• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle ana-baba olur mu?

Demek ki bazı atasözlerini tersten söylemeliymişiz. Her zaman düzü olmuyor işte. Iyi ana baba evladı vezir, kötü ana baba evladı rezil edermiş. Konu sahibi siz haklısınız
Aslında o atasözünde anne yok. Çocuğu büyüten genelde annedir. Kötü bir özellik görseler hemen annesi iyi yetistirememis derler ama atasözüne gelince sadece babayı anarlar. Tezata bak.

En büyük darbeyi o oğullarından yerler
Hayat hep böyledir.
Yaptıkları cahillik.
Benim kaynanamda boyleler
Lafta çok seviyor kizini ama değil işin asli.
Bunlarda kadına değer yok
Kadın ya tarlada işçi ya evde hizmetci yada kocasının evinde köle.
Zihniyetleri batsın.!
Benim babamın 3 kizi vardı.
Benim çocuğum ailede tek oğlan torun bizim ailede
Kaynanam diyor ki baban çok mutlu olmuştur ilkdefa erkek gördü gibisinden konuşuyor
Bizde öyle birşey yok dedim.
Cinsiyete bakmayız şahsiyete bakariz dedim.
Yine aynı kendi kafasında kurmaya devam ediyor kendisi.

Yok ben iletişimi devam ettiremiyorum her yerden engelledim kardeşime arattırip illa fenalik gecircez açsın falan duygu sömürüsü yapiyorlar konuşuncada dayanamiyorum kavga çıkıyor
Şey istiyorlar her şeyi kapatayim görmezden geleyim unutayım goy goy yapalim bu yani
Ben olsam böyle aile ile görüşmezdim. Sırf sizi dünyaya getirdiler diye görüşme zorunluluğunuz yok. Her doğuran her sperm veren ebeveyn olamıyor maalesef.

Bir kızım var nasipse bir de oğlum olacak inşallah, Rabbim bana istemeden de olsa evlat ayrımı yaptırmasın🤲 Malesef aileniz çok fena evlat ayırıyor, gelin bile kızlarından önce geliyor. Sizi paspas etmişler. Anne babanın paspas ettiğini de kimse vitrin örtüsü yapmıyor işte. Anne babanızın bu halini bilen kocanızın da hali tavrı ona göre değişiyordur. Zor durum Allah yardımcınız olsun..

En çok sinirlendigimde zeytinyaği gibi üste çıkmaları zaten hâlâ yaptıklarının normal olduğunu benim kardeşimi kıskandığımi paraci olduğumu söylüyorlar😬
Teşekkürler katkınız için
"Yav he he, bütün dunya kötü bi siz iyisiniz" deyip kaale almiycaksiniz böylelerini. Karşınızdakini ciddiye almamak bazen en güzel hamle oluyor. Rica ederim

Uzak dur. Uzak kaldigin halde tacizleri ne onu anlamadim.
evlat kayırmanın doğusu batisi yok.
3 Harfli organa tapan kadinlar
ve onlar tarafindan yeristirilen öyle tip kadinlarsiz var olamayan erkek sürüsünün doğal ortami bu memleket.
disarida da başka dinlerde de olan ulkelerde de bunlar olabiliyor.
Bi bizimkilerin bos havası adaletliyiz aile icinde bla bla diye.

Bosancak mısınız onu hic anlamadım?
Eğer calısıyorsanız neden anne evine geri dönüyorsunuz?
Tutun 1+1 de olsa bi ev ,bakın yolunuza.
Gerekirse yerde yatarım durumum düzelene kadar ama yine de müdanna etmem.

Oğlum oğlum diyen ailelerin sonu belli. Oğulları dönüp yüzlerine bile bakmıyor. Normalda insanların acı çekmesi beni mutlu etmez ama evlat ayrımı yapanlar oğullarından tekme yiyince müstahak diyemeden geçemiyorum.

Bence haklısınız ama haklı olmak işinize yaramaz. Kendi yolunuzda devam edin.
Size muhtaç olduklarında da onların size davrandığı gibi davranın. Anne-baba kutsal onlara bakmamız lazım laflarının hepsi boş.

