Böyle bir dünyaya çocuk getirme isteğim yok artık..:(

dünyada kötü insanlar hep vardı ama internet diye bişey olmadığından diğer insanlar bizim kadar hızlı haberdar olmuyordu ya da hiç olmuyordu, belki de yapılan kötülükleri normal de buluyor olabilirler başka dünyaları bilemedikleri ulaşamadıkları için...

Bence sorun insanların kötülüğünden ziyade dünyanın kirlenmesi, hava kirliliği, gıda kirliliği, antibiyotik dirençleri, gıda sanayinin para hırsı için yaptıkları vs... yani şimdi çocuğum benim çocukken yediğim domatesi yiyemiyor ve o domatesi bulması imkansız, çünkü tohumlar değişti, herşey gdo lu

bi çocuğu sağlıkla büyütebilmek gittikçe zorlaşıyor, eğitimde çok büyük sorun, ay düşündükçe yazasım geldi yaz yaz bitmez

ama insanoğlu herşeye adapte oluyor...

Ayni diygulari paylasiyoruz sasirirdim istemem diyenlere ama gunahina girmek istemiyorum

Dünyanın kötü olduğuna kanaat getirip iyi ki anne ve babam beni , dedelerim/ninelerim de onları dünyaya getirmekten korkmamış .

Bende evladım için korkmuyorum . İyi ile kötünün mücadelesi dün başlamadı ki bugün pes edelim.

Habille Kabile kadar gidelim mi ? Dünya insanların kötülükleri olduğu için doğulmayacak bir yer değil , dünya bu kötülükler içinde iyi ve doğru kalabilme sınavı .

Güllük gülistanlık dünya vaadi verilmedi kimseye. Yaşadığımız hayat başka etkenlerle(ekonomik,siyasi,global,terör) ne kadar boka sarmış olsa da , benim inancıma göre "o son gün" gelene kadar bildiğim inandığım doğruda yaşamaya , savaşmaya ,vakti gelince de ölmeye programlıyım ben . Çocuğumu da böyle büyütüyorum .

Ayni sebeplerle 6 yil cocuk yapmadım, sonrasinda biraz da plansiz oldu, simdi kafayi yiyorum onu nasil koruyacagimi dusunmekten.
2 gundur ise iyice sarsildim, katiller aramizda, gunluk hayatimizda bakkal, şoför, ogretmen vs gezen tipler hadi meydanlara diyince karpuz keser gibi insan kesebiliyormus bir kez daha gorduk. Bu dunyaya cocuk getirilmez, bu ulkeye hic getirilmez.

Son düzenleme:
5 dil biliyorum. Yabanci birine asik oldum evlendim. Esim de 3 dil biliyor, son derece donanimli bir insan. O da bana asik oldugu icin Turkiye'de yasiyor. Bir gun isterse, burada kendini rahat hissetmezse farkli bir ulkede yasama istegine saygim var ama ben Turkiye'den gitmeyi dusunmuyorum. Bakabilecegim, egitimini karsilayabilecegim ve sevgi gosterebilecegim kadar cocuk yapmayi dusunuyorum. Gerisini kotuler dusunsun.

Ben kimse şehit olmuyor kimse twcavüze uyğruyor demedim olayları ajite etmeyin benim üzerimden. Sokağa çıkan her erkle şehit her kız tecavüz mağduru mu

Her erkek şehit her kız tecavüz mağduru değil, ama mutlaka birilerinin çocukları onlar. Birileri de o çocukların annesi. İleride bizim çocuklarımızın, Allah korusun, başına gelmeyeceği ne malum...

Ayni sebeplerle 6 yil cocuk yapmadım, sonrasinda biraz da plansiz oldu, simdi kafayi yiyorum onu nasil koruyacagimi dusunmekten.
2 gundur ise iyice sarsildim, katiller aramizda, gunluk hayatimizda bakkal, şoför, ogretmen vs gezen tipler hadi meydanlara diyince karpuz keser gibi insan kesebiliyormus bir kez daha gorduk. Bu dunyaya cocuk getirilmez, bu ulkeye hic getirilmez.

