Kızlar, hemen konuya giriyorum. Benim bir kız arkadaşım var. Kendisini çok severim. Yaşam tarzı olarak oldukça rahat bir yapıya sahiptir normalde ve çok hoşgörülü bir insandır. Hemen her görüşten insana saygılıdır. Ailesi de aynı şekildedir. Neyse, bir yıldır falan bir ilişkisi var. Sevgilisi önceden de tanıdığım biriydi. O kişi ise arkadaşımın tam aksine çok tutucu ve farklı görüşlere saygı duymayan biri, ailesi de aynı şekilde. Nasıl olduysa sevgili oldular. Arkadaşımın hareketleri onunla sevgili olduktan sonra ciddi anlamda kısıtlandı doğal olarak. Ben bu duruma üzülüyorum. Bu arkadaşımın hayatı, ama yine de ben bir kere uygun bir dille onu uyarmak istiyorum, kendine müdahale ettirmemesi konusunda. Bir kere uyarayım, ondan sonrasını kendisi bilir. En azından arkadaş olarak vicdani sorumluluğum ortadan kalksın istiyorum. Nasıl uygun bir dille bunu konuşabilirim sizce?
şimdi bu uyarı ancak dümdüz yapılır
bir arkadaşım vardı ben onu tanıdığımda işinde gücünde, gece dışarı çıkan, bikinisini giyip kızlarla tatile giden bir kızdı
ama anlatırdı ben üniversiteye başladığımda pantolonum bile yoktu
bırak askılıyı sıfır kol giyildiğini dahi görmemiştim, tamam saçım açıktı ama bu geldiğim aşama için ailemle çok mücadele ettim diye
neyse bunu bir adam ile tanıştırdılar
adam dedi ki kısa kollu giyme yani askılı falan değil bildiğiniz yarım kollu da giyme
açık kapalı olman değil konu dikkat çekmen vs
annesi demiş ki yapma kızım bu adamla yapamazsın (annesi ayak bileğinde etek giyen, gayet mutaassıp birisidir ki arkadaşı da öyle yetiştirmiş) ama buna rağmen senin gelişmene bu adam uymaz yapma demiş
sonuç evlendiler, kız kendinden kumral saçlarını koyu kahverengi boyuyor, yahut ateş gibi havada uzun kollu ile geziyor dikkat çekmemek için
ama en azından çalışma vs sıkıntısı yok da iş ortamında ne alemde bilmiyorum uzun zamandır farklı şehirlerdeyiz
neden anlattım bilmiyorum da yani annesi dahi müdahale etti, yapma dedi ama dinletemedi