruz
Hatta biraz boylu gosterisli olmam esimnde hosuna gidiyor
Simdi hamileyim Eski Havama donmeme az kaldi:))))
berguzar korelde sen boylarda gayet guzel ve alimli bir kadin bunuda dip not duseyim:))

Ne güzel iste manken gibi hatunsun desene :)
Bence sana uzaYli gibi bakanlari hiiiiiccc takma kiskaniodur onlar normalde türk kadini kisa boylu oldugu icin :)
Sende mankenlik teklifi geldi mankenlik düsünüorum fln de :D
Hatta yap mankenlik nevar yani :D
Ayrica o topuklu ayakkabilara hicc özenme yaaaa cok rahatsiz bisey ben anca özel bisey oldumu giyerim onuda bi kac saat sonra cikarip babetlerimi giyerim rahat rahat ohhh :))

Back
X