Keşke dün hiç facebooka girmeseydim. O ışid tipli insanlarla aynı ülkede yaşıyoruz, aynı caddelerden geçiyoruz. O asker çocukların yüzleri gözlerimin önünden gitmiyor...

off hanimlar ne ic karartici bi durum olmus sakin olun.benimde kizim var.elimden geldigi kadar onu iyi yetistirecegim.hayirli iyi evlat vatanina milletine iyi insan olsun diye dua ediyorum hep.ve boyle Allahin izniyle iyi insan birakacagim icin mutlu bile oluyorum.insan evlat yetistirmek en buyuk sanat..iyiyi ve kotuyu ogretelim.oda ogrendikleriyle tercihini yapacaktir.kotuluklerden Rabbim korusun evlatlarimizi da..burasi imtihan dunyasi malesef hep mutlu huzurlu isler yolunda gitmiyor.sinavlardan zorluklardan geciyoruz hepimiz.onemli olan iyi yetistirmeye calisalim.
benim uzuldugum bos amacsiz gezen hatta kendine cok kucuk yaslarda sevgili edinip hayatini bi hedefe oturtmayan ben bu dunyayi guzellestirmek icin napabilirim diye dusunmeyen cocuklarimiz genclerimiz..bu evlatlari da biz yetistiriyoruz..

Aynı cümleyi dün bende kurdum hayat zaten zor işsizlik, aileler, zamlar, tecavüzler, kadın katilleri... üstüne bir de ne olduğu bile belli olmayan, kime hizmet ettiği belli olmayan olaylar insanı kırk kere düşündürüyor

Her erkek şehit her kız tecavüz mağduru değil, ama mutlaka birilerinin çocukları onlar. Birileri de o çocukların annesi. İleride bizim çocuklarımızın, Allah korusun, başına gelmeyeceği ne malum...

Keşke dün hiç facebooka girmeseydim. O ışid tipli insanlarla aynı ülkede yaşıyoruz, aynı caddelerden geçiyoruz. O asker çocukların yüzleri gözlerimin önünden gitmiyor...

Maalesef çoğumuz ayni durumdayiz, bu ulkenin gelecegine dair son umutlarimi kaybedeli çok olmustu ama insanlarin birbirlerini bu sekilde katledebileceklerini ben bile dusunemezdim.
Hayatini kaybedenler birileri icin sadece istatistiki veri, ama git bir de o ailelere sor. Hicbir seyden habersiz evladinin korku dolu gozlerle etrafinda olup biteni anlamaya calisirken linc edilisini tv den izemek... bir anne icin daha korkunc ne olabilir ki.

8 aylık hamileyim ve iki gündür tırmanan olaylarla birlikte, korku-endişe-üzüntü halini çok daha yoğun ve şiddetli yaşamaktayım. Kendim için olsa, umursamam ama savunmasız bir canlı, benim aracılığımla dünyaya gelecek ve ben onu ne kadar mutlu,huzurlu ve güvenle yaşatabilirim diye düşünüyorum korku içinde işte.

Bir erkek evladım olacak; bakıyorum ülkemin haline ve kendi kendime soruyorum kimlerin elinde okuyacak? Kimler beynine girecek? Kimler dokunacak? Kimler için askere alınacak? vs...

Ama yer yer sakinleşiyorum da...

Diyorum; ben her şartı hesaplamaya çalıştım ve gerisini Allah'a bıraktım.
Dünyaya, vatana millete, anasına babasına komşusuna, insanlara bir umut olsun diye istedim çocuğumu.
Eh kalu bela inancım da var "Olacaktı bu çocuk, yaratılmışlar içindeydi" diyorum.

