- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
Bu sorunu etrafimda paylaşabileceğim kimse olmadigi icin sizlere anlatiyorum kizlar, bir nevi icimi dokmek icin aslinda.
Belki size komik gelebilir ama benim hayati dolu dolu yasamami engelleyecek, hep dert ettigim birsey kisa boylu olusum.
Boyum sadece 1.57 (aslinda 156.6 gibi bisey ama artik 1.57 diyorum) ve bulundgum her ortamın en kisasi olmak, öğrenciligimden beri boyumla dalga geciliyor olmasi resmen tum kodlarima islendi. Ben mi hep uzunlarla cevriliydim bilmiyorum ama surekli kendimi ortamin en kisasi gibi hissediyorum, ellerimi, kollarimi, kisacasi kisa boyumla dogru orantili olan hicbirseyimi begenmiyorum. Kendimi begenmek icin ikna etsem bile kisa sureli oluyor, genel olarak disardan hep komik gorunyyormusum gibi geliyor
Su an yurtdisinda (kuzey Avrupa) yasiyorum ve arkadas grubunda yabancilar da oldugu icin o kadar iriler ki, en kisasi 1.65 kizlarin. Bu aralar, biraz da dalga gectikleri icin bir iki kisi, gene kafama taktik ve resmen kendimi eve kapadim, canim ise gitmek bile istemiyor.
28 yasindayim, artik bu yastan sonra faydasi olur mu bilmiyorum ama aletli pilatese basladim. Daha once hic omurgaya yonelik spor yapmadigim icin belki omurgayı birkac cm genisletir, 1.60 olabilirim en azindan. Bu konuda bilgisi olan var mi kizlar?
Sizden ricam lutfen bu yastan sonra uzama olmaz demeyin, zaten kemiklerin uzamayacagini biliyorum, tek merak ettigim omurganin uzayip uzamayacagi; veya etrafinizda boyle bir sey görüp gormediginiz.
Veya siz de kisa boyluysaniz kendinizi iyi hissetmek icin neler dusunuyorsunuz?
Şimdiden tesekkur ederim
Pilates ve yoga işe yarar omurga kemiklerinin arasını açtığı için faydası olur ama 4-5 cm hemen hemen en üst sınır . Ayrıca öyle hemen olmasını beklemeyin bu bi süreçBu sorunu etrafimda paylaşabileceğim kimse olmadigi icin sizlere anlatiyorum kizlar, bir nevi icimi dokmek icin aslinda.
Belki size komik gelebilir ama benim hayati dolu dolu yasamami engelleyecek, hep dert ettigim birsey kisa boylu olusum.
Boyum sadece 1.57 (aslinda 156.6 gibi bisey ama artik 1.57 diyorum) ve bulundgum her ortamın en kisasi olmak, öğrenciligimden beri boyumla dalga geciliyor olmasi resmen tum kodlarima islendi. Ben mi hep uzunlarla cevriliydim bilmiyorum ama surekli kendimi ortamin en kisasi gibi hissediyorum, ellerimi, kollarimi, kisacasi kisa boyumla dogru orantili olan hicbirseyimi begenmiyorum. Kendimi begenmek icin ikna etsem bile kisa sureli oluyor, genel olarak disardan hep komik gorunyyormusum gibi geliyor
Su an yurtdisinda (kuzey Avrupa) yasiyorum ve arkadas grubunda yabancilar da oldugu icin o kadar iriler ki, en kisasi 1.65 kizlarin. Bu aralar, biraz da dalga gectikleri icin bir iki kisi, gene kafama taktik ve resmen kendimi eve kapadim, canim ise gitmek bile istemiyor.
28 yasindayim, artik bu yastan sonra faydasi olur mu bilmiyorum ama aletli pilatese basladim. Daha once hic omurgaya yonelik spor yapmadigim icin belki omurgayı birkac cm genisletir, 1.60 olabilirim en azindan. Bu konuda bilgisi olan var mi kizlar?
Sizden ricam lutfen bu yastan sonra uzama olmaz demeyin, zaten kemiklerin uzamayacagini biliyorum, tek merak ettigim omurganin uzayip uzamayacagi; veya etrafinizda boyle bir sey görüp gormediginiz.
Şimdiden tesekkur ederim
cok guzel yazmissin, aynen bu sekilde yapmam gerek. Zaten etrafimdaki ezikleri tanimama yardimci oluyor, kim laf ediyorsa hah iste diyorumİnsanların bu şekilde boy gibi değiştirilemeyecek özelliklerle dalga geçmesine sinir oluyorum. Hiç moralini bozma. Benim ergenliğimde hayran olduğum Avril Lavigne de senin boyundaydı. Kendisini çok beğenirdim. Bir dönem erkekler de hep kendisini beğenmiştir. Önemli olan vücudunun orantısı. Vücut şeklin. Sen bunlara önem ver. Sağlıklı yaşa çok kilo alma. Vücut şeklini bil ve ona göre giyin. Ne bakıyorsun millete? Biliyorum kolay değildir ama aldırmamaya çalış. Seninle dalga geçen insanları hayatından çıkar. Bir şekilde iletişim kurmaya mecbursan da soğuk ol. Gerçekten hiç üzülme ya.