Manevi olarak da hiç yanımda değiller taşınırım gelmezler, hasta olurum gelmezler derdin ne diye sormazlar.
Ama kendileri sürekli beni arayıp yetiş maysa hemen gel derler ve giderim.
Beni akrabalara şikayet ediyormuş; "maysa" benden para istiyor diye, dayım beni arıyor sen anandan niye para istiyorsun utanmiyormusun diye🤬😡
Haksızlığa uğrayıp zırnık görmüyorum bi de paraci durumuna düşüyorum rezillik
Beni diri diri toprağa görmediklerine şaşırıyorum
Öz anne babam mi bazen şüpheye düşüyorum

Merhaba arkadaşlar,

O Kadar çok sinirli ve üzgünüm ki.
Ben mi yanlışım, abartıyor muyum ne demeli ne düşünmeli
Annem-babam dan nefret ediyorum 30 küsur yaşındayım. Ve bu his berbat
Çocukluğum ev işi yapmakla, kendime ve kardeşime bakmakla geçti bana ne pişirdin diye sorulurdu hep iş den döndüklerinde okulun nasıldi deyil!
Annem evden uzaklaşmak için çalıştığını söyleyen biriydi
Ve çok fazla.dayak yedim sopayla maşayla kemerle her yanim mor gezerdim.bi sebebi.yok sonra bi sure çalıştım tüm parami aldilar akabinde
Bu çilemin içinde okudum. Cok iyi bi.bolum deyil.ama.idare eder
is buldum.evlendim her seyimi.kendim yaptim aldım annem.iste tencere tabak.dantel öyle şeyler yapti.sadece
12.yıllık evliyim tek bir Işime.derdime.care olmadilar maddi.manevi
Fakat erkek kardeşime 18.e.girince altina araba aldilar ehliyet aldılar kizlarla gezdi.kazalar yapti.odediler sonra 100.bin harcayip evlendirdiler esya taki vs ev aldılar, araba aldi yardim ettiler nakit. Karisini kardesimi.torpille işe soktular millete yalvar yakar
Bana ne maddi ne manevi hic bir sey yapılmadı ne simdi ne çocukken

Ben boşanacağım diye gittiğim de oralı bile olmadilar gelirsen çalışırsın bilmem ne dediler yeni ev aldılar ben geleyim.ayrilip orda oturayim cikar esyalarini anne dedim cikaramam dedi sana.para vermedik.diye.kötü olduk dimi utanmaz falan bir sürü şey saydı
Bana bi tarafını sık da çalış kendi başının çaresine bak diyor ki zaten 15 yıldır böyle. 9 yılını çalıştım
Neden bana ev yok para yok araba yok imkan.yok?
Çünkü ben bir kız çocuğuyum alan adam baksın ya da kendi naparsa yapsın
Bi.kere.babam.bizim gelinde söyle araba sürdü felan demis.kocama kocamda diyor sen kendi kızına ogretmemissin sanane elin.kizinin.surdugunden hava atıyon sen kizina bak.once adamdan.da sürekli laf duyuyorum.😐
Bana s..ktir çekiliyor da neden oğluna tüm imkanlar sunuluyor ben 2 yildir görüşmüyorum sürekli arayıp taciz ediyorlar bugun yine kavga ettik banada imkanlar sunun dedim paralari.yokmus😂kafa hâlâ aynı millet kocadan kaçıp anasına babasina sığınır ben babamdan yumruk yiyip kocama döndüm
Ben bunlarla hayat boyu görüşmek istemiyorum günah mi yanlış mi böyle ana baba olur.mu?
Böyle evlât ayırılır mı?
Kahrımdan öleceğim anan baban boyleyse.kim.ne yapmaz
Günah sevap bilen kişi degilim ama talep etmezdim.
Şifa olacağını bilsem su bile almam almadım da.
Eşiniz ile evliliginize adapte olun onların hayatında olmaya çalışmayın

Manevi olarak da hiç yanımda değiller taşınırım gelmezler, hasta olurum gelmezler derdin ne diye sormazlar.
Ama kendileri sürekli beni arayıp yetiş maysa hemen gel derler ve giderim.
Beni akrabalara şikayet ediyormuş; "maysa" benden para istiyor diye, dayım beni arıyor sen anandan niye para istiyorsun utanmiyormusun diye🤬😡
Haksızlığa uğrayıp zırnık görmüyorum bi de paraci durumuna düşüyorum rezillik
Beni diri diri toprağa görmediklerine şaşırıyorum
Öz anne babam mi bazen şüpheye düşüyorum
Dayı ne hakla arıyor.boş gezenin boş işler müdürü mü?
Kusura bakmayın ama uzak durun böyle boş insanlardan