"Belki dokunuşuyla dünyayı iyileştirecek bir çocuk olur" diyorum.
"Belki seneler sonra, bir tecavüzcüye en ağır cezayı verebilecek hakimlerden biri olur"
"Belki yaşama ümidi olmayan hastasının hayatını kurtarmaya vesile bir doktor olur"
"Belki dürüst bir siyaset adamı olur, ülkeye yön verenlerin arasında"
"Belki yangından çocukları kurtaran kahraman bir itfaiye eri olur"
"Sokakta köpeğe kediye tekme atan birine tepki gösterir, masumları, mazlumları korur"
"Yerlere çöp atmaz, yerde gördüğü ve kendisine ait olmayan bir çöpü alıp çöpe atabilecek biri olur"
"Belki hiçbir iyilikte bulunamasa bile, kötülük de yapmayan kendi halinde bir insan olur"
Vs...

Belki bir kötünün kötülüklerine siper, iyi bir insan olacaktır çocuğum, çocuğun, çocuklarımız...
Ümit her zaman için var.

Hakkımızda hayırlısı olsun.

Cuma gecesi eşimin yaşadığı o korkuyu, o paniği, çocuklarım diye evden fırlayışını gördüğümde iyi ki çocuğum yok dedim kendi kendime, şahsen bu korkuyu kaldıramam sanırım, Allah dağına göre kar veriyor ki bana vermedi evlat.
Şu an sanırım ben dahil tüm insanların psikolojisi bozuk o yüzden bu açılan konu normal geldi bana, Allah sonumuzu hayır etsin

Maalesef çoğumuz ayni durumdayiz, bu ulkenin gelecegine dair son umutlarimi kaybedeli çok olmustu ama insanlarin birbirlerini bu sekilde katledebileceklerini ben bile dusunemezdim.
Hayatini kaybedenler birileri icin sadece istatistiki veri, ama git bir de o ailelere sor. Hicbir seyden habersiz evladinin korku dolu gozlerle etrafinda olup biteni anlamaya calisirken linc edilisini tv den izemek... bir anne icin daha korkunc ne olabilir ki.

Düşündükçe deliriyor insan, o çocuklara çok içim acıdı, her şeyden habersiz , korkmuş, izlerken dizlerimin bağı çözüldü, o anneyi düşünemiyorum, Rabbim sabrını bol etsin

off hanimlar ne ic karartici bi durum olmus sakin olun.benimde kizim var.elimden geldigi kadar onu iyi yetistirecegim.hayirli iyi evlat vatanina milletine iyi insan olsun diye dua ediyorum hep.ve boyle Allahin izniyle iyi insan birakacagim icin mutlu bile oluyorum.insan evlat yetistirmek en buyuk sanat..iyiyi ve kotuyu ogretelim.oda ogrendikleriyle tercihini yapacaktir.kotuluklerden Rabbim korusun evlatlarimizi da..burasi imtihan dunyasi malesef hep mutlu huzurlu isler yolunda gitmiyor.sinavlardan zorluklardan geciyoruz hepimiz.onemli olan iyi yetistirmeye calisalim.
benim uzuldugum bos amacsiz gezen hatta kendine cok kucuk yaslarda sevgili edinip hayatini bi hedefe oturtmayan ben bu dunyayi guzellestirmek icin napabilirim diye dusunmeyen cocuklarimiz genclerimiz..bu evlatlari da biz yetistiriyoruz..

Bırak ya 17-18 yaşında derdi sevgili olsun, ders olsun. Aklı biraz karışık olsun. Dindar ve kindar olmasından katbekat iyidir.

Aynı şey benimde aklımdan geçti nasıl bi dünyaya çocuk getiricez.ona kötülük mü yapmış olcaz.ama sonra düşündüm ben evlat sahibi olcam ve onu dünyaya en iyi şekilde hazırlıcam ve iyi bir insan olmasını sağlıcam.herkes böle yaparsa sorun kalmaz ama işte...

Asla çocuk yapmayacağım. Bir bomba saldırısında ölebilirim ya da öfkeli bir kalabalık Ramazanda oruç tutmadğım için linç edebilir. Aynı şey babası için de geçerli, çocuk ana babasız kalabilir. Kız olurse tecavüz tehlikesi büyük erkek olsa da var gerçi o kadar sapkınız ki... Yok yapıp hayatını karartmayacağım o masumun.

Back
X