- 11 Aralık 2018
- 42.090
- 261.441
- 598
İste benim sorunum tr den tasindiktan sonra alevlendi zaten, tr de de hep kisaydim ama gene benim boyumda hatta daha kisa birileri olurdu, burda hep ortamin en kisasi olunca daha cok kafaya takar oldum
Malesef yasla dogru orantılı degil bu... insan 40 yasinda kilo alsa onu bile takabiliyor, veya Kimisi burnunu yaptiryor, kimi silikon taktiriyor. 30 yasindayim kendimle tamamen baristim diyemez ki kimse, hele bu sosyal medya varken..Genetik diye bir şey var, değiştiremeyeceğinize göre kabullenmeniz en sağlıklısı. Etrafınızdaki insanlardan bu kadar etkilenmek sizin yaşınızda bir kadın için pek sağlıklı görünmüyor açıkçası. Şimdiye kadar bedeninizi kabullenmiş, bu tip sorunları aşmış olmanız gerekiyordu. Boyunuz her türlü normal. Tüm dünyada kadınlarda 1.25 üstü normal sayılır.
Malesef yasla dogru orantılı degil bu... insan 40 yasinda kilo alsa onu bile takabiliyor, veya Kimisi burnunu yaptiryor, kimi silikon taktiriyor. 30 yasindayim kendimle tamamen baristim diyemez ki kimse, hele bu sosyal medya varken..
Veya siz de kisa boyluysaniz kendinizi iyi hissetmek icin neler dusunuyorsunuz?
Şimdiden tesekkur ederim
Maalesef uzamazsınız. Ama aletli pilates duruşu düzeltttiği için sanki uzamış gibi bir algı yaratıyor. Ben de sizden birkaç santim uzunum sadece aletli pilates ve yoga yaptıktan sonra boyumun uzadığını sandı insanlar
Yaşadığım ülke de hayatımda gördüğüm en uzun boylu insanları gördüm. Daha uzunu yoktur dediğim an daha da uzununu görüyorum mutlaka.İlk geldiğim zamanlar kendimi çok kısa hissediyordum (1,62m) ancak sonra kendiliğinden geçti.Zaten eşim de uzun belki de o yüzden çabuk benimsedim bilemiyorum.Belki yaşın da getirdiği bir olgunluktur, 32 yaşındayım, boyumu değiştiremem ama kendimle ilgili fikirlerimi değiştirebilirim, kendimi daha çok sevebilirim.Bu sorunu etrafimda paylaşabileceğim kimse olmadigi icin sizlere anlatiyorum kizlar, bir nevi icimi dokmek icin aslinda.
Belki size komik gelebilir ama benim hayati dolu dolu yasamami engelleyecek, hep dert ettigim birsey kisa boylu olusum.
Boyum sadece 1.57 (aslinda 156.6 gibi bisey ama artik 1.57 diyorum) ve bulundgum her ortamın en kisasi olmak, öğrenciligimden beri boyumla dalga geciliyor olmasi resmen tum kodlarima islendi. Ben mi hep uzunlarla cevriliydim bilmiyorum ama surekli kendimi ortamin en kisasi gibi hissediyorum, ellerimi, kollarimi, kisacasi kisa boyumla dogru orantili olan hicbirseyimi begenmiyorum. Kendimi begenmek icin ikna etsem bile kisa sureli oluyor, genel olarak disardan hep komik gorunyyormusum gibi geliyor
Su an yurtdisinda (kuzey Avrupa) yasiyorum ve arkadas grubunda yabancilar da oldugu icin o kadar iriler ki, en kisasi 1.65 kizlarin. Bu aralar, biraz da dalga gectikleri icin bir iki kisi, gene kafama taktik ve resmen kendimi eve kapadim, canim ise gitmek bile istemiyor.
28 yasindayim, artik bu yastan sonra faydasi olur mu bilmiyorum ama aletli pilatese basladim. Daha once hic omurgaya yonelik spor yapmadigim icin belki omurgayı birkac cm genisletir, 1.60 olabilirim en azindan. Bu konuda bilgisi olan var mi kizlar?
Sizden ricam lutfen bu yastan sonra uzama olmaz demeyin, zaten kemiklerin uzamayacagini biliyorum, tek merak ettigim omurganin uzayip uzamayacagi; veya etrafinizda boyle bir sey görüp gormediginiz.
Veya siz de kisa boyluysaniz kendinizi iyi hissetmek icin neler dusunuyorsunuz?
Şimdiden tesekkur ederim
41 yasindayim kendimi bildim bileli kendimle barisigimhayatim boyunca fizigim cok degisti , cok zayiftim dogum yaptim kilo aldim verdim yine aldim vs vs ama hicbirinde kendimi begenmemezlik etmedim , bu tamamen insanin kendisiyle ilgili yani ic dunyasi ileMalesef yasla dogru orantılı degil bu... insan 40 yasinda kilo alsa onu bile takabiliyor, veya Kimisi burnunu yaptiryor, kimi silikon taktiriyor. 30 yasindayim kendimle tamamen baristim diyemez ki kimse, hele bu sosyal medya varken..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?