Böyle bi durumda siz olsanız ne derdiniz kayınvalide'nize?

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Bebekli bi kadın..
Bebeği henüz 'yeni doğan' sınıfından yeni çıkmış bir kadın!
Gece beslenmesi için en az iki kez,kontrol vs için bi kaç kez kalkan bir kadın!
Ertesi gün saat öğlen 12 yi bile geçmemiş bir zaman dilimi,11:30 gibi..

Kapıya kayınvalide gelir,ismimle seslenir..Seslenir,seslenir ve gene seslenir.
Çıkmadım mı?Bu sefer yatak odasının camı önüne kadar gelir..Bu sefer gene seslenir,seslenir,seslenir.Ceptende arar ayrıca..!Açmadım mı?
En sonunda çıkayımda kurtulayım deyip çıkarsın,yarı uykudan uyanırsın..
Camı açarsın,ve aldığın cevap 'uyuyor muydun' olur..!

'Yok uyumuyordum,çocuğumdan arda kalan zamanda halay çekiyordum,halay çekmeyi seviyorum...Müziğin sesine duymamışım'demeyi öyle çok isterdim ki..

Neden bu kadar ısrarla çaldı dersiniz?
Elinde acileyeti olmayan bir iki şeyi vermek için.

Anlaması için verdiğim cevap; 'gece beş kez kalkıyorum..,'neden' diye bir cevap gelir.
'Çocuğumun beslenmesi için' derim bende gülümseyerek.
Gelen cevap 'yerim ben onu' olur.
Bu konuşmalar gözümün yarısı açık,yarısı kapalı bir şekilde geçer..Aslında her ikisini açık görür kayınvalide.
Birde gelin bana sorun,önümü göremiyorum uykumu böldüğü için yani.

En anlamadığım şey ise;
Kendisi tarafından 5 er kilo çocuk doğurdum diyen kayınvalide nin ,bebekli bir kadının,gece neden kalkmasını bilmemesi!
Hoş,bebek arabasına koyduğum yavrum için 'kemeri takmasanda olur' diyen biri,bunuda unutmuştur..

Son düzenleme:

boşver cnm hiç kafana takma bütün kaynanalar aynı benimkide öleydi bebek yeni doğdu haftasono eşimle beraber biraz uyuyalım dedik bütün gece uyumamışız sabah 08:50 tel çaldı kaynanam açmadım sessize aldım 4 dk sonra bidaha yine açmadm bidaha aradı mecbur açmak zornda kaldım alo dedim uyuyomydunz dio yaa bende bütün gece uyumdk birz uyucaktık ddm hiç bişy demedi bebeği sorcakmş sabahın köründe böle böle kaçkere oldu ben alıştm artk boşver takma kafana çünkü bu durm hiç bitmio hep aynı senaryo

bende hamıleyım ve ısyerım 40 gun ızın verıcek ben nasılbırakıcam bebegımı dıye dusunurken
bızımkı ne dese begeırsın ''' amaaaaaaaaaaaaann ben doğurdumda ertesı gun tarlaya calışmaya gıdıveeeddiimm''
iyi halt yedin!!!!

Ben açıkçası kötü birşey düşünmedim bu durumda.belkide kayınvalideniz siz cevap vermeyince kapıya ve telefona ,endişelenmiştir kötü birşey oldu diye.keşke benim kayınvalidemde o kadar ısrarla arasa,sorsa,merak etse bizi.bazen insan yaşadığı olumsuz şeylerden dolayı önyargılı olabilir karşısındaki insana karşı .bence sizde olaya iyi tarafından bakın ve sizi önemsediğini düşünüp mutlu olun.sevgiler..

ben bi kere yarım saatliğğine bıraktım bin pişman oldum sen al 1 buçuk aylık bebeği emzirmeye çalış gerizekalı okadar çok sinirlendimki ilk ve son oldu

cindiriz;

Zaten senelerdir görüşmüyorduk..
Senelerdir hatrını sormadım,hatrımı sormadı.
Birşey olduğunu düşünen eşimi arar..
Eşim beni arar,ve hala açmıyorsam haklı sonuna kadarBu kısır döngü sürüp gider o zaman böyle düşünürsek.
'Tüh,eyvah,tele cevap yok,kapı duvar' diye düşünürsek,her gün,'ama her gün' bu durumu yaşarım ben öyleyse.

ben bi kere yarım saatliğğine bıraktım bin pişman oldum sen al 1 buçuk aylık bebeği emzirmeye çalış gerizekalı okadar çok sinirlendimki ilk ve son oldu
kaynanan senn bebeginimi emzirdi????????...yuuhhhh yani madem o kadar özeniyomuş doğuraymış bi tane sennle beraber

eski insanlar böyle oluyor ne yazık ki
değiştiremeyeceğimize göre katlanacagız maalesef
Hiçte katlanamam,geçenlerdede aynısı oldu.
Camı açık görünce rahatsız etmiştir dedim..
Gene cam açıktı,anlaması lazımdı cam açık olsada uyuyorlardır diye.
Gene aynı saatlerde uyuduğumuzu belirttim.

2 oldu,3.de daha açık konuşurum.
Ben gelemem böyle şeylere.

ben ters birşey göremedim konunuzda.. benim de annem 12 ye kadar benden haber almasa gelir kapıma.. sizin o kadar sık kalktığınızı bilmiyordur, öğrendiğinde de ne demesini bekliyorsunuz ki? tabi ki babaanne öyle tepki verecek :) bence siz sinir olmuşsunuz yoksa olayda birşey yok..

Allah kahretsin,daha dün böyle bi konu için çok ağır konuştum..
'Öyle kaynanın katili olurum'...
Tüylerim ürperdi şu an,'haline bakmadan,torununun annesi sanıp,bebeği o sarkmış memeleriyle emzirmeye çalışan bir dengesiz kaynana modeli daha'

Kuduruyorum,kuduruyorum.....

Ben bir kez bile bırakmadım,bir kez dahi bırakmayı düşünmüyorum!

Biz samimi değiliz!
Anne farklı,kayınvalide farklı.
Kaldı ki annem huyumu bilir,bazen zaaflarına yenilip arar,ve ben uykulu gözlerle meşgule veririm.
Kayınvalide ile samimi olsam her neyse,nazım geçer,uyarırım,huyumu bilir..ama biz samimi değilken,üstelik ben bebekliyken,bu ısrar neden?

Şahsen çocuk bakan birinin sinirleri,uyku düzeni farklı olduğu için,sizin gibi düşünemiyorum
Bilmiyorum çocuğunuz var mı?Eğer var olup,böyle düşünüyorsanız,kayınvalidenizle aranız çok şeker demektir.
Ha eğer çocuğunuz yok olup,böyle düşünüyorsanız,daha bu yollardan geçmemişsiniz demektir.

bu ne sinir arkadaşım ben k.validen değilim relax.. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan biri değilimdir ve evet merak ediyorsanız söyleyeyim 2 tane oğlum var.. ve evet k.validem, görümcem, annem, babam da var çok şükür :) sizin geçtiğiniz yollardan 2 kere geçtim yani.. burada benim yazdığım bir yoruma bile bu kadar tahammülsüz davranacağınızı tahmin edemedim.. sizi aramak için illa insanın "zaaflarına yenilmesi" mi gerekiyor??? ilginç

evet ve ben azımı açım bi kelime bile sölemedim herşeyin bi vakiti zamanı vardır nasıl olsa
Nasıl dayandın peki?
Meleğinin melekliğinden faydalanan bi kadına nasıl katlandın?
O yavrun o kadını annesi sanıp emiyor!Çocuğunla dalga geçilmesine nasıl göz yumdun arkadaşım?
O sarkmış memeleriyle,evladınla dalga geçmesine nasıl sustun!!

office;

Fikrinizi belirttiniz,fikrimi belirttim..
Sinir bunun neresinde?
Gülücüklerle mi karşılık verseydim size?İlginç..!
Bende bir an karşımda kayınvalide var sandım..
Sadece dertleşmek amacım!

ya ben bişiy demedim çünkü o kadına hiçbşiy denmez hakszken haklı konumuna çıkarır kendini

office;

Fikrinizi belirttiniz,fikrimi belirttim..
Sinir bunun neresinde?
Gülücüklerle mi karşılık verseydim size?İlginç..!
Bende bir an karşımda kayınvalide var sandım..
Sadece dertleşmek amacım!

illa gülücük koymanıza gerek yok, insan negatif elektriğinizi binlerce kilometre uzaktan alabiliyor sevgili Nurtopum.. ayrıca 29 yaşındayım k.valide değilim.. sizinle aynı fikirde olan arkadaşlarla iyi sohbetler dilerim size!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…