- 26 Mayıs 2021
- 39
- 16
- 3
- 27
- Konu Sahibi Bideliinsan
-
Sordum fakat bunun etkilemeyeceğini söylemişti.Tiroidle ilgili olması çok mümkün.
Doktoruna sormadın mı ?
Randevu düşürmeye çalışıyorum umarım bulabilirim.psikiyatristle mutlaka görüşmelisiniz çözümsüz kalacağını sanmam korkmayın
İlk başlarda tek başıma aşabileceğime inandım fakat artık dediğiniz gibi bazı şeyleri içimde aşamıyorumBence psikolojik destek alin. Kimse burdan sizin saglik hikayenizi tahmin edemez. Lakin böyle kaygilari devamli yasiyorsaniz yardim almakta fayda var. Bazi ilaclarin depresif halleri tetikleyebildigini de biliyoruz, ama bazi seylerinde yasanmisliklarla alakali oldugunu da. Bu konuda uzmanlar size yardim edecektir. Bu utanilacak birsey degil. Ben esimle tanistigimda depresyon ve panik atak tedavisi görüyordum daha. Bazen kendimiz tek basina böyle durumlari asamiyoruz..
En kısa zamanda hastaneye gideceğim,randevu düşürmeye uğraşıyorum. Peki tedavisinde zorlanıyor musunuz? Çok geçmiş olsunKardeş bende öyleyim ama ben borderline hastasıyım. Belki sende de öyle şeyler olabilir
bende ilaç kullanıyorum troid için ama böyle bir etkisi olmadı evlilik korkusu mu acabaMerhaba. 24 yaşındayım ve nişanlıyım. Eğer pandemi sebebiyle tekrar iptal olmazsa çok yakın bı zamanda nikahım var. Benim bı kaç sıkıntım var sizlere bunlardan bahsetmek, yardım almak istiyorum ya da kimseye anlatamadigim için içimi size dökmek istiyorum. İçimde atamadigim sıkıntılarım var, bu nişanlı olduğum kişiyi sevmediğim ya da evleneceğim için ürktüğüm bir sıkıntı değil (belki evlenmekten korkmak olabilir bilmiyorum) mutsuzum. Mutluyken bile bı insan nasıl mutsuz olabilir? Sürekli ağlamak geliyor içimden. Her şeyin en kötüsünü düşünüp sanki en kötüsü olacakmış gibi hissediyorum. Bu artık bana yapışmış bir durum olacak ki ne zaman çok gülsem çok ağlayacağım diye kendime şart koşuyorum. Bazen ise gereksiz yere meselâ şu an bunları yazıyor olmak bile beni heyecanlandırıyor, kalbimi pır pır ettiriyor. Hiçbir duyguyu dozunda yaşamıyorum gibi, her şeyi en uçta ve en yüksek düzeyde yaşıyorum. Sürekli kullanmak zorunda olduğum tiroid ilacım var le..... İle başlayan acaba diyorum hashimoto hastalığım bu duygularımı tetikliyor olabilir mi? Biraz sacmalayarak anlattım sanırım, hepinizin affına sığınıyorum. Teşekkür ederim okuduğunuz için.
Kitap önerisine ben de talibimPsikolojik destek mutlaka almalısın, kendi kendime üstesinden geleyim diye zorladım kendimi ama fiziksel sıkıntıya döndü, kalp çarpıntısı beyin uyuşması derken üzerine bir de hastalık hastası oldum :) hayat kaliteni arttıracak bir terapi ya da ilaç desteği ile düzelir, daha iyi hissedersin. Bir de kitap önerim var ama burada kitap iami vermem sorun olur mu bilmiyorum benim kaygılarıma çok iyi gelmişti
İki farklı ilaç kullanıyorum ve psikoterapi alıyorum. Dengesiz ruh halim düzeldi biraz. Ama tabi hâlâ üzülünce dibe vurdugum oluyor. Psikiyatristine Mmpi testi yapmak istediğini söylersin. Yalnız yaklaşık 550 soruluk bi test. Geniş bir vakitte gitEn kısa zamanda hastaneye gideceğim,randevu düşürmeye uğraşıyorum. Peki tedavisinde zorlanıyor musunuz
Haşimato kesinlikle etkiliyor, bir tahlilleri yenileyip kontrole gidin, dozaj ayarlaması gerekiyordur belki.Merhaba. 24 yaşındayım ve nişanlıyım. Eğer pandemi sebebiyle tekrar iptal olmazsa çok yakın bı zamanda nikahım var. Benim bı kaç sıkıntım var sizlere bunlardan bahsetmek, yardım almak istiyorum ya da kimseye anlatamadigim için içimi size dökmek istiyorum. İçimde atamadigim sıkıntılarım var, bu nişanlı olduğum kişiyi sevmediğim ya da evleneceğim için ürktüğüm bir sıkıntı değil (belki evlenmekten korkmak olabilir bilmiyorum) mutsuzum. Mutluyken bile bı insan nasıl mutsuz olabilir? Sürekli ağlamak geliyor içimden. Her şeyin en kötüsünü düşünüp sanki en kötüsü olacakmış gibi hissediyorum. Bu artık bana yapışmış bir durum olacak ki ne zaman çok gülsem çok ağlayacağım diye kendime şart koşuyorum. Bazen ise gereksiz yere meselâ şu an bunları yazıyor olmak bile beni heyecanlandırıyor, kalbimi pır pır ettiriyor. Hiçbir duyguyu dozunda yaşamıyorum gibi, her şeyi en uçta ve en yüksek düzeyde yaşıyorum. Sürekli kullanmak zorunda olduğum tiroid ilacım var le..... İle başlayan acaba diyorum hashimoto hastalığım bu duygularımı tetikliyor olabilir mi? Biraz sacmalayarak anlattım sanırım, hepinizin affına sığınıyorum. Teşekkür ederim okuduğunuz için.
