Boy problemi

bambolina

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015
50
85
93
35
Bu sorunu etrafimda paylaşabileceğim kimse olmadigi icin sizlere anlatiyorum kizlar, bir nevi icimi dokmek icin aslinda.
Belki size komik gelebilir ama benim hayati dolu dolu yasamami engelleyecek, hep dert ettigim birsey kisa boylu olusum.
Boyum sadece 1.57 (aslinda 156.6 gibi bisey ama artik 1.57 diyorum) ve bulundgum her ortamın en kisasi olmak, öğrenciligimden beri boyumla dalga geciliyor olmasi resmen tum kodlarima islendi. Ben mi hep uzunlarla cevriliydim bilmiyorum ama surekli kendimi ortamin en kisasi gibi hissediyorum, ellerimi, kollarimi, kisacasi kisa boyumla dogru orantili olan hicbirseyimi begenmiyorum. Kendimi begenmek icin ikna etsem bile kisa sureli oluyor, genel olarak disardan hep komik gorunyyormusum gibi geliyor
Su an yurtdisinda (kuzey Avrupa) yasiyorum ve arkadas grubunda yabancilar da oldugu icin o kadar iriler ki, en kisasi 1.65 kizlarin. Bu aralar, biraz da dalga gectikleri icin bir iki kisi, gene kafama taktik ve resmen kendimi eve kapadim, canim ise gitmek bile istemiyor.
28 yasindayim, artik bu yastan sonra faydasi olur mu bilmiyorum ama aletli pilatese basladim. Daha once hic omurgaya yonelik spor yapmadigim icin belki omurgayı birkac cm genisletir, 1.60 olabilirim en azindan. Bu konuda bilgisi olan var mi kizlar?
Sizden ricam lutfen bu yastan sonra uzama olmaz demeyin, zaten kemiklerin uzamayacagini biliyorum, tek merak ettigim omurganin uzayip uzamayacagi; veya etrafinizda boyle bir sey görüp gormediginiz.
Veya siz de kisa boyluysaniz kendinizi iyi hissetmek icin neler dusunuyorsunuz?
Şimdiden tesekkur ederim

Bacak boyun nasil şuan? Bacak boyun uzun degilse omurgadan uzayip ne yapacaksin. Gövdesi uzun olup bacaklar bodur olunca uzun olmanin manasi yokki kisa bacakla uzun olanlar bile oldugundan kisa gorunuyor.
Bacak boyum dengeli govdemle, cok uzun da diyemem kisa da degil. Ama o kadar umitsizim ki boy olsun da nerden olursa olsun, sadece kafamdan bile olabilir raziyim

Forumda okumuştum hamilelikte uzayanlar olmuş. 20lerin sonlarına doğru. Beslenmeyle alakali olabilir. Ebru Şallı pilatesle bi kaç cm uzadığını söylemişti. Belki mümkündür gerçekten deneyin en azından içinizde kalmaz. Bu süreçte sağlıklı beslenin, sigara, kahveden uzak durun. Her gün süt için olursa bizi de bilgilendirin

Boyunuz kısa değil ki, gayet Türkiye boy ortalamasına yakın bir yerdesiniz. 1.57 ile 1.60 arasında da gözle görülecek bir fark yok zaten. Siz yine plates yapın tabi, boyunuz uzarsa ne ala uzamazsa da spor yapmış olursunuz. Ama bu saçma ruh halinden acilen kurtulmaya çalışın.

Ben sizden kısayım üstelik öğretmenim okula yüksek topukluyla gittiğim nadirdir. Benden uzun öğrencilerim var koşar sarılırlar ben kaybolurum. Hiç gocunmuyorum ergenken dert ederdim de şimdi etmiyorum ne yapayım ben seçmedim ve düzeltemem. Ellerim ayaklarım küçük ama ne karşı cinsten ne akranlarımdan bu konuyla ilgili olumsuz bir şey duydum. Aksine çok kibar bulunup beğenilir. Ama uzun boyun yaygın olduğu ülkede yaşamak sizi daha da germiş bu kompleksinizi tetiklemiş, keşke Japonya'da Çin'de yaşasak hiç sırıtmayız

Hamilelikte uzama konusunu ben de bu forumda okumustum, inanir misin sirf bu yuzden tasiyici annelik yapabilirim (su an annelik fikrim yok). Aah kizlar ah!
ben de cok yerde okudum pilates konusunu, pazarlama taktigi mi bilmiyorum. Pilates hocam ilk derste omurgan sert ust bedenin de gucsuz dedi, bu kadar katiysa belki bi acilma olur. Bakalim. Yazarim buraya dersler devam ettikce

Benim boyum 142 dr un dediğine göre eğer omurgam normal olsaymış en az bi 15 cm dqha uzun olabilirmişim falan. Önceden çok takardım ki hala takıyorum ama hiç etrafımda haa kısa puhahaha diye dolaşan arkadaşlarım olmadı olanlarla direk ilişkimi kestim. Siz de öyle yapın en azından kafanız rahatlamış olur. Ha bi de 1 57 normal yav. En kötü 5 cm giysen topuklu ayakkabı ki topuk bile değil o 160 ı geçersin niye bu kadr dert ettin?

İste benim sorunum tr den tasindiktan sonra alevlendi zaten, tr de de hep kisaydim ama gene benim boyumda hatta daha kisa birileri olurdu, burda hep ortamin en kisasi olunca daha cok kafaya takar oldum

Burda zaten filipinli gocmenler de cok, hepsi o kadar kisa ki cogu 140larda, onlar benim tek tesellim :)

Çok rahatsizsaniz ameliyatı oluyor diye biliyorum. 5 10cm uzatmak mümkünmüş. Düşünce gücüyle bile uzayanları okudum. Siz kendinizi inandırın uzuyacagim diye sağlıklı beslenip spor yapın. Barfiks çekin. Elinizden geleni yapın. Umarım olur☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…