Siz hic tecrube ettiniz mi, veya sizin mi basiniza geldi? Zaten hayatboyu spor yapmayi dusunuyorum artik, biryerinden baslamis olucam, eger boya faydasini gorursem cabasi olur benim icinPilates ve yoga işe yarar omurga kemiklerinin arasını açtığı için faydası olur ama 4-5 cm hemen hemen en üst sınır . Ayrıca öyle hemen olmasını beklemeyin bu bi süreç
Siz o olgunluga erisebilmisseniz ne mutlu, herkes yapabilecek diye birsey yok. İnsan kisa boylu oldugunda dunyaya daha asagidan bakiyor, bi sandalyeye oturup ayaklari havada kalinca bile hemen hissediyor bunu. Saglikli veya degil diye tanimlama yapmak bence mantiksiz, kafaya takmisim ki yazmisim buraya. Bence gayet insani birsey. Kisa boylu pekcok insan da hayatinin bir doneminde takmistir veya takiyordur, hic mi hic takmadim diyen varsa samimi olarak takdir ediyorum.34 yaşındayım bedenimle tamamen barışığım. Yaklaşık 10-15 yıl önce ergenlikten sonra barıştık kendileriyle. Gözlerim şehla, çok takardım eskiden. Belim kalın erkek tipi vücudum var. Burnum suratıma göre çok küçük yanlış estetik kurbanıymışım gibi duruyor, işe de yaramıyor zaten nefes alamıyorum. Sonracııımaaa, boyum uzun bu yüzden hiç topuklu ayakkabı giyemedim, kendime yakıştıramıyorum. Üst bedenim kalın, alt bedenim ince. Hiç bir zaman saçlarımı yıkayıp çıkamadım, mutlaka saatlerce uğraşmam gerekiyor dışarı çıkabilecek kıvama gelsinler diye. Ayaklarım boyuma göre çok küçük, nasıl dengede duruyorum bilmiyorum. Ayak baş parmaklarım yamuk, o yüzden parmakarası dışında sandalet giyemem. Cilt hastalığım var, zaman zaman iğrenç görünen lezyonlarla kaplanıyor vücudum aylarca geçmeyebiliyor. Daha onlarca şey sayabilirim. Yine de kendimi seviyorum, bedenimi seviyorum, değiştiremeyeceğim şeyler için üzülmüyorum. İnsan belli bir olgunluğa geldikten sonra değiştiremeyeceği şeylere üzülmeyi bırakmalı bence. Diğer türlü hayat işkence olur. Kilo ve estetik ameliyatlar değiştirilebilecek şeyler, o yüzden örneğiniz yanlış.
Ben özel bi ölçüm yapmadım ama bel ağrım vardı omurga kemikleri sinirlere baskı yapıyordu. Platesi yapmaya başlayınca ağrım kalmadı ve sinir sıkışmam şuanda yok. Zaten eğitmenimiz de omurga kemiklerinin arasını açtığını ve boyu 5 cm kadar uzattığını söylemişti. Ancak eğer sizde kemikler arasında sıkışma yoksa öyle 5 cm falan uzamayi beklemeyin uzatır ama 5 cm olmayabilirSiz hic tecrube ettiniz mi, veya sizin mi basiniza geldi? Zaten hayatboyu spor yapmayi dusunuyorum artik, biryerinden baslamis olucam, eger boya faydasini gorursem cabasi olur benim icin
Benim boyum 177, ben de boyum uzun diye kendimi kötü hissediyorum, elbise bile bulamıyorum aldığım her elbise kısa geliyor sanki başkasının eskisi gibi duruyor üzerimde. Boy kısaltmanın da bir yolu yok. Ama boy seçimlerimizi kendimiz belirlemiyoruz, sen de lütfen takılma buna, kısa boy asla komik değildir.Takacak birşey de değil ayrıca.Bu sorunu etrafimda paylaşabileceğim kimse olmadigi icin sizlere anlatiyorum kizlar, bir nevi icimi dokmek icin aslinda.
Şimdiden tesekkur ederim
Haklisiniz aslindaellerin kolların gözlerin bedenin bu kadar sağlam iken bu rabbimize nankörlük olmuyormu şükür etmek lazım verdiğinide vermediğinede
Doğru valla benim de boy 1.72 bugune kadar bi faydasını görmedimBenim boyun 1.70 de noluo sanki, hiç bi b.ka yaradığı yok.
Doğru valla benim de boy 1.72 bugune kadar bi faydasını görmedimbi de uzun boyun şöyle bi dezavantajı var; kesinlikle kilo alınmamalı çünkü aksi takdirde daha da iri gösteriyor insanı. Ben 1.72 boyuma zayıf değilm yani balık etli sayılırm bazen minyon insanların yanında iri hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?