direk doktora bunu sormadım ama bu tarz şeyler yaşarken saç dökülmesi şikayeti ile cildiyeye gittim. kan değerlerime bakıp beni dahiliye yönlendirdi. tiroidlerim hızlı çalışıyormuş bununla beraber kalp çarpıntısı için ilaçta vermişti. Şu an daha iyiyim ama EKG falan çektirdiniz mi resmen tanı koyulmadan önceki duygu durumumu anlatmışsınız bende ekstra olarak sinirde vardıMerhaba. 24 yaşındayım ve nişanlıyım. Eğer pandemi sebebiyle tekrar iptal olmazsa çok yakın bı zamanda nikahım var. Benim bı kaç sıkıntım var sizlere bunlardan bahsetmek, yardım almak istiyorum ya da kimseye anlatamadigim için içimi size dökmek istiyorum. İçimde atamadigim sıkıntılarım var, bu nişanlı olduğum kişiyi sevmediğim ya da evleneceğim için ürktüğüm bir sıkıntı değil (belki evlenmekten korkmak olabilir bilmiyorum) mutsuzum. Mutluyken bile bı insan nasıl mutsuz olabilir? Sürekli ağlamak geliyor içimden. Her şeyin en kötüsünü düşünüp sanki en kötüsü olacakmış gibi hissediyorum. Bu artık bana yapışmış bir durum olacak ki ne zaman çok gülsem çok ağlayacağım diye kendime şart koşuyorum. Bazen ise gereksiz yere meselâ şu an bunları yazıyor olmak bile beni heyecanlandırıyor, kalbimi pır pır ettiriyor. Hiçbir duyguyu dozunda yaşamıyorum gibi, her şeyi en uçta ve en yüksek düzeyde yaşıyorum. Sürekli kullanmak zorunda olduğum tiroid ilacım var le..... İle başlayan acaba diyorum hashimoto hastalığım bu duygularımı tetikliyor olabilir mi? Biraz sacmalayarak anlattım sanırım, hepinizin affına sığınıyorum. Teşekkür ederim okuduğunuz için.
Benim ldl kolesterol çok yüksek çıktığı zaman bı sorun olduğu anlaşıldı ve hemen tedavi altına alınması gerektiği söylendi. Ömür boyu ilaç kullanmak tedavisi. Yazmayı unutmuşum ama bende de sinir hâli mevcut, bütün bu duyguları (ağlamak,gülmek,sinirlenmek,sevmek,sevmemek) hepsini en uçta yaşıyorum ve artık baş edemiyorumdirek doktora bunu sormadım ama bu tarz şeyler yaşarken saç dökülmesi şikayeti ile cildiyeye gittim. kan değerlerime bakıp beni dahiliye yönlendirdi. tiroidlerim hızlı çalışıyormuş bununla beraber kalp çarpıntısı için ilaçta vermişti. Şu an daha iyiyim ama EKG falan çektirdiniz mi resmen tanı koyulmadan önceki duygu durumumu anlatmışsınız bende ekstra olarak sinirde vardı
Yengeç burcuyum. Bazen aynen anlattığınız gibi kendimi telkin ediyorum fakat sonra 2 saniye sonra o kadar az bı vakitte bambaşka şey düşünürken buluyorum kendimi. Gerçekten çok garip hissediyorum. Sizin bazı şeyleri atlatabilmenize çok sevindim umarım bı gün bende başarırım.Akrep burcu musunuz?
Cok gülünce insanin sinirleri gevşetici için en ufak şeye ağlaması ondan.
Yoksa çok güldüm simdi kesin kötü bir şey olacak ben çok ağlayacağım falan böyle bir şey yok.
Bekarken bende böyleydim.
Evlenince kahkahalarim azaldığı gibi ağlamalarım da azaldı. Neredeyse pek ağlamaz oldum.
Sinirlerle alakalı diye düşünüyorum.
Beyin neyi cok düşünürse dil de neyi cok dillendirirse o sorun gittikçe daha da büyür.
Sorun odaklı değil çözüm odaklı yaşayın.
Diyelim ki beynin sana diyor ki bir araba kazası olacak en sevdiğin biri falan filan baya yüksekten attim ama anla diye.
Sonra beynine dön de ki
Olabilir dünya hali bu insanin başına her şey gelebilir.
Su an olmamış bir sey için hiç de canımı sikamam
Hadi bakim şimdi yallah de kendi kötü düşüncelerine.
İnanılmaz ise yarıyor.
Diyorum ya bende böyleydim ama o kadar çok bu konuda hem yardim aldim hem araştırma yaptım. Hem youtube den bir şeyler dinledim.
Sonuç olarak
Kendimi telkin yoluyla tedavi ettim.
Eskiden 3 kuruşluk konular bile canımı sikardi şimdi komik geliyor kendime kızıyorum .
Çok isterim kişisel gelişim kitapları, psikolojik kitaplar çok ilgimi çekiyor ve okumaya çalışıyorumPsikolojik destek mutlaka almalısın, kendi kendime üstesinden geleyim diye zorladım kendimi ama fiziksel sıkıntıya döndü, kalp çarpıntısı beyin uyuşması derken üzerine bir de hastalık hastası oldum :) hayat kaliteni arttıracak bir terapi ya da ilaç desteği ile düzelir, daha iyi hissedersin. Bir de kitap önerim var ama burada kitap iami vermem sorun olur mu bilmiyorum benim kaygılarıma çok iyi gelmişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?