Boy problemi

İste benim sorunum tr den tasindiktan sonra alevlendi zaten, tr de de hep kisaydim ama gene benim boyumda hatta daha kisa birileri olurdu, burda hep ortamin en kisasi olunca daha cok kafaya takar oldum

Genetik diye bir şey var, değiştiremeyeceğinize göre kabullenmeniz en sağlıklısı. Etrafınızdaki insanlardan bu kadar etkilenmek sizin yaşınızda bir kadın için pek sağlıklı görünmüyor açıkçası. Şimdiye kadar bedeninizi kabullenmiş, bu tip sorunları aşmış olmanız gerekiyordu. Boyunuz her türlü normal. Tüm dünyada kadınlarda 1.25 üstü normal sayılır.

Malesef yasla dogru orantılı degil bu... insan 40 yasinda kilo alsa onu bile takabiliyor, veya Kimisi burnunu yaptiryor, kimi silikon taktiriyor. 30 yasindayim kendimle tamamen baristim diyemez ki kimse, hele bu sosyal medya varken..

kim kardashian 1,59
ariana grande 1.53
eva longoria 1,57
hilary duff 1.55
kylie minogue 1.53
lady gaga 1.55
reese witherspoon 1,56
salma hayek 1.57
shakira 1,50
vanessa hudgens 1,55
daha çok var da anladın sen onu
ne demişler bodur tavuk her dem piliç üzme kendini ülkedeki kadınların boy ortalaması 1.60 zaten. kimse iskandinav kadınları gibi dolanmıyor meydanda 1.70 boyu olanın uzun olduğu ülke burası.

Edittiri: kuzey avr.da yaşıyorum demişsin. fark etmemişim. olsun yukardaki kadınlar tüm dünyanın sevdiği/beğendiği kadınlar.

Malesef yasla dogru orantılı degil bu... insan 40 yasinda kilo alsa onu bile takabiliyor, veya Kimisi burnunu yaptiryor, kimi silikon taktiriyor. 30 yasindayim kendimle tamamen baristim diyemez ki kimse, hele bu sosyal medya varken..

34 yaşındayım bedenimle tamamen barışığım. Yaklaşık 10-15 yıl önce ergenlikten sonra barıştık kendileriyle. Gözlerim şehla, çok takardım eskiden. Belim kalın erkek tipi vücudum var. Burnum suratıma göre çok küçük yanlış estetik kurbanıymışım gibi duruyor, işe de yaramıyor zaten nefes alamıyorum. Sonracııımaaa, boyum uzun bu yüzden hiç topuklu ayakkabı giyemedim, kendime yakıştıramıyorum. Üst bedenim kalın, alt bedenim ince. Hiç bir zaman saçlarımı yıkayıp çıkamadım, mutlaka saatlerce uğraşmam gerekiyor dışarı çıkabilecek kıvama gelsinler diye. Ayaklarım boyuma göre çok küçük, nasıl dengede duruyorum bilmiyorum. Ayak baş parmaklarım yamuk, o yüzden parmakarası dışında sandalet giyemem. Cilt hastalığım var, zaman zaman iğrenç görünen lezyonlarla kaplanıyor vücudum aylarca geçmeyebiliyor. Daha onlarca şey sayabilirim. Yine de kendimi seviyorum, bedenimi seviyorum, değiştiremeyeceğim şeyler için üzülmüyorum. İnsan belli bir olgunluğa geldikten sonra değiştiremeyeceği şeylere üzülmeyi bırakmalı bence. Diğer türlü hayat işkence olur. Kilo ve estetik ameliyatlar değiştirilebilecek şeyler, o yüzden örneğiniz yanlış.

Boyum 150 cm. Kızım 155-156 cm oğlum ise tam bir dev. Yataklara sığmıyor.
Ama ben bu konuda müthiş ozguvenliyim. Neredeyse uzun boylulari komplekse sokabilecek kadar yani. 53 yaşındayım zerre aklıma kısa boylu olduğum gelmedi. Kızım da beni örnek almış sanırım. 11. Sınıfta yani tam manyak çağında olmasına rağmen aynı benim gibi özgüven tavan yapmis.
Anne kız kompleksinin yok ve müthiş memnunuz. Kendimizi seviyoruz. Sizde kendinizi sevin.

Veya siz de kisa boyluysaniz kendinizi iyi hissetmek icin neler dusunuyorsunuz?
Şimdiden tesekkur ederim

Ben de o boydayım. Kendimi iyi hissetmek için bir şey düşünmüyorum çünkü kendimi kötü hissetmiyorum. Neden kötü hissedeyim onu da anlamadım.
Pantolon alırken paçasını kestirmeye üşenmek dışında bir derdim yok.

Ben hobbitlerle çevriliyim de ondan mı kendimi hiç garipsemedim acaba diye düşündüm şu an. Ama yok yani bir sürü uzun arkadaşım da var.
Onlar o boyda ben bu boydayım. Birilerinin gözü mavi, benimki kahverengi; birilerinin saçı siyah benimki kumral vs. Bu da bunun gibi bir şey, gayet normal.
Hepimiz aynı kalıptan çıkmıyoruz sonuçta.

Hayattan keyif almanızı engelleyecek kadar kafaya takıyorsanız bir psikologla görüşün bence. Mutlaka faydasını görürsünüz.