Merhaba arkadaşlar,

O Kadar çok sinirli ve üzgünüm ki.
Ben mi yanlışım, abartıyor muyum ne demeli ne düşünmeli
Annem-babam dan nefret ediyorum 30 küsur yaşındayım. Ve bu his berbat
Çocukluğum ev işi yapmakla, kendime ve kardeşime bakmakla geçti bana ne pişirdin diye sorulurdu hep iş den döndüklerinde okulun nasıldi deyil!
Annem evden uzaklaşmak için çalıştığını söyleyen biriydi
Ve çok fazla.dayak yedim sopayla maşayla kemerle her yanim mor gezerdim.bi sebebi.yok sonra bi sure çalıştım tüm parami aldilar akabinde
Bu çilemin içinde okudum. Cok iyi bi.bolum deyil.ama.idare eder
is buldum.evlendim her seyimi.kendim yaptim aldım annem.iste tencere tabak.dantel öyle şeyler yapti.sadece
12.yıllık evliyim tek bir Işime.derdime.care olmadilar maddi.manevi
Fakat erkek kardeşime 18.e.girince altina araba aldilar ehliyet aldılar kizlarla gezdi.kazalar yapti.odediler sonra 100.bin harcayip evlendirdiler esya taki vs ev aldılar, araba aldi yardim ettiler nakit. Karisini kardesimi.torpille işe soktular millete yalvar yakar
Bana ne maddi ne manevi hic bir sey yapılmadı ne simdi ne çocukken

Ben boşanacağım diye gittiğim de oralı bile olmadilar gelirsen çalışırsın bilmem ne dediler yeni ev aldılar ben geleyim.ayrilip orda oturayim cikar esyalarini anne dedim cikaramam dedi sana.para vermedik.diye.kötü olduk dimi utanmaz falan bir sürü şey saydı
Bana bi tarafını sık da çalış kendi başının çaresine bak diyor ki zaten 15 yıldır böyle. 9 yılını çalıştım
Neden bana ev yok para yok araba yok imkan.yok?
Çünkü ben bir kız çocuğuyum alan adam baksın ya da kendi naparsa yapsın
Bi.kere.babam.bizim gelinde söyle araba sürdü felan demis.kocama kocamda diyor sen kendi kızına ogretmemissin sanane elin.kizinin.surdugunden hava atıyon sen kizina bak.once adamdan.da sürekli laf duyuyorum.😐
Bana s..ktir çekiliyor da neden oğluna tüm imkanlar sunuluyor ben 2 yildir görüşmüyorum sürekli arayıp taciz ediyorlar bugun yine kavga ettik banada imkanlar sunun dedim paralari.yokmus😂kafa hâlâ aynı millet kocadan kaçıp anasına babasina sığınır ben babamdan yumruk yiyip kocama döndüm
Ben bunlarla hayat boyu görüşmek istemiyorum günah mi yanlış mi böyle ana baba olur.mu?
Böyle evlât ayırılır mı?
Kahrımdan öleceğim anan baban boyleyse.kim.ne yapmaz
yaşadıklarına çok üzüldüm Türkiye'de böyle çok aile var 🥺🥺😕 erkek egemenliği, erkek üstünlüğü, erkek adam yapar kadın yapamaz gibi salak salak düşüncedeler ve kadınlara asla ama asla değer vermiyorlar. senin ailen de böyle yapmış ve yazıklar olsun onlara. küçükken seni dövdükleri için bile zaten konuşmamalıydın bence, ilerleyen zamanlarda da psikolojik şiddet olarak devam etmişler. kendine zarar veriyorsun bu şekilde, boşanmak istiyorsan onların yanına gitme çünkü daha çok sıkıntı çekeceksin, sürekli başına kakacaklar boşandın geldin niye geldin vs diye, rahat vermeyecekler, huzur vermeyecekler bu çok açık. daha çok stres olacaksın hiç gerek yok. işim var yazmışsın kendine başka bir ev tut (mümkünse ailenden uzak) ve sakin, huzurlu bir hayata doğru yola çık. kimsenin bu iğrenç laflarını, hareketlerini çekmek zorunda değilsin hele bunlar senin ailense. verebileceğim tek tavsiye onlarla asla konuşmaman olur. ayrıca niye sana günah olsun asıl onlara günah ne ebeveyn olmuşlar, ne adil davranmışlar, ne yanında olmuşlar tek dertleri erkek çocuk da erkek çocuk 😠 bıktım bu kafadaki insanlardan. tek başına çok daha mutlu olacağına eminim, umarım hep mutlu olursun❤️

Ailelerden maddi beklentileri doğru bulmuyorum ama manevi olarak da yanınızda olmamışlar ki.

