Böyle bi durumda siz olsanız ne derdiniz kayınvalide'nize?

Kızlar inanmayacaksınız ama gerçekten süt sonradan çıkabiliyor
bizim tanıdığımız bir kadın gelini işe gidince bebeğini kaynanasına bırakmıştı bebekte durmuyormuş kaynanada dursun diye çareyi memesini vermekte bulmuş bebek emmiş bir kaçgün sonrada kadından süt gelmiş bende ilk duyunca şok olmuştum ama olabiliyor

Son düzenleme:
Bazı insanların huyu böyle yaa..
Benim de annem öyle ne yazıkki
Aradığında telefon açılmadı mı,açana kadar hiç aralıksız beşyüz kere arar.Yine mi açmadım,yan odadan ev arkadaşım gelir elinde kendi telefonu "annen sana ulaşamamış,çok korkmuş.Al konuş" diye...
...O an müsait değilsindir.biraz sonra dönerim deyip meşgule mi attın???Sen açana kadar tekrar tekrar arar.yine meşgule atarsın yine arar."Anne 5 dk sonra ara" yazarsın,3 dk geçmeden yine aramaya başlar.Artık açar tam sinirle konuşacakken "açıp meşgulüm anne demek çok mu zor,sesini duyamayınca başına bişey geldi sandım,ne düşüncesizsin" cümleleriyle ağzına sıcar...
Hem sinir olurum bu hallerine,hem de gerçekten panik olduğunu bildiğimden birşey diyemem...

Torununu emziren k.valide ile 11:30 da gelininin kapısını çalan k.valide farklı kişiler, konular karışmasın.

Tüylerim ürperdi şu an,'haline bakmadan,torununun annesi sanıp,bebeği o sarkmış memeleriyle emzirmeye çalışan bir dengesiz kaynana modeli daha'
niye ki.memeleri sarkanlar çocuk emziremezler mi

Bebeğin öz ve öz annesi olan bir kadın,memeleri yere deyse dahi emzirir.
Söz konusu kayınvalide!Memelerinde süt mü var?O memeler işlev görüyor mu?
Neden hem sütsüz,hem işlevi olmayan,hemde ve hemde o bebeğin öz ve öz annesi olmayan bir babaanne,üstelik anneden gizli gizli torununu emziriyor?

Boş ve sarkık memeler işe yaramıyorsa,emzirmeyecek arkadaşım..Ne alaka şimdi?
Zaten yaptığı sıh dışı,aykırı birşey olmasa,annesinin gözü önünde emzirir,yada gözleri önünde anneyi delirtmek için yapar böyle birşeyi.
Neyse konu çok farklı zaten.

Tüm cevapları okumayan arkadaşlar için ilk sayfalarda vermiş olduğum cevabı tekrarlamak istedim.
Acil birşey dahi olsa,önce eşim aranmalı,sonra gerekirse kapıyı kırsınlar ve girsinler içeri birşey demem tabi!

afedersiniz de tamamen espri yapmıştım.o kadar da gülme smile ı koydum ki anlaşılsın diye.yoksa sorunun sarkmış memeler olmadığını anlayabiliyorum.diri memeli kaynanalar da var;mesela benimki.onun emzirmesi de saçma olduğuna göre sarkmış memeyi vurgulamanıza gülesim geldi,ortam yumuşasın istedim ama başaramadım galiba

bebek bir bakıma babasıyla süt kardeş olmuş yani ha

tolstoy kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Tüylerim ürperdi şu an,'haline bakmadan,torununun annesi sanıp,bebeği o sarkmış memeleriyle emzirmeye çalışan bir dengesiz kaynana modeli daha'

niye ki.memeleri sarkanlar çocuk emziremezler mi...

Diye sormuşsunuz,bende cevabını verdim size.
Cidden amacım polimiğe girmek değil,kadın kadına dertleşmek..

polemiğe girdiğimizin farkında bile değildim ben.yanlış anladığınız için açıklama yapmıştım sadece.soruyu sorma amacım da gülümseterek sıkıntınızı azaltmaktı

Bence de ortada büyütülecek bir sorun yok.
Ve saat erken bir saat da degil.

Benim oglum 2,5 yaşına kadar uyumadı, eşimle 15 dklık uykularla işe giderdik.

Siz evdesiniz ve en azından yatma lüksünüz var.

Hadi kayınvalide sabahın 6'sında 7'inde gelse belki size hak verirdim,
ama neredeyse öglen olmuş...

Son düzenleme:
lohusa psikolojisi adama cinnet bile geçirtir valla..hassas bir dönemdesiniz..denge değişiyor tabi..bende ben ne zaman uyucam diye ağlardım..o psikolojide ağlamak yerine uyumak insanın aklına gelmiyor işte....çok erken bir saat değil kv niz geldiği saat..çok üstünde durup canınızı sıkmayın..Allah analı babalı büyütsün bu arada..