Konu sahibesi bu arada ben de 1.70den az biraz kisayim ama Kuzey Avrupada ben de cücük kaliyorum acikcasi. Bir kere is gorusmesine Hollandaya gitmistim erkeklerin zaten hepsi 1.90 ustu ama kadinlarn da hepsi en az 1.75ti, 1.80boyunda kadin da sokakta fazlaca vardi. Yani ne kadar uzun olursan ol su tiplerle zaten ayni boyda olamazsin can dayanmazBir de ablalar da abiler de iri ve gurbuz oluyor yani, oyle olunca iyice yapili duruyor ben normal yapidayim kemiklerim ince yani o kadar yapili durmama zaten imkan yok.

21 yaşına kadar aktif uzar insan.
Durumundan şikayetçiysen bacaktan doktor iğne yapıyor düzenli olarak. Uzamasını sağlıyor. Benim kuzenim (erkek) yaşına göre çok kısaydı, herkes 14 derdi, 160 cm falan idi, şimdi 175 boylarında.

Maalesef uzamazsınız. Ama aletli pilates duruşu düzeltttiği için sanki uzamış gibi bir algı yaratıyor. Ben de sizden birkaç santim uzunum sadece aletli pilates ve yoga yaptıktan sonra boyumun uzadığını sandı insanlar

Bazıları kısa, bazıları uzun, bazıları kilolu, bazıları zayıf, bazıları güzel, bazıları çirkin bu liste uzar gider. Herkesi tanımlayan fiziksel bir özellik var neticede. Bence mesele kabullenmekte geçiyor. Ki çok takıyorsanız topuklu giyebilirsiniz. Valla ben bile bazen tribe giriyordum (1.67) gidip 15cmlik topuklular almıştım zamanında. Bunun çevredekilerin boyuyla da alakası yok insanın kendisinde bitiyor mesele. Şimdi umrumda bile değil yok biri uzunmuş kısaymış kiloluymus vs. Dürüst iyi niyetli insanlara hasret kaldık :) varsın 1.30 olsun kimin umrunda?

+++
Cogu insan dik durmamaktan birkac santim kisa gorunuyor zaten.
Kaslari uzatan, omurgayi acan, durusu suzelten yoga gibi sporlar cidden fark ettiriyor.

Millet bu uzun kısa muhabbetini ne abartıyor ya.
Valla boyum uzun (1,68) ama kilo 42 43 civarı. Bana annem bile dal yutmuş gibisin diyor var mı ötesi a dostlar
Velhasıl, uzun olsan sırık, kısa olsan bodur. Şişman olsan ayı, zayıf olsan kuru tahta diyorlar. İnsanlar hep diyorlar, mühim olan takmamakta.

Bende isterdim 175 olayim ama eldekiyle idare edicez.bence insanlar buna takildiklari icin isiklarini yitiriyorlar.halbuki guzel gozlerin vardir ona ver enerjini guzel gul kimse gormez boyunu.ama enerjiyi kaybetme

İnsanların bu şekilde boy gibi değiştirilemeyecek özelliklerle dalga geçmesine sinir oluyorum. Hiç moralini bozma. Benim ergenliğimde hayran olduğum Avril Lavigne de senin boyundaydı. Kendisini çok beğenirdim. Bir dönem erkekler de hep kendisini beğenmiştir. Önemli olan vücudunun orantısı. Vücut şeklin. Sen bunlara önem ver. Sağlıklı yaşa çok kilo alma. Vücut şeklini bil ve ona göre giyin. Ne bakıyorsun millete? Biliyorum kolay değildir ama aldırmamaya çalış. Seninle dalga geçen insanları hayatından çıkar. Bir şekilde iletişim kurmaya mecbursan da soğuk ol. Gerçekten hiç üzülme ya.

Yaşadığım ülke de hayatımda gördüğüm en uzun boylu insanları gördüm. Daha uzunu yoktur dediğim an daha da uzununu görüyorum mutlaka.İlk geldiğim zamanlar kendimi çok kısa hissediyordum (1,62m) ancak sonra kendiliğinden geçti.Zaten eşim de uzun belki de o yüzden çabuk benimsedim bilemiyorum.Belki yaşın da getirdiği bir olgunluktur, 32 yaşındayım, boyumu değiştiremem ama kendimle ilgili fikirlerimi değiştirebilirim, kendimi daha çok sevebilirim.
Bir gün kaza geçirebiliriz, hasta olabiliriz, bir uzvumuzu kaybedebiliriz bunların hepsi biz insanlar için olasılık.Boyunuz kısa değil, sağlıklısınız, mutlu olun ve bunu gerçekten hissedin. Dalga geçenlere de açıkça rahatsız olduğunuzu belirtin ya da siz de onlarla gülün. Spora da her türlü devam edin sağlığınız için.

41 yasindayim kendimi bildim bileli kendimle barisigimhayatim boyunca fizigim cok degisti , cok zayiftim dogum yaptim kilo aldim verdim yine aldim vs vs ama hicbirinde kendimi begenmemezlik etmedim , bu tamamen insanin kendisiyle ilgili yani ic dunyasi ile
Benim sadece burnum estetiktir onun da benimle alakasi yok , babam istedi yaptirmami bende yaptirdim ama onu bile doktorla pazarlik yapmistim gercek gibi olsun diye hic anlasilmiyor estetik oldugu gayet ince uzun bir burun yaptirdim
Siz bedeninie barisin , kendinizi oldugunuz gibi sevin , dalga gecenlere de gulun gecin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…