Bence iletişiminizi tamamen kesin. Onlar da ilerde başları sıkışırsa oğullarına gitsinler.

yaşadıklarına çok üzüldüm Türkiye'de böyle çok aile var 🥺🥺😕 erkek egemenliği, erkek üstünlüğü, erkek adam yapar kadın yapamaz gibi salak salak düşüncedeler ve kadınlara asla ama asla değer vermiyorlar. senin ailen de böyle yapmış ve yazıklar olsun onlara. küçükken seni dövdükleri için bile zaten konuşmamalıydın bence, ilerleyen zamanlarda da psikolojik şiddet olarak devam etmişler. kendine zarar veriyorsun bu şekilde, boşanmak istiyorsan onların yanına gitme çünkü daha çok sıkıntı çekeceksin, sürekli başına kakacaklar boşandın geldin niye geldin vs diye, rahat vermeyecekler, huzur vermeyecekler bu çok açık. daha çok stres olacaksın hiç gerek yok. işim var yazmışsın kendine başka bir ev tut (mümkünse ailenden uzak) ve sakin, huzurlu bir hayata doğru yola çık. kimsenin bu iğrenç laflarını, hareketlerini çekmek zorunda değilsin hele bunlar senin ailense. verebileceğim tek tavsiye onlarla asla konuşmaman olur. ayrıca niye sana günah olsun asıl onlara günah ne ebeveyn olmuşlar, ne adil davranmışlar, ne yanında olmuşlar tek dertleri erkek çocuk da erkek çocuk 😠 bıktım bu kafadaki insanlardan. tek başına çok daha mutlu olacağına eminim, umarım hep

yaşadıklarına çok üzüldüm Türkiye'de böyle çok aile var 🥺🥺😕 erkek egemenliği, erkek üstünlüğü, erkek adam yapar kadın yapamaz gibi salak salak düşüncedeler ve kadınlara asla ama asla değer vermiyorlar. senin ailen de böyle yapmış ve yazıklar olsun onlara. küçükken seni dövdükleri için bile zaten konuşmamalıydın bence, ilerleyen zamanlarda da psikolojik şiddet olarak devam etmişler. kendine zarar veriyorsun bu şekilde, boşanmak istiyorsan onların yanına gitme çünkü daha çok sıkıntı çekeceksin, sürekli başına kakacaklar boşandın geldin niye geldin vs diye, rahat vermeyecekler, huzur vermeyecekler bu çok açık. daha çok stres olacaksın hiç gerek yok. işim var yazmışsın kendine başka bir ev tut (mümkünse ailenden uzak) ve sakin, huzurlu bir hayata doğru yola çık. kimsenin bu iğrenç laflarını, hareketlerini çekmek zorunda değilsin hele bunlar senin ailense. verebileceğim tek tavsiye onlarla asla konuşmaman olur. ayrıca niye sana günah olsun asıl onlara günah ne ebeveyn olmuşlar, ne adil davranmışlar, ne yanında olmuşlar tek dertleri erkek çocuk da erkek çocuk 😠 bıktım bu kafadaki insanlardan. tek başına çok daha mutlu olacağına eminim, umarım hep mutlu olursun❤️
Çok teşekkür ederim katkınız ve iyi dileğiniz için 💗🌸
Söylediklerinize katılıyorum ve aynı şekilde düşünüyorum beni en çok acıtan annemin babamın bu kafada olmaları ve bu nedenle kendimi yapayalnız hissetmem ne yaşarsam yaşayayım şaşırmıyorum anne baban böyle yapti sana kim.ne yapmaz diyorum bayram geldi insanlari gördükçe içim sızlıyor

Ailelerden maddi beklentileri doğru bulmuyorum ama manevi olarak da yanınızda olmamışlar ki.

Bence iletişiminizi tamamen kesin. Onlar da ilerde başları sıkışırsa oğullarına gitsinle
Yorumunuz icin teşekkürler
Şöyle ki ben hic bi zaman maddi beklenti.icinde olmadım dantel vs dışında çeyiz bile almadim kendim yaptım ne zmaanki tüm imkanlar kardeşime ve eşine akitilmaya başlandı o zman dedim ki ne oluyor?

Back
X