En baştan söyliyim evli değilim çocugum da yok ve belki bu psikolojiyi anlayamamam normaldir. Fakat son zamanlarda forumda çok rastlıyorum hamile ya da çocuklu bayanlar bu süreci hem kendilerine hem çevrelerine işkence haline getiriyorlar. Tamam hormonlar değişiyor insanın düzeni değişiyor ama ilk defa siz doğum yapmıyorsunuz. Bebeğini bırakıp sabahın köründe işe giden anneler ne yapsın onların ki can değil mi? KV niz eşinizi arasaydı eşiniz sizin o saate kadar uyuyor olabileceğinizden nasıl emin olacaktı ki o da sizi arayacaktı. Bu sefer kv nizi ortalığı ayağa kaldırmakla suçlayacaktınız. Zaten size uymayan görüşlere de çok negatif yorumlarınız var. Bence biraz rahat olun sıkmayın bu kadar kendinizi.

Konu sahibi ortada büyütülecek hiç bir durum yok. Siz hassas ve gergin olduğunuz için abartılı tepkiler veriyorsunuz. K.validenize çocuğunuzun gece uyutmadığını bu yüzden uyuduğunuz söylemişsiniz zaten. Kadın da kalkıp size "eh biz de çocuk büyüttük saat öğlen oldu" falan gibi laf da sokmamış. Geldiği saat de erken bir saat değil.

ayyy o çok bilmiş modelinden bendede var. ben oğluma öyle muhallebi falan yedirmem aman aman. kof kilo yapıyo diye düşünürüm. yaparım sebze çorbası tahılla. başlar benimkiler şöyle kiloluydu böyle kiloluydu. işte sen şöyle elmayla pirinç unuyla bilmem ne. diyorum elmayı direkt veriyorum pişirsem vitamini kaçar. yok patetesi rendele. suyundan nişastasını çıkarda bilmem ne. patetes yemeği veriyorum. narın suyunu çıkar pirinç unuyla..... eee narı direkt yediriyorum.

sebze çorbası yaparım ıyyyy diyo içinde herşey var nası yiyicek çocuk. bunu diyen kadının bana bebek kahvaltısı önerisi. bir kaseye ekmek ufala, peynir,yumurta,zeytin,reçel,bide üstüne çayyy ohhh mis diyo. insanın diyeceği çokta diyorum belliki sinir etmek istiyo boşver.

Ben konuyu açarken,'siz olsanız ne derdiniz' diye açtım zaten..
İlla benim fikrimden yürüyeceksiniz diye birşey olamaz değil mi?
Ama benim fikirlerime ters gelen yorumlara cevap verme hakkım var.
'Kimsenin boynuna yapışmadım benimle aynı fikirde olunuz diye'
Siz nasıl benim düşüncelerimin tersini söyleyebiliyorsunuz,bende sizin fikirlerinizin tam tersini savunabiliyorum.

Kime normal gelen bana gelmez..Agucuk gülücük atamam bu kadar sıkıntı edindiğim bir konuda.
11:30 normal bir insana göre evet geç bir saat..ama çocuklu bir kadında saat dilimi ne kadar geç olursa olsun,eğer uyku alınmamışsa gram fark etmez.
İsterse akşamın 5'i olsun..Ne zaman,hangi zaman diliminde dinleneceği belli değildir lohusa kadının,yada küçük bir bebeği olan kadının.
Evet ilk doğuran ben ve benim gibi düşünenler değil..Fakat on kerede doğurulmuyor ki..!
Bu dönemleri en sağlıklı şekilde geçirmem benim en doğal hakkım.
Dediğim gibi,kayınvalide ile senelerdir görüşmüyoruz doğru dürüst..Bana,bize birşey olduğunu düşünen önce eşimi aramalı!
Benim yaşadığım evden cenazem çıksaydı,en son onlar duyardı..
Şimdi benim dinlenmeye ihtiyacım varken,'kör ölünce badem gözlü olur' misali,çocuk olunca merak mı ediliyoruz yani?
Yorumda bulunan herkese teşekkür ederim.

kaynana kendisi söylemese nereden bilecek arkadaş emzirdiğini?? birbuçuk aylık çocuk mu söyleyecek? belli ki kayınvalidesi kendisi söylemiş ortada gizlenen bir durum yok...

Son düzenleme:
yorumlara baktım da çok sert hakikaten kaynanadan nefret etmeler gerizekalı demeler yok çocuğumu asla bırakmam falan güzel değil bence..
bakın siz ne kadar zor büyütüyorsunuz çocuklarınızı o da oğlunu zor büyütmüştür bu minvalde de eğer niyeti kötülük değilse fesatlık yapmak değilse en azından torunuyla biraz zaman geçirmek hakkıdır diye düşünüyorum..
yapmayın arkadaşlar kimse kayınvalidesine bayılmaz ama unutmayalım bir gün bizde yaşlanıcaz ve inşallah kv olucaz..
tabi şimdi ''ben asla böyle davranmam,davranırsam gelinimde ya da damadımda bana böyle yapsın''diyenler olucaktır ama büyük konuşmamak lazım..
eğri oturup doğru konuşalım biraz empati yapalım.. bu arada ben bu yapılanlar doğrudur demiyorum emzirmek falan ya da inatla kapıdan ayrılmamak tabi ki yanlış ama bu kadar sert olamaya da gerek yok sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…