- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
Yav bu kaynanalar neden böyle acaba? Benim kaynanamda 3.450 gram ve 51 cm. doğurduğum bebeğime ufak diyip, benim doğurdularım aha bu kadar doğuyordu diyor. Aha bu kadar diye eliyle işaret ettiği ölçü nerdeyse 1 metre. Hasta bu kadın.
sadece konuyu okudum diğer yorumlara bakmadım ama seni merak etmiş olabilir mi? hani kapıyı çalmış seslenmiş çıkmamışsın acaba birşey mi oldu diye merak etmiş olabilir mi?
ben olsaydım merak ederdim,endişelenirdim çünkü..
ama daha sonra ki muhabbetiniz çok ilginç olmuş.k.validenin soruları garip bir hal almış..uyuyormuydun,neden uyudun,neden gece 5 kez kalktın falan..bunlara gerek yokmuş,bebeği olan bir insanın gece 3-4 kez uyandığını herkes bilir.
Bebekli bi kadın..
Bebeği henüz 'yeni doğan' sınıfından yeni çıkmış bir kadın!
Gece beslenmesi için en az iki kez,kontrol vs için bi kaç kez kalkan bir kadın!
Ertesi gün saat öğlen 12 yi bile geçmemiş bir zaman dilimi,11:30 gibi..
Kapıya kayınvalide gelir,ismimle seslenir..Seslenir,seslenir ve gene seslenir.
Çıkmadım mı?Bu sefer yatak odasının camı önüne kadar gelir..Bu sefer gene seslenir,seslenir,seslenir.Ceptende arar ayrıca..!Açmadım mı?
En sonunda çıkayımda kurtulayım deyip çıkarsın,yarı uykudan uyanırsın..
Camı açarsın,ve aldığın cevap 'uyuyor muydun' olur..!
'Yok uyumuyordum,çocuğumdan arda kalan zamanda halay çekiyordum,halay çekmeyi seviyorum...Müziğin sesine duymamışım'demeyi öyle çok isterdim ki..
Neden bu kadar ısrarla çaldı dersiniz?
Elinde acileyeti olmayan bir iki şeyi vermek için.
Anlaması için verdiğim cevap; 'gece beş kez kalkıyorum..,'neden' diye bir cevap gelir.
'Çocuğumun beslenmesi için' derim bende gülümseyerek.
Gelen cevap 'yerim ben onu' olur.
Bu konuşmalar gözümün yarısı açık,yarısı kapalı bir şekilde geçer..Aslında her ikisini açık görür kayınvalide.
Birde gelin bana sorun,önümü göremiyorum uykumu böldüğü için yani.
En anlamadığım şey ise;
Kendisi tarafından 5 er kilo çocuk doğurdum diyen kayınvalide nin ,bebekli bir kadının,gece neden kalkmasını bilmemesi!
Hoş,bebek arabasına koyduğum yavrum için 'kemeri takmasanda olur' diyen biri,bunuda unutmuştur..
benim aklıma da o geldi ilk, merak etmiş olabilir tabi normal bişey ama arkadaş uyuorum demesine rağmen o halini görüyor ve hala sohbete devam ediyoruykusuzluk başına vurmuş zaten kızın
Allah kahretsin,daha dün böyle bi konu için çok ağır konuştum..
'Öyle kaynanın katili olurum'...
Tüylerim ürperdi şu an,'haline bakmadan,torununun annesi sanıp,bebeği o sarkmış memeleriyle emzirmeye çalışan bir dengesiz kaynana modeli daha'
Kuduruyorum,kuduruyorum.....
Ben bir kez bile bırakmadım,bir kez dahi bırakmayı düşünmüyorum!
kaynanan senn bebeginimi emzirdi????????...yuuhhhh yani madem o kadar özeniyomuş doğuraymış bi tane sennle beraber
ben bi kere yarım saatliğğine bıraktım bin pişman oldum sen al 1 buçuk aylık bebeği emzirmeye çalış gerizekalı okadar çok sinirlendimki ilk ve son oldu
kaynana nasıl çocuk emzirmeye çalışıyo yahu, sütü var mı ki
valla senin yerinde olsam aynı şeyleri bende düşünür ve sinir olurdum
gece uykusuz kalan biri için 11.30 erken bile bence..
birde bebeğinimi emzirmeye çalışmış, işte en tahammül edemediğim şey!!!!
erkek arkadaşımın ablasının bebeği oldu bana tutturdular al emzir al emzir die, bakire kızın göğsünü emerse sesi güzel olurmuş
kabul etmedim tabii,, hiç olur mu öyle şey ya başkasının göğsü tiksinirim ben benim bebeğim olsaa başkasının göğsini emmesi ne demek
süt olmasına gerek yok,emzirdikçe gelir diye düşünmüş zaar
şaka